Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec So feb 18, 2006 6:39 pm

2bad4u je napisal/-a:
Symon je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:ja problem je v tem če nočeš bit podnajemnik rabš dnarja skor za ferrarija
lp

No tako hudo sicer ni. Hec je, da medtem, ko v LJ ne dobiš nič pametnega za recimo 5 mio SIT (govorim na pamet), medtem, ko v Prekmurju za ta denar baje že dobiš hiškico. :roll: Jebeno nategovanje cen in nič drugega... :evil:
Kot sem napisal jaz imam srečo, da imamo veliko hišo. Skratka za hišo mi ni treba šparati, kvečjemu vedno bolj se mi dobade, da bi uredil podstreho, ker si sedajle delam spalnico. Mogoče nekoč še kuhinjo, WC, kopalnico pa grem lahko na svoje. 8) Samo cegle kupim, pregradim, kakšen laminat... Relativno poceni v primerjavi s kupovanjem stanovanja... ;)

Si mislu rect 15 mio SIT?

po mojem ne - ker so po slo resnično popolnoma različne cene
v lj je cena m2 stanovanja cca. 2000 eur- oz malenkost manj
torej za 5 mio - 21.000eur- recimo da dobiš 11m2- torej plac za postlo, wc, čevlje pa 2 obleki :roll:
lp

Uporabniški avatar
HRCo
Nov uporabnik

Napisal/-a HRCo So feb 18, 2006 7:04 pm

jaz sem si tudi svoj avto cisto sam kupil..

jebat ga.. sicer pa mi je stari reko.. kar si sam kupis bolj cenis.. in mislim da to tudi drzi.. ;)

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid So feb 18, 2006 7:10 pm

kljukec je napisal/-a:
2bad4u je napisal/-a:
Symon je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:ja problem je v tem če nočeš bit podnajemnik rabš dnarja skor za ferrarija
lp

No tako hudo sicer ni. Hec je, da medtem, ko v LJ ne dobiš nič pametnega za recimo 5 mio SIT (govorim na pamet), medtem, ko v Prekmurju za ta denar baje že dobiš hiškico. :roll: Jebeno nategovanje cen in nič drugega... :evil:
Kot sem napisal jaz imam srečo, da imamo veliko hišo. Skratka za hišo mi ni treba šparati, kvečjemu vedno bolj se mi dobade, da bi uredil podstreho, ker si sedajle delam spalnico. Mogoče nekoč še kuhinjo, WC, kopalnico pa grem lahko na svoje. 8) Samo cegle kupim, pregradim, kakšen laminat... Relativno poceni v primerjavi s kupovanjem stanovanja... ;)

po mojem ne - ker so po slo resnično popolnoma različne cene
v lj je cena m2 stanovanja cca. 2000 eur- oz malenkost manj
torej za 5 mio - 21.000eur- recimo da dobiš 11m2- torej plac za postlo, wc, čevlje pa 2 obleki :roll:
lp

ja nepremičnine so vsako leto dražje, še posebej ce so v kaksnem fensi mestu.

Glede avta pa lahko rečem da sem ga plačal z svojim $, ampak ta denar je pa pač prišel od tastarih pa malo od mojega dela.
Glede spoštovanja avta, je pa tkole: če si i.diot pa da si za avto krampov 10 let, ga neboš spoštoval, spoštuješ in merkaš ga pa lahko tudi če je koj renta car.
Slika Slika

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Center

Napisal/-a BMW Motorsport So feb 18, 2006 8:24 pm

perko84 je napisal/-a:sam je pa fora, da 99% folka misli da je avto statusni simbol.
bohnedaj da je fotr privatnik pa kupi sinčku jugeca :lol:
jst osebno se smejem takim ki na ven kažejo, kot si omenu bmw-ja ....pa ne vem kere avte še k so jim ga starši kupili pa nimajo v glavi pošlihtan al pa v baraki živiji. da se ne bo kod smejal - poznam par takih primerov.

kdor pa zmore pa svaka mu čast nism nč reku ;)

Zdj to da živijo taki ljudje s hudimi avti v barakah je popolnoma zgrešeno mišlenje, ki si ga ustvarjajo ljudje ki živijo od socialne podpore al pa ne razumejo kako je drugim ratal če njim ni. Sj mogoče res žvi tko sam to so zelo redki.

Js mislm da dons niti ni več problem met en tak dobr avto. Sploh pa tisti, ki si privoščjo avto za več kot 20 mil. a mislš da res nima kje žvet?? Ne vem no, pomoje da vsaj tok u glavi pa ma vsak človk prštiman in ma eno mero razuma.

Drgač pa mal sebe poglejte, vsak si prvošč najbolš kar mu je z razpoložljivim denarjem možno. Vsaj js sm tak.
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

P.S.: Need $ for Bavaria: Please donate... ;)

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Center

Napisal/-a BMW Motorsport So feb 18, 2006 9:20 pm

kljukec je napisal/-a:zdj pa mene neki druzga zanima- vsi heroji v smislu: ''jst pa nočm nč od starcev''- kolk plačujete za hrano pa streho nad glavo
večina študentov, ki živi doma ne plačuje nič oz zelo malo
pa še nekaj- a če je očetov denar pa ni nič vreden, ker vi govorite v smislu- sm trdo delal za avto, un pa je dobu očetovo zlato kartico- HALO sej oče po vsej vrjetnosti ni dobu šenkanga denarja
lp

Js si od starcev recimo ne želim skor nč. Hočjo pa zato oni dost. Vsak mesec mi poberejo skor pol plače za ' hrano, elektriko, najemnino, itd. ', kar se pa nikol ne izide, ker hrane tok ne morm pojest nikol.

Mam pa po en stran 'svobodo' odločitve da bi lahko šel na svoje žvet. Pa tko razmislm, pa vidm, da bi blo v bistvu skor isto, ker si sam ne znam kj preveč skuhat - od j**c, špagetov in juh pa neb mogu prežvet pomoje..

Pa še najemnine. Da se pol vsak k****n izživlja nad mano mi ni glih všeč, pa sm zato doma. V obeh primerih je pa bedno ker morm za en spodobn avto šparat vsaj 2 let, se prav za stanovanje pa še 10x tok.

Do 41 leta pa ne mislm bit doma, nism ruknjen. Za te najemnine k vladajo v ljubljan bi z lahkoto odplaču kšn dober kredit in bi meu svoj place. Sam krediti so pa spet čist neki zase.

No kar se tiče avta morm reč da mam kr dost pršparan, sam sm ful zbirčen pr temu kjer avto bom kupu. Do zdej nism najdu tapravga zame, al pa sm pa je bil mogoče za par sto k predrag. V kratkem.
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

P.S.: Need $ for Bavaria: Please donate... ;)

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Napisal/-a [SlasH] So feb 18, 2006 9:29 pm

Zagotovo se bolj splača odplačevati kredit kot pa najemnino.
Drugače pa: treba je šparat, kar pa seveda ni lahko. Jaz večino denarja, ki ga zaslužim zapravim za zabavno plat življenja..šparam malo. Se bo treba na tem področju popravit.

Izseliti se mi ne mudi, ker imamo kar veliko hišo, tako, da si s starši nisem preveč v napoto..vseeno pa bi rad šel na svoje pred tridesetim letom..
Let there be rock!

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R So feb 18, 2006 9:45 pm

Coleman je napisal/-a:Ta drobiž( :lol: ) ki ga dajem za avto mi nebo nikoli žal, bom pač pol ko bom prodajal avto tolk zvišal ceno... čeprav predvidevam da bom meu ta avto 5 let...tako da to ni tako zgrešena investicija. Tisti ki pa že sedaj razmišljate na hišo pa ste še študent imate pa preveč časa. Raje se posvetite študiju. Eni bi se radi osamosvojili ko končajo osnovno šolo :roll:

hja ne, ne delam sam tega cele dneve ne. as shocking as it sounds ;) ampk vseen mi nekak ta misel preprečuje da vržem vs dnar k ga mam v avto k si ga želim pa potem še nadaljne vse zaslužke naslednjih 5 let.. ker recimo čez nekih 5 let se bom glih hotu odselt ne. in kaj bom mel takrat? nč.. je treba tut mal v prihodnost gledat.. sicer mi je res užitek se z avti ukvarjat sam mi je pač to tut med drugim skrb (sej ne rečm, da nč v avto ne vložim..) in ja, stanvanja v ljubljani pod 20 mio dobit.. res je da lohk tam v murski soboti gor dobiš 2 sobno stanvanje za 5 mio, samo v ljubljani temu ni tako ;) sicer me je pa sam zanimal, kaj nameravate vnaprej, kr doma ostat al že poleg tega, da vlagate v avto tut na to mislte ;)

lp
Slika

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R So feb 18, 2006 9:48 pm

[SlasH] je napisal/-a:Zagotovo se bolj splača odplačevati kredit kot pa najemnino.
Drugače pa: treba je šparat, kar pa seveda ni lahko. Jaz večino denarja, ki ga zaslužim zapravim za zabavno plat življenja..šparam malo. Se bo treba na tem področju popravit.

Izseliti se mi ne mudi, ker imamo kar veliko hišo, tako, da si s starši nisem preveč v napoto..vseeno pa bi rad šel na svoje pred tridesetim letom..

jp, to maš res, bolje odplačvat kredit, sej se ti vrednost nepremičnine avtomatično viša, kar pomeni, da v primerjavi s kreditom za avto, nekak clo dobivaš dnar, ne pa pr avtu, k ga trojno zgublaš (zarat vrednosti avta pa obresti..)

jst osebno bi se pa rad odselil tm nek do 27ga leta recmo ;)

lp
Slika

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC So feb 18, 2006 10:40 pm

Mami mi ga je kupla ... ce ga nebi, bi hodo na avtobus kot prej .. ni panike.
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Ne feb 19, 2006 12:20 am

eclipse_R je napisal/-a:
[SlasH] je napisal/-a:Zagotovo se bolj splača odplačevati kredit kot pa najemnino.

jp, to maš res, bolje odplačvat kredit, sej se ti vrednost nepremičnine avtomatično viša, kar pomeni, da v primerjavi s kreditom za avto, nekak clo dobivaš dnar, ne pa pr avtu, k ga trojno zgublaš (zarat vrednosti avta pa obresti..)

jst osebno bi se pa rad odselil tm nek do 27ga leta recmo ;)

lp

lahko je rečt raj kredit kokr najemnino
to je najlažja opcija da si zaposlen, žviš doma skor brez stroškov, pa šparaš- ko našparaš za dober avto vzameš kredit in si kupiš stanovanje- ta kredit pa odplačuješ 10 let
kaj pa to pomeni če že si v podnajeniškem stanovanju- šparat ne morš ker maš najemnino- oz ne šparaš dovolj- kredit dobiš težje- oz ne dovolj visokega za stanovanje- pa si v začaranem krogu
lp

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider Ne feb 19, 2006 8:26 am

2bad4u je napisal/-a:
Symon je napisal/-a:
lp

... in več
Svaki čedo svoga konja hvali!

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san Ne feb 19, 2006 9:19 am

ghostrider je napisal/-a:
2bad4u je napisal/-a:
Symon je napisal/-a:
lp

... in več

Prej več, kot pa manj. Je zajebana plačevat najemnino lastnim staršem (sicer simbolna ), elektriko, hrana, TV, internet, ogrevanje, hišnega vzdrževalca itd..... po drugi strani pa ne odtehta neodvisnega življenja, da si na svojem in živiš po svojih pravilih. Denarja pa na koncu meseca tako malo ostane ( če ga sploh kej ), da je čudež in čaranje, da sploh lahko rihtam avto.......

Yagi-san

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider Ne feb 19, 2006 11:09 am

kljukec je napisal/-a:zdj pa mene neki druzga zanima- vsi heroji v smislu: ''jst pa nočm nč od starcev''kolk plačujete za hrano pa streho nad glavo
pa še nekaj- a če je očetov denar pa ni nič vreden, ker vi govorite v smislu- sm trdo delal za avto, un pa je dobu očetovo zlato kartico- HALO sej oče po vsej vrjetnosti ni dobu šenkanga denarja
jst vem zase da bom poskušal nudit čim več svojim otrokom ko jih bom imel, ker ne vidim smisla bit gorenc do ljudi, ki mi bodo v končni fazi največ pomenil- pa v grob tud ne moreš bogastva nest
aja pa še to- se tuki ne gre samo za avte- če je nekomu oče kupu nov avto za 5mio- drug pa jamra čez njega- sam pa ne pomisl, da bo ta, ki je dobil šenkan avto trdo delal za stanovanje, ta ki pa si je avto sam zaslužil, pa bo stanovanje dobil šenkano- tudi take opcije so mogoče
lp

Za moj prvi avto sm dobu od tastarga neki zraven. Po dveh letih se mi je nardila nesreča(nisem bil kriv) in ko sem prišel domov, me stari tud vprašal ni kaj je bilo pa če sem uredu, sam začel se je dret da je avto "družinska lastnina", čeprav delam doma že odkar pomnim, čeprav je bila to prva stvar kero so mi kupl, čeprav ma tastar kumad dnarja, čeprav jim nisem od malih nog predstavljal velikega stroška- odkar pomnim dajem sam za cune od dnarja k sm ga vsake toliko dobil od starih staršev, šolske potrebščine si kupujem že od nekdaj sam. Če bi ukinili študentske servise, bi moral iskat redno zaposlitev že po končani osnovni šoli, saj si šolanja ne bi mogel privoščit. Tako pa opravljam dva delavna mesta- enega kot vsakodnevno 8 urno nočno delo, drugo pa kot delo ob vikendih-preko študentskega servisa. Poleg tega me stari še vedno ponuca za delat - jst mislm da do 6 ur dela na dan pokrije stroške z mano, ki so voda, elektrika, milo, šampon in kolodont- jem pa itak na šihtu-doma zelo malo. To pa še ni vse: Pozimi, ko je pri nas malo manj dela, pa mi ostane čas še za opravljanje izpitov, saj poleg vsega še dokaj redno študiram- je kriza zarad časovne stiske k ni cajta spat sam k si zastaviš določene cilje in se jih trdno odločiš dosežt se da vse- vse se da če se hoče.

Ne rečem, po eni strani sem vam nevoščljiv, ker mate take starše k so vam prpravlen vse nudit, sam nisem vam nevoščljiv avtov pa dnarja ampak sem vam nevoščljiv takih staršev, saj je tako življenje, kot je moje, zelo utrujajoče.

Zato se mi je takrat ful zasral k mi je stari reku tist z "družinsko lastnino" in od takrat nočem od njega nič, saj sem dobu občutek da moje delo in trud nista vredna nič in si tako rajši kupim, kar zaslužim z nakazili na moj račun.

Pa ne bod prepričan da ni dobu šenkanga dnarja. Moj tastar še zdj hod k starmu fotru po keš za ovo i ono-sam pa misl da bo vse s sabo nesu.

Toliko o "herojih"

Zapomni si da enim ni z rožicam postlano da bi dobl karkol šenkan- avto ali stanovanje, čeprav bi lahko dobili.
Svaki čedo svoga konja hvali!

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay Ne feb 19, 2006 11:26 am

Fantje ne se kregat. Fora je v tem da eni tastari dajo za avto, eni pa pač nočejo, pač hočejo da si denar sam zaslužiš. To je čist odvisn od tastarih in ne od nas! Recimo jst sm avto sam kupu in se bom verjetno postavu na stran, ki smo trdo delal za avto. Če bi mi ga pa stari kupil se ga pa sigurno nebi branil, tko k vsakdo od vas.
Tko je in tko bo ostal in se je zdj brezveze jajcat kdo ma prov k itaq noben nima.

LP, Klemen

P.S.: Aja pa brez zamere :P

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Ne feb 19, 2006 12:31 pm

kljukec je napisal/-a:zdj pa mene neki druzga zanima- vsi heroji v smislu: ''jst pa nočm nč od starcev''kolk plačujete za hrano pa streho nad glavo
jst vem zase da bom poskušal nudit čim več svojim otrokom ko jih bom imel, ker ne vidim smisla bit gorenc do ljudi, ki mi bodo v končni fazi največ pomenil- pa v grob tud ne moreš bogastva nest
aja pa še to- se tuki ne gre samo za avte- če je nekomu oče kupu nov avto za 5mio- drug pa jamra čez njega- sam pa ne pomisl, da bo ta, ki je dobil šenkan avto trdo delal za stanovanje, ta ki pa si je avto sam zaslužil, pa bo stanovanje dobil šenkano- tudi take opcije so mogoče
lp

Za moj prvi avto sm dobu od tastarga neki zraven. Po dveh letih se mi je nardila nesreča(nisem bil kriv) in ko sem prišel domov, me stari tud vprašal ni kaj je bilo pa če sem uredu, sam začel se je dret da je avto "družinska lastnina", čeprav delam doma že odkar pomnim, čeprav je bila to prva stvar kero so mi kupl, čeprav ma tastar kumad dnarja, čeprav jim nisem od malih nog predstavljal velikega stroška- odkar pomnim dajem sam za cune od dnarja k sm ga vsake toliko dobil od starih staršev, šolske potrebščine si kupujem že od nekdaj sam. Če bi ukinili študentske servise, bi moral iskat redno zaposlitev že po končani osnovni šoli, saj si šolanja ne bi mogel privoščit. Tako pa opravljam dva delavna mesta- enega kot vsakodnevno 8 urno nočno delo, drugo pa kot delo ob vikendih-preko študentskega servisa. Poleg tega me stari še vedno ponuca za delat - jst mislm da do 6 ur dela na dan pokrije stroške z mano, ki so voda, elektrika, milo, šampon in kolodont- jem pa itak na šihtu-doma zelo malo. To pa še ni vse: Pozimi, ko je pri nas malo manj dela, pa mi ostane čas še za opravljanje izpitov, saj poleg vsega še dokaj redno študiram- je kriza zarad časovne stiske k ni cajta spat sam k si zastaviš določene cilje in se jih trdno odločiš dosežt se da vse- vse se da če se hoče.

Ne rečem, po eni strani sem vam nevoščljiv, ker mate take starše k so vam prpravlen vse nudit, sam nisem vam nevoščljiv avtov pa dnarja ampak sem vam nevoščljiv takih staršev, saj je tako življenje, kot je moje, zelo utrujajoče.

Zato se mi je takrat ful zasral k mi je stari reku tist z "družinsko lastnino" in od takrat nočem od njega nič, saj sem dobu občutek da moje delo in trud nista vredna nič in si tako rajši kupim, kar zaslužim z nakazili na moj račun.

Pa ne bod prepričan da ni dobu šenkanga dnarja. Moj tastar še zdj hod k starmu fotru po keš za ovo i ono-sam pa misl da bo vse s sabo nesu.

Toliko o "herojih"

Zapomni si da enim ni z rožicam postlano da bi dobl karkol šenkan- avto ali stanovanje, čeprav bi lahko dobili.

se ti opravičujem če smatraš da sm te napadu- vendar sem napisal večina
logično je da nimamo vsi istih pred dispozicij za živjenje
tko pač je in tko vedno bo
sam jst smatram da starši, ki lahko pa nočjo nič pomagat pač niso dobri starši, in jim otrok pomeni predvsem en strošek in ne zadovoljstva
jst sm predvsem mislu povedat da so nekatere stvari očem skrite- kar avto ki ga dobiš pri 18. pač ni
lp

bunny01
Uporabnik

Kraj: Nazarje Zadrečka cesta 9

Napisal/-a bunny01 Ne feb 19, 2006 1:16 pm

lp

Toliko o "herojih"

Spoštujem te človek :bow

bunny01
Uporabnik

Kraj: Nazarje Zadrečka cesta 9

Napisal/-a bunny01 Ne feb 19, 2006 1:24 pm

Simon123 je napisal/-a:Meni je vseeno če komu avto kupijo starši, njihov problem. Me pa moti, ko se tak človek obnaša kot da si ga je kupil čisto sam in je vedno poln raznih idej, po možnosti še misli, da ker ima boljši avto, da je nekaj več.

Jaz avta trenutno nimam ker ga ne rabim, saj bi samo stal na mestu po več tednov. :? Ne bi pa hotel da mi ga kupijo starši, ker to pač ne bi bil moj avto ampak od staršev. ;)

Bravo dobr si to napisal, neki takih modeov je tukaj gor na internetu, ki mislijo da so boga za j***a prijeli.

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Ne feb 19, 2006 1:25 pm

bunny01 je napisal/-a:
lp

Toliko o "herojih"

Spoštujem te človek :bow

Enako! :bow
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

William
Nov uporabnik

Napisal/-a William Ne feb 19, 2006 11:55 pm

Men so pa tastari avto kupl, pa tut vse v zvezi z njim mi plačujejo. Pa tut povem to če me kdo vpraša, je pa res da me pol vsi zelo grdo gledajo.
Lahko pa za svoj primer povem, da je res da če si sam kupš al pa kej nardiš več pomen kokr pa če dobiš. Vsaj ni tok dolgčas.

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Po feb 20, 2006 12:32 am

polovici forumašev je atek avto kupil. :?
[OO-(||||)(||||)-OO]
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov