Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 To dec 28, 2004 4:17 pm

No zdele sm lihkar gledu 5th gear awards 2004.

Očitno je neki na tem golfu...

Najboljši avto leta po izboru 5th gear-a je tudi po njihovem mnenju golf V GTI! Torej tut konkurenca je istega mnenja kot Clarksson.
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker To dec 28, 2004 4:30 pm

super98 je napisal/-a:No zdele sm lihkar gledu 5th gear awards 2004.

Očitno je neki na tem golfu...

Najboljši avto leta po izboru 5th gear-a je tudi po njihovem mnenju golf V GTI! Torej tut konkurenca je istega mnenja kot Clarksson.

No torej že more bit nekaj na temu ane? ;)
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker To dec 28, 2004 4:53 pm

Evo tole sem našel na netu če kdo slučajno išče ozadja za Golfe ker nevem če je kje več ozadij kot tukej, vsaj na enem pagu jih jest še nisem vidu

http://www.speedycars.net/wallpaper/vw_golf.html med njimi seveda tudi GTI :-P
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 To dec 28, 2004 5:01 pm

Lepo :)
Tale je še posebaj zanimiva. Pogled na števec in magično številko 300, čeprav utopija, je pa lepo za videt.
300 KM/H ;)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To dec 28, 2004 5:25 pm

em ke se dajo kej tele oddaje top gear zdlljat?

js sm na unmu linku k ga je nekdo objavu dobu sam un del k en sladoledarski kombi parkirajo v napihnjene gradove, pa na testu zmaga vauxhall v8.

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker To dec 28, 2004 5:26 pm

Voith je napisal/-a:em ke se dajo kej tele oddaje top gear zdlljat?

http://gear.viper007bond.com/
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To dec 28, 2004 5:28 pm

hvala :D

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker To dec 28, 2004 5:29 pm

Voith je napisal/-a:hvala :D

Ni problem, sam vlečeš dol oddaje prek BitTorrenta tko da rabš za to tud ustrezen program, sklepam da ga maš drgač si lahko pa iz strani dol potegneš še program.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
fastfury
Novinec

Napisal/-a fastfury Sr dec 29, 2004 2:28 pm

Ej fak, sm zdej celo temo prebral. Pa kva je z vami folk :?: KO sm se prvič pojavu na tem forumu sm mislu, da bom tuki srečal folk s podobnim mišljenjem kot ga imam jaz: LJUBIM VOŽNJO Z AVTOMOBILOM! Skratka važno da se pelje, če se le da uživaško na kakšni prazni cesti! Pol pa se tuki folk krega kater avto je boljši, pa ker ma za sekundo boljše pospeške??? Halo? Moj prvi avto je bil Fiat P126 - bolha, kalimero kakorkoli ka že poimenujete z 24 KM pa mi zato ni bil nč manj uživaški. Pol sm meu Jugota, zdej pa Seat Ibizo 1.3 Skratka z vsemi sm užival v vožnji! Zapomnite si: ni važno kašn je avto, važno je KDO GA VOZI IN KAKO GA VOZI! Sej bi tut jz meu BMW M3 in še vse ostalo podobno ampak to je žal rezervirano za tiste k imajo dnar. Zaenkrat sm zadovoljn z vsakim konjem več.
Pa lp

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker Sr dec 29, 2004 2:55 pm

fastfury je napisal/-a:Ej fak, sm zdej celo temo prebral. Pa kva je z vami folk :?: KO sm se prvič pojavu na tem forumu sm mislu, da bom tuki srečal folk s podobnim mišljenjem kot ga imam jaz: LJUBIM VOŽNJO Z AVTOMOBILOM! Skratka važno da se pelje, če se le da uživaško na kakšni prazni cesti! Pol pa se tuki folk krega kater avto je boljši, pa ker ma za sekundo boljše pospeške??? Halo? Moj prvi avto je bil Fiat P126 - bolha, kalimero kakorkoli ka že poimenujete z 24 KM pa mi zato ni bil nč manj uživaški. Pol sm meu Jugota, zdej pa Seat Ibizo 1.3 Skratka z vsemi sm užival v vožnji! Zapomnite si: ni važno kašn je avto, važno je KDO GA VOZI IN KAKO GA VOZI! Sej bi tut jz meu BMW M3 in še vse ostalo podobno ampak to je žal rezervirano za tiste k imajo dnar. Zaenkrat sm zadovoljn z vsakim konjem več.
Pa lp

Ej čist popolnoma se strinjam do ene mere ampak forum je tud zato da si povemo svoja mnenja in nimamo vsi istih mnenj.

Drgač si pa čist prou napisal :)
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
fastfury
Novinec

Napisal/-a fastfury Sr dec 29, 2004 4:32 pm

Se strinjam s tabo Demo, ampak mi še zmeri ni jasno kako lahko folk poda "mnenje" (prej brezvezno pluvanje samo zato k je pristaš VW al pa Honde) ko pa ni ne enga ne druzga avta nikol niti od daleč povohal. Edin k lahko kej reče je Nero k ma Golfa V GTI. Meni osebno so vsi avtomobili všeč (sicer eni bolj eni manj) sam da teče. Pošteno povedano jz bi imel tako CTR kot Golfa, ker kašn krat mi ful paše da se avto ornk zavrti pa tist hud sound pr 8k obratih, kakšn krat pa bi se mi bolj prilegu en turbač z obilo navora že od nizkih vrtljajev. Še bolš bi blo če bi lahko imel oboje skupi v enem :lol:

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker Sr dec 29, 2004 4:56 pm

fastfury je napisal/-a:Se strinjam s tabo Demo, ampak mi še zmeri ni jasno kako lahko folk poda "mnenje" (prej brezvezno pluvanje samo zato k je pristaš VW al pa Honde) ko pa ni ne enga ne druzga avta nikol niti od daleč povohal. Edin k lahko kej reče je Nero k ma Golfa V GTI. Meni osebno so vsi avtomobili všeč (sicer eni bolj eni manj) sam da teče. Pošteno povedano jz bi imel tako CTR kot Golfa, ker kašn krat mi ful paše da se avto ornk zavrti pa tist hud sound pr 8k obratih, kakšn krat pa bi se mi bolj prilegu en turbač z obilo navora že od nizkih vrtljajev. Še bolš bi blo če bi lahko imel oboje skupi v enem :lol:

Verjamem, jest tud :) Drgač pa tak mulc kt sem jest lahko bolj al manj samo gledam kako debata teče o takih stvareh ker sam še nimam dost pojma o vsem tem (pr 16tih letih le nisi nevem kakšen expert :D) Čeprav znam bit o nečem neki pamten, se morm zdej mal bolj zadržat s svoji mnenji :-P
Aja pa sej zgleda da se je tema pomirila, dobr bi pa blo da bi vsi tko razmišljal kot ti, bi blo velik manj prepirov na forumu :)
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Pe dec 31, 2004 6:43 pm

Mislim da tale bo GTI-ja dol poknu:meni je tole strup od avta.

Volkswagen golf R36
Bomba v kompaktnem razredu
Slika

Najzmogljivejša različica zlatega Volkswagnovega kompaktneža kaže, kako se lahko iz navadnega serijskega avtomobila ustvari pravi bolid.

Golf pete generacije se je zavihtel zelo visoko, a vseeno ni izpolnil vseh pričakovanj, nova astra pa že grozi s prevzemom prvega mesta najbolje prodajanega avtomobila v kompaktnem razredu, kjer že dobra tri desetletja vlada njegovo veličanstvo golf. Zato je Volkswagnov vodja, dr. Bernd Pischetsrieder, ukazal, da naslednika najbolj športne različice golfa, R32, predstavijo svetu že septembra, torej ta mesec, na pariškem avtosalonu. Naslednik, ki nosi oznako R36, je sicer še koncept, ki bo svojo tržno predstavitev doživel šele po analizi mnenj strokovne javnosti, novinarjev in drugih obiskovalcev salona. Vendar pa je že sama napoved predstavitve dovolj, da ljubiteljem cestnih 'dirkalnikov' hitreje požene kri po žilah.
Da spomnimo, najzmogljivejša 'štirka', golf R32, je opremljen z motorjem 3.2 V6 s 177 kilovati (241 KM), ki ga požene do 247 km/h, pospešek do prvih 100 km/h pa traja vsega 6,6 sekunde. V golfu R32 so bili v najboljši kombinaciji združene oprema, moč, zmogljivosti in tehnologija. Vse je bilo za oceno odlično, dokler ni prišla alfa 147 GTA z 250 konjskimi močmi oz. 184 kilovati, ki je ponudila boljše zmogljivosti kot nemški tekmec.
Strogi Volkswagnov vodja, ki je pred tem predsedoval BMW-ju, tega preprosto ni mogel sprejeti. Zato je svojemu razvojnemu oddelku takoj naložil, da mora biti nova različica ultrašportnega golfa še zmogljivejša in še boljša od predhodnika ter prehiteti vse tekmece. Da bi ugodili vodji, so morali strokovnjaki prostornino motorja V6 s 3,2 povečati na 3,6 litra, kar je ob izdatni dodelavi sistema za napajanje, vžig in izpuh moč motorja povečalo na 206 kW (280 KM). Motor deluje s tehnologijo neposrednega vbrizga goriva FSI (Fuel Stratified Injection), kar pomeni večplastno polnjenje. To deluje tako, da utoru valjev lokalno doseže bogata zmes, ki se usmeri na svečko in se enostavno vžge. V drugih delih valja je zmes osiromašena (namesto razmerja zraka in goriva 14,7 : 1 je razmerje 30 : 1 ali celo 50 : 1). Tako je celotna zmes osiromašena, kar velja samo v primeru majhne in srednje obremenjenosti motorja. V kombinaciji z vrhunsko aerodinamiko je zagotovljena tudi relativno ugodna poraba goriva, ki se giblje od 9 do 13 litrov na sto kilometrov (povprečje 11 l/100 km).

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Pe dec 31, 2004 10:11 pm

Tako gre debata v pravo smer in nekaj zanimivih informacij.8) Kako bo kaj z težo ?
Če gledamo prejšni model, je bilo nekje 200 kg razlike, zaradi V6 motorja in 4Motion pogona. Ali se bodo tudi tu "izprsili" in zmanjšali težo z kakšno karbonsko streho. ;)

R32. 2005
http://www.fast-zi-nation.de/04_articles/rgti_02.html
In R36, ki naj bi prišel šele 2007, govorijo o 300PS
http://www.fast-zi-nation.de/04_articles/rgti_03.html

fastfury je napisal/-a:Edin k lahko kej reče je Nero k ma Golfa V GTI.:

Ne bo ravno držalo. Po mojih informacijah naj bi bil to trenutno edini GTI v Sloveniji, testno vozilo Porshe Slovenija.
Zadnjič spremenil TomyBoy2, dne So jan 01, 2005 12:58 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Pe dec 31, 2004 10:15 pm

Drugo leto najprej R32.

Slika

The all-new Golf R32 is due to make its appearance at next year's Frankfurt Motor Show and it slots in above the GTI model. Insiders say that the R32 will be available as three or five-door model.
Auto Express reports that it will look much meaner than its GTI sibling and it will boast a mesh grille with chrome surrounding. It will also be lower than the GTI with bigger front and rear bumpers.
According to Auto Express the R32 will have a body-coloured rear spoiler. Discreet R32 badges and quadruple exhaust pipes will finish of the rear design.
The 2005 Golf R32 will get the Audi A6's 3.2-litre FSI engine which has a power output of 188kW.
This super Golf's top speed will be limited to 250km/h and its 0-100 km/h sprint will be below six seconds.
The R32 will be available with a six-speed manual or DSG transmission.

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker So jan 01, 2005 11:27 am

Končno je topic dobil taprav pomen :)

Ja _VeNoM_ napisal si da mislš da bo R36 poknu GTI-ja. Ja normalno da ga bo, če ma pa skor 2x večjo prostornino in s tem tudi mnogo boljše zmogljivosti. Morm pa rečt da se lahko zahvalmo ostalim konkurentom da na trg pošiljajo svoje športne avtomobile, saj le na tak način tudi pri VW-nu (in seveda pri vseh znamkah) ven pošljejo še močnejšo in še boljšo različico od konkurentov. In nato se vsa štorija ponovi, recimo pri Alfi naredijo še močnejšo in zmogljivejšo Alfo in ker vodja VW tega ne prenese, ukaže izdelati še boljšo mrcino :twisted: Ini tako dalje, dokler nimamo na trgu že toliko izbire, da že ne veš kaj bi kupil :-P
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 So jan 01, 2005 1:05 pm

Tole bo pa strup GTI ABT.
2.0 FSI-Triebwerks steigt nach der Kur bei Abt Sportsline auf 230 PS (147 auf 170 kW) an und erfährt mit 310 Newtonmeter
Žal zopet nimajo nobenih podatkov o teži. Će so ga še peljali na shuševalno, kot kaže tudi pokrov motorja, zna pa tole biti hitrejše od R32.

Slika

Slika

Slika

Slika
Zadnjič spremenil TomyBoy2, dne So jan 01, 2005 1:30 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
NeRo
Uporabnik

Napisal/-a NeRo So jan 01, 2005 1:06 pm

fastfury je napisal/-a: Edin k lahko kej reče je Nero k ma Golfa V GTI.

:D :D
Površno bereš. Tega testnega sem peljal par dni. Še zmeraj je pa edini v SLO. Pomoje pa ne bo dolgo :)
Slika

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 So jan 01, 2005 1:16 pm

Cena žal VRTOGLAVIH 44.290 Euro :roll: :roll:

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker So jan 01, 2005 1:38 pm

TomyBoy2 je napisal/-a:Cena žal VRTOGLAVIH 44.290 Euro :roll: :roll:

Pa ne govoriš to za GTI...

...že tko bom mogu dolgo šparat :cry:

Če jaz prou vem je približno tolko z DSG menjalnikom pa z F1 prestavnimi ročicami pa z vso opremo.
Če je ravno, ni zabavno.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov