Debate, ki niso vezane na ostala področja...

plinaš
Uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a plinaš Pe jan 21, 2011 10:43 pm

Nejko je napisal/-a:[quote="rosonero"
zanimivo, kaj pa vzdrževanje ( servisi ) instalacije ?

Verjetno v uradni mreži....ali pri vgrajevalcu sistemov, ki je enak vgrajenemu...[/quote]

ali pa kot kangoo , ki je bil narejen v tovarni , pripeljan v slovenijo kot testni avto a na pooblaščenem servisu nimajo nikakršnih podatkov... sem ga videl na lastne oči in mi je človek potožil , da tudi filtrov za plin ne more zamenjati , ker da so eni čisto "levi" , instalacija pa skombinirana od več proizvajalcev ...
plin je cnej k bencin

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero So jan 22, 2011 3:30 pm

Bolj ali manj po naključju sem nabasal na priusa, potem pa me je radovednost peljala na A.NET in tam najdem tegale : http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4151418&show=1

Čerpav v oglasu ne piše gre tudi na LPG oziroma bi gllede na nalepke moral it. Mora biti pravi šparovček :D

Če pa me spomin ne vara se tale avto že kar nakej časa prodaja, razlog pa je verjetno cel kup elektronike noter, oziroam strah pred okvarami le te .......

Btw, je kdo že vozil priusa ?
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Ne jan 23, 2011 7:42 am

rosonero je napisal/-a:Bolj ali manj po naključju sem nabasal na priusa, potem pa me je radovednost peljala na A.NET in tam najdem tegale : http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4151418&show=1

Čerpav v oglasu ne piše gre tudi na LPG oziroma bi gllede na nalepke moral it. Mora biti pravi šparovček :D

Če pa me spomin ne vara se tale avto že kar nakej časa prodaja, razlog pa je verjetno cel kup elektronike noter, oziroam strah pred okvarami le te .......

Btw, je kdo že vozil priusa ?

Prius je super avto! Ta avto ki je na linku sem že peljlal in moram reči, da je prava igrača. Malo se je treba navadit na CVT menjalnik. Manjka mu samo malo močnejši bencinski del pogona, zato me firbec matra kako se pelje zadnja generacija Priusa, ki ima 1.8 motor. Porabo se da spravit tudi pod 5l/100km plina :shock: Drugače je pa avto zanesljivček, kolikor mi je znano, v generalu s Priusi ni bilo nobenih težav.
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Ne jan 23, 2011 11:36 am

iziboy je napisal/-a:
Prius je super avto! Ta avto ki je na linku sem že peljlal in moram reči, da je prava igrača. Malo se je treba navadit na CVT menjalnik. Manjka mu samo malo močnejši bencinski del pogona, zato me firbec matra kako se pelje zadnja generacija Priusa, ki ima 1.8 motor. Porabo se da spravit tudi pod 5l/100km plina :shock: Drugače je pa avto zanesljivček, kolikor mi je znano, v generalu s Priusi ni bilo nobenih težav.

Ja res 80 ks za 1300 kg pa precej velik avto, bolj malo se mi zdi.

Mogoče ne bi bilo slabo naredit testno vožnjo z dotičnim vozilom, a veš v kaetem koncu slovenije je avto ( prodaja se v domžalah, tablica pa GO ) ?
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne jan 23, 2011 11:40 am

rosonero je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:
prodaja se v domžalah, tablica pa GO ) ?

ja "GO! NA PLIN!" - .... ena druga je pa "KR NA PLIN" ... itak da na plin namesto na bencin .. =P
plin je cnej k bencin

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Po jan 24, 2011 6:24 am

rosonero je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:

Ja res 80 ks za 1300 kg pa precej velik avto, bolj malo se mi zdi.

Mogoče ne bi bilo slabo naredit testno vožnjo z dotičnim vozilom, a veš v kaetem koncu slovenije je avto ( prodaja se v domžalah, tablica pa GO ) ?

Ne pozabi da ima zraven še okoli 70KM elektromotor! Sej ne da je mašina v generalu prešvoh, sam če ga mal dalj časa prtiskaš na avtocesti, se akuji spraznejo in ostaneš samo z motorjem, ki pa je zvožnjo po Tauernautobanu občutno preslaboten :(

matejhoc
Nov uporabnik

Napisal/-a matejhoc Sr jan 26, 2011 8:42 pm

Če mogoče koga zanima:

LPG črpalka je tudi pri izvozu za Smednik (pri avtocesti med Novim mestom in Krškim). Črpalka je OMV-jeva, cena pa je trenutno 0,79€.
To pišem zato, ker je v razdalji 1km petrolova črpalka Zaloke, kjer je ponavadi plin dražji.
LP, Matej

Mighi
Nov uporabnik

Kraj: KP

Napisal/-a Mighi Sr feb 02, 2011 3:12 pm

Pa še ena nova črpalka za Primorce: v Izoli je mogoče ugodno natočiti avtoplin pri frmi Butan plin, po ceni kot jo imajo v Lj na Verovškovi (tudi urnik je zaenkrat ugoden):
http://www.butanplin.si/plin-v-jeklenka ... -avtoplina

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr feb 02, 2011 6:19 pm

Mighi je napisal/-a:Pa še ena nova črpalka za Primorce: v Izoli je mogoče ugodno natočiti avtoplin pri frmi Butan plin, po ceni kot jo imajo v Lj na Verovškovi (tudi urnik je zaenkrat ugoden):

no končno so se tudi pri butan plin zbudili ... pohvalno - če bodo držali ceno na takem razmerju :clapclap
plin je cnej k bencin

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Sr feb 02, 2011 10:45 pm

Mighi je napisal/-a:Pa še ena nova črpalka za Primorce: v Izoli je mogoče ugodno natočiti avtoplin pri frmi Butan plin, po ceni kot jo imajo v Lj na Verovškovi (tudi urnik je zaenkrat ugoden):

Končno!!!

bmw X5 4.4i
Nov uporabnik

Napisal/-a bmw X5 4.4i So feb 05, 2011 1:49 am

me zanima poraba za X5 4.4 i plin-bencin letnik 2000-2001

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So feb 05, 2011 2:35 am

Od kdaj pa je ta črpalka nova? :roll: Odkrivanje toplega morja? Če kaj ustreza naslovu teme, je to črpalka v Izoli, ker je res tam od vekomaj ("stari znanec"), morda še pred juro :-P . Tam se je že pred desetletji (vsaj v 70-ih, verjetno prej) dalo tankat (avto)plin in je bila sploh prva ali druga taka črpalka v Sloveniji (isti lastnik kot danes), bojda tudi zaradi Italijanov. Morda pa je vmes "pavzirala"?

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So feb 05, 2011 11:46 am

do sedaj je ni bilo na spisku butan-plina...
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So feb 05, 2011 12:01 pm

bmw X5 4.4i je napisal/-a:me zanima poraba za X5 4.4 i plin-bencin letnik 2000-2001

poraba plina je cca. 1,5-2,5 litra večja kot poraba bencina - vse pa je odvisno od kvalitete plina ( !!! ) , režima vožnje , tlaka v pnevmatikah in še bla,bla,bla vzrokov , ki lahko spremenijo razmerje porabe plin-bencin ... večina se nas vozi in razen tega , da bolj firbčni kdaj kaj poračunamo , ne kompliciramo okoli tega ... tretji tank plina ga žgeš čimbolj se ga da , pogledaš koliko km si naredil s polnim tankom in to ti je najmanjši radius ( seveda če se ne spremeni hranljivost plina =P ) ki ga boš naredil...pri tankanju števec na nulo in voziš...
računica je še zmeraj , le da se je malo bolj razpotegnila v kilometrih ki jih potrebuješ , da se ti naprava povrne sama od sebe ... je pa plin v avtu edina stvar , ki SE povrne sama od sebe v nasprotju z ostalimi (in seveda se nihče ne zamisli koliko izgubi vsako leto na vrednosti avta) stvarmi , ki jih človek obesi na avto - s tem mislim na platišča , akustiko in ostalo dodatno opremo katere nakup je drag , čez dve leti pa ni vse skupaj že skoraj nič vredno...plinsko napravo pa lahko čez dve leti daš v naslednji avto in ti služi naprej...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Buffy So feb 12, 2011 3:09 pm

Se je kdo peljal mimo petrola in preveril cene lpgja? namreč, po tej strani sodeč: http://www.plinske-crpalke.si/seznam bi se naj plin pocenil na 0,782... Mal čudno da to ni na petrolovi strani zabeleženo... :S

Hvala!
Slika

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny So feb 12, 2011 5:05 pm

danes tankal na MB24 v Slovenski Bistrici kjer je cena 0,794, sem jih pa malo skurcal :D, ker na semaforju ki je za ac nimajo prave cene gor
da bi pa petrol pocenil plin pa dvomim, morda na tisti strani stare cene, oz. stran že dolg ni bila osvežena
meddrugim, cena plina na uradni petrolovi strani je 0,814

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko So feb 12, 2011 9:18 pm

Buffy je napisal/-a:Se je kdo peljal mimo petrola in preveril cene lpgja? namreč, po tej strani sodeč: http://www.plinske-crpalke.si/seznam bi se naj plin pocenil na 0,782... Mal čudno da to ni na petrolovi strani zabeleženo... :S

Hvala!

Petrol je pocenil plin 0,782 ...prav tako tudi TUŠ 0.779...

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne feb 13, 2011 6:20 pm

Nejko je napisal/-a:
Buffy je napisal/-a:Se je kdo peljal mimo petrola in preveril cene lpgja? namreč, po tej strani sodeč: http://www.plinske-crpalke.si/seznam bi se naj plin pocenil na 0,782... Mal čudno da to ni na petrolovi strani zabeleženo... :S

Hvala!

Petrol je pocenil plin 0,782 ...prav tako tudi TUŠ 0.779...

aha..potem njihova stran ni obnovljena..ja super še kakšno stranko bodo izgubili če jim bo pisala višja cena...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Ne feb 13, 2011 6:33 pm

Ma sej avtoplin nobenega ne zanima... Zmiri ko gre gor boncin objavijo na poročilih, zravn dodajo pa da bo cena avtoplina nespremenjena...
ne povejo pa da je medtem šlo 5x gor... :?
Slika

Mare77
Novinec

Kraj: Južno od LJ

Napisal/-a Mare77 Pe feb 18, 2011 11:38 pm

No, plin se celo ceni... najprej na Petrolu, baje pa naj bi se jutri pocenil tudi na Veroškovi za 3 cente :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov