Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če jul 10, 2008 10:36 pm

adis je napisal/-a:u PM :!: sedaj sem opazil, da sem nalimal vinjeto na "zatemnjeni del" :lol:
:lol: po kolkem času?
LP Rok

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe jul 11, 2008 7:29 am

Drocky je napisal/-a:
adis je napisal/-a:u PM :!: sedaj sem opazil, da sem nalimal vinjeto na "zatemnjeni del" :lol:
:lol: po kolkem času?

hm... po 11. dneh :-P včeraj opazil :shock:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe jul 11, 2008 12:38 pm

hladni je napisal/-a:

kaj lahko pričakujeva kakšno teženje? Namreč jaz tudi. :roll:

mislim da ne bo nič narobe pa tud če bi bilo kaj narobe se ne mislim ubadat s tem se bom nasmejal in odpeljal dalje se bom delu "neumnega" in da nisem vedel :lol:

koki81
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a koki81 Pe jul 11, 2008 1:43 pm

Še preveč tujcev se vozi brez "male zelene nalepke". Na začetku bi morali se bolj pogosto kontrole delat. Da bi malo proračun napolnili z tranzitnimi poptniki. Primer hitra cesta v MB vsak 2-3 tuji atvo brez vinjete :evil: Pa brez izgovorov da ne vedo nič o tem. :twisted:
VW

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Pe jul 11, 2008 5:19 pm

V nedlejo sem videl dve kontrolli, prva je bila v Pluski na koncu avtoceste v smeri NM in so imeli zaustavljene 4 tujce potem pa še pred mejnim prehodom Obrežje pravtako v smeri Hrvaške, zaustavljeni 3tujci in dva "domorodca".
Se strinjam, da je bistveno premalo kontrol, ampak pri nas je to itak stalnica, da se nadzor dosledno ne izvaja :?

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a shelton So jul 12, 2008 11:15 am

MacTron je napisal/-a:no da ne bo spet kup klofanja na to... bomo povedal bistvo
torej ce se ti peljes po AC in vidis oz. verjetno spremljas tudi znake okoli sebe bos
kmalu pred CP opazil ta znak pa ceprav ga ne zelis videti ti bo dobesedno "skocil" v oci

tu ne gre za tisto motenje, ki nebi bilo izbezno za nas vendar je pa za tujce to neizbezno
primer: ABC steze so vse pokrite in pomoznosti tudi precrtane z rdecim trakom torej
upamo tudi da se bodo delavci DARS-a odlocili tudi kaksen € vec traku nabavit se za
te table ali pa jih preprosto "skenslat"

MacTron je napisal/-a:no to podjetje ( http://www.viapan.com/index.htm ) bo postavilo satelitsko cestninjenje do ze napisanega datuma... spravi

I. faza bodo motorna vozila katerih masa presega 3,5T (torej tovorna)
II. faza pa naslednje leto in se ostala "druscina" (torej, do 3,5T, avtomobili itd)

http://24ur.com/novice/slovenija/sateli ... -2010.html

Zanimanje podjetij za ta "posel" je precejšnje. Tako da nikakor ni rečeno, da bo sistem Telargov VIAPAN.

Je ena izmed možnosti, to pa je tudi vse. Na razpis se bo najverjetneje prijavila še kakšna Logina.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To jul 15, 2008 7:09 am

Danes zjutraj ko sem se bližal cestnini, sem v daljavi videl, da je šel avtobus skozi prehod za vinjete ( oba pasova za tovornjake sta bila polna) .. ko sem avtobus dohitel, sem videl da gre za zelen avtobus - slovenske vojske. Najbrž je voznik malo preveč rambota gledal..

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero To jul 15, 2008 7:56 am

a_sist je napisal/-a:Danes zjutraj ko sem se bližal cestnini, sem v daljavi videl, da je šel avtobus skozi prehod za vinjete ( oba pasova za tovornjake sta bila polna) .. ko sem avtobus dohitel, sem videl da gre za zelen avtobus - slovenske vojske. Najbrž je voznik malo preveč rambota gledal..

Zanimivo.. kdo ve kako DARS to kontrolira in tretira?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jul 15, 2008 7:58 am

Policija, vojska in reševalne enote ter gasilci se lahko zastonj vozijo po avtocestah.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero To jul 15, 2008 8:02 am

nebivedu je napisal/-a:Policija, vojska in reševalne enote ter gasilci se lahko zastonj vozijo po avtocestah.

To že... kaj pa če se najde kak nadobudni šoferček avtobusa ali tovornjaka, ki se bo peljal tam skozi?

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To jul 15, 2008 8:19 am

nebivedu je napisal/-a:Policija, vojska in reševalne enote ter gasilci se lahko zastonj vozijo po avtocestah.

Zgleda da res.. to piše tukaj (klik) 4. člen, 1. odstavek.. Ko sem bil jaz pri vojakih, smo se morali ustaviti na cestnini.. poveljnik je samo povedal registrsko številko avtomobila in smo šli naprej.. zdej zgleda da se jim ni potrebno več ustavljati..

@bzzero: Verjetno darsovci, ki kasirajo tovornjakom obvestijo nadzornike. Če si opazil imajo še vedno kamere, ki slikajo vsakega, ki gre skozi cestnino..

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To jul 15, 2008 9:07 am

No, celo sem moral tudi jaz nabavit to zeleno čudo... bo že...

Sem pa tudi jaz opazil, da se na cestninah ljudje ustavljajo kljub temu da imajo vinjete (seveda je bil tujec)... te hiše naj res čimprej dokončno podrejo!

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM To jul 15, 2008 11:14 am

Mene zanima, če je koga že ustavila ta kontrola vinjet ?

Zanima me kako poteka postopek če te ustavijo ?
Kako preverja veljavnost vinjete ?
Zanima me tudi ali praska odznotraj vozila nalepko in preverja če je nalepljena s svojim lepilom ali je nalepljena kako drugače...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To jul 15, 2008 11:44 am

AM je napisal/-a:Mene zanima, če je koga že ustavila ta kontrola vinjet ?

Zanima me tudi ali praska odznotraj vozila nalepko in preverja če je nalepljena s svojim lepilom ali je nalepljena kako drugače...

:shock:

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM To jul 15, 2008 11:59 am

He he...

Vem da je malo čudno vprašanje, pa vseeno me zanima kako preverjajo ....

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To jul 15, 2008 12:43 pm

AM je napisal/-a:He he...

Vem da je malo čudno vprašanje, pa vseeno me zanima kako preverjajo ....

In kaj je tle čudno vprašanje :?: :?: :?:

Karletto
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a Karletto To jul 15, 2008 2:21 pm

AM je napisal/-a:Mene zanima, če je koga že ustavila ta kontrola vinjet ?

big science
pomaha z loparčkom; "kontrola vinjete"; veljavnost pogleda na nalepki in z praskanjem preveri ali jo imaš v planu prenest na drug avto (kajti če imaš v planu jo prenest na drug avto, je ne boš odlepil z original lepilom brez da bi se poškodovala)

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay To jul 15, 2008 2:29 pm

danes je na koncu avtoceste rogoza-mb stal policijski avto in kangoo cestninski nadzor dars, ustavli so 4 avtomobile (slo) in vsem je pisal veselo položnice ;) mislim, da razni izgovori ne pomagajo :twisted:
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe jul 18, 2008 11:44 am

Slika

hahahha zmaga :lol:

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe jul 18, 2008 12:17 pm

Kaj dejansko ti gre v avto probat, če se jo da dol potegnit??
Tale na sliki pa je majster ja, jo uporablja kot tarčo, da vtrofi čez cestninsko :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov