BBoss je napisal/-a:Naenkrat pa je bil pas izredno goste megle, ki ga med vožnjo enostavno ne vidiš, ker pred mano ni bilo nobenih luči, da bi me lahko opozorilo, da se nekaj čudnega dogaja. Kot bi zapeljal v mleko, vidljivost nikakršna, da sem videl samo ograjo ob strani in to pri hitrosti 100km/h. Sej takoj zmanjšaš sam v taki megli sem sigurno prevozil 100m predno sem lahko počasi pribremzal, ker sem se bal da bo nekdo naletel od zadaj - za mano so namreč bili avtomobili. Dokler take stvari ne izkusiš je res lahko nasvete talat o varnostni razdalji, predvidevanju, hitrosti in ne vem še čemu.
recimo, da se vsakemu lahko zgodi opisan dogodek zgoraj. ali lahko pomaga cesta in svetlobni znaki? ne, ker ob relativno normalnem vremenu opozorila spregledamo in si mislimo, pa kaj težijo saj je vse ok.. kot to vedno počnejo ko dežuje. ja hvala lepa, ker mi svetlobni znaki nad AC povedo, da je spolzko. torej, če bi bile izredne razmere, bi bilo treba bolj jasno in udarno opozoriti na to. me zanima kako bi vozili, če bi prebrali na tabli, da je medved na cesti
no pa se vrnimo nazaj na dogodek, ki ga je opisal bboss. torej kaj naredijo vozniki, ko zapeljejo z recimo 100km/h v zelo gost pas megle? jah večina na žalost naglo zavira in se popolnoma ustavi. in tukaj je srž problema. tako kot jih večina, ko vidijo kako teče kri začne vzganjat paniko. že zakon je jasen in pravi, da če se ne čutiš sposoben voziti z vsaj 50% dovoljene hitrosti, je potrebno vklopiti:
1. vse štiri žmigavce in
2. takoj! ko je možno zapustiti vozišče ali pa se postaviti na odstavni pas.. kdo je torej zatajil? vozniki.. 2 cepca sta se našla na začetku in sta lahko 50 dobrih in vestnih voznikov potegnila v drek..
pa še nekaj o teh post dogotkih po nesreči. jst nevem, zakaj se mi zdi da pametujete ravno tisti, ki vas še nikoli ni prijel ta adrenalin po nesreči, ko bi lahko brez noge tekli.. ko bi lahko dvignili avto brez pomoči.. ko lebdite nad tlemi a imate 5 zlomov.. hmm.. jah res je najboljše ostati v avtu, ampak verjemite, da rajše tečem čez kolono, kot pa čakam v tistem bordo rdečem clio-tu, ki je bil cel speštan.