mišek je napisal/-a:Mene tudi ne moti, če so prižgane v dežju, takrat se itak slabše vidi in tudi avtomatsko tisti luči vzame moč. Nimam očal.
Je pa res, tako kot je @sonic napisal, da dostikrat kdo sredi sončnega dne pripelje nasproti pa ena luč tako šajna, da se sprašuješ pa kaj ma dolge vžgane ali kaj. Včasih je tako, da tudi obe tako visoko svetijo. Ugotavljam pa, da tisti z eno lučjo v zrak so pogosto stare petke. Ne vem ali imajo te petke kake posebne probleme s temi lučmi?
sonic je napisal/-a:Nimam očal in me ne motijo meglenke, tudi xenon kiti ne. Včasih je rahlo nadležen xenon (verjetno vedno originalni) na kakem SUV/terencu, ker so žarometi pač nameščeni bolj visoko, ampak ni panike.Drocky je napisal/-a:Eno resno vprašanje.
Tisti, ki vas meglenke ne motijo. Imate očala ali nimate očal?
Se mi pa pogosto dogaja, da me neznosno slepi kak navaden halogenski žaromet, napačno usmerjen previsoko navzgor (praviloma eden od obeh). In to tudi če je za mano (mi nabija v oko preko vzvratnega ogledala) in včasih sredi belega dneva.
Tako da ne bi rekel, da smo vozniki brez očal bolj imuni na neustrezne luči, kar očitno hočeš namigniti.
Vzrok nejevolje anti-meglenkarjev je IMO bolj psihološki kot fiziološki. Pač razmišljanje v smislu "meglenk po zakonu sedajle ne bi smel uporabljat, pa jih ima vseeno prižgane, kako si drzne prasec, dajmo mu poblendat". Me zanima koliko od takih pravičnežev potem zapelje na avtocesto in blenda vsakemu "tepcu, ki prehiteva 'samo' 140 kmh"....
STENTOR je napisal/-a:Men je pa zabavno imet prižgane meglenke, zaradi takšnih, ki jih to tako grozno moti![]()
V avstriji so lahko prižgane tudi podnevi, pa še nism slišal, da bi zdej kdo umrl od zaslepljenosti od meglenk. Pretiravate
Glede tega zadnjega: ne, če te moti svetloba, pomeni da jo oči bolje zaznavajo - torej bolje vidiš!Drocky je napisal/-a:Nisem pa na nič namigoval, le zanima me če imam js zaradi očal probleme z bleščanjem, al mam oči občutljive al je pa samo psihološko zgubim vid včasih.
Ne bi me presenetilo, če je bil poglavitni vzrok opisanega nastavitev žarometa in ne toliko sam kit. Torej bi te tista mona slepil tudi z navadno halogenko..Gosic je napisal/-a:Ravno danes mi je zjutraj svetil nekdo z xsenon kitom, brez leče. Tudi posnel sem. Avto sem mel ( notranjost) v celoti zasvetleno in verjami ali ne, začnejo me bolet oči. Za meglenke je pa tako, kaj jih rabiš met uzgane, če to ni potrebo. Moti pa zelo, edino če maš špegle ( zunanje) v zrak naštelane, da spremlaš ptičke ter adria avijone...
Chris27 je napisal/-a:STENTOR je napisal/-a:Men je pa zabavno imet prižgane meglenke, zaradi takšnih, ki jih to tako grozno moti![]()
V avstriji so lahko prižgane tudi podnevi, pa še nism slišal, da bi zdej kdo umrl od zaslepljenosti od meglenk. Pretiravate
Začetek tvoje registrske in znamla vozila pove vse...
goranTNT je napisal/-a:Mene prižgane meglenke takrat ko ni potrebe pravtako zelo motijo, sploh v dežju, to je poglavje zase. Itak pa dobro vemo da 90% ljudi ima to zaradi "izgleda" in ne zaradi boljše vidljivosti.
STENTOR je napisal/-a:Chris27 je napisal/-a:STENTOR je napisal/-a:Men je pa zabavno imet prižgane meglenke, zaradi takšnih, ki jih to tako grozno moti![]()
Začetek tvoje registrske in znamla vozila pove vse...
Mah vidim, da se ne da razpravljati, ker eni ne poznate heca. Moje mnenje je, da s temi meglenkami totalno pretiravate, ker mene ne motijo niti najmanj. Naj bo dež, sneg, toča ali pa ponoči. Še NIKOLI me ni nihče zaslepil z meglenkami![]()
Mogoče bi morali nekateri do okulista na pregled, al pa psihiatra, da vam predpiše kakšna pomirjevala. Če boste šli pa z busom boste pršparali keš za tabletke, pa še za bencin :P
Glede registrske tablice ter znamke avtomobila in sklepanja kakšen šofer se skriva za tem...mah sej brezveze kar koli rečt. Chris27 važno, da si ti najboljši šofer![]()
uros_p je napisal/-a:goranTNT je napisal/-a:Mene prižgane meglenke takrat ko ni potrebe pravtako zelo motijo, sploh v dežju, to je poglavje zase. Itak pa dobro vemo da 90% ljudi ima to zaradi "izgleda" in ne zaradi boljše vidljivosti.
In 90% ljudi, ki jih meglenke motijo jih motijo zato ker jim gre na živce misel, da jih ima nekdo prižgane samo zato, ker misli da z njimi boljše izgleda. Ker pa od "mene" nihče boljše ne zgleda, mu bom blendal kot b****.Kompleksi na obeh straneh. Odrastite že.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov