kljukec je napisal/-a:zdj pa mene neki druzga zanima- vsi heroji v smislu: ''jst pa nočm nč od starcev''kolk plačujete za hrano pa streho nad glavo
večina študentov, ki živi doma ne plačuje nič oz zelo malo
pa še nekaj- a če je očetov denar pa ni nič vreden, ker vi govorite v smislu- sm trdo delal za avto, un pa je dobu očetovo zlato kartico- HALO sej oče po vsej vrjetnosti ni dobu šenkanga denarja
jst vem zase da bom poskušal nudit čim več svojim otrokom ko jih bom imel, ker ne vidim smisla bit gorenc do ljudi, ki mi bodo v končni fazi največ pomenil- pa v grob tud ne moreš bogastva nest
aja pa še to- se tuki ne gre samo za avte- če je nekomu oče kupu nov avto za 5mio- drug pa jamra čez njega- sam pa ne pomisl, da bo ta, ki je dobil šenkan avto trdo delal za stanovanje, ta ki pa si je avto sam zaslužil, pa bo stanovanje dobil šenkano- tudi take opcije so mogoče
lp
Za moj prvi avto sm dobu od tastarga neki zraven. Po dveh letih se mi je nardila nesreča(nisem bil kriv) in ko sem prišel domov, me stari tud vprašal ni kaj je bilo pa če sem uredu, sam začel se je dret da je avto "družinska lastnina", čeprav delam doma že odkar pomnim, čeprav je bila to prva stvar kero so mi kupl, čeprav ma tastar kumad dnarja, čeprav jim nisem od malih nog predstavljal velikega stroška- odkar pomnim dajem sam za cune od dnarja k sm ga vsake toliko dobil od starih staršev, šolske potrebščine si kupujem že od nekdaj sam. Če bi ukinili študentske servise, bi moral iskat redno zaposlitev že po končani osnovni šoli, saj si šolanja ne bi mogel privoščit. Tako pa opravljam dva delavna mesta- enega kot vsakodnevno 8 urno nočno delo, drugo pa kot delo ob vikendih-preko študentskega servisa. Poleg tega me stari še vedno ponuca za delat - jst mislm da do 6 ur dela na dan pokrije stroške z mano, ki so voda, elektrika, milo, šampon in kolodont- jem pa itak na šihtu-doma zelo malo. To pa še ni vse: Pozimi, ko je pri nas malo manj dela, pa mi ostane čas še za opravljanje izpitov, saj poleg vsega še dokaj redno študiram- je kriza zarad časovne stiske k ni cajta spat sam k si zastaviš določene cilje in se jih trdno odločiš dosežt se da vse- vse se da če se hoče.
Ne rečem, po eni strani sem vam nevoščljiv, ker mate take starše k so vam prpravlen vse nudit, sam nisem vam nevoščljiv avtov pa dnarja ampak sem vam nevoščljiv takih staršev, saj je tako življenje, kot je moje, zelo utrujajoče.
Zato se mi je takrat ful zasral k mi je stari reku tist z "družinsko lastnino" in od takrat nočem od njega nič, saj sem dobu občutek da moje delo in trud nista vredna nič in si tako rajši kupim, kar zaslužim z nakazili na moj račun.
Pa ne bod prepričan da ni dobu šenkanga dnarja. Moj tastar še zdj hod k starmu fotru po keš za ovo i ono-sam pa misl da bo vse s sabo nesu.
Toliko o "herojih"
Zapomni si da enim ni z rožicam postlano da bi dobl karkol šenkan- avto ali stanovanje, čeprav bi lahko dobili.