Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Pišite več porab, če imate vsaj petino take vožnje

Bencinar zmerno manj kot 5
6
2%
5-6,5
25
8%
6,5-8
19
6%
8-10
6
2%
Bencinar povprečno 5-6,5
14
4%
6,5-8
27
8%
8-10
10
3%
več kot 10
6
2%
Bencinar športno 6-8
11
3%
8-10
14
4%
10-13
13
4%
već kot 13
4
1%
Dizel zmerno manj kot 4
3
1%
4-5,5
27
8%
5,5-7
18
6%
7-9
2
1%
Dizel povprečno 4-5,5
13
4%
5,5-7
44
14%
7-9
7
2%
Dizel športno 4,5 - 6
7
2%
6-8
33
10%
8-10
5
2%
već kot 10
4
1%

Skupaj glasov : 318

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Re: Poraba tvojega avtomobila

Napisal/-a WMB Ne okt 28, 2012 12:38 pm

peroRS je napisal/-a:
xxl je napisal/-a:
WMB je napisal/-a:VW Golf.....2.0 tdi, 110 KM....+ remap na 170KM....ob normalni vožnji še nisem imel nad 4,5l/100km...
Ponavadi je 4,0 poraba...na relacijah, magistralkah....3,7l/100km...
AC - priganjanje na 150km7h in več pa pokaže max 5,7l/100....

Toliko o tdi.....

-pokaže že,kaj je pa realnost http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/534852.html ,pa še 170KM,neverjetno,res :|

Če že podajaš linke, daj takega ki pokaže realno stanje, ne tistega ki tebi odgovarja :roll:

http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... power_e=81

119 Diesel 4,15 5,26 9,31

Npr. tale je zanimiv, ker ima komplet vse vpisano (razlike po BC-ju, ostale stroške itd.), pa že nekaj kilometrine za sabo:
http://www.spritmonitor.de/de/detailans ... ?cdetail=1

Sam imam izpiske za 60.000 kilometrov....vodil evidenco na poraba.com....... ne govorim kar nekaj napamet....
FOLCIKA - SCIROCCO

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne okt 28, 2012 12:56 pm

Odgovarjal sem XXL-u, da ne bo pomote.
Jaz sem vozil Golfa 6 2.0TDI 110 in vem, da ima smešno nizko porabo s tem, da se za svoje (serijske) konje zelo dobro premakne.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Ne okt 28, 2012 2:08 pm

U glavnem, da meni uspe spravit na 1.4 16v 101KM letnik 2001 porabo na 5.5l/100km, to sem samo zdej sprobaval, drugače pa gas...pol je poraba -+7l
Član od leta 2004 :)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne okt 28, 2012 2:10 pm

peroRS je napisal/-a:Odgovarjal sem XXL-u, da ne bo pomote.
Jaz sem vozil Golfa 6 2.0TDI 110 in vem, da ima smešno nizko porabo s tem, da se za svoje (serijske) konje zelo dobro premakne.

Glede porabe se kar strinjam s tabo, glede premikanja pa malo manj.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne okt 28, 2012 2:40 pm

maniaxxx je napisal/-a:

Ok, da malo spremenim....SPODOBNO premakne (za 110KM).

V primerjavi z 1.6TDI, 1.9TDI in tudi 1.2TSI 77kW je kot raketa :D
Je pa res, da ga moraš zaradi zelo dooooolgih prestav (Golf, 5 prestav) skoraj vedno voziti eno nižje (naselje tretja, regionalka četrta, za peto moraš voziti že blizu zgornje omejitve).
Dolg menjalnik daje občutek lenosti.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne okt 28, 2012 2:46 pm

peroRS je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:

Ok, da malo spremenim....SPODOBNO premakne (za 110KM).

V primerjavi z 1.6TDI, 1.9TDI in tudi 1.2TSI 77kW je kot raketa :D
Je pa res, da ga moraš zaradi zelo dooooolgih prestav (Golf, 5 prestav) skoraj vedno voziti eno nižje (naselje tretja, regionalka četrta, za peto moraš voziti že blizu zgornje omejitve).
Dolg menjalnik daje občutek lenosti.

Vem, sem ga precej prevozil med tem, ko je bil moj polo na servisu (servisih :mrgreen: ), v peti ga na primestni voznji z dosti prometa skoraj ne mores voziti, se moras pa zelo potruditi da spravis porabo čez 5 litrov, resno. Sem ga pa skoraj v jarek parkiral po zaslugi 15 col SAVA zimskih gum, spolzke ceste.....drugače pa bom rekel da je ta avto zelo dober za delati ogromne kilometrine z zmerno hitrostjo in nizki porabi, seveda čipan na 170 konjev zna biti tudi presneto hiter, nisem pa vozil čipanega, da bi lahko bil merodajen.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne okt 28, 2012 2:48 pm

Tvoj sanjski avto praviš :twisted: :mrgreen:

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne okt 28, 2012 2:50 pm

peroRS je napisal/-a:Tvoj sanjski avto praviš :twisted: :mrgreen:

a 1.2 tsi.?..točno :mrgreen:

Golf 2.0 tdi 110...hmm čipan na 170 z malo boljšo lego, lažjim nosem, bi bil blizu... :mrgreen:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne okt 28, 2012 2:52 pm

maniaxxx je napisal/-a:

Golf 2.0 tdi 110...hmm čipan na 170 z malo boljšo lego, lažjim nosem, bi bil blizu... :mrgreen:

Se pravi Golf 7 GTD! :mrgreen:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne okt 28, 2012 2:54 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:

Se pravi Golf 7 GTD! :mrgreen:

Mrbit pa ja :mrgreen: , čeprav zgleda nisem obremenjen z značko na nosu, sem pa obremenjen s fetišitičnim malikovanjem česarkoli na osnovi gostilniških govoric, pa naj bo to VW BMW Honda ali pa tudi ford, vse skup je isto sranje

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Ne okt 28, 2012 3:34 pm

No vidiš, jaz pa kao veljam za obremenjenega z znamko za nekatere oz. smo kar družina "kmetov", ker imamo (trenutno) dva VW-ja, čeprav kolegu zdaj od rabljenih še najbolj priporočam Focusa, fotr sanja o C5, pa ga bolj napeljujem na Mazdo6, brat sanja o kakšni 159... :D Moje realno mnenje itak ne velja nič, ker takoj ko omenim VW (ali pa če ga sploh ne), je to za ene takoj fetišistično malikovanje! :mrgreen:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Ne okt 28, 2012 4:27 pm

No... kako zelo se pozna vrsta relacij, ki jih delaš, se vidi tudi na mojem števcu. Zadnji mesec je precej manj vožnje po avtocesti (hitra vožnja pač, v Maribor si lahko redko časovno privoščim voziti 110 :lol: ) in tudi mesta ni veliko, veliko pa je regionalke, sploh po Savinjski dolini (tudi hitra vožnja + prehitevanja). Zadnji tank se je na računalniku ustavil pri 4,9 in tudi naslednji bo tukaj nekje, kilometri pa so bili blizu 1000 (kao 45Litrski tank, ponavadi ga napumpam celo kakšen liter ali dva več). Z letnimi bi bila poraba cca. 3-5 deci več. Čez poletje in med vožnjami v MB se poraba ponavadi giblje okoli 6,2 +-0,1. Če je več mesta in klime, tudi 6,5+. To je za Hyundai accenta crdi 110hp, pišem si vedno cel tank.
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Ne okt 28, 2012 6:06 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
xxl je napisal/-a:
WMB je napisal/-a:VW Golf.....2.0 tdi, 110 KM....+ remap na 170KM....ob normalni vožnji še nisem imel nad 4,5l/100km...
Ponavadi je 4,0 poraba...na relacijah, magistralkah....3,7l/100km...
AC - priganjanje na 150km7h in več pa pokaže max 5,7l/100....

Toliko o tdi.....

-pokaže že,kaj je pa realnost http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/534852.html ,pa še 170KM,neverjetno,res :|

Get over it! =P Ta motor je res vrhunski, pokuri res malo, jaz sem imel porabo 5.3l (zame) umirjenje vožnje, se pravi na relacijo, par prehitevanj, pa po navadnih cestah 100-120 km/h in to preden sem še kaj ukvarjal s porabo oz. preizkušal kako nizko gre, samega motorja in zelo dolgih 5 prestav pa sploh nisem kaj preveč poznal. Z drugimi besedami najmanj liter manj od nečipanega 1.9 TDI pri podobni vožnji, s čipanjem pa poraba pri takšni vožnji še pade za par deci, fora 170 KM je pa ta, da je to v osnovi več ali manj samo zamorjena 140KM različica. Če kaj bolj spremljaš ta forum, je WMB (tako kot tudi ti!) eden od tistih, ki na dnevni bazi podirate rekorde v nizki porabi in ti si zadnji, od katerega bi pričakoval začudenje. ;)

Tebi uspeva prit na 5,5l, na sprintmonitor je pa poraba:

http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/496424.html

:mrgreen:

Ne vem, kaj te tukaj moti, poleg dejstva, da lahko (ob prihodu na trg vstopni) 2.0 TDI 110KM v ljudskem Golfu 6 po čipanju diha za ovratnik serijski najmočnejši dizelski športno in stilsko superiorni Giulietti in drugi najmočnejši bencinarski Giulietti (kot si jo sam lastiš) :mrgreen:

-meni uspeva prit na 5,5 samo izjemoma,sem večkrat realno povedal kako vozim in koliko porabi (med 7-8),podal si tudi link,kot je nekdo zgoraj omenil,ki tebi odgovarja.Tu imaš vse in lahko vidiš,da nisem izjema http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... owerunit=2
-se opravičujem,če sam koga užalil,ampak podal sem edini link,ki mi ga je spritmonitor podal o golfu 6 110KM,ne vem zakaj samo tega,zdaj vidim,da so še drugi :D
-naj še omenim,da sem s službenimi TDI (od 90-105KM) naredil cca 1 000 000 km,največ po ac med 140-160 in po centru MB in LJ
,poraba je bila najpogosteje med 5,7 (90) do 6,3 (105),nisem vedel,da so novejši TDI že toliko napredovali,ker že stari niso bili požeruhi

PS-giulietta se tudi lahko čipa ;)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Ne okt 28, 2012 6:19 pm

Link sem čisto namerno podal takšen, ker si tudi ti naredil nekaj takšnega. Najbolj smešno pri vsem skupaj je pa to, da se ti je njegova izjava zdela "neverjetna", sam imaš pa tudi "neverjetne" porabe in še 170KM... ;)
Slika

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Ne okt 28, 2012 6:25 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Link sem čisto namerno podal takšen, ker si tudi ti naredil nekaj takšnega. Najbolj smešno pri vsem skupaj je pa to, da se ti je njegova izjava zdela "neverjetna", sam imaš pa tudi "neverjetne" porabe in še 170KM... ;)

-neverjetno se mi zdi,da je poraba 4,5 pri normalni vožnji,kaj pa je na moji neverjetnega če pije 7-7,5 pri normalni vožnji?
-za 5,5 sem povedal,da ni "normalna",ampak relacija po predpisih in ne na celoten tank
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Po okt 29, 2012 7:43 am

WMB je napisal/-a:Sam imam izpiske za 60.000 kilometrov....vodil evidenco na poraba.com....... ne govorim kar nekaj napamet....

Link do poraba.com?

Pa dobro bi bilo še če zraven slikc armature poveste vaše opažanje o točnosti BC, da se bo približno vedelo pri čem smo. Meni na primer laže ob nizki porabi poleti 6 % pozimi pa laže že za 8-10%. Pa še to, če imate kakšne "čudne" dimenzije gum na avtu, manjši premer vam bo na primer beležil več prevoženih kilometrov kot jih dejansko prevozite posledično boste tudi na roko izračunali nižjo porabo kot je dejanska. Pri enem testu (ne vem pri kateri znamki) so novinarji opazili da jim TRIP merjenje km kaže narobe ODO pa je kazal prav.

Mraz je pritisnil in poraba se bo povzpela trenutno se še držim po BC na 4,3 l/100 km (zadnjih 140 km), ampak mislim da bo kmalu narasla. Danes na poti v službo se je hladilna tekočina gibala med 50° in 60°, zaradi višinske razlike sem na poti v službo poleti dosegal porabo 2,8 l/100 km, danes sicer nisem meril ampak mislim, da bi mogla biti okoli 4,5 l/100 km, gretje na bencin stane več kot klima poleti.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
Addicted
Novinec

Napisal/-a Addicted Po okt 29, 2012 10:03 am

Še mal, pa se vam bo nafta sama začela dolivat v kesl, ene so res smešne cifre :D

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Napisal/-a WMB Po okt 29, 2012 4:59 pm

J.McLane je napisal/-a:
WMB je napisal/-a:Sam imam izpiske za 60.000 kilometrov....vodil evidenco na poraba.com....... ne govorim kar nekaj napamet....

Link do poraba.com?

Pa dobro bi bilo še če zraven slikc armature poveste vaše opažanje o točnosti BC, da se bo približno vedelo pri čem smo. Meni na primer laže ob nizki porabi poleti 6 % pozimi pa laže že za 8-10%. Pa še to, če imate kakšne "čudne" dimenzije gum na avtu, manjši premer vam bo na primer beležil več prevoženih kilometrov kot jih dejansko prevozite posledično boste tudi na roko izračunali nižjo porabo kot je dejanska. Pri enem testu (ne vem pri kateri znamki) so novinarji opazili da jim TRIP merjenje km kaže narobe ODO pa je kazal prav.

Mraz je pritisnil in poraba se bo povzpela trenutno se še držim po BC na 4,3 l/100 km (zadnjih 140 km), ampak mislim da bo kmalu narasla. Danes na poti v službo se je hladilna tekočina gibala med 50° in 60°, zaradi višinske razlike sem na poti v službo poleti dosegal porabo 2,8 l/100 km, danes sicer nisem meril ampak mislim, da bi mogla biti okoli 4,5 l/100 km, gretje na bencin stane več kot klima poleti.

Po BC 2 (se pravi daljši interval, ki se ne resetira dnevno ali po 2 urah mirovanja) mi kaže zadnjih 3.250 kilometrov porabo 4,2 l / 100km....
Ali hočeš povedati, da laže za 1 liter in več? Tudi če laže za 10% je še vedno poraba okoli 4,5-4,7 ..... pa verjami da ni....točim gorivo in tudi preračunam na roke.....bo kr nekako držalo vse skupaj....vedno naredim nad 1000 kilometrov s 45 litri, ki jih natočim....
Dimenzija gum....205/55/16......
Od sobote je na 195/65/15....poraba ostaja ista.....
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Po okt 29, 2012 8:56 pm

Jaz hočem samo da tisti ki limate tule gor fotke ali poveste "zadnjih 3.250 km poraba 4,2 l/100 km" da napišete kaj več o tehniki vožnje, po kakšnih cestah se vozite, koliko je dnevno km, koliko opažate da laže BC, koliko napolnjene in katere gume... Jaz verjamem da eni dosegate dobre rezultate, saj konec koncev že če pogledamo kakšne rekorde kjer dosegajo porabo 2,8 l/100 km, smo z našimi porabami še zelo daleč.

Tako bi bila tema malo bolj zanimiva, ali ne?
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Napisal/-a WMB Po okt 29, 2012 9:01 pm

J.McLane je napisal/-a:Jaz hočem samo da tisti ki limate tule gor fotke ali poveste "zadnjih 3.250 km poraba 4,2 l/100 km" da napišete kaj več o tehniki vožnje, po kakšnih cestah se vozite, koliko je dnevno km, koliko opažate da laže BC, koliko napolnjene in katere gume... Jaz verjamem da eni dosegate dobre rezultate, saj konec koncev že če pogledamo kakšne rekorde kjer dosegajo porabo 2,8 l/100 km, smo z našimi porabami še zelo daleč.

Tako bi bila tema malo bolj zanimiva, ali ne?

20% mesto, 80% AC
mesto po omejitvah....AC pod omejitvami....120-max130km/h po števcu...
FOLCIKA - SCIROCCO
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov