Debate, ki niso vezane na ostala področja...

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek To mar 31, 2009 8:31 am

Mene tudi ne moti, če so prižgane v dežju, takrat se itak slabše vidi in tudi avtomatsko tisti luči vzame moč. Nimam očal.
Je pa res, tako kot je @sonic napisal, da dostikrat kdo sredi sončnega dne pripelje nasproti pa ena luč tako šajna, da se sprašuješ pa kaj ma dolge vžgane ali kaj. Včasih je tako, da tudi obe tako visoko svetijo. Ugotavljam pa, da tisti z eno lučjo v zrak so pogosto stare petke. Ne vem ali imajo te petke kake posebne probleme s temi lučmi?

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW To mar 31, 2009 3:59 pm

mišek je napisal/-a:Mene tudi ne moti, če so prižgane v dežju, takrat se itak slabše vidi in tudi avtomatsko tisti luči vzame moč. Nimam očal.
Je pa res, tako kot je @sonic napisal, da dostikrat kdo sredi sončnega dne pripelje nasproti pa ena luč tako šajna, da se sprašuješ pa kaj ma dolge vžgane ali kaj. Včasih je tako, da tudi obe tako visoko svetijo. Ugotavljam pa, da tisti z eno lučjo v zrak so pogosto stare petke. Ne vem ali imajo te petke kake posebne probleme s temi lučmi?

Ljudje neznajo nastavit luci, tak da bi pravilno svetle!

Najbolsi so pa tak tisti ko vozijo z pozicijo+meglenge pa to to =)
Slika

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To mar 31, 2009 5:03 pm

sonic je napisal/-a:
Drocky je napisal/-a:Eno resno vprašanje.
Tisti, ki vas meglenke ne motijo. Imate očala ali nimate očal?
Nimam očal in me ne motijo meglenke, tudi xenon kiti ne. Včasih je rahlo nadležen xenon (verjetno vedno originalni) na kakem SUV/terencu, ker so žarometi pač nameščeni bolj visoko, ampak ni panike.

Se mi pa pogosto dogaja, da me neznosno slepi kak navaden halogenski žaromet, napačno usmerjen previsoko navzgor (praviloma eden od obeh). In to tudi če je za mano (mi nabija v oko preko vzvratnega ogledala) in včasih sredi belega dneva.

Tako da ne bi rekel, da smo vozniki brez očal bolj imuni na neustrezne luči, kar očitno hočeš namigniti.
Vzrok nejevolje anti-meglenkarjev je IMO bolj psihološki kot fiziološki. Pač razmišljanje v smislu "meglenk po zakonu sedajle ne bi smel uporabljat, pa jih ima vseeno prižgane, kako si drzne prasec, dajmo mu poblendat". Me zanima koliko od takih pravičnežev potem zapelje na avtocesto in blenda vsakemu "tepcu, ki prehiteva 'samo' 140 kmh"....

Ravno danes mi je zjutraj svetil nekdo z xsenon kitom, brez leče. Tudi posnel sem. Avto sem mel ( notranjost) v celoti zasvetleno in verjami ali ne, začnejo me bolet oči. Za meglenke je pa tako, kaj jih rabiš met uzgane, če to ni potrebo. Moti pa zelo, edino če maš špegle ( zunanje) v zrak naštelane, da spremlaš ptičke ter adria avijone...

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To mar 31, 2009 5:45 pm

@sonic:sej me ne motijo vse meglenke, ampak tiste ki bleščijo. Xenon kiti pa brez leče šajnajo na taenih avtih ko pri norcih. Zadnjič sem enemu golfu 4 s xe kitom v rogašk prižgal dolge luči, ker nisem nič videl in ko je on prižgal svoje nazaj je blo videt kot da je xenon dolga luč, tak je bleščalo. Podobno je bleščal xe kit eni alfi 156 sw , ki sem jo večkrat srečal na AC.
Pa originalni xenoni včasih tut konkretno zaslepijo, da o junakih, ki ne znajo montirat H4 žarnice ne pišem.

Nisem pa na nič namigoval, le zanima me če imam js zaradi očal probleme z bleščanjem, al mam oči občutljive al je pa samo psihološko zgubim vid včasih.
LP Rok

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan To mar 31, 2009 6:18 pm

Ne vem kako kaj policaji gledajo na nepravilno uporabo meglenk, vendar glede na to koliko patronov jih uporablja nonstop, zgleda da niso preveč občutljivi. Ni mi jasno kaj res mislijo, da je avtomobil s prižganimi meglenkami res bolj "frajerski" in "športen"? Načeloma me ne motijo vklopljene meglenke, edino kadar je mokra cesta, takrat me pa pošteno zaslepijo in so zelo moteče.

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR To mar 31, 2009 6:48 pm

Men je pa zabavno imet prižgane meglenke, zaradi takšnih, ki jih to tako grozno moti :D
V avstriji so lahko prižgane tudi podnevi, pa še nism slišal, da bi zdej kdo umrl od zaslepljenosti od meglenk. Pretiravate :!:
Fahren bis der Arzt kommt!

Chris27
Novinec

Napisal/-a Chris27 To mar 31, 2009 6:52 pm

STENTOR je napisal/-a:Men je pa zabavno imet prižgane meglenke, zaradi takšnih, ki jih to tako grozno moti :D
V avstriji so lahko prižgane tudi podnevi, pa še nism slišal, da bi zdej kdo umrl od zaslepljenosti od meglenk. Pretiravate :!:

Začetek tvoje registrske in znamla vozila pove vse...

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo To mar 31, 2009 6:56 pm

STENTOR je napisal/-a:Men je pa zabavno imet prižgane meglenke, zaradi takšnih, ki jih to tako grozno moti :D

potemtakem ne bo nič narobe,če bom vsem na cesti mahal,blendal in trobil,pa še z meglajtko vn iz avta svetil-ravno zarad takšnih,ki jih to moti.jebat ga če je pa men zabavno. pa tut še nisem slišal,da bi kdo zarad tega umrl. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

bedasro razmišljaš,res :roll:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To mar 31, 2009 8:16 pm

Drocky je napisal/-a:Nisem pa na nič namigoval, le zanima me če imam js zaradi očal probleme z bleščanjem, al mam oči občutljive al je pa samo psihološko zgubim vid včasih.
Glede tega zadnjega: ne, če te moti svetloba, pomeni da jo oči bolje zaznavajo - torej bolje vidiš!
Če ti pripeljem nasproti z meglankami in te zato moti, sem ti v bistvu izboljšal vid. That'll be $100, please. :twisted:

Gosic je napisal/-a:Ravno danes mi je zjutraj svetil nekdo z xsenon kitom, brez leče. Tudi posnel sem. Avto sem mel ( notranjost) v celoti zasvetleno in verjami ali ne, začnejo me bolet oči. Za meglenke je pa tako, kaj jih rabiš met uzgane, če to ni potrebo. Moti pa zelo, edino če maš špegle ( zunanje) v zrak naštelane, da spremlaš ptičke ter adria avijone...
Ne bi me presenetilo, če je bil poglavitni vzrok opisanega nastavitev žarometa in ne toliko sam kit. Torej bi te tista mona slepil tudi z navadno halogenko..
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To mar 31, 2009 8:27 pm

Brez leče sveti kot luč v prostoru z 500 ogledali. Seveda, ker sem đek užgem meglenke, fuknem xenon kit brez leče, policaj me nebo pojebal, ampak me bo pojebal ker bom agresivno speljal, prevozil povno črto ali pa me bo pojebal 20m pred domom, ker bom spil en pir, pa čeprav nebom ogrožal nobenega.

http://www.youtube.com/watch?v=Njrps3Ha90M

Tole sem posnel danes zjutraj, notranji spegu je zatemnjen, ter razlika zatemnjen/nezatemnjen. Seveda pa je to telefon kamera, 5.0, kjer nepokaze vse svetlobe, namrec armatura je bla rahlo sive barve, ker je vse svetilo not.

goranTNT
Novinec

Napisal/-a goranTNT To mar 31, 2009 9:11 pm

Mene prižgane meglenke takrat ko ni potrebe pravtako zelo motijo, sploh v dežju, to je poglavje zase. Itak pa dobro vemo da 90% ljudi ima to zaradi "izgleda" in ne zaradi boljše vidljivosti.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To mar 31, 2009 9:14 pm

Men ni jasn al js tak dobr vidm al sm slep da mene meglenke ne motijo. še zadnje ne vedno...pomoje sm slep :P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Sr apr 01, 2009 12:05 am

Chris27 je napisal/-a:

Mah vidim, da se ne da razpravljati, ker eni ne poznate heca. Moje mnenje je, da s temi meglenkami totalno pretiravate, ker mene ne motijo niti najmanj. Naj bo dež, sneg, toča ali pa ponoči. Še NIKOLI me ni nihče zaslepil z meglenkami :D
Mogoče bi morali nekateri do okulista na pregled, al pa psihiatra, da vam predpiše kakšna pomirjevala. Če boste šli pa z busom boste pršparali keš za tabletke, pa še za bencin :P
Glede registrske tablice ter znamke avtomobila in sklepanja kakšen šofer se skriva za tem...mah sej brezveze kar koli rečt. Chris27 važno, da si ti najboljši šofer :roll: :twisted:
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Sr apr 01, 2009 8:53 am

goranTNT je napisal/-a:Mene prižgane meglenke takrat ko ni potrebe pravtako zelo motijo, sploh v dežju, to je poglavje zase. Itak pa dobro vemo da 90% ljudi ima to zaradi "izgleda" in ne zaradi boljše vidljivosti.

In 90% ljudi, ki jih meglenke motijo jih motijo zato ker jim gre na živce misel, da jih ima nekdo prižgane samo zato, ker misli da z njimi boljše izgleda. Ker pa od "mene" nihče boljše ne zgleda, mu bom blendal kot b****. :roll: Kompleksi na obeh straneh. Odrastite že.
Slika

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr apr 01, 2009 8:58 am

jaz komaj čakam da se keri za mano pripelje z meglenkami..... Ga spustim mimo ter mu prižgem meglenke + dolge luči (xenon) in se za njim vozim.... :lol: I love xenon majkemi :lol: Edino škoda je da se mi sama višina uravnava,ker čene bi še luči bol vzdignil da bi mu točno z njegovih ogledal v čelinko svetlo
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Sr apr 01, 2009 9:45 am

STENTOR je napisal/-a:
Chris27 je napisal/-a:

Mah vidim, da se ne da razpravljati, ker eni ne poznate heca. Moje mnenje je, da s temi meglenkami totalno pretiravate, ker mene ne motijo niti najmanj. Naj bo dež, sneg, toča ali pa ponoči. Še NIKOLI me ni nihče zaslepil z meglenkami :D
Mogoče bi morali nekateri do okulista na pregled, al pa psihiatra, da vam predpiše kakšna pomirjevala. Če boste šli pa z busom boste pršparali keš za tabletke, pa še za bencin :P
Glede registrske tablice ter znamke avtomobila in sklepanja kakšen šofer se skriva za tem...mah sej brezveze kar koli rečt. Chris27 važno, da si ti najboljši šofer :roll: :twisted:

Odlično razmišljaš, res. Ker tebe ne motijo, pomeni da smo drugi idioti, ker nas motijo. :bonk
Mene zaslepijo, posebno v dežju, da potem slabše vidim rob ceste, oznake na cestišču. In zakon je povsem jasen - meglenke lahko vklopiš le, če je vidljivost manjša od 50m in potem moraš tudi voziti 50km/h. Ali praviš, da je zakon tudi tukaj zato, da se ga krši? Potem si bom jaz npr. namontiral 500W reflektor na streho in ga lepo usmerjal mimovozečim v oči. Pa kaj, če je to prepovedano. :jao:
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr apr 01, 2009 10:33 am

uros_p je napisal/-a:
goranTNT je napisal/-a:Mene prižgane meglenke takrat ko ni potrebe pravtako zelo motijo, sploh v dežju, to je poglavje zase. Itak pa dobro vemo da 90% ljudi ima to zaradi "izgleda" in ne zaradi boljše vidljivosti.

In 90% ljudi, ki jih meglenke motijo jih motijo zato ker jim gre na živce misel, da jih ima nekdo prižgane samo zato, ker misli da z njimi boljše izgleda. Ker pa od "mene" nihče boljše ne zgleda, mu bom blendal kot b****. :roll: Kompleksi na obeh straneh. Odrastite že.

Se strinjam s tem. Nevem no, jaz se ne obremenjujem več s temi meglenkarji, mislim si samo, če se zaradi tega kdo boljše počuti, ker jih ima prižgane pa naj jih pač ima. Če le ne slepi! Včasih sem poblendal vsakemu, ki jih je imel prižgane ob lepem vremenu, danes gre pa to mimo mene. Škoda se živcirat zaradi takih. Poblendam le še tistim, ki resnično zaslepijo, ko jim sveti vse skupaj nekam v zrak.

Bolj kot meglenke pa so za moje pojme problematične nepravilno nastavljene zasenčene luči in pa ti kvazi-xenon kiti. In pa tisti vozniki, ki se tudi v hujših nalivih vozijo brez vsakršnih luči - ti so zame največji pacienti!
Antiznačkar po prepričanju

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr apr 01, 2009 1:18 pm

Jaz pa poblendam tistim, ki nimajo luči. Zdajle v teh deževnih dneh je dosti razlike ali ima luči ali ne, pa se ponavadi na moji poti najdeta kaka 2-3, ki nimata luči. Takemu poblendam in potem pogledam v špeglu, ko se vidi kako mu posvetijo zadnje pozicije. In moj namen je bil dosežen. Dejansko je to za varnost.
No upam pa, da ne bo kdo meni danes blendal, ker mi je zjutraj desna Nightbreaker- ca odpovedala. Bemti res ne zdrži več kot dobrih 5 mesecev.

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Sr apr 01, 2009 1:54 pm

Mene osebno meglenke ne motijo. Zarad mene lohk mate lohk nažgane kadar hočte. Motjo me pa kvazi ksenonke. Ki pol šajnajo modro v vse strani. Policaji bi mogli začet za to kazen pisat.

Uporabniški avatar
robi13
Nov uporabnik

Napisal/-a robi13 Sr apr 01, 2009 2:52 pm

Naj mi razloži to nekdo, ki ga motijo meglenke (zadnje).

Peljem se po AC, zunaj se vliva dež na moč. Za vozili se zaradi vrtinčenja zraka se dviguje voda s ceste, vozila zaradi tega praktično ne vidiš, veš, da je vozilo, ker vidiš "meglico", seveda, če imaš dober vid.

Vprašanje: A je ta megla iz drugega "materiala", kot tista, ki je nastaja naravno? Kaj hudiča bi moral potem imeti prižgano, da ustrezno označim svoje vozilo? A je kdo v taki situaciji že plačal kazen zaradi prižganih meglenk?

Verjamem pa, da je cel kup voznikov, ko meglenk po preteku take situacije ne ugasnejo in da taki motijo ostale.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov