Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po jun 02, 2008 9:27 pm

Joie saj v ostalih temah nikoli ne govoriš napačne stvari. Ampak tu v tej temi :roll:

Mislim ej, če se kdo ne strinja z vlado in njenimi vedno slabšimi zakoni je takoj levičar; prosim te lepo. Eni smo pametni in nismo ne eni ne drugi.
S svojimi replikami dejansko zelo spominjaš na trenutno vlado; če se z nami ne strinjaš si naš sovražnik, levičar, delaš slabo državi,... Da ne omenim, da ima vlada vedno prav, stroka pa se vedno moti, ane? :roll: Oz. stroka je levičarska :roll: :roll:

Sicer se opravičujem za off topic in vmešavanje politike, ampak ene stvari so dejansko že pretirane.

In če smo že pri RTVju; nekoč je bil program precej boljši; edino kar zdaj gledam na RTV je Studio City in Hribar; pa še kaj se najde na trenutke.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po jun 02, 2008 9:46 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Menim, da bo število žrtev padalo, tudi po zaslugi ZVCP, še najbolj pa zaradi postopne spremembe mentalitete.

Ja, kje si pa tako razmišljanje našel. Vedno je sprememba ZVCP-ja (beri višje kazni) najbolj delovala takoj na začetku, prvi mesec, pa mogoče še drugi in tretji potem pa se je morija vrnila v ustaljene tirnice.

In kako je zgledal prvi mesec novega zakona? 16 mrtvih v maju, kar je malenkostno manj kot je povprečje na mesec od začetka leta, ki je 17,4 mrtvega na mesec. Še "dobro", da ta zadnji morilski vikend je imel nedeljo že v juniju saj bi bila potem cifra 19, kar je več kot povprečje in to v mesecu, kjer bi moral novi ZVCP imeti največji učinek. :shock:

Pa še nekaj statističnih zanimivosti in sicer za prvi kvartal leta:
lani 52 mrtvih, letos 46 mrtvih to je 6 manj oz 12% manj. Bolj razveseljivi podatki so tudi pri težje poškodovanih saj jih je bilo lani 215 in letos 169 (46 manj) oz 21% izboljšanje. Pri lažje poškodovanih smo iz lanskih 3489 šli na "samo" 2487. To je več kot 1000 manj lažje poškodovanih oz. skoraj 30% izboljšanje.

In vse to se je zgodilo še predno je zakon sploh stopil v veljavo. Zdaj pa je zakon tu pa imamo spet črne vikende in samo še čakam, da tujci navalijo pa bomo spet junija šli čez 30 mrtvih na mesec in julija verjetno proti številki 40.

Kljub temu da sem bil pesimist glede novega ZVCP-ja sem vseeno potiho upal, da bo vsaj prvi mesec malo bolje ampak žal se je izkazalo, da pesimizem ni bil pretiran. Ne vem pa kaj na to porečeš ti Joie, ki si bil tak agitator novega zakona, da bo bistveno popravil situacijo. Tolk si navijal zanj, da sem bil skoraj prepričan, da si ga pomagal pisati. :twisted:

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po jun 02, 2008 10:11 pm

sašo5 je napisal/-a:... Laughing saj je šele s to vlado uvedno ministrstvo za javno upravo Exclamation Question

Tukaj si me zadel :oops: :oops: . No, lahko popravim: je eden najboljših ministrov nasploh.

lizzard je napisal/-a:oie saj v ostalih temah nikoli ne govoriš napačne stvari. Ampak tu v tej temi Rolling Eyes

Mislim ej, če se kdo ne strinja z vlado in njenimi vedno slabšimi zakoni je takoj levičar; prosim te lepo. Eni smo pametni in nismo ne eni ne drugi.
S svojimi replikami dejansko zelo spominjaš na trenutno vlado; če se z nami ne strinjaš si naš sovražnik, levičar, delaš slabo državi,... Da ne omenim, da ima vlada vedno prav, stroka pa se vedno moti, ane? Rolling Eyes Oz. stroka je levičarska Rolling Eyes Rolling Eyes

Sicer se opravičujem za off topic in vmešavanje politike, ampak ene stvari so dejansko že pretirane.

In če smo že pri RTVju; nekoč je bil program precej boljši; edino kar zdaj gledam na RTV je Studio City in Hribar; pa še kaj se najde na trenutke.

Gledaš samo Studio City in Hribarja in hkrati praviš, da nisi levičar? ;)

Ne, ni vsak kritik vlade levičar, jih je pa največ, povsem logično. Nič hudega in povsem normalno, moti me edinole splošno razširjena histerija, da živimo v izredno slabih in zatiralskih časih, ker to enostavno ni res.

TV Slovenija je daleč najbolj kvaliteten elektronski medij v Sloveniji. POP TV je 80% plehek in služi zgolj polnjenju žepov njegovih ameriških lastnikov. Vi kar, jaz bom rekel hvala lepa.

Sem najbrž edini zagovornik vlade tukaj, naj se pospravim, da bo mir?

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Po jun 02, 2008 10:14 pm

Off: Me zanima, kaj boš govoril, ko se bo vlada menjala. Da je Poptv super in RTVslo za v smeti. :D:D:D

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po jun 02, 2008 10:21 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Sem najbrž edini zagovornik vlade tukaj, naj se pospravim, da bo mir?

..niti ne :lol: (čeprav me politika ne zanima) ne moreš, pa da ne vidiš koliko sranja in lumparije so naredili LDS-ovci v prejšnjih mandatih, žebelj v trugo je pa pribil nakoncu še zadnji njihov mandatar (o "pribočnikih" SLS pa ne kaže zgubljat besed, upajmo samo, da na jesenskih volitvah še praga ne presežejo.....)....kar niti ni važno, kajti obeta se novo "sranje" naveza SD, LDS, Zares - pa bodi potem vesel.....

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Po jun 02, 2008 10:23 pm

NaceM je napisal/-a:Off: Me zanima, kaj boš govoril, ko se bo vlada menjala. Da je Poptv super in RTVslo za v smeti. :D:D:D

POP TV je vedno bil in bo šit.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po jun 02, 2008 10:29 pm

poop tv omejuje, da varuje.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To jun 03, 2008 9:24 am

Žalostno a resnično, čim je prišla ta vlada na oblast se je RTV spremenila za 270 stopinj.

Nič več partizanstva, ne, sedaj gledamo samo še domobrance in njihovo trpljenje. Te dokumentarce ponovijo tudi 4X če je to potrebno. Še malo in bo domobranstvo bolj domoljubno in patriotsko od partizanstva. Ljduje tako ali tako več ne vedo kaj je kaj, pa čeprav so že nekaj stari.

Novice, kot so kaj je JJ naredil narobe, zamolčal ali pa kako se je sporekel s Kosmovo je na popu prispevek dolg 5 minut, medtem ko je na RTV-ju komaj omenjen, če že sploh. Več kot jasno se vidi izbor vsebin enega in drugega medija.

Govorili so kako bo RTV naročnina cenejša!!!!!!!!!!!!! KJE JE CENEJŠA :?: :?: :?:
Pesek v naše oči!

Za ta denar ki ga plačujem RTV-ju nimam dejasnko popolnoma nič od tega... NIČ! Niti enega normalnega športa več ne prenašajo, kriket me ne zanima pa slovenska 1. liga fusbala tud ne, ker meji že na 3. divjo ligo...

POP bom glih kar poklical in povedal naj mi nehajo težit z pop-in-om, ker bom pop-izdil! Kaj mene boli k. kaj se dogaja v ameriki z nekimi kvazi zvedniki in kdo je potočil prvo solzico ko je Oprah spustila golobčka... če jih je kaj sram jih je lahko ravno tega amerikanstva, katerega živo ne prebavljam.

In če je res kaj je pranje možganov z obeh strani! Vendar eni očitno zakrivajo napake pozicije, medtem ko drugi predstavljajo ameriko kot deželo obljub. Ta dežela obljub pa je tako ali tako zgrajena, in še temelji, na suženjstvu. Po celem svetu širijo demokracijo kot pravo oblast. Ja... samo malo kdo ve, da je bila prva demokracija na svetu tiranija!

PS: Št. nezaposenih se manjša, a kontra sorazmerno se hitreje povečuje št. na pragu revščine. In se mi zdi da je slednje merilo blaginje...

Pardon za velik off....

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jun 03, 2008 9:32 am

FBR, včasih smo za programerje najemal indijce, ker so bili poceni, danes pa najemamo američane, ker so cenejši kot indijci - tok je dolar padel, da je najem delavca iz amerike cenejši od najema delavca iz indije.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To jun 03, 2008 9:48 am

FBR, če gledaš samo Studio City in Hribar, nimaš kaj soditi o RTV... RTV po zakonu mora ponujati vse za čim širše občinstvo, partizani gledate Studio City, mi kolaboranti pa Otroke s Petrička... Ti seveda opaziš samo tisto, kar ti gre na živce, vsega ostalega pa itak ne gledaš, saj si sam priznal. Jaz RTV gledam veliko in si upam trditi, da v svojem jedru ostaja levoliberalna, kljub kaki oddaji o Golem otoku ipd. RTV je edina oaza relativne nevtralnosti v morju levih medijev, kar je žalostno za demokracijo. Pri nas je razmerje 90:10 v korist levih medijev, a nekaterim je še to premalo. Izbrisati RTV in Reporter, potem pa bo mir, ne FBR? Če bi bili res prava demokracija, bi bilo razmerje 50:50 in Slovenija bi premogla vsaj 1 konzervativen časopis.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To jun 03, 2008 10:44 am

Osebno me sploh ne zanima kakšen program je ali časopis dokler piše resnico.

Mogoče res manjka desnih medijev, a tudi način prevzemanja direktorskih položajev in izpodrivanje na silo ni način za pridobivanje podpore časopisov.

Moj najlepši primer nastavitve novinarja trenutni koaliciji (bolje rečeno SDS-u, ostale so tako ali tako premajhni za vrh) je VLADIMIR VODUŠEK. Ljudje se že dobesedno posmehujejo kot kakšnemu Mujotu in Hasu kakšne ta človek poka. Ni sposoben vodit oddaje kaj šele biti nepristranski. Njegova vprašanja so vedno namenjena levici za provokacijo in desnici za pohvalo. To so kot poslanska vprašanja, ki jih zastavi koalicija sama sebi. Vedno vprašajo tisto, s čimer se lahko pohvalijo. ...Pozabil sem še omeniti, da je tip tako nesposoben, da celotna vprašanja s citati in svojim vprašanjem skupaj kar lepo prebere z lista sredi oddaje v živo. In to ni slučaj temveč praksa pri njemu.

Samo še za prikaz kakšno oddajo vodi slavni Vodušek:
http://www.mikec.si/2008/01/jana-v-odda ... -stol.html
(povzeto iz bloga, ki je slučajno prišel kot rezultat iskanja na googlu)
PS: Slučaj? Prirejanje glasov? ali samo desna oddaja?

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To jun 03, 2008 11:25 am

Joie... predlagam ti, da si v roke vzameš Slovenski Tednik in tvoja dušica bo potolažena. Kolk je tam pluvanja čez vse, ki niso v vladi - če ne najdejo nič pametnega pa poiščejo povezavo nekako v stilu da je ta in ta tajkun bil nekoč poročen z žensko, ki je bila tajnica v podjetju blabla d.o.o., katerega direktor je hodil na kavo v isti lokal, katerega obiskuje tudi žena največjega opozicijskega voditelja. :?

Tolk o uravnoteženih medijih - če oblastnikom ni uspel nadzor v Delu in Večeru so pa pač začeli izdajati ( na državne stroške?) svoje trobilo in da so uravnotežili medijski prostor ga izdajajo v nakladi 350.000 izvodov in ga pošiljajo zastonj po domovih v ruralnem okolju (na podeželju so baje bolj dovzetni za propagando).

Sicer pa se postavlja vprašanje zakaj JJ&Co. v štirih letih ni razkrinkal vse nečednosti prejšnje oblasti in odgovorne postavil na sodišče. Če je bilo res toliko svinjarije kot pravijo kleni SDS-jevci mu ne bi bilo težko dokazat tako pa smo obstali le pri oskarjevskih medijskih nastopih v parlamentu, kjer je hinavsko grozil z odstopom tik pred prevzemom predsedovanja, pa medijska predstava ob prijetju Zidarja&Co, pa predstava Mazej Kukovičeve, ki je povabila trumo novinarjev ter igrala igrico skrivalnic na delovišču pediatrične klinike.

Pa še in še je tega - JJ-ovci so mojstri medijskega nastopanja in manipulacije in dokler se jim mediji uklonijo je vse OK, ko pa se jim uprejo je pa jok in stok in tarnanje o medijski neuravnoteženosti. Predvsem samooklicani največji poznavalec medijev pravljičar Grims prednjači pri tej jokavi melodrami.

Drugače je pa tako, da je več ali manj vseeno kaj ti mediji servirajo - važno je da vidiš kaj posamezniki počnejo in kaj govorijo. Če JJ odgovori, na konkretno vprašanje o enem kao tajkunu, da ni jedel zajtrka in da je lačen ter, da komaj čaka na kosilo je to milo rečeno nesramno. Tudi če se Pahor hoče primerjati z JFK-jem in že razmišlja, da je novi premie je ravno tako nesramno, do vseh volilcev in volilk saj volitve so šele jeseni in ljudje se bodo šele odločili komu bodo dali glas in zaenkrat še nihče nikomur ni dal nič.

Mah shit, spet smo offtopic in pri politiki :evil: grr Joie vedno nas napelješ v to debato. :P

Uporabniški avatar
scisco1
Novinec

Kraj: Ljubljana&Dolina ljubavi

Napisal/-a scisco1 To jun 03, 2008 11:49 am

Ne da se mi vsega brat... pa me samo zanima ena stvar...

Pri hitrosti nad 40 km/h na avtocesti... ali poleg kazni dobiš še prepoved vožnje?

Lp

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To jun 03, 2008 12:02 pm

scisco1 je napisal/-a:Ne da se mi vsega brat... pa me samo zanima ena stvar...

Pri hitrosti nad 40 km/h na avtocesti... ali poleg kazni dobiš še prepoved vožnje?

Lp

CELOTNA BROŠURA SPREMEMB JE NA DNU!!!!
http://www.vozimo-pametno.si/index.php? ... Itemid=319

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To jun 03, 2008 12:41 pm

Joie mene baš briga če sta Hribar in Studo city levičarska ali desničarska.
Med drugim ima cerkev odkar je na oblasti SDS precej večji vpliv na program RTVja, in to je zelo razvidno in opazno. Da ne omenil, da so vsi mladinski mediji v Sloveniji po direktivo cerkve, in tako naprej.
Jaz bom več ali manj vedno v opoziciji vlade; kakršnakoli je, ampak trenutna situacija je žalostna. Pa ne mogoče zaradi samega JJ-ja, ampak zaradi nesposobnega kadra, ki ga obkroža.

Je pa POP TV na drugi strani le eden od neštetih imperialističnih rok Amerike, to je pač žalostno dejstvo. In RTV je vedno slabši v kontriranju POP-u in ostalim "ameriškim" medijem v Sloveniji. Sicer pa vsak imperij je do zdaj propadel, zakaj ne bi še Ameriški :)

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To jun 03, 2008 1:42 pm

BBoss je napisal/-a:Mah shit, spet smo offtopic in pri politiki Evil or Very Mad grr Joie vedno nas napelješ v to debato. Razz

Ne ne... Esem je tisti, on omeni vlado, jaz pa se takoj razburim in tako gremo globoko v off ;)

lizard je napisal/-a:Je pa POP TV na drugi strani le eden od neštetih imperialističnih rok Amerike, to je pač žalostno dejstvo. In RTV je vedno slabši v kontriranju POP-u in ostalim "ameriškim" medijem v Sloveniji. Sicer pa vsak imperij je do zdaj propadel, zakaj ne bi še Ameriški Smile

Javne televizije imajo povsod podobne težave. Ameriški PBS komaj kdo pozna, gleda ga komaj 1% prebivalstva.

To je tako kot primerjati Gardaland in razstavo impresionistov. Od 1000 ljudi bi jih šlo 950 raje v Gardaland (=POP TV).

Jaz bom več ali manj vedno v opoziciji vlade.

V redu, lepo. Ampak če bi bli vsi taki in bi bli vedno vsi proti vladi, kam bi prišli? Jaz mislim, da še nismo zreli Evropejci.

@Boss: naši mediji so na strani opozicije in omenjanje raznih Slovenskih Tednikov ter Voduškov tega dejstva ne more zasenčiti. Metode lastnikov včasih spominjajo na pravi putinovski komunofašizem. To pa je OK ali kaj? Se pravi Grims ne sme medijev niti okurcati, Zdolšek pa jim lahko reže glave, vse za resnico in demokracijo? Jaz ne morem verjeti takim medijem, res ne.

Slov. Tednik ni nikomur v čast, je na enako nizkotnem nivoju kot Nedeljski Dnevnik, le da je druge barve. Poščijem se na oba.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jun 03, 2008 1:46 pm

Mediji zavajajo, pa ni važno od katere strani so.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To jun 03, 2008 4:06 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:Mah shit, spet smo offtopic in pri politiki Evil or Very Mad grr Joie vedno nas napelješ v to debato. Razz

Ne ne... Esem je tisti, on omeni vlado, jaz pa se takoj razburim in tako gremo globoko v off ;)

Kot prvo - nisem prvi omenil vlade, a to ni bistveno. Bistveno je, da sem repliciral in rekel samo nekaj, kar absolutno drži (da vlada IMA vzvode). To, da je zakon preveč represiven in nedodelan (npr kazni za napačno smer na avtocesti) ter da vse drugo manjka, pa tudi drži - vsaj po mnenju večine, ki na to gleda z odprtimi očmi. Verjetno se s tem tudi ti strinjaš (razen, da je preveč represiven), pa si kljub temu objavil tak odgovor:

esem je napisal/-a:
adis je napisal/-a:edini vzvod države, da zmanjša smrt na cestah je cena nafte večja kot je ta, manj bo avtomobilov na cesti :P

Ravno obratno - država ima na voljo precej vzvodov, še posebno taka, kakršna je trenutno naša (npr odločujoč vpliv na RTV in drugje), a se poslužuje samo najbolj represivnih in dolgoročno dokazano neučinkovitih (oz širše gledano morda tudi škodljivih - primer Anglije iz članka MM, splošna klima v državi, novi socialni problemi itd) ukrepov. Le kako to?

-Spet levičarska histerija. Po tvojih besedah bi človek sodil, da smo v Argentini leta 1975...
-Glede učinkovitosti represivnega ZVCP je še prezgodaj sklepati, se ti ne zdi?
-Splošna klima v državi? Povej mi kdaj je bila ta boljša. Aha, naj uganem, med leti 1992-2004?
-Novi socialni problemi? Jih kdaj ni bilo? Kvečjem več, vsaj če sklepamo po številu brezposelnih.

Res se preveč razburjaš...Ali so apriorne usmeritve vzrok ali posledica, boš sam najbolje vedel.

lizard je napisal/-a:Je pa POP TV na drugi strani le eden od neštetih imperialističnih rok Amerike, to je pač žalostno dejstvo. In RTV je vedno slabši v kontriranju POP-u in ostalim "ameriškim" medijem v Sloveniji. Sicer pa vsak imperij je do zdaj propadel, zakaj ne bi še Ameriški Smile

Javne televizije imajo povsod podobne težave. Ameriški PBS komaj kdo pozna, gleda ga komaj 1% prebivalstva.

To je tako kot primerjati Gardaland in razstavo impresionistov. Od 1000 ljudi bi jih šlo 950 raje v Gardaland (=POP TV).

Ne primerjaj javne TV v ZDA z javno TV v Evropi - imata čisto drugačno okolje, zgodovino, s tem tudi možnosti, naloge itd. V Evropi je javna TV en bolj zaščitenih medijev in države jo tudi finančno podpirajo - le zakaj?.

@Boss: naši mediji so na strani opozicije in omenjanje raznih Slovenskih Tednikov ter Voduškov tega dejstva ne more zasenčiti. Metode lastnikov včasih spominjajo na pravi putinovski komunofašizem. To pa je OK ali kaj? Se pravi Grims ne sme medijev niti okurcati, Zdolšek pa jim lahko reže glave, vse za resnico in demokracijo? Jaz ne morem verjeti takim medijem, res ne.

Slov. Tednik ni nikomur v čast, je na enako nizkotnem nivoju kot Nedeljski Dnevnik, le da je druge barve. Poščijem se na oba.

Kje najdeš Grimsa? Ravno on je najbolj zaslužen za spremembe zakona, ki so tudi omogočile rezanje glav, kar je najprej uporabila oblast in dala s tem zeleno luč ostalim. In je precej velika razlika, če to počne oblast (mar nismo ravno zato ukinili prejšnjega režima?) ali neki privatniki, ki bodo to občutili pri dobičku. Temu nevpletanju države v medije oz zaščiti neodvisnosti vsi na Z (tudi večina desnih) pravijo "higiena demokracije" - in ravno to nam (tudi drugje) najbolj manjka. Žal v tem prednjači vsakokratna oblast, sedanja je stvari tudi z Grimsom pritirala na rob.

Samo pri nas se lahko zgodi, da en bogi Grims razsuje javni medij in ga naredi za državnega. Če je bilo delno že prej tako, je prava pot ravno obratna in to je poanta stalnih pripomb na oblast - da napake poglabljajo in ne rešujejo (dolgoročno). To se vidi povsod - seveda najbolj tam, kjer so bili prej najbolj glasni (klientelizem, korupcija itd), kar nekaj pove tudi o njihovi resnosti in iskrenosti.

Seveda še nimamo krize (so preveč nesposobni tudi uresničevanje svojih želja?), a smer ni prava. Tudi desna opcija je lahko (to tudi mora biti) pozitivna - žal pri nas še ni tako. Tu se morda najbolje čuti manko zaradi prejšnjega režima.
Kot igra slona v trgovini s porcelanom - za začetek ni bil izbran dovolj strokoven kader, izbrani so bili poslušni in politično ustrezni, večino stroke so ignorirali. Ravno zato, ker nas je samo dva milijona, bi morali presegat politične delitve, delajo pa ravno obratno ("levi" so imeli tudi Viranta npr).
Tak pristop in zakaj je tako - to je pravi problem. Temu nekateri pravijo "pomanjkanje intelektualne iskrenosti in odgovornosti" - zato pa vsi ribarijo v kalnem (in ustvarjajo prostor Jelinčiču).

To, da stalno ponavljaš mantro o "levih medijih", pove več o tebi kot o medijih.
Če pišejo o napakah oblasti, je to zaradi napak in to je tu problem, ne pa pisanje o tem (v takem obračanju JJ odlično uspeva.)! Naši mediji so blizu sredini - verjemi, da res ni tako enostransko. Vsekakor so bolj odprti in pošteni od eksplicitno desnih medijev. Tudi naklade nekaj povedo o medijih in ljudeh, ki jih sploh še kupujejo.

Sori za daljši OFF, upam, da sem nekatere stvari ustrezno razjasnil in repliciranje ne bo preveč smiselno, vsaj ne bolj kot šank futr :P .

lp

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To jun 03, 2008 5:24 pm

Zadnji citat od esema je enostavno in zelo dobro napisan. Dejansko zelo dosti pove in poda enostavno razlago zakaj je treniutno stanje v državi kakršno je. Pa tudi med drugim se v tej temi z esemom več ali manj strinjam.

@Joie: Vladajoče vedno more nekdo nadzirat jih kritizirat (tako pozitivno kot negativno); da ne delajo kar se jim zahoče. In vsak politik, ekstremen v katerikoli smeri ali ne, bo se probal dokopati do čim večjega dobička.

In vprašaš se kam bi prišli če bi bili vsi vedno proti vladi?

Nisem rekel vedno proti, ampak le v opoziciji. To vsaj zame pomeni, da podprem dobre predloge koalicije a slabe, nepravilne, nepremišljenje, prenagljene,... skritiziram, jih zavrenem,... In vladajoči bojo vedno tako prirejali zadeve, da bojo imeli od njih čim večjo korist, zato mora biti vedno nekdo kontra, da jim ne pusti uveljavljanja, pa najsi bo to zakonov ali karkoli drugega, s katerimi se bojo okoristili in posledično naredili slabo le za ljudstvo.
Skratka vedno je tako; bolj se vlada okoristi, slabše je to za ljudsvto - dolgoročno ali kratkoročno.

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun To jun 03, 2008 5:46 pm

nebivedu

Mediji zavajajo, pa ni važno od katere strani so.

x2 :tomidelej:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov