Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr nov 30, 2005 9:47 pm

OK, od konca sneženja so minili že 4 (štirje) polni dnevi, vmes je bila že precejšna odjuga in tudi dež je pripomogel k taljenju snega. Zakaj je potem dandanes po štirih dneh še vedno polovica pasu iz obvoznice (iz smeri Šiške) za zavijanje na desno na Šmartinsko zabita z napluženim snegom tako, da se v konicah naberejo kolone do tomačevskega rondoja.

In zakaj po štirih dneh še vedno leži 30cm snega v sredini križišča na Šmartinki pri Emonini stolpnici? Pa koga to farbajo, da so ceste v Ljubljani normalno prevozne. Če za Šmartinko ne morejo poskrbet, ki je ena od glavnih ulic v Lj jaz res nisem več dovolj pameten. Zraven mi pa trobijo v medijih, da je stanje normalizirano - k****c je normalizirano, srečo smo imel, da ni namesto tistega dežja padal sneg. Potem bi bila šele štala.

Kar se tiče opremljenosti avtomobilov z zimskimi gumami sem bil kar malo presenečen, ko sem se sprehodil po enem parkirišču in sem težko našel avtomobil z letnimi obuvali. Po moji grobi oceni je bil le vsak deseti z letnimi, kar je zelo dober dosežek.

Je pa nekaj res, da v takem snegu je bila tudi razlika med zimskimi gumami. Če je v snegu vlečna sila pri novi Dunlopki za 300 njutnov večja kot pri recimo novi Fuldi lahko to v tako ekstremnih razmerah pomeni a boš optičal al se boš peljal. Če pa so gume stare in z manj profila pa jim tudi vlečne performance še bolj padajo tako, da je razlika še veliko večja.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če dec 01, 2005 2:24 am

Vuso je napisal/-a:Pa dej bass ne pretiravi.Sej verjamem da je hudo, ko zaradi neumnosti umre kdo od znancev ampak to ti še ne daje pravice primitivnih izpadov po forumu :?
In ja jaz nimam denarja niti za S3 pa kaj?No v bistvu nimam za feltne.Se pač ne vozim po snegu in mislim da se večina tega kar drži.Poglejte malo po avtomobilih.Skoraj vsi imajo zimske gume.Z letnimi gumami v snegu kakršen je bil sploh ne prideš daleč od bajte.Včasih zimskih gum sploh bilo ni in so se vseeno veselo fjakali naokoli.Res pa je da so bile hitrosti veliko manjše.In večina misli da če ima zimske gume da so pa zdej boga za j***a prijel in se vozijo kot da snega sploh ni.Če si tele ti tudi zimske gume ne pomagajo :roll: Se mi zdi da so se zimske gume pri nas kar prijele, seveda so pa izjeme.....
Folk je preprosto brez občutka in tista s3 se ti v mokrem dokaj hitro maščuje.Vglavnem po pameti z vsemi gumami ;)

Sm se opraviču ozr. upraviču takoj po izpadu in dodam lohk sam še to, da če kdo "nima" za zimske gume 50 jurijev ne vem kaj dela na temu forumu kot avtomobilski entuziast in čemu sploh avto potem?? Avto je za po mrazu da ne zmrzneš zuni, za vse drugo je dobr bus al pa motor. Za svoj avto je pač treba skrbet, pa tud če sneg kidat za dnar. Sej je 1200 na uro po tamalem. Mal tuki mal tam pa se nabere 50k. Če ne pa kej druzga par urc na dan. Al pa mesečna - se s tavelkim mercedesom furaš.

S snegom je pa počas mim, sam da se še te kupi od pluženja stopijo pa bo.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Gost

Napisal/-a Gost Če dec 01, 2005 10:27 am

bass je napisal/-a:če kdo "nima" za zimske gume 50 jurijev ne vem kaj dela na temu forumu kot avtomobilski entuziast in čemu sploh avto potem??

Tukej se pa nebi čist strinajl s tabo...
jst bi reku tkole: če nimaš za zimske gume, al pa maš za zimske gume pa ti jih je škoda dat na lite feltne, da bi pa kupu zimske gume pa še jeklene feltne zravn pa nimaš dnara, potem pač se ne vozi. Brez zimskih gum je avto za v garažo, ker po cestah ogrožaš čist preveč folka, pa še sebe. Raje izkoristi čas, ko je avto v garaži, da ga predelaš... styling pa to. ;)

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Pe dec 02, 2005 10:49 pm

Hehe Trenja so bila včeraj dobra kot že dolgo ne :D
Tako slabega nastopa mati županje pa še nisem videl.Da si tako butast kot je ona je potem boljše da ne lažeš :P Cela ljubljana je očiščena, v ozadju se je pa vrtel filmček na katerem se je ena babica lomila po snegu :lol: Potem pa ko je začela z nekimi kilometri in tovornjaki do pariza je pa ratala čista tema.
Zanimivo mi je bilo pri vsem skupaj, ker so vsi "oblastniki" trdili da je bilo vse super in da so dobro opravili svoje delo in da boljše skoraj nebi moglo biti :roll: Ja zakaj pa mislite da ste v oddaji intelekti zarukani :roll: In da so bile padavine grozne...Me zanima kaj bi bilo da bi padlo še ene 20 cm snega in bi se temperature spustile na ene -15.Snega nebi spravli do junija stran.....
Dobro sta opravila z nastopom oba novinarja,eden od tovornjakarjev(drugi je bil kot ena histerična nosečnica :P ).Ob živce me je pa spravljal i**** s prometnega ministrstva, ker je deloval da mu tudi približno ni jasno kaj hudiča se dogaja in kaj sploh počne tam.Lahko bi našli koga bolj primernega za na TV, ne pa enega nikom ništa uradnička :?
Če le nebi bilo Slaka in primitivnega Epp-ja.Boljše bi bilo da bi imeli 15 min reklam skupaj in potem nekaj časa mir.take oddaje niso film, kjer lahko preprosto pritisneš pavzo.To je akcija,jerry springer show live iz studia pop tv v živo z urošem slakom....Dirty whore, dirty whore, dirty whore :P

Gost

Napisal/-a Gost Pe dec 02, 2005 11:10 pm

Vuso je napisal/-a:Hehe Trenja so bila včeraj dobra kot že dolgo ne :D
Tako slabega nastopa mati županje pa še nisem videl.Da si tako butast kot je ona je potem boljše da ne lažeš :P Cela ljubljana je očiščena, v ozadju se je pa vrtel filmček na katerem se je ena babica lomila po snegu :lol: Potem pa ko je začela z nekimi kilometri in tovornjaki do pariza je pa ratala čista tema.

Evo, jst bi se čist strinjal s tem... kake buče, ej. to pa že dolgo ne.

Vuso je napisal/-a:Če le nebi bilo Slaka in primitivnega Epp-ja.Boljše bi bilo da bi imeli 15 min reklam skupaj in potem nekaj časa mir.take oddaje niso film, kjer lahko preprosto pritisneš pavzo.To je akcija,jerry springer show live iz studia pop tv v živo z urošem slakom....Dirty whore, dirty whore, dirty whore :P

Jao, men gre ta Slak tut na k****. Ma, dorro, njega bi že nekak, ampak reklame bi res lahko naštimali tko... čeprow, med "akcijo" so res najdražje reklame... no, ja... Steve, Steve, Steve. :P

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm So dec 03, 2005 1:00 am

Jaz sem si ta trenja danes ogledal kar prek interneta. Vsaj nobenih reklam ni, precej manj časa ti vzame vse skupaj.

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 So dec 03, 2005 5:55 pm

Ceste niso idealne samo grozne in sramotne pa spet ne. Ka je kdo šlišal ka je blo prešnji teden po nemčiji pa drugje po evropi. Tut po 30-40 km dolge kolone. Pa če grete čez karavanke v Avstrijo so še smeraj obvezne verige. DANES !! Cestarji verjamem da dober delajo in verjemte da so v Lj ceste še čist vredu. Če ne verjamete vas ob prvem snegu povabim k nam domov. Se grem stavit da je v Lj prej čistih 50% pločnikov (ali saj vsi ob glavnih cestah) preden je pri nas cesta vsaj približno splužena.

Problem pa sigurno delja folk z letnimi gumami in neznanjem. En tovornjakar ki rine v sneg in ga obrne nardi 2 ure zastoja. Tako kot lahko vsak avto nardi zastoj. Če folk ni sposoben po snegu vozit al pa ve da nima primerne opreme naj ostane doma pa bo vsem naredu uslugo. Drugi pa veste kakšno stanje lahko pričakujete na cesti in če vam kaj ne paše pravtako ostante doma !!! Jaz bi se tut hitrej pelu in mi gre na živce ko se ljudje po mokri AC 50kmh vozijo pa bi se brez problemov 100kmh samo tako pač je.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Aleš
Stalni uporabnik

Napisal/-a Aleš So dec 03, 2005 8:17 pm

Ceste niso idealne samo grozne in sramotne pa spet ne. Ka je kdo šlišal ka je blo prešnji teden po nemčiji pa drugje po evropi. Tut po 30-40 km dolge kolone. Pa če grete čez karavanke v Avstrijo so še smeraj obvezne verige. DANES !! Cestarji verjamem da dober delajo in verjemte da so v Lj ceste še čist vredu. Če ne verjamete vas ob prvem snegu povabim k nam domov. Se grem stavit da je v Lj prej čistih 50% pločnikov (ali saj vsi ob glavnih cestah) preden je pri nas cesta vsaj približno splužena.

Problem pa sigurno delja folk z letnimi gumami in neznanjem. En tovornjakar ki rine v sneg in ga obrne nardi 2 ure zastoja. Tako kot lahko vsak avto nardi zastoj. Če folk ni sposoben po snegu vozit al pa ve da nima primerne opreme naj ostane doma pa bo vsem naredu uslugo. Drugi pa veste kakšno stanje lahko pričakujete na cesti in če vam kaj ne paše pravtako ostante doma !!! Jaz bi se tut hitrej pelu in mi gre na živce ko se ljudje po mokri AC 50kmh vozijo pa bi se brez problemov 100kmh samo tako pač je.

Se strinjam.

Pa če bi usak državlam slovenije prijel mal lopato, mu tut nebi krona iz glave padla pa še lepo bi blo počiščen.

Ne more pa tistih pa 100 cestarjev narest v eni noči čudeža v ljubljani k je vsa popolnoma zabita z količki, živimi mejami, avtomobili, in še bi se kaj najdl.

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT So dec 03, 2005 8:26 pm

Aleš je napisal/-a:

Se strinjam.

Pa če bi usak državlam slovenije prijel mal lopato, mu tut nebi krona iz glave padla pa še lepo bi blo počiščen.

Ne more pa tistih pa 100 cestarjev narest v eni noči čudeža v ljubljani k je vsa popolnoma zabita z količki, živimi mejami, avtomobili, in še bi se kaj najdl.

Sam živim v čistem centru Ljubljane, pa sem moral sam kidat vhod in nasprotno stran ulice, da sem lahko z avtomobilom sploh peljal ven in noter. Dejstvo je, da spluženo ni bilo popolnoma nič, plug sem prvič ugledal šele v nedeljo zjutraj. Avtocesta proti Primorski je bila splužena le po prehitevalnem pasu, na voznem in odstavnem pasu pa je bilo 30 cm strjenega snega. Če bi DARS res tako zelo plužil kot trdijo, se nikoli ne bi moglo nabrat toliko snega.

Andrej777,

že res, da imajo v Nemčiji tudi 30-kilometrske kolone, vendar moraš tudi pogledati kilometrino avtocest, ki jo morajo čistit oni. Meni ne bo popolnoma nihče rekel, da tistih ubogih 300 kilometrov, ki jih imamo v Sloveniji, ni možno splužiti vsaj do voznega stanja (ne moti me, če se moram peljat 50 km/h, samo da se lahko peljem), čeprav bi bili zmožni še veliko več. Tu se vidi nesposobnost uradnikov, ki vodijo tako DARS kot mestno občino Ljubljana (za druga mesta tu ne morem govorit, ker ne vem kakšna je bila situacija tam). Če je potrebno zaradi nekaj zapadlega snega sklicevati krizni štab, potem je jasno, da nekdo ni pravilno opravljal svojega dela.

Lp

Aleš
Stalni uporabnik

Napisal/-a Aleš So dec 03, 2005 10:04 pm

PA dojam do je v parih urcah padl 50 cm snega!!! V takem cajtu ne pridejo z plugi okrog. Ni to tko lahko k si predstavlate.

A pa ti je krona z glave padla k si mal pokidu?? Če bi usak tok bi blo že kar precej spucan. Saj morm jast tut doma par 100 kvadratov skidat, pa še zmewr nism na cest, pa tut če bi biv na cesti, pa ni splužena. Pa kaj naj zdaj, pač pučakaš da splužjo.

Bomo pa že potrpel tist dan v letu k mal sneg pada!

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT So dec 03, 2005 10:32 pm

Aleš je napisal/-a:PA dojam do je v parih urcah padl 50 cm snega!!! V takem cajtu ne pridejo z plugi okrog. Ni to tko lahko k si predstavlate.

A pa ti je krona z glave padla k si mal pokidu?? Če bi usak tok bi blo že kar precej spucan. Saj morm jast tut doma par 100 kvadratov skidat, pa še zmewr nism na cest, pa tut če bi biv na cesti, pa ni splužena. Pa kaj naj zdaj, pač pučakaš da splužjo.

Govorim o cesti. Dvorišča, ki predstavlja kar nekaj metrov zgoraj nisem vključil. In 50 cm ni padlo v "par uricah". Sneg je padal od srede popoldan, napovedan je bil že vikend prej, resnični kaos pa se je pričel v noči iz petka na soboto. Elementa presenečenja tu ni bilo, kriva je nesposobnost mestnih oblasti. To, da center mestne prestolnice ni splužen, predstavlja sramoto, pa se lahko peniš kolikor hočeš. Kar se tiče krone na glavi pa bi bilo morda bolje, da bi vso to jezo in energijo preusmeril v koristnejše stvari, namesto da se tukaj poizkušaš predstavljati kot moralni zaščitnik nesposobnih birokratov.

Aleš
Stalni uporabnik

Napisal/-a Aleš Ne dec 04, 2005 4:21 pm

Nima se smisla tle prerekat z parimi pametnjakoviči. Pač usak si po svoje predstavlja kuko je to. Pač približno vem kuo je to k sm par let nazaj delov na takmu delovnemu mestu.

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a Bric Ne dec 04, 2005 7:34 pm

Aleš je napisal/-a:PA dojam do je v parih urcah padl 50 cm snega!!! V takem cajtu ne pridejo z plugi okrog. Ni to tko lahko k si predstavlate.

Zakaj pa potem na radiju ves čas tisti možicelj ponavlja "ceste so splužene in posipane...", če pa niso? Zakaj nihče ne poroča o zastojih? TO JE NAROBE!!!
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po dec 05, 2005 7:49 am

Dejstvo je da če bi vsak stanovalec ljubljane prijel za lopato in petkrat vrgel sneg na kup, da bi bila ljubljana spucana. Če vas oblast zajebava s tem ko možiclji v radiu govorijo "ceste so splužene in posipane...", pol vas pa nej, zakaj jim pa verjamete, sej lahko sami preverite s tem ko pogledate skozi okno. Če ste pa tok glupi, da ne morete pogledat ven, je pa vaša krivda, da ste ostali na cesti.
Imamo pa tut glup zakon, da preden ni 10cm snega na cesti plugi ne vozijo, ko pa enkrat začne tko padat, kot je tisti petek pa začnejo plugi plužit ko je 10cm in ko pridejo skor do konca je pred njimi 20cm, tam ko so začeli pa že 15cm.
Obvestila so bila pa tudi že po radiu, da tisti, ki nimate nujnih opravil ostanite doma. Večina jih tega seveda ni ubogala in BTC je bil povhen nakupovalcev, kupovali so pa zaloge za 2 tedna, ker so se ustrašili vremena.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Po dec 05, 2005 10:55 am

Uros na trenjih je prav lepo vprasal gospoda ministra za promet. Kam gre denar iz povracila uporabe cest in zakaj se ga ne porabi za kaj bolj pametnega

Phase One: Ratal rdec v faco
Phase Two: Kar naenkrat je ratal v studio vroce za +30 stopinj, vsaj tako se je zacel potit po faci
Phase Three: Zacne razlagat o proracunu .. kar nekako ni bilo vprasanje.

Sej je vse jasno .. in to je ubistu bottom line.
Meni ni problem, se peljat po zasnezeni cesti (dobre zimske gume + ketne) ampak ce ne delajo NIC pa ama NIC (luknje, nespluzeno, etc) KAM GRE POTEM MOJIH CCA 20.000 SIT ob registraciji! A? To je tocno uprasanje.

In se, da apeliram na vse tiste, ki lapajo, da naj grabimo za lopate. Ja tudi jaz sem kidal, sneg katerega mi iz dovoza v garazo (javne površine) ni skidal plug, je pa bil zakidan celotni dovoz. Jebes tak service.

LP, Klemen

PS: Zmagala pa je tista z izjavo "So se plugi lomil na mokrem snegu .."
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Po dec 05, 2005 12:00 pm

nebivedu je napisal/-a:Dejstvo je da če bi vsak stanovalec ljubljane prijel za lopato in petkrat vrgel sneg na kup, da bi bila ljubljana spucana. Če vas oblast zajebava s tem ko možiclji v radiu govorijo "ceste so splužene in posipane...", pol vas pa nej, zakaj jim pa verjamete, sej lahko sami preverite s tem ko pogledate skozi okno. Če ste pa tok glupi, da ne morete pogledat ven, je pa vaša krivda, da ste ostali na cesti.
Imamo pa tut glup zakon, da preden ni 10cm snega na cesti plugi ne vozijo, ko pa enkrat začne tko padat, kot je tisti petek pa začnejo plugi plužit ko je 10cm in ko pridejo skor do konca je pred njimi 20cm, tam ko so začeli pa že 15cm.
Obvestila so bila pa tudi že po radiu, da tisti, ki nimate nujnih opravil ostanite doma. Večina jih tega seveda ni ubogala in BTC je bil povhen nakupovalcev, kupovali so pa zaloge za 2 tedna, ker so se ustrašili vremena.

Sam sem zlopatal kar nekaj kubikov snega (dovoz v hišo, pločnik nekaj metrov na vsako stran, nasprotno stran ulice, da sem lahko splohzapeljal ven, plus 100 kvadratnih metrov dvorišča), nato pa sem odšel na cesto, ker sem imel na obali nujne opravke (kar precejšen posel). Dejstvo je, da je bilo spluženo slabo, na mnogih vpadnicah je desni pas skorajda v celoti manjkal, avtocesta pa sploh ni bila splužena (kljub temu, da sem, b****, verjel Valu 202, ki je razlagal, da promet teče v malo bolj strnjeni koloni - v resnici je promet takrat stal že pol ure). Nihče ne pljuva čez cestne delavce, vendar to ne velja za odgovorne osebe. Nekdo bi za takšen fiasko moral sprejeti odgovornost, pa vsi krivijo vse drugo, razen sebe.

Lp

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN Po dec 05, 2005 12:19 pm

PureTNT je napisal/-a:Nekdo bi za takšen fiasko moral sprejeti odgovornost, pa vsi krivijo vse drugo, razen sebe.

Ubistvu sploh nikogar ne krivijo oz. za to krivijo sneg, v isti sapi pa en drugega hvalijo - torej po TV in na lastne oči v prometu vidimo zasnežene, nesplužene, pomrznjene ceste in zaplužene odcepe, medtem ko v ministrstvu za promet in odgovornih firmah trdijo, da delajo dobro. Ravno to je na Trenjih omenil Pinter (al kaj je že tisti brko) - dokler bomo mi videli, da je narejeno šlampasto, vlada in odgovorni pa trdili, da delajo dobro in zastojev ni, bo vsako leto isto. Treba bi bilo porezat odgovorne oz. jim samo zagrozit, da lahko padejo s stolčka, pa bo kar naenkrat vse zrihtano za 100% bolje... ;)
[i]Weeeeeeee![/i]

combe
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a combe Po dec 05, 2005 1:27 pm

ok fantje, pa še jst. Slučajno delam u cestnem podjetju, tko da bi vam neki povedal:
poglejte, Ljubljana ni splužena, ok, možno da ni, sam za to ni krivo cestno podjetje al pa komunala. Ne mormo mi plužit po ulici, kjer so iz obeh strani parkirani avti, vmes pa placa za en mal širši avto. Torej je kriva občina, al pa država, ker ni urejenih parkirnih mest.In takih je ne vem kolk ulic u Lj. - ogromn. Se motim??
Naprej, ceste, avtoceste, in tako dalje, sej upam da vam je jasn, da do čistga ne moreš splužit ceste, na kateri so tud do 5 al pa še več cm kolesnice, zato tud ratajo "dile", pa še sneg se prej prime ceste kot mokre ceste. Torej je kriva država, ker ni denarja za obnovo cest, ne pa DARS al pa cestna podjetja. Se motim??
Naprej, vi sam povejte, a mate rajš zaprto cesto dva dni, ker cestarji nakladajo sneg na kamione pa vozjo u ljublanco al pa kamorkol že, al se rajš pelete po cesti, pa gledate kupe snega, k nobenga ne motjo?
Če pa koga mot 5 cm snega na cesti, in takih ljudi je ogromn, pa se ustrašjo vsake snežinke, pa takoj hitrost na 5 na uro pa merkat pa pazit, pol pa ne vem...
Eni pišete o ne vem 20, 25, celo 30 cm snega na cesti, pa ste čez vozil, no tkole je moj accent ma spredn odbijač 20 cm od tal, pa ena zaščitna plastika še mal nižje, pa če še jst not sedim, še 2 cm zihr nižji, ogromn avtov je še nižjih, tko da...ni variante, da 5 cm nižji avto od snega voz po 5 cm višjem snegu prov daleč.
O kamionih: če ma on uredbo, da se ob sneženju umakne s ceste, se mora umaknt. Če začne snežit ob npr. 16,00, pa lahko še ne vem kok pada, pa ga v 1 uri zihr ne bo zapadl 10 cm, če se pa u tej mali Sloveniji, v eni uri ne more nekam dat, pol pa ne vem. Pol pa govorijo o zasneženih parkirnih prostorih pa neki, ej, če se on umakne ko začne snežit, pol park plac pod kamionom zihr ni zasnežen z 30 cm snega, ko pa neha snežit, pa verjemte, da jih bojo spravl na cesto. No, spet nismo krivi cestarji, da se kamion ustavi na vrhniškem klancu.
Ok, tko jst vidim stvar, sej itak ma vsak svoj mnenje ne?

lp

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN Po dec 05, 2005 2:00 pm

seveda je cist odvisno... pri nas mamo pa zdaj makadam, ampak to verjetno spet niso krivi cestarji, ane? :lol:
[i]Weeeeeeee![/i]

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po dec 05, 2005 2:01 pm

PureTNT je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Dejstvo je da če bi vsak stanovalec ljubljane prijel za lopato in petkrat vrgel sneg na kup, da bi bila ljubljana spucana. Če vas oblast zajebava s tem ko možiclji v radiu govorijo "ceste so splužene in posipane...", pol vas pa nej, zakaj jim pa verjamete, sej lahko sami preverite s tem ko pogledate skozi okno. Če ste pa tok glupi, da ne morete pogledat ven, je pa vaša krivda, da ste ostali na cesti.

Sam sem zlopatal kar nekaj kubikov snega (dovoz v hišo, pločnik nekaj metrov na vsako stran, nasprotno stran ulice, da sem lahko splohzapeljal ven, plus 100 kvadratnih metrov dvorišča), nato pa sem odšel na cesto, ker sem imel na obali nujne opravke (kar precejšen posel). Dejstvo je, da je bilo spluženo slabo, na mnogih vpadnicah je desni pas skorajda v celoti manjkal, avtocesta pa sploh ni bila splužena (kljub temu, da sem, b****, verjel Valu 202, ki je razlagal, da promet teče v malo bolj strnjeni koloni - v resnici je promet takrat stal že pol ure). Nihče ne pljuva čez cestne delavce, vendar to ne velja za odgovorne osebe. Nekdo bi za takšen fiasko moral sprejeti odgovornost, pa vsi krivijo vse drugo, razen sebe.

Lp

Jst sm lopatal v petek zvečer ob 10h, da sem spucal dvorušče in 500m dovozne poti od doma do prve ceste kjer plužijo. potem sem se šel pa vozit po snegu in sem užival - sploh v celem snegu(30 do 50cm snega). Meni je pač užitek voziti po zasneženih cestah.
Mi gre pa na živce kako so plugi razporejeni - 6 plugov je plužilo tomačevski rondo, medtem ko je bila šmartinska skor 24 ur neplužena. Pa na šmartinski ni nikjer parkplacov ob strani.
Za moje pojme naj vse tiste, ki so brezposelni (in so na borzi) zaposlijo za čas, ko je treba kidat, pa naj jih pokličejo iz borze(do 14ih morajo bit itak vsak dan dosegljivi na določeni telefonski številki) pa naj kidajo in pomagajo kidat cestnim delavcem in komunali.
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 26 gostov