Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a ~toMmy~ Sr maj 25, 2011 10:02 am

Zdaj si me spomnil na enega pacienta, ki se je s Fergusonom s polno nakladalko po ozki vaški cesti v dolino spuščal v leru z lepo hitrostjo. Že itak je bilo to početje tam nevarno, ob prehitevanju z mopedom sem pa v kabini opazil še par let starega otroka... :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

recept
Novinec

Napisal/-a recept Sr maj 25, 2011 10:08 am

peroRS je napisal/-a:Sicer pa se mi zdi zanimivo kako znate vsi jemat besede iz konteksta. A nisem napisal "pri vožnji v koloni"? Se pravi, če sem na prehitevalnem pasu in je pred mano in za mano še 100 drugih avtov, ki vozi 90kmh, sem samo jaz "šerif, ki vztraja na prehitevalnem pasu in ovira druge"? :roll:

Že to, da je kolona na prehitevalnem pasu, na voznem pa je ni, kaže na določene anomalije načina vožnje (pa ne samo tebe). Tu bi predvsem razmišljal v smislu tega, da je v Sloveniji za nekatere povsem normalen način vožnje po prehitevalnem pasu, ko še nikogar ne prehitevajo, ampak zgolj čakajo, da bodo lahko prehiteli (vozni pas pa je prazen).

Ker pa je bila na levem pasu tudi kolona vozil, bi bilo morda za razmisliti, če (ugibam!) v tvojem primeru ne velja dikcija pomena prehitevanja, ki jo predvideva 3. člen ZPrCP (novi ZVCP)

ZPrCP je napisal/-a:33. »prehitevanje« je vožnja mimo drugega udeleženca cestnega prometa, ki se premika v isti smeri po prometnem pasu ali delu smernega vozišča, ki je namenjen prometu. Hitrejša vožnja ene kolone vozil od druge na cesti, ki ima najmanj dva prometna pasova za vožnjo v isto smer, ni prehitevanje;

Pri vožnji po naselju pa velja upoštevati tudi:

ZPrCP je napisal/-a:(4) Kadar se na cesti iz prejšnjega odstavka (naselje o.p. recept) promet zgosti toliko, da vozila zasedajo vse prometne pasove na smernem vozišču in se premikajo s hitrostjo, ki jo pogojujejo pred njimi vozeča vozila, ni dovoljeno zapeljati z enega na drugi prometni pas, razen zaradi razvrščanja pred križiščem ali ustavitve vozila.

Morda ne bi škodilo, če bi si vsak od nas vzel malo časa in prebral ZPrCP in z njim povezane zakone.
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr maj 25, 2011 10:10 am

~toMmy~ je napisal/-a:Zdaj si me spomnil na enega pacienta, ki se je s Fergusonom s polno nakladalko po ozki vaški cesti v dolino spuščal v leru z lepo hitrostjo. Že itak je bilo to početje tam nevarno, ob prehitevanju z mopedom sem pa v kabini opazil še par let starega otroka... :roll:
Oh, to se dogaja povsod, žal.
Recimo oni dan zjutraj v centru LJ, križišče Igriška-Gregorčičeva: mlad urejen moški v poslovni obleki na biciklu, na katerem pelje tudi svojega otroka (najbrž v vrtec): tip mirno-hladno piči na polno iz svoje neprednostne ceste, niti ne pogleda za avte (ki jih tam mrgoli, tam je vsako jutro cel kaos, mnogi norijo, moraš kar pazit)... Mislim, če že tipa ne skrbi zase, naj pomisli vsaj na svojega otroka, ki ga takole izpostavlja smrtni nevarnosti.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Sr maj 25, 2011 10:20 am

asfalt je napisal/-a:No evo spet,najprej se pelem danes po cesti malo pred bauhausom in eno tele skoraj povzroči prometno nesrečo,ker mi je hotel sekati pot in zaviti na svojo levo,jajčko z nekim načičkanim avtom in v debilni poziciji kao frajer za volanom.Potem se okoli 23h peljem po Roški normalno 50kmh kakor je tudi omejitev in spet en frik na milimetre za ritjo in predno zavijem desno cca 40m me norec prehiti in zapelje pred mano desno v ovinek.No naj povem,da sva se 300m naprej srečala na semaforju in očitno paglavec ni nič profitiral.Pa kaj je to s temi LJ bolniki? Jaz tega več ne razumem,aja pa pridem do semaforja kjer je avtohiša moste in lepo dva pionirčka na tomos avtomatiku brez čelade hija konjiček čez prehod za pešce,kljub temu,da sta imela rdečo luč????? Nenormalno kaj se dogaja v tej bolani LJ.Folk je čist popizdu,od sedaj naprej bom vozil še manj od omejitve in jim zanalšč paral živce,idioti zarukani.Takim norcem je treba res izpite pobrat,ker tak nima kaj iskati na cesti,če ni sposoben voziti kolkertolk po predpisih naj zgine iz nje.Čedalje bolj mi grejo na K... taki profili,ki nimajo nobene morale,kar se tiče varnosti.Nekaj takih smeti hvala bogu cesta vzame,ampak prevečkrat nasrkajo nedolžni.

Ni to samo v Ljubljani. Situacijo čisto razumem, ker se mi podobno dogaja vsak dan. Zadevo spremljam bolj podrobneje, sploh na spletnih straneh(MMC,24ur..) ko pride v objavo kaka novica o novih zakonih ter nesrečah. Najboljši komentarji seveda zmagajo na 24kur. Glede na IQ takih oseb, se niti ne čudim, da so take stvari po cesti. Ne dolgo nazaj, je imela ena firma( nevem kira) na Facebooku sliko, za nagradno igro(enega so potem žrebali). Primer križišča, vrstni red izvoza vozil ( slika je bila identična, kot iz CPP-ja). Ne lažem, ampak 3/4 jih je odgovorilo narobe ! Problem ni v kaznih, novih zakonih, ampak problem je v glavah ljudi. V naselju je meni blendal že tudi avtobus. Vozil sem se 50km/h. In neboš verjel, tudi prehitel me je. Tudi razumem divje vožnje raznih voznikov z kombiji. Avto ni njihov, gorivo ne gre iz njihovega žepa... in navk je, da z drugo curo bi vsak po koprivah tolkel. Tudi primer avtocesta. V petek, sem hitel proti Celju, vozil sem po omejitvah. Ampak nisem mogel. Na prehitevalnem sem imel na 130km/h, in vozila pred menoj...na vsak km zmanjšajo iz 130km/h na 110km/h! Tolikokrat sem pritisnil na tempomat, da me je že prst bolel. In nato spremljam vozila na desni.. Vidim tovornjak, ki se pelje osamljen na voznem pasu, na ravnini in kar od lepega po bremzi.... Verjetno, je bil nekdo tak tudi tam spredaj v naši koloni. Sicer pa se mi redkokdaj mudi, vozim z enakim tempom po voznem. Ampak se mi zdi trapasto, nek 'čas' pridobivat na cesti, zgubljat živce... Kdor me prehiti v naselju ga še lepo pogledam, ko gre mimo. Verjemi, ni junaka ki pogleda.. Verjetno mu globoko v njem govori, da dela narobe, sam pa pravi da pa prav. Če kdo pozna koga, iz okolice Viča, črn Nissan navaro. Verjetno oče, notri dva mala otroka. En od njiju zagotov ni bil privezan, ker je bil med sprednjima zicema. Prehitel me je 30m pred križiščem, v križišču rdeča, v križišču je eno vozilo še stalo.. Mogoče 10cm, da je šel mimo mojega levega blatnika. Ulica je bila Finžgarjeva, križišče z Groharjevo ulico. Zasluži si nagrado za najboljši primer fotra, v nagradni igri petrol: bodi boljši od fotra.

Sicer pa se ne pozlužuj tega, da boš nekomu nekaj zanalašč delal. Če bi se vsak človek tako odločil, bi vsak človek človeku težil. Jaz si rečem, da bo že naletel na kako mino.
Zadnjič spremenil Gosic, dne Sr maj 25, 2011 10:30 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr maj 25, 2011 10:21 am

sonic je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Zdaj si me spomnil na enega pacienta, ki se je s Fergusonom s polno nakladalko po ozki vaški cesti v dolino spuščal v leru z lepo hitrostjo. Že itak je bilo to početje tam nevarno, ob prehitevanju z mopedom sem pa v kabini opazil še par let starega otroka... :roll:
Recimo oni dan zjutraj v centru LJ, križišče Igriška-Gregorčičeva: mlad urejen moški v poslovni obleki na biciklu, na katerem pelje tudi svojega otroka (najbrž v vrtec): tip mirno-hladno piči na polno iz svoje neprednostne ceste, niti ne pogleda za avte (ki jih tam mrgoli, tam je vsako jutro cel kaos, mnogi norijo, moraš kar pazit)... Mislim, če že tipa ne skrbi zase, naj pomisli vsaj na svojega otroka, ki ga takole izpostavlja smrtni nevarnosti.

Isto je meni včeraj naredila mlada mamica - s to razliko, da je prišla iz stranske ulice peš, spredaj pa porivala voziček z otrokom. S telefonom na ušesu je porinila voziček direkt na cesto direkt dva metra pred mene. Nisem imel časa zavirat, k sreči pa sem pripeljal počasi in z volanom trznil v pravo smer, drugače bi danes brali o povoženem dojenčku. Kriv bi bil pa kdo?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr maj 25, 2011 11:10 am

dask je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:

Isto je meni včeraj naredila mlada mamica - s to razliko, da je prišla iz stranske ulice peš, spredaj pa porivala voziček z otrokom. S telefonom na ušesu je porinila voziček direkt na cesto direkt dva metra pred mene. Nisem imel časa zavirat, k sreči pa sem pripeljal počasi in z volanom trznil v pravo smer, drugače bi danes brali o povoženem dojenčku. Kriv bi bil pa kdo?

Vozičke pa nekateri sploh radi uporabljajo za uveljavljanje oz. izsiljevanje prednosti, bolano.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Sr maj 25, 2011 11:17 am

dask je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:

Te mamice/babice/fotre al krkol že bi pa včasih tko skloftal...tist voziček porinejo na cesto brez da bi se krkol ustavl, pogledal, krkol...
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Sr jun 08, 2011 11:22 pm

Tip z registracijo LJ - ARDSEL je pa res en teleban. Z njim se pa res ni prijetno srečat na cesti. Danes tip lepo obrača sredi križišča, lepo počasi, nikamor se mu ni mudilo in je oviral cel promet. Potem sem videl, da se je vmes pogovarjal po mobitelu.
Pred kakim mesecem pripelje nazaj iz dvorišča na cesto. Pa me je videl, ampak on ne bo ustavil. Je bilo kar malo nevarno. Tip stalno izsiljuje in ovira promet.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Če jun 09, 2011 8:01 am

gecco je napisal/-a:
dask je napisal/-a:
sonic je napisal/-a:

Te mamice/babice/fotre al krkol že bi pa včasih tko skloftal...tist voziček porinejo na cesto brez da bi se krkol ustavl, pogledal, krkol...

Kaj pa pri nas ko hodijo z temi svojimi dojenčki po cesti, kljub temu da sta ob cesti dva pločnika. Pol pa pohupaš ker sama od sebe se tak ne umakne si pa največji divjak pa k****n. Gre pa sicer za manj prometno ulico. Sej nemoreš več verjet :roll:
I'm not speeding I'm qualifying...

xxseby
Novinec

Kraj: medvode/pirnice

Napisal/-a xxseby Če jun 09, 2011 12:30 pm

×2 pa ponavad so usaj 3 al 4 pa še ena zravn druge hodjo in čvekajo :twisted: Pol se jim morš pa ti umikat na drug konec ceste ker one so "king of the road" =P

P.s. In seveda gre za manj prometno cest ampak to ne oprvičuje njihovega obnašanja na cesti
Just checking....... ;)

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Če jun 09, 2011 12:44 pm

xxseby je napisal/-a:×2 pa ponavad so usaj 3 al 4 pa še ena zravn druge hodjo in čvekajo :twisted: Pol se jim morš pa ti umikat na drug konec ceste ker one so "king of the road" =P

P.s. In seveda gre za manj prometno cest ampak to ne oprvičuje njihovega obnašanja na cesti

Point je v tem da imajo otroka/dojenčka...naj ga čuvajo. Naj ne sklepajo avtomatsko da smo pozorni na njih samo zato ker imajo tisti voziček.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio So jun 11, 2011 6:30 pm

Zmagovalna izkušnja danes. Se peljem po obvoznici in se spravim prehitevat S klaso, ki jo je vozil nek upokojenec (sem ga dohitel s svojimi 100 km/h). Nekje vmes opazim da rahlo pospešuje, precej diskretno, a pospešuje. "Nič": si pravim, malo pritisnem, ga prehitim in se vrnem na voznega. Spremljam ga malo v srednjem ogledalu, ker sem upočasnil nazaj na malo nad 100 km/h, a ne kaže, da bi me prehitel. Pa nič ne de, se napotim na izvoz Ind. cona Šiška (sem šel iz smeri Tomačevskega rondoja) in opazim, da je zapeljal za mano čez polno črto (tisti, ki poznate, veste, da je to hkrati uvoz in izvoz; videti ni mogel kaj veliko, če se kdo spušča po uvozu). Nič ne de, ima precejšnjo varnostno za mano in se ne sekiram. Normalno upočasnjujem in se mi ene 20 m pred semaforjem prižge oranžna. Pričnem zavirat - ustavim pa, ko se je ravno prižgala rdeča. naenkrat pa hrum od zadaj - stari se je z vso težo obesil na hupo in majal z glavo ter kazal na semafor. Iz začudenja pogledam, če je puščica, a je ni bilo. Nekaj je še hupal in kazal... Mislim, nisem vedel a bi se smejal, ali bi me moralo biti sram, ker sem ovira upokojencu...
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany So jun 11, 2011 7:48 pm

včasih se res zamisliš kje je med slovenskimi vozniki kultura.Namreč pred parimi dnevi sem se vračal domov po štajerski avtocesti. Peljem lepo 130 km/h ( ker caddy z 70 KM niti dosti več ne gre :) ). Pri Trojanah se vključim nazaj na avtocesto, kjer mimo mene švigne avtobus globusa. Za avtobusom zapeljem na prehitevalni pas, da bi prehitel kolono tovornjakov. In sledeče: avtobus je peljal okrog 100 km/h, drugega mi ni preostalo kot, da lepo vozim za avtobusom dokler se ne vrne nazaj na svoj pas. In v tistem momentu se mi na rit zalepi voznik neke toyote...Prvo me je zmotlo že to, da je vozil čisto za mano. Nadaljeval sem vožnjo za avtobusom, nakar pa mi začne voznik zadaj trobit, "blendat", vključevat vse štiri smernike, mahal je z roko.... Kaj mi je preostalo? Nič lepo sem se smejal, ker nevem ali je slep in vidi samo en avto pred sabo, ker avtobusa ravno preskočit nisem mogo....Tisto minutko ko pa se je peljal 100 km/h pa je tudi preživel :) Vglavnem kultura na nuli....

yani
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a yani So jun 11, 2011 8:29 pm

zany je napisal/-a:včasih se res zamisliš kje je med slovenskimi vozniki kultura.Namreč pred parimi dnevi sem se vračal domov po štajerski avtocesti. Peljem lepo 130 km/h ( ker caddy z 70 KM niti dosti več ne gre :) ). Pri Trojanah se vključim nazaj na avtocesto, kjer mimo mene švigne avtobus globusa. Za avtobusom zapeljem na prehitevalni pas, da bi prehitel kolono tovornjakov. In sledeče: avtobus je peljal okrog 100 km/h, drugega mi ni preostalo kot, da lepo vozim za avtobusom dokler se ne vrne nazaj na svoj pas. In v tistem momentu se mi na rit zalepi voznik neke toyote...Prvo me je zmotlo že to, da je vozil čisto za mano. Nadaljeval sem vožnjo za avtobusom, nakar pa mi začne voznik zadaj trobit, "blendat", vključevat vse štiri smernike, mahal je z roko.... Kaj mi je preostalo? Nič lepo sem se smejal, ker nevem ali je slep in vidi samo en avto pred sabo, ker avtobusa ravno preskočit nisem mogo....Tisto minutko ko pa se je peljal 100 km/h pa je tudi preživel :) Vglavnem kultura na nuli....

Ob takih trenutkih bi pa si prav želel, da bi bil policaj v providi =P Si predstavljaš izraz onega v toyoti zadaj, ko bi mu odprl napis policija? :evil: Mislim da bi mu vroče in hladno postalo isti trenutek :D :D

Jaz vsak dan preživim okoli 100km na avtocesti in ne moreš verjeti kaj vidiš :roll: iz mojih izkušenj je prevelika hitrost še najmanjša težava na avtocesti......

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany So jun 11, 2011 9:16 pm

yani je napisal/-a:
zany je napisal/-a:včasih se res zamisliš kje je med slovenskimi vozniki kultura.Namreč pred parimi dnevi sem se vračal domov po štajerski avtocesti. Peljem lepo 130 km/h ( ker caddy z 70 KM niti dosti več ne gre :) ). Pri Trojanah se vključim nazaj na avtocesto, kjer mimo mene švigne avtobus globusa. Za avtobusom zapeljem na prehitevalni pas, da bi prehitel kolono tovornjakov. In sledeče: avtobus je peljal okrog 100 km/h, drugega mi ni preostalo kot, da lepo vozim za avtobusom dokler se ne vrne nazaj na svoj pas. In v tistem momentu se mi na rit zalepi voznik neke toyote...Prvo me je zmotlo že to, da je vozil čisto za mano. Nadaljeval sem vožnjo za avtobusom, nakar pa mi začne voznik zadaj trobit, "blendat", vključevat vse štiri smernike, mahal je z roko.... Kaj mi je preostalo? Nič lepo sem se smejal, ker nevem ali je slep in vidi samo en avto pred sabo, ker avtobusa ravno preskočit nisem mogo....Tisto minutko ko pa se je peljal 100 km/h pa je tudi preživel :) Vglavnem kultura na nuli....

Ob takih trenutkih bi pa si prav želel, da bi bil policaj v providi =P Si predstavljaš izraz onega v toyoti zadaj, ko bi mu odprl napis policija? :evil: Mislim da bi mu vroče in hladno postalo isti trenutek :D :D

Jaz vsak dan preživim okoli 100km na avtocesti in ne moreš verjeti kaj vidiš :roll: iz mojih izkušenj je prevelika hitrost še najmanjša težava na avtocesti......

:) mislim, da bi zadnjič naredo kaj takšnega. In na koncu sem se logično takoj ko je bilo možno umaknil, ampak zgleda da mu luči niso bile dovolj se je še nekaj časa peljal vzpredno z mano in mi kazal vse možno... :) Ampak samo smejiš se lahko takšnim, dobesedno b*****m :D

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Napisal/-a asfalt So jun 11, 2011 10:15 pm

No pravilno,si napravil,jaz bi isto naredil in ni šans da bi se mu umaknil na vozni pas hehe...no sj počas bomo tud take žvali naučili bontona in reda.
In danes se je pa tudi meni zgodila ena mini cvetka.Najprej grem v Žiri z motorjem na motozbor in vse poteka lepo normalno,prijetna vožnja.Uživam nekej časa tam v Žireh in se potem odpravim domov čez Idrijo proti LJ.Ko prispem na rondo Tomačevo ga lepo prevozim in se odpeljem proti Trzinu.Ko sem zapustil izvoz je bil pred mano nek moder ford in ga lepo on pospešuje,jaz pa z motorjem za njim.Vzporedno so bli pa še trije avtomobili in jaz lepo držim varnostno razdaljo in čakam da ford prehiti avtomobile in se vrne na vozni pas.Nak tega nisem dočakal.Ko je ford prehitel avtomobile je lepo vozil po omejitvi 100kmh lepo po prahitevalnem pasu.No potem sem se ga že malo naveličal in vklopil levi smernik,ford nič,mam prižgan že kakšno minuto levi smernik on lepo ko da me ni po prehitevalnemu.Jaz mal poblendam(to skoraj nikoli ne počnem,ker mi je primitivno) ford še kar 0 od 0 ne da se on.Nič potem pa jaz smernik desni pas in vozim vzporedno z njim in za volanom neka trapasta blondinka,se ji je že na ven videlo,da je prismojena,zraven nje pa nek tip.In kažem z roko zakaj se nsita umaknila na desni pas? In tip men nekaj maha z roko.Jst sam uno ????? Pa kaj teb človk ni jasno in se začnem tolčt po čeladi in zmajevat z glavo? Vozita se na cesti rezervirani za motorna vozila na prehitevalnem pasu,kar je prepovedano.No potem sem videl,da ne bo nič in lepo pospešil naprej.Nikome ništa,ne hebeta ona mene :D Aja pa še to ko sem prispel na cestninsko postajo Log iz smeri Vrhnika,se lepo peljem po levem pasu,na cestišču je označeno,da je to pas za avtomoblie in motorje in zmanjšam na 80kmh potem na 60kmh in pritera nek avto za mano in se mi napopa na rit in začne divje blendati,jst pa spet samo :shock: kvaj s temu??? heh pa mu začnem kazat z roko v tla,nja si pogleda da je na tleh risba motorista.In potem se nekako umiri in se sprijazni,da ne bo šlo mimo mene.Ja res je dosti ljudi nima pojma iz cestno prometnih predpisov in sem zato,da se uzakoni, da je treba obnavlat vozniško teorijo na vsakih recimo 5 let.Očitno drugače ne bo šlo.
Divjake s cest !!!

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Napisal/-a asfalt So jun 11, 2011 10:24 pm

odprti clio je napisal/-a:Zmagovalna izkušnja danes. Se peljem po obvoznici in se spravim prehitevat S klaso, ki jo je vozil nek upokojenec (sem ga dohitel s svojimi 100 km/h). Nekje vmes opazim da rahlo pospešuje, precej diskretno, a pospešuje. "Nič": si pravim, malo pritisnem, ga prehitim in se vrnem na voznega. Spremljam ga malo v srednjem ogledalu, ker sem upočasnil nazaj na malo nad 100 km/h, a ne kaže, da bi me prehitel. Pa nič ne de, se napotim na izvoz Ind. cona Šiška (sem šel iz smeri Tomačevskega rondoja) in opazim, da je zapeljal za mano čez polno črto (tisti, ki poznate, veste, da je to hkrati uvoz in izvoz; videti ni mogel kaj veliko, če se kdo spušča po uvozu). Nič ne de, ima precejšnjo varnostno za mano in se ne sekiram. Normalno upočasnjujem in se mi ene 20 m pred semaforjem prižge oranžna. Pričnem zavirat - ustavim pa, ko se je ravno prižgala rdeča. naenkrat pa hrum od zadaj - stari se je z vso težo obesil na hupo in majal z glavo ter kazal na semafor. Iz začudenja pogledam, če je puščica, a je ni bilo. Nekaj je še hupal in kazal... Mislim, nisem vedel a bi se smejal, ali bi me moralo biti sram, ker sem ovira upokojencu...

:lol: :lol: :lol: :lol: huda !!!!
Divjake s cest !!!

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 So jun 11, 2011 10:58 pm

Jaz sem novinec med vozniki sem bil že kar dosti na avtocesti : zadnjič vidim ena mamica pelje po prehitevalenmu in ko zamenjala pas je iz nenada zapremzala in zamenjala pas en model brez smernikov brez vsega prišel iz vključevalenga pasu na prehitevalenga Neka mama pelje proti vranskem po AC 60.

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Napisal/-a asfalt So jun 11, 2011 11:12 pm

north789 je napisal/-a:Jaz sem novinec med vozniki sem bil že kar dosti na avtocesti : zadnjič vidim ena mamica pelje po prehitevalenmu in ko zamenjala pas je iz nenada zapremzala in zamenjala pas en model brez smernikov brez vsega prišel iz vključevalenga pasu na prehitevalenga Neka mama pelje proti vranskem po AC 60.

Huh stari,to ni še nič posebnega,marsikej boš še vidu na naših cestah.Nekateri so res pravi umetniki,da jim ni para.Če si novinec med vozniki pa čimveč varnih km.
Divjake s cest !!!

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 Ne jun 12, 2011 12:19 am

asfalt je napisal/-a:
north789 je napisal/-a:Jaz sem novinec med vozniki sem bil že kar dosti na avtocesti : zadnjič vidim ena mamica pelje po prehitevalenmu in ko zamenjala pas je iz nenada zapremzala in zamenjala pas en model brez smernikov brez vsega prišel iz vključevalenga pasu na prehitevalenga Neka mama pelje proti vranskem po AC 60.

Huh stari,to ni še nič posebnega,marsikej boš še vidu na naših cestah.Nekateri so res pravi umetniki,da jim ni para.Če si novinec med vozniki pa čimveč varnih km.

Hvala mah tud ko sem v avto šoli vozu se mi je en limu po prehitevalenmu pasu začel neki blendat pa ok itak smo si vsi enakovredni če avto za 100 ali za 100.000€
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov