jakaracman je napisal/-a:Mrcina je napisal/-a:jakaracman je napisal/-a:Meni je vedno zanimivo kako se novinarji zabunite ko nekdo VAM OSEBNO stopi na žulj. Takrat je cel halo, bohnedaj da bi vas policaj ustavil, pa bohnedaj da bi VAM zaplužili. Jih boste "kuj v cajtnge dal"
Ti si neki majster vožnje baje, pač ti priznam da boljše voziš kot jaz, imaš več izkušenj, bolj obladaš avto in vse. Ampak tebe sneg moti, mene pa ne, pa živim v bolj snežnih krajih kot ti. Ali pa je to mogoče glih zato, ker sem jaz navajen in mi je normalno vozit po malo snega (ja, MALO, 15 cm na cesti in 30 zunaj ceste je MALO).
Plus tega me še nekaj zanima. A nisi ravno ti propagiral da so zimske gume slabše od letnih pozimi? Da je bolje po suhi in mokri cesti vozit na letnih, da so zimske samona snegu boljše? Sedaj lahko vidiš svojo dvoličnost. Najprej boš v svoji velecenjeni reviji pisal, da naj ljudje raje vozijo pozimi na letnih, potem pa bo taiste ljudi sneg presenetil in bodo zleteli ceste, potem boš pa spet sku*cal cestarje, da niso dobro splužili!!! Odloči se...
Problem je v tem, ker je večina ljudi razvajenih. Da, razvajenih. Radi bi imeli odkidano do vrat že zjutraj ko gredo v službo, in bohnedaj da bi bilo na cesti kaj snega, ne črna mora bit. Hkrati bi pa radi še manj plačali (ali nič). Ne gre to tako.
Lopato v roke fantje in dekleta, pa vam bo pregnalo grešne misli z glave
LP Mrcina
Prvič: meni ni nobeden stopil na žulj, sem se po sengu čisto lepo vozi. Mi gre pa na jetra, ker ne znajo svojga posla delat, plačani so pa, kot da ga znajo.
Drugič: še vedno trdim, da so letne gume pozimi boljše - in še vedno trdim, (tako kot že od začetka) da to seveda velja za tiste, ki si lahko privoščijo kak dan pavze. Sam imam na svojem avtu (tudi to sem izrecno napisal) zimske gume, ker imam pač rad, da je uporaben vsak dan in se pač sprijaznim s tem, da se 90% zime vozim manj varno, kot bi se z letnimi gumami. Če pa soi ljudje butrasti in tega ne znajo dojet, pa je to njihov problem -. in prav je, da jih policajhi štrafajo, če jih dobijo v snegu z letnimi.
Tretjič: pričakujem, da se bodo tisti, ki so zadloženi za položenje, maksimalno potrudili. Če bi to storili v nedlejo, bi bilo sranja na cesti precej maj, So pač zatajili in za to (ker se tro ni zgodilo prvič) jih je treba zjebat. Svoj parking sem odmetal sam - in za to ponavadi raje najdem kakega študenta, pa mu kakega jurja stisenm. Jaz prišparam (čas=denar), on zasluži. In ne boš verjel: skida hitreje od mene in bolje ...
Saj kaj dosti kregal se s tabo ne bom več, se mi ne da, pa še zakaj bi se kregal, drugače imam kar dobro mnenje o tebi, pač to je pa ena tema, kjer se ne strinjam s tvojimi mišljenji.
1. Kdo si ti, da boš sodil da oni ne počnejo svojega dela dobro? Si že nabral podatke od cestnih služb&občine&direkcije za ceste? Si mogoče sešteval zneske za pluženje in jih primerjal z vpisi v delovno knjigo? Si delovno knjigo primerjal s stanjem na terenu? Predlagam da se res poglobiš v to in narediš konkretno analizo in ne pljuvaš kar tako vespovprek (če analizo v tem trenutku delaš se ti opravičujem). Potem pa spišite en oreng članek. Ne pa pisat o tem, da je šel z dvignjenim plugom takrat pa takrat, če ne veš kam je šel in nisi nobenega vprašal zakaj je šel tako kot je šel. In ne pisarit pavšalno o hitrosti pluženja, če ne veš, koliko škode se povzroči, če pluži s preveliko hitrostjo. Od okrušenih robnikov, lukenj v asfaltu zvite in polomljene vertikalne signalizacije. Ki jo je potrebno plačati, ja, iz naših žepov.
Kot rečeno je moje mnenje tako, da se tisti dan ali dva da potrpet, ti tudi praviš da nisi imel problemov, tisti ki so pa imeli probleme je pa očitno bolje da so doma. Če bi jim zaradi tega nastala nepopravljiva poslovna škoda, naj najamejo taksi, kot ti najameš študenta ki ti skida. Seveda, čas JE resnično denar.
2.Tvoje stališče glede letnih&zimskih gum razumem in celo (he, neverjetno) podpiram. Sam vozim na zimskih, ker si ne morem privoščiti dneva pavze. Hočem ti samo povedati, da boš z javnim razglašanjem tega stališča z močjo in avtoriteto ki jo imaš kot avtomobilski novinar povzročil samo to, da te bodo ljudje nekritično poslušali. Posledica bo, da bodo obstali po snegu, ker ne bodo pravilno presodili situacije, ali pa jih bo preprosto presenetilo. Zadnji sneg je zapadel ekstremno na hitro, če si šel po lepem iz NM si lahko v LJ zagazil že v trideset cm snega. In tisti, ki nekritično upoštevajo tvoj nasvet o letnih gumah bodo seveda ostali v snegu. Kriv bodo pa cestarji, vreme, bog, drnovšek, janša, kofi anan oziroma vsi razen njega.
3.Kaj točno boš dosegel če jih boš "zjebal"? Se boš ti bolje počutil? Se bodo bralci bolje počutili? Se bodo bolje počutili fantje, ki so celo nedeljo garali? Še enkrat, predlagam resen in poglobljen članek. Pri raziskavah ti ponujam celo mojo pomoč, če ti kaj pomeni (po čudni mešanici naključja sem povezan tako s pluženjem kot z novinarstvom, čeprav nisem direktno nič od tega)
Ne moti me torej tvoja zagretost da komunalcem dokažeš da slabo delajo, moti me tvoj način, ki si ga izbral. Vseskupaj izgleda kot tvoj osebni obračun ("zjebal jih boš"). Tak način pa tebe in tvoj medij žal približuje rumenemu tisku. Ampak, hej, važna je branost in večina vaših bralcev bo seveda taki zgodbi veselo prisluhnila, saj vidiš odziv na forumu...
Lp Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press