Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

recept
Novinec

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a recept Pe maj 20, 2011 9:46 am

_furby_ je napisal/-a:meni se je ze x-krat zgodilo, da se spravim prehitevat 2 vozili naenkrat (kamion-avto, 2 kamiona) in seveda cepec v 2 vozilu nikoli ne pogleda nazaj ce je varno prehitevat, ter se ven vrze pred mano, ki ubistvu ze prehitevam. mislim :?:
tko sem enkrat komaj pribremzal do njega, 2x pa so me takorekoc pritisniki na bankino. cesta pa je od Ilirske B. proti Kozini, kjer se vozi res svasta okoli. :huh:

sej mene boli k.... sem itak tezji ko oni (kombi) :mrgreen:

Devh vozil naenkrat ne smeš prehitevati, kar pa seveda ne opravičuje tistega, ki se je lotil prehitevanja po tistem, ko si ti že začel s prehitevanjem.
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe maj 20, 2011 9:49 am

recept je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:meni se je ze x-krat zgodilo, da se spravim prehitevat 2 vozili naenkrat (kamion-avto, 2 kamiona) in seveda cepec v 2 vozilu nikoli ne pogleda nazaj ce je varno prehitevat, ter se ven vrze pred mano, ki ubistvu ze prehitevam. mislim :?:
tko sem enkrat komaj pribremzal do njega, 2x pa so me takorekoc pritisniki na bankino. cesta pa je od Ilirske B. proti Kozini, kjer se vozi res svasta okoli. :huh:

sej mene boli k.... sem itak tezji ko oni (kombi) :mrgreen:

Devh vozil naenkrat ne smeš prehitevati, kar pa seveda ne opravičuje tistega, ki se je lotil prehitevanja po tistem, ko si ti že začel s prehitevanjem.

a se res ne sme? ne vem tocno, ampak kolikor se spomnem se nekoc 3 ni smelo. booooooo. :o
turbo inside

slehernik
Nov uporabnik

Napisal/-a slehernik Pe maj 20, 2011 11:03 am

Tako je bilo včasih, najbrž še velja

kolona vozil so tri vozila ali vec, ki vozijo eno za drugim po istem prometnem pasu na takšni
medsebojni razdalji vozila, da sta hitrost vožnje in ravnanje voznikov v medsebojni
odvisnosti

Voznik ne sme prehitevati ali zaceti prehitevati drugega vozila:
vozila ali kolone vozil, ki vozi z zmanjšano hitrostjo zaradi gostote prometa ali drugih
razmer v prometu;

pa še

Z globo 500 eurov (150* - 38/5 ZVCP-1) se kaznuje za prekršek voznik, ki prehiteva ali
zacne prehitevati drugo vozilo, ce je voznik, ki vozi za njim, že zacel prehitevati, ali ce je voznik, ki
vozi pred njim, že dal znak, da bo prehitel vozilo pred seboj ali zavil v levo, ali se je razvrstil za
zavijanje v levo,

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe maj 20, 2011 11:46 am

slehernik je napisal/-a:Tako je bilo včasih, najbrž še velja

kolona vozil so tri vozila ali vec, ki vozijo eno za drugim po istem prometnem pasu na takšni
medsebojni razdalji vozila, da sta hitrost vožnje in ravnanje voznikov v medsebojni
odvisnosti

Voznik ne sme prehitevati ali zaceti prehitevati drugega vozila:
vozila ali kolone vozil, ki vozi z zmanjšano hitrostjo zaradi gostote prometa ali drugih
razmer v prometu;

pa še

Z globo 500 eurov (150* - 38/5 ZVCP-1) se kaznuje za prekršek voznik, ki prehiteva ali
zacne prehitevati drugo vozilo, ce je voznik, ki vozi za njim, že zacel prehitevati, ali ce je voznik, ki
vozi pred njim, že dal znak, da bo prehitel vozilo pred seboj ali zavil v levo, ali se je razvrstil za
zavijanje v levo,

Vse lepo in prav, AMPAK ob tem bi se vozila v koloni morala držati varnostne razdalje, pa se je ne. Zelo zaželjeno bi bilo tudi, da se precej počasnejšega prehiti, ko imaš za to pol kilometra ravnine, pa ga noben iz te kolone ne, ampak se igrajo račke. Lepa stvar je, če ti nekdo iz te kolone ne pritisne po gasu, da se dobesedno skadi za njim, ko ga prehitevaš, pa se to redno dogaja. Potem pa pač pride do tega, da prehitiš tudi 5 avtov hkrati, če se ponudi prava priložnost, ker ti je prehitevanje po pravilih praktično onemogočeno.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe maj 20, 2011 2:12 pm

V Sloveniji je skor nemogoče met varnostno razdaljo, ker ti jo bo vedno nekdo izniču.
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe maj 20, 2011 8:18 pm

IcEm4n je napisal/-a:V Sloveniji je skor nemogoče met varnostno razdaljo, ker ti jo bo vedno nekdo izniču.

Ne skor, ampak je nemogoče. Takoj ko pustiš za en avto razmaka, te nekdo prehiti in se vrine spredaj. :roll:

Naj še omenim današnji "incident".
Oče je z motorjem čakal pred križiščem, da bi zavil levo. Z leve strani je prihajal tovornjak in dal smernik, da bo zavil desno (črne pike nakazujejo prednostno cesto). Nato je oče počasi začel speljevati in ko je prišel skoraj do pol križišča, se je tovornjakar premislil in enostavno zapeljal naravnost. Oče je naglo zaviral, tako da je malenkost naslonil motor na bok, tovornjakar pa ga je enostavno obvozil in nadaljeval naravnost. :roll:
Če bi oče malo hitreje pospešil, bi šel tovornjak direkt čez njega :huh: :huh:

Slika

Uporabniški avatar
Ausc
Novinec

Napisal/-a Ausc Ne maj 22, 2011 12:53 pm

Zato pa jest na motorju nikoli ne zaupam drugim voznikom. Tudi v takem primeru zato pocakam, da odvozi svoje, potem pa sele speljem. Kaj ves, mogoce ma zmigovc se od prej, mogoce je hotel prati sipo, pa je ponesreci uzgal zmigavc, mogoce je zamenjal levo in desno, skratka, ni vredno. Jest sem na motorju, on je v avtu/tovornjaku, 3. lahko ugibam, za koga se bo v primeru nesrece koncalo slabse, kdorkoli bo ze kriv. V avtu bi v takem primeru izpolnil porocilo in je, na motorju si lahko celo zivljenje invalid, pa mislim, da ni vredno za tistih par sekund..

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne maj 22, 2011 1:09 pm

Ausc je napisal/-a:Zato pa jest na motorju nikoli ne zaupam drugim voznikom. Tudi v takem primeru zato pocakam, da odvozi svoje, potem pa sele speljem. Kaj ves, mogoce ma zmigovc se od prej, mogoce je hotel prati sipo, pa je ponesreci uzgal zmigavc, mogoce je zamenjal levo in desno, skratka, ni vredno. Jest sem na motorju, on je v avtu/tovornjaku, 3. lahko ugibam, za koga se bo v primeru nesrece koncalo slabse, kdorkoli bo ze kriv. V avtu bi v takem primeru izpolnil porocilo in je, na motorju si lahko celo zivljenje invalid, pa mislim, da ni vredno za tistih par sekund..

Ma fora je k se je tovornjak že skoraj ustavil, začel zavijat desno, potem se pa kar naenkrat premislil in zapeljal naravnost :shock: :huh:
Fotr je pa itak turist na motorju tako, da se ni šlo za ušparat nekaj sekund ;)

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po maj 23, 2011 10:19 am

Evo ti ga na - dans govorim s kolegico na šihtu in mi prav, da je njen mali bratranc povozu enga. No, vrjetn je nekak kr za pričakovat, da povoženi ni preživel dogodka. Sicer ne pozna okoliščin najbolje, a kolikor je ujela po žlahi, naj bi povozil 23-letnika, ki je s kolegi stavil, da bo 10 minut ležal na cestišču; da pa bi bili še večji carji, so to seveda počeli ponoči, v temnih oblačilih...

Pa se človek vpraša kaj je komu tega treba? Je res težko dojet, da je cesta namenjena samo, in izključno, olajšanemu transportu ter ne dnevnim dozam adrenalina (tako ali drugače). Mislim, alo?! Mamo adrenalinski park, tisto kl**čevo sankanje po tiru, padalstvo, tud kak bungee, pa track day-e in time attack-e. Ampak ne, še zmer se bo na cestah izvajal akrobacije, pa naj bo akrobat za ali pred volanom.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po maj 23, 2011 10:33 am

to sem slisal po radiju par dni nazaj ce se ne motim. fant lezal sredi ceste in cakal :huh:
ta z avtom pa ga itak ni mogel videt... sledilo je pa tko :shock:
turbo inside

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po maj 23, 2011 11:12 am

peroRS je napisal/-a:
IcEm4n je napisal/-a:V Sloveniji je skor nemogoče met varnostno razdaljo, ker ti jo bo vedno nekdo izniču.

Ne skor, ampak je nemogoče. Takoj ko pustiš za en avto razmaka, te nekdo prehiti in se vrine spredaj. :roll:

Ok razumem "strah", da ti kdo "ukrade" pozicijo v kakšni bolj strnjeni koloni v mestu, kjer je več pasov, ampak na regionalnih cestah res nimaš kaj srat z nabijanjem na rit in onemogočanjem prehitevanja. Če nekdo hoče mimo, je očitno hitrejši in ima namen prehitet tudi tiste(ga) spredaj oz. prit mimo kolone. Narod dobesedno prevozi tudi po 50km in več v koloni(ci), se ne obremenjuje z zelo počasnim tempom, hkrati pa ne pusti nikogar mimo, ker ga očitno mučijo neke čudne frustracije! No saj ta fetiš je zelo razširjen, nekateri naredijo vse, da (na ravnem) nihče ne pride mimo njih, po ovinkih pa lepo 40km/h in še je treba bremzat, ker pač ne znajo vozit. Kako psihično neuravnovešen moraš bit, da nekoga na vso silo namerno zadržuješ za sabo in ga spravljaš ob živce?! Upam, da mi končno nekdo razloži od kod izvira želja po gledanju nekoga v špeglju, če to ni potrebno? Mar ni precej bolj lagodno vozit dalje z enakim tempom in če je to možno, pustit tudi ostalim enako?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po maj 23, 2011 11:23 am

_furby_ je napisal/-a:to sem slisal po radiju par dni nazaj ce se ne motim. fant lezal sredi ceste in cakal :huh:
ta z avtom pa ga itak ni mogel videt... sledilo je pa tko :shock:

Vmes je bil še alkohol in ležala naj bi dva, s tem da prvi se je odmaknil ko je avto prišel. Bilo je pa to v Straži al Dolenjskih toplicah.

Kako psihično neuravnovešen moraš bit, da nekoga na vso silo namerno zadržuješ za sabo in ga spravljaš ob živce?! Upam, da mi končno nekdo razloži od kod izvira želja po gledanju nekoga v špeglju, če to ni potrebno? Mar ni precej bolj lagodno vozit dalje z enakim tempom in če je to možno, pustit tudi ostalim enako?

Ampak res, zakaj enim to tako paše. Meni full ni všeč ko vidim kerga živčnga na riti...ponavadi ko pridem na primerno mesto za prehitevanje lepo vozim pod omejitvijo in dam desni žmigavc pa naj tist nardi kokr mu paše.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po maj 23, 2011 11:48 am

~toMmy~ je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

Ok razumem "strah", da ti kdo "ukrade" pozicijo v kakšni bolj strnjeni koloni v mestu, kjer je več pasov, ampak na regionalnih cestah res nimaš kaj srat z nabijanjem na rit in onemogočanjem prehitevanja. Če nekdo hoče mimo, je očitno hitrejši in ima namen prehitet tudi tiste(ga) spredaj oz. prit mimo kolone. Narod dobesedno prevozi tudi po 50km in več v koloni(ci), se ne obremenjuje z zelo počasnim tempom, hkrati pa ne pusti nikogar mimo, ker ga očitno mučijo neke čudne frustracije! No saj ta fetiš je zelo razširjen, nekateri naredijo vse, da (na ravnem) nihče ne pride mimo njih, po ovinkih pa lepo 40km/h in še je treba bremzat, ker pač ne znajo vozit. Kako psihično neuravnovešen moraš bit, da nekoga na vso silo namerno zadržuješ za sabo in ga spravljaš ob živce?! Upam, da mi končno nekdo razloži od kod izvira želja po gledanju nekoga v špeglju, če to ni potrebno? Mar ni precej bolj lagodno vozit dalje z enakim tempom in če je to možno, pustit tudi ostalim enako?

Slow down :D Da ne boš napačno razumel, jaz vedno držim varnostno razdaljo (drugi mi pravijo, da še preveliko) in nikoli ne zadržujem namerno koga za sabo.
Če vidim da je nekdo hitrejši, mu omogočim da gre mimo, saj tudi jaz ne maram da me nekdo ovira na cesti ;)

Se mi pa vedno dogaja, predvsem na avtocesti ko je kolona, da pustim kaki dve ali tri dolžine avta razmaka za avtom pred sabo, potem se pa takoj najde nekdo, ki prehiti po desni, se vrine spredaj, pol je treba pa zavirat, da mu nisem 20cm za ritjo :roll:

To je tisto, ko sem rekel, da je nemogoče držat varnostno razdaljo ;)

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po maj 23, 2011 12:08 pm

peroRS je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

Slow down :D Da ne boš napačno razumel, jaz vedno držim varnostno razdaljo (drugi mi pravijo, da še preveliko) in nikoli ne zadržujem namerno koga za sabo.
Če vidim da je nekdo hitrejši, mu omogočim da gre mimo, saj tudi jaz ne maram da me nekdo ovira na cesti ;)

Se mi pa vedno dogaja, predvsem na avtocesti ko je kolona, da pustim kaki dve ali tri dolžine avta razmaka za avtom pred sabo, potem se pa takoj najde nekdo, ki prehiti po desni, se vrine spredaj, pol je treba pa zavirat, da mu nisem 20cm za ritjo :roll:

To je tisto, ko sem rekel, da je nemogoče držat varnostno razdaljo ;)

Ali pa se ti na avtocesti prilima na rit, se umakneš na desno (ker je glih prostora ene 200-300m med avti) tisti k*****c zadaj pa prehiteva z 0.2kmh večji hitrostjo kot se sam voziš in itak se na voznem pasu spet najde en ki ga boš rabil prehiteti pa ga ne moreš ker te tisti na prehitevalnem v dveh minutah še ni uspel prehiteti.
Zadnjič spremenil gecco, dne Po maj 23, 2011 12:56 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

recept
Novinec

Napisal/-a recept Po maj 23, 2011 12:44 pm

peroRS je napisal/-a:Se mi pa vedno dogaja, predvsem na avtocesti ko je kolona, da pustim kaki dve ali tri dolžine avta razmaka za avtom pred sabo, potem se pa takoj najde nekdo, ki prehiti po desni, se vrine spredaj, pol je treba pa zavirat, da mu nisem 20cm za ritjo :roll:

Bi rekel, da predolgo vztrajaš na prehitevalnem pasu. Sicer te - ob dejstvu, da je v Sloveniji to nacionalna folklora - čisto razumem, saj je potem težko priti nazaj na prehitevalni pas, ni pa to opravičilo.
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po maj 23, 2011 12:58 pm

recept je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:Se mi pa vedno dogaja, predvsem na avtocesti ko je kolona, da pustim kaki dve ali tri dolžine avta razmaka za avtom pred sabo, potem se pa takoj najde nekdo, ki prehiti po desni, se vrine spredaj, pol je treba pa zavirat, da mu nisem 20cm za ritjo :roll:

Bi rekel, da predolgo vztrajaš na prehitevalnem pasu. Sicer te - ob dejstvu, da je v Sloveniji to nacionalna folklora - čisto razumem, saj je potem težko priti nazaj na prehitevalni pas, ni pa to opravičilo.

Prehiti po desni lahko pomeni tudi po odstavnem pasu, kar je v Sloveniji nacionalna folklora. :huh:

Sicer pa se mi zdi zanimivo kako znate vsi jemat besede iz konteksta. A nisem napisal "pri vožnji v koloni"? Se pravi, če sem na prehitevalnem pasu in je pred mano in za mano še 100 drugih avtov, ki vozi 90kmh, sem samo jaz "šerif, ki vztraja na prehitevalnem pasu in ovira druge"? :roll:

Mah škoda debate.

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero To maj 24, 2011 9:03 am

Ausc je napisal/-a:Pa saj to ne mores verjeti...

Se peljem dopoldne na faks (okoli pol 10), na Dunajski malo za gospodarskim en prav pocasi vozi v neki stari, rdeci kripi. OK, si mislim, tegale moram paziti, tale me na motorju sigurno ne vidi, najbrz kaksna babica, ki komaj se skupaj stoji. On pelje po pasu za naravnost, jest se razvrstim skrajno desno ze, na pas za zavijanje, zapelje tip po ene 30m gladko pred mene, brez zmigavcev, brez vsega. OK, to ni bilo panike, sem bil pripravljen na kaj takega. Potem se pa avto kar naenkrat ustavi, sredi ceste. WTF, si mislim, kaj pa zdej pocnes, govedo eno. Ene pol minute stojim za njim, ker ga itak nisem mogel prehiteti, bila guzva za naravnost, potem ga obvozim. Pogledam kaj je to za en b****, kaj vidim, model dejansko zakomiral v avtu. Zaspal sredi Dunajske :roll: Ce ne bi imel ravno ene predstavitve na faksu, bi se gladko ustavil, mu prvo 2 okoli kepe zalimal, potem bi pa skupaj pocakala na policijo. Saj ne mores verjeti no.. Upam, da je se dolgo spal tam in da je kdo res poklicaj policijo... d****..

Lahko je človeka kap ali pa je potreboval pomoč zaradi česar drugega, ti pa bi ustavil in ga oklofutal :? Pa ker odpeljal si naprej... naj crkne tam na sredi ceste, b**** - drugič naj se spravi dol s ceste, če že misli imet zdravstvene težave, kaj ne ve, da imaš ti pomembno predstavitev na faksu!? Le kaj je mislil... :idea:

Uporabniški avatar
Ausc
Novinec

Napisal/-a Ausc To maj 24, 2011 12:45 pm

No ja, glede na to, da je avto ze prej vozil zelo pocasi, da je menjal pasove brez zmigavcev in da je bilo prejsnji dan neko veliko pijancevanje na rozniku (otvoritev majskih iger ali nekaj podobnega), sem si upal reci, da je clovek prej koma, kot pa da ima kaksne zdravstvene tezave, ampak okej, za sigurno pa pac nisem mogel vedeti..

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Napisal/-a asfalt To maj 24, 2011 10:54 pm

No evo spet,najprej se pelem danes po cesti malo pred bauhausom in eno tele skoraj povzroči prometno nesrečo,ker mi je hotel sekati pot in zaviti na svojo levo,jajčko z nekim načičkanim avtom in v debilni poziciji kao frajer za volanom.Potem se okoli 23h peljem po Roški normalno 50kmh kakor je tudi omejitev in spet en frik na milimetre za ritjo in predno zavijem desno cca 40m me norec prehiti in zapelje pred mano desno v ovinek.No naj povem,da sva se 300m naprej srečala na semaforju in očitno paglavec ni nič profitiral.Pa kaj je to s temi LJ bolniki? Jaz tega več ne razumem,aja pa pridem do semaforja kjer je avtohiša moste in lepo dva pionirčka na tomos avtomatiku brez čelade hija konjiček čez prehod za pešce,kljub temu,da sta imela rdečo luč????? Nenormalno kaj se dogaja v tej bolani LJ.Folk je čist popizdu,od sedaj naprej bom vozil še manj od omejitve in jim zanalšč paral živce,idioti zarukani.Takim norcem je treba res izpite pobrat,ker tak nima kaj iskati na cesti,če ni sposoben voziti kolkertolk po predpisih naj zgine iz nje.Čedalje bolj mi grejo na K... taki profili,ki nimajo nobene morale,kar se tiče varnosti.Nekaj takih smeti hvala bogu cesta vzame,ampak prevečkrat nasrkajo nedolžni.
Divjake s cest !!!

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr maj 25, 2011 9:14 am

Sej te razumem, ampak - a voziš zase ali za njih? Mislim, a ma smisel vračat in sam potencirat jezo? Mene na Hradeckega (vzporedna cesta z Roško preko Ljubljanice) skoraj vsako jutro prehitevajo na ležečih. Nima se smisla sekirat, ker avto vzdržujem sam in nič ne profitiram (ampak res nič), če grem hitreje čez ležeče policaje. Še najboljši so pa taki, ki počakajo do zadnjega, ko začnem pospeševat in se vrže ven, nasproti gre pa avto. Na semaforju vsakemu zaploskam... Pa sej mi ni problem zabremzat, sam zadnjič je en res na milimetre šel, ker če ne bi čekiral dogajanja za sabo bi tistega nasprotnega pobral; da ne bo pomote - cca 3 leta starega otroka je mel v avtu. In kaj mi model pol zabije - oprosti, sem mislil, da si stal; halo?!! Čez 7 ležečih se pelješ za mano, za zadnjim se celo malo pokadi za mano (diesel) in ti misliš, da stojim... :shock:

PS: ja, sem se na semaforju zapeljal ob njega in ga vprašal, če je vozniško dobil na lepe oči tako kot starševsko...
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov