peroRS je napisal/-a:Sicer pa se mi zdi zanimivo kako znate vsi jemat besede iz konteksta. A nisem napisal "pri vožnji v koloni"? Se pravi, če sem na prehitevalnem pasu in je pred mano in za mano še 100 drugih avtov, ki vozi 90kmh, sem samo jaz "šerif, ki vztraja na prehitevalnem pasu in ovira druge"?![]()
ZPrCP je napisal/-a:33. »prehitevanje« je vožnja mimo drugega udeleženca cestnega prometa, ki se premika v isti smeri po prometnem pasu ali delu smernega vozišča, ki je namenjen prometu. Hitrejša vožnja ene kolone vozil od druge na cesti, ki ima najmanj dva prometna pasova za vožnjo v isto smer, ni prehitevanje;
ZPrCP je napisal/-a:(4) Kadar se na cesti iz prejšnjega odstavka (naselje o.p. recept) promet zgosti toliko, da vozila zasedajo vse prometne pasove na smernem vozišču in se premikajo s hitrostjo, ki jo pogojujejo pred njimi vozeča vozila, ni dovoljeno zapeljati z enega na drugi prometni pas, razen zaradi razvrščanja pred križiščem ali ustavitve vozila.
Oh, to se dogaja povsod, žal.~toMmy~ je napisal/-a:Zdaj si me spomnil na enega pacienta, ki se je s Fergusonom s polno nakladalko po ozki vaški cesti v dolino spuščal v leru z lepo hitrostjo. Že itak je bilo to početje tam nevarno, ob prehitevanju z mopedom sem pa v kabini opazil še par let starega otroka...
asfalt je napisal/-a:No evo spet,najprej se pelem danes po cesti malo pred bauhausom in eno tele skoraj povzroči prometno nesrečo,ker mi je hotel sekati pot in zaviti na svojo levo,jajčko z nekim načičkanim avtom in v debilni poziciji kao frajer za volanom.Potem se okoli 23h peljem po Roški normalno 50kmh kakor je tudi omejitev in spet en frik na milimetre za ritjo in predno zavijem desno cca 40m me norec prehiti in zapelje pred mano desno v ovinek.No naj povem,da sva se 300m naprej srečala na semaforju in očitno paglavec ni nič profitiral.Pa kaj je to s temi LJ bolniki? Jaz tega več ne razumem,aja pa pridem do semaforja kjer je avtohiša moste in lepo dva pionirčka na tomos avtomatiku brez čelade hija konjiček čez prehod za pešce,kljub temu,da sta imela rdečo luč????? Nenormalno kaj se dogaja v tej bolani LJ.Folk je čist popizdu,od sedaj naprej bom vozil še manj od omejitve in jim zanalšč paral živce,idioti zarukani.Takim norcem je treba res izpite pobrat,ker tak nima kaj iskati na cesti,če ni sposoben voziti kolkertolk po predpisih naj zgine iz nje.Čedalje bolj mi grejo na K... taki profili,ki nimajo nobene morale,kar se tiče varnosti.Nekaj takih smeti hvala bogu cesta vzame,ampak prevečkrat nasrkajo nedolžni.
sonic je napisal/-a:Oh, to se dogaja povsod, žal.~toMmy~ je napisal/-a:Zdaj si me spomnil na enega pacienta, ki se je s Fergusonom s polno nakladalko po ozki vaški cesti v dolino spuščal v leru z lepo hitrostjo. Že itak je bilo to početje tam nevarno, ob prehitevanju z mopedom sem pa v kabini opazil še par let starega otroka...
Recimo oni dan zjutraj v centru LJ, križišče Igriška-Gregorčičeva: mlad urejen moški v poslovni obleki na biciklu, na katerem pelje tudi svojega otroka (najbrž v vrtec): tip mirno-hladno piči na polno iz svoje neprednostne ceste, niti ne pogleda za avte (ki jih tam mrgoli, tam je vsako jutro cel kaos, mnogi norijo, moraš kar pazit)... Mislim, če že tipa ne skrbi zase, naj pomisli vsaj na svojega otroka, ki ga takole izpostavlja smrtni nevarnosti.
dask je napisal/-a:sonic je napisal/-a:Oh, to se dogaja povsod, žal.~toMmy~ je napisal/-a:Zdaj si me spomnil na enega pacienta, ki se je s Fergusonom s polno nakladalko po ozki vaški cesti v dolino spuščal v leru z lepo hitrostjo. Že itak je bilo to početje tam nevarno, ob prehitevanju z mopedom sem pa v kabini opazil še par let starega otroka...
Recimo oni dan zjutraj v centru LJ, križišče Igriška-Gregorčičeva: mlad urejen moški v poslovni obleki na biciklu, na katerem pelje tudi svojega otroka (najbrž v vrtec): tip mirno-hladno piči na polno iz svoje neprednostne ceste, niti ne pogleda za avte (ki jih tam mrgoli, tam je vsako jutro cel kaos, mnogi norijo, moraš kar pazit)... Mislim, če že tipa ne skrbi zase, naj pomisli vsaj na svojega otroka, ki ga takole izpostavlja smrtni nevarnosti.
Isto je meni včeraj naredila mlada mamica - s to razliko, da je prišla iz stranske ulice peš, spredaj pa porivala voziček z otrokom. S telefonom na ušesu je porinila voziček direkt na cesto direkt dva metra pred mene. Nisem imel časa zavirat, k sreči pa sem pripeljal počasi in z volanom trznil v pravo smer, drugače bi danes brali o povoženem dojenčku. Kriv bi bil pa kdo?
dask je napisal/-a:sonic je napisal/-a:Oh, to se dogaja povsod, žal.~toMmy~ je napisal/-a:Zdaj si me spomnil na enega pacienta, ki se je s Fergusonom s polno nakladalko po ozki vaški cesti v dolino spuščal v leru z lepo hitrostjo. Že itak je bilo to početje tam nevarno, ob prehitevanju z mopedom sem pa v kabini opazil še par let starega otroka...
Isto je meni včeraj naredila mlada mamica - s to razliko, da je prišla iz stranske ulice peš, spredaj pa porivala voziček z otrokom. S telefonom na ušesu je porinila voziček direkt na cesto direkt dva metra pred mene. Nisem imel časa zavirat, k sreči pa sem pripeljal počasi in z volanom trznil v pravo smer, drugače bi danes brali o povoženem dojenčku. Kriv bi bil pa kdo?
gecco je napisal/-a:dask je napisal/-a:sonic je napisal/-a:Oh, to se dogaja povsod, žal.~toMmy~ je napisal/-a:Zdaj si me spomnil na enega pacienta, ki se je s Fergusonom s polno nakladalko po ozki vaški cesti v dolino spuščal v leru z lepo hitrostjo. Že itak je bilo to početje tam nevarno, ob prehitevanju z mopedom sem pa v kabini opazil še par let starega otroka...
Te mamice/babice/fotre al krkol že bi pa včasih tko skloftal...tist voziček porinejo na cesto brez da bi se krkol ustavl, pogledal, krkol...
xxseby je napisal/-a:×2 pa ponavad so usaj 3 al 4 pa še ena zravn druge hodjo in čvekajoPol se jim morš pa ti umikat na drug konec ceste ker one so "king of the road"
![]()
P.s. In seveda gre za manj prometno cest ampak to ne oprvičuje njihovega obnašanja na cesti
zany je napisal/-a:včasih se res zamisliš kje je med slovenskimi vozniki kultura.Namreč pred parimi dnevi sem se vračal domov po štajerski avtocesti. Peljem lepo 130 km/h ( ker caddy z 70 KM niti dosti več ne gre). Pri Trojanah se vključim nazaj na avtocesto, kjer mimo mene švigne avtobus globusa. Za avtobusom zapeljem na prehitevalni pas, da bi prehitel kolono tovornjakov. In sledeče: avtobus je peljal okrog 100 km/h, drugega mi ni preostalo kot, da lepo vozim za avtobusom dokler se ne vrne nazaj na svoj pas. In v tistem momentu se mi na rit zalepi voznik neke toyote...Prvo me je zmotlo že to, da je vozil čisto za mano. Nadaljeval sem vožnjo za avtobusom, nakar pa mi začne voznik zadaj trobit, "blendat", vključevat vse štiri smernike, mahal je z roko.... Kaj mi je preostalo? Nič lepo sem se smejal, ker nevem ali je slep in vidi samo en avto pred sabo, ker avtobusa ravno preskočit nisem mogo....Tisto minutko ko pa se je peljal 100 km/h pa je tudi preživel
Vglavnem kultura na nuli....
yani je napisal/-a:zany je napisal/-a:včasih se res zamisliš kje je med slovenskimi vozniki kultura.Namreč pred parimi dnevi sem se vračal domov po štajerski avtocesti. Peljem lepo 130 km/h ( ker caddy z 70 KM niti dosti več ne gre). Pri Trojanah se vključim nazaj na avtocesto, kjer mimo mene švigne avtobus globusa. Za avtobusom zapeljem na prehitevalni pas, da bi prehitel kolono tovornjakov. In sledeče: avtobus je peljal okrog 100 km/h, drugega mi ni preostalo kot, da lepo vozim za avtobusom dokler se ne vrne nazaj na svoj pas. In v tistem momentu se mi na rit zalepi voznik neke toyote...Prvo me je zmotlo že to, da je vozil čisto za mano. Nadaljeval sem vožnjo za avtobusom, nakar pa mi začne voznik zadaj trobit, "blendat", vključevat vse štiri smernike, mahal je z roko.... Kaj mi je preostalo? Nič lepo sem se smejal, ker nevem ali je slep in vidi samo en avto pred sabo, ker avtobusa ravno preskočit nisem mogo....Tisto minutko ko pa se je peljal 100 km/h pa je tudi preživel
Ob takih trenutkih bi pa si prav želel, da bi bil policaj v providiSi predstavljaš izraz onega v toyoti zadaj, ko bi mu odprl napis policija?
Mislim da bi mu vroče in hladno postalo isti trenutek
![]()
Jaz vsak dan preživim okoli 100km na avtocesti in ne moreš verjeti kaj vidišiz mojih izkušenj je prevelika hitrost še najmanjša težava na avtocesti......
zany je napisal/-a:včasih se res zamisliš kje je med slovenskimi vozniki kultura.Namreč pred parimi dnevi sem se vračal domov po štajerski avtocesti. Peljem lepo 130 km/h ( ker caddy z 70 KM niti dosti več ne gre). Pri Trojanah se vključim nazaj na avtocesto, kjer mimo mene švigne avtobus globusa. Za avtobusom zapeljem na prehitevalni pas, da bi prehitel kolono tovornjakov. In sledeče: avtobus je peljal okrog 100 km/h, drugega mi ni preostalo kot, da lepo vozim za avtobusom dokler se ne vrne nazaj na svoj pas. In v tistem momentu se mi na rit zalepi voznik neke toyote...Prvo me je zmotlo že to, da je vozil čisto za mano. Nadaljeval sem vožnjo za avtobusom, nakar pa mi začne voznik zadaj trobit, "blendat", vključevat vse štiri smernike, mahal je z roko.... Kaj mi je preostalo? Nič lepo sem se smejal, ker nevem ali je slep in vidi samo en avto pred sabo, ker avtobusa ravno preskočit nisem mogo....Tisto minutko ko pa se je peljal 100 km/h pa je tudi preživel
odprti clio je napisal/-a:Zmagovalna izkušnja danes. Se peljem po obvoznici in se spravim prehitevat S klaso, ki jo je vozil nek upokojenec (sem ga dohitel s svojimi 100 km/h). Nekje vmes opazim da rahlo pospešuje, precej diskretno, a pospešuje. "Nič": si pravim, malo pritisnem, ga prehitim in se vrnem na voznega. Spremljam ga malo v srednjem ogledalu, ker sem upočasnil nazaj na malo nad 100 km/h, a ne kaže, da bi me prehitel. Pa nič ne de, se napotim na izvoz Ind. cona Šiška (sem šel iz smeri Tomačevskega rondoja) in opazim, da je zapeljal za mano čez polno črto (tisti, ki poznate, veste, da je to hkrati uvoz in izvoz; videti ni mogel kaj veliko, če se kdo spušča po uvozu). Nič ne de, ima precejšnjo varnostno za mano in se ne sekiram. Normalno upočasnjujem in se mi ene 20 m pred semaforjem prižge oranžna. Pričnem zavirat - ustavim pa, ko se je ravno prižgala rdeča. naenkrat pa hrum od zadaj - stari se je z vso težo obesil na hupo in majal z glavo ter kazal na semafor. Iz začudenja pogledam, če je puščica, a je ni bilo. Nekaj je še hupal in kazal... Mislim, nisem vedel a bi se smejal, ali bi me moralo biti sram, ker sem ovira upokojencu...
north789 je napisal/-a:Jaz sem novinec med vozniki sem bil že kar dosti na avtocesti : zadnjič vidim ena mamica pelje po prehitevalenmu in ko zamenjala pas je iz nenada zapremzala in zamenjala pas en model brez smernikov brez vsega prišel iz vključevalenga pasu na prehitevalenga Neka mama pelje proti vranskem po AC 60.
asfalt je napisal/-a:north789 je napisal/-a:Jaz sem novinec med vozniki sem bil že kar dosti na avtocesti : zadnjič vidim ena mamica pelje po prehitevalenmu in ko zamenjala pas je iz nenada zapremzala in zamenjala pas en model brez smernikov brez vsega prišel iz vključevalenga pasu na prehitevalenga Neka mama pelje proti vranskem po AC 60.
Huh stari,to ni še nič posebnega,marsikej boš še vidu na naših cestah.Nekateri so res pravi umetniki,da jim ni para.Če si novinec med vozniki pa čimveč varnih km.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov