Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso To mar 07, 2006 11:52 pm

Tale pošiljka snega je bila kar velik šok za naše komunalno podjetje.Verjetno jih je spet presenetilo.Nekako ne razumem kako si lahko sploh privoščijo spet tak lapsus, ko je bilo ob prvem sneženju taka gonja proti njim in je mati županja lagala po trenjih, da je bilo mene sram, ko sem jo poslušal :roll: Človek bi pričakoval, da bodo imeli vsaj malo slabo vest in tokrat reagirali pravočasno in še bolj zagnano kot bi morali že sicer.danes je bila še zmeraj delno v snegu marsikatera cesta v lj.Dokler se bo samo govorilo in ne bo nekdo odgovoren dobil nazaj delovne knjižce bo tako kakor pač je.
Občutek imam, da so manjše občine, ki nimajo svojih podjetij in plačujejo pluženje okoliškim kmetom, ki imajo primerno opremo veliko bolj uspešne pri pluženju.Ta naš velik ljubljanski skorumpiran aparat kjer nihče ni za nič odgovoren je popolna katastrofa.in to ne samo pri pluženju.Kar se tiče cestnih zadev smo nekje v srednjem veku :roll:

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT To mar 07, 2006 11:52 pm

Še ena misel. Kolikor vem, se v večini manjših naselij pluženje cest izvaja pogodbeno. Tam so ceste tudi redno splužene, saj izvajalci vedo, da v primeru neopravljenega dela niso plačani. Seveda to pri javnih uslužbencih, ki imajo delovna mesta zagotovljena, ne drži.

Lp

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Sr mar 08, 2006 12:22 am

Sicer niso ceste, ampak pločniki. Če gre na noč ko sneži ne vem kolk plugov in delavcev na cesto, bi jih lahko šla tud petina od tega 2 dni kasnej ostalo opravt, ne pa da je sred ljubljane, na kongrescu pred bus postajo, po trubarjevi in teh ulcah še vedno sneg in plundra, tako da dva ne moreta vzporedno hodit :?
V pluženje cest se zaenkrat ne bom poglabljal, men je cist kul ce je na cesti mal snega... (ja, sej vem..do prve nesrece) :? :)

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Sr mar 08, 2006 7:58 am

Morm pa rect, da ze odkar sem iz srednje sole ven, nisem videl nobenega odvazanja snega. Vcasih so to takoj delali, zdej pa cist nic. Zdej pa ogromni kupi snega lezijo sredi krizisc, plocnikov, busnih postaj .. etc ..

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr mar 08, 2006 8:10 am

Nu-NRG je napisal/-a:Morm pa rect, da ze odkar sem iz srednje sole ven, nisem videl nobenega odvazanja snega. Vcasih so to takoj delali, zdej pa cist nic. Zdej pa ogromni kupi snega lezijo sredi krizisc, plocnikov, busnih postaj .. etc ..

LP, Klemen

V ponedeljek sem jih jst vidu ko so v Črnučah odvažali sneg.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Sr mar 08, 2006 8:26 am

Vceraj ob 19.45 so odvazali sneg na Dunajski (od Astre pa do Stadiona) polno cestarjev. Sej delajo, ne morjo lih vsega naekrat. Vozne razmere so cist ok, pa tud cestarji majo pravico do pocitka in 8 urnega delovnika. Moj predlog: tako kot imajo gasilci prostovoljce, ki pridejo zelo prav, ko je premalo kapacitete, tako si lahko cestarji omislijo kaj takega...Me zanima koliko ta najbolj glasnih junakov s tega foruma bi bilo pripravljeno demonstrirat, KAKO se ocisti prometne povrsine...
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Sr mar 08, 2006 8:45 am

jakaracman je napisal/-a:
Mrcina je napisal/-a:
jakaracman je napisal/-a:Meni je vedno zanimivo kako se novinarji zabunite ko nekdo VAM OSEBNO stopi na žulj. Takrat je cel halo, bohnedaj da bi vas policaj ustavil, pa bohnedaj da bi VAM zaplužili. Jih boste "kuj v cajtnge dal"

Ti si neki majster vožnje baje, pač ti priznam da boljše voziš kot jaz, imaš več izkušenj, bolj obladaš avto in vse. Ampak tebe sneg moti, mene pa ne, pa živim v bolj snežnih krajih kot ti. Ali pa je to mogoče glih zato, ker sem jaz navajen in mi je normalno vozit po malo snega (ja, MALO, 15 cm na cesti in 30 zunaj ceste je MALO).

Plus tega me še nekaj zanima. A nisi ravno ti propagiral da so zimske gume slabše od letnih pozimi? Da je bolje po suhi in mokri cesti vozit na letnih, da so zimske samona snegu boljše? Sedaj lahko vidiš svojo dvoličnost. Najprej boš v svoji velecenjeni reviji pisal, da naj ljudje raje vozijo pozimi na letnih, potem pa bo taiste ljudi sneg presenetil in bodo zleteli ceste, potem boš pa spet sku*cal cestarje, da niso dobro splužili!!! Odloči se...

Problem je v tem, ker je večina ljudi razvajenih. Da, razvajenih. Radi bi imeli odkidano do vrat že zjutraj ko gredo v službo, in bohnedaj da bi bilo na cesti kaj snega, ne črna mora bit. Hkrati bi pa radi še manj plačali (ali nič). Ne gre to tako.

Lopato v roke fantje in dekleta, pa vam bo pregnalo grešne misli z glave :D

LP Mrcina

Prvič: meni ni nobeden stopil na žulj, sem se po sengu čisto lepo vozi. Mi gre pa na jetra, ker ne znajo svojga posla delat, plačani so pa, kot da ga znajo.
Drugič: še vedno trdim, da so letne gume pozimi boljše - in še vedno trdim, (tako kot že od začetka) da to seveda velja za tiste, ki si lahko privoščijo kak dan pavze. Sam imam na svojem avtu (tudi to sem izrecno napisal) zimske gume, ker imam pač rad, da je uporaben vsak dan in se pač sprijaznim s tem, da se 90% zime vozim manj varno, kot bi se z letnimi gumami. Če pa soi ljudje butrasti in tega ne znajo dojet, pa je to njihov problem -. in prav je, da jih policajhi štrafajo, če jih dobijo v snegu z letnimi.

Tretjič: pričakujem, da se bodo tisti, ki so zadloženi za položenje, maksimalno potrudili. Če bi to storili v nedlejo, bi bilo sranja na cesti precej maj, So pač zatajili in za to (ker se tro ni zgodilo prvič) jih je treba zjebat. Svoj parking sem odmetal sam - in za to ponavadi raje najdem kakega študenta, pa mu kakega jurja stisenm. Jaz prišparam (čas=denar), on zasluži. In ne boš verjel: skida hitreje od mene in bolje ...

Saj kaj dosti kregal se s tabo ne bom več, se mi ne da, pa še zakaj bi se kregal, drugače imam kar dobro mnenje o tebi, pač to je pa ena tema, kjer se ne strinjam s tvojimi mišljenji.

1. Kdo si ti, da boš sodil da oni ne počnejo svojega dela dobro? Si že nabral podatke od cestnih služb&občine&direkcije za ceste? Si mogoče sešteval zneske za pluženje in jih primerjal z vpisi v delovno knjigo? Si delovno knjigo primerjal s stanjem na terenu? Predlagam da se res poglobiš v to in narediš konkretno analizo in ne pljuvaš kar tako vespovprek (če analizo v tem trenutku delaš se ti opravičujem). Potem pa spišite en oreng članek. Ne pa pisat o tem, da je šel z dvignjenim plugom takrat pa takrat, če ne veš kam je šel in nisi nobenega vprašal zakaj je šel tako kot je šel. In ne pisarit pavšalno o hitrosti pluženja, če ne veš, koliko škode se povzroči, če pluži s preveliko hitrostjo. Od okrušenih robnikov, lukenj v asfaltu zvite in polomljene vertikalne signalizacije. Ki jo je potrebno plačati, ja, iz naših žepov.

Kot rečeno je moje mnenje tako, da se tisti dan ali dva da potrpet, ti tudi praviš da nisi imel problemov, tisti ki so pa imeli probleme je pa očitno bolje da so doma. Če bi jim zaradi tega nastala nepopravljiva poslovna škoda, naj najamejo taksi, kot ti najameš študenta ki ti skida. Seveda, čas JE resnično denar.

2.Tvoje stališče glede letnih&zimskih gum razumem in celo (he, neverjetno) podpiram. Sam vozim na zimskih, ker si ne morem privoščiti dneva pavze. Hočem ti samo povedati, da boš z javnim razglašanjem tega stališča z močjo in avtoriteto ki jo imaš kot avtomobilski novinar povzročil samo to, da te bodo ljudje nekritično poslušali. Posledica bo, da bodo obstali po snegu, ker ne bodo pravilno presodili situacije, ali pa jih bo preprosto presenetilo. Zadnji sneg je zapadel ekstremno na hitro, če si šel po lepem iz NM si lahko v LJ zagazil že v trideset cm snega. In tisti, ki nekritično upoštevajo tvoj nasvet o letnih gumah bodo seveda ostali v snegu. Kriv bodo pa cestarji, vreme, bog, drnovšek, janša, kofi anan oziroma vsi razen njega.

3.Kaj točno boš dosegel če jih boš "zjebal"? Se boš ti bolje počutil? Se bodo bralci bolje počutili? Se bodo bolje počutili fantje, ki so celo nedeljo garali? Še enkrat, predlagam resen in poglobljen članek. Pri raziskavah ti ponujam celo mojo pomoč, če ti kaj pomeni (po čudni mešanici naključja sem povezan tako s pluženjem kot z novinarstvom, čeprav nisem direktno nič od tega)

Ne moti me torej tvoja zagretost da komunalcem dokažeš da slabo delajo, moti me tvoj način, ki si ga izbral. Vseskupaj izgleda kot tvoj osebni obračun ("zjebal jih boš"). Tak način pa tebe in tvoj medij žal približuje rumenemu tisku. Ampak, hej, važna je branost in večina vaših bralcev bo seveda taki zgodbi veselo prisluhnila, saj vidiš odziv na forumu...

Lp Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Sr mar 08, 2006 10:28 am

BBoss je napisal/-a:@ Bones: malce manj manipuliraj in se raje pozanimaj kako se te zadeve financirajo. Ljubljanska županja je ob novemberskem sneženju izjavila, da je šlo za takratno akcijo 200 miljonov?!?! A za ta ogromen denar ljubljančani ne smejo zahtevati očiščenih cest? Sredstva gredo iz mestnega proračuna in lahko 3x ugibaš kdo polni ta proračun preko davkov in drugih dajatev. Natančno tisti, ki so bili ob zadnjem sneženju spet nezadovoljni in upravičeno so lahko nezadovoljni saj tisti, ki trdi da je bilo vse Ok laže tudi samemu sebi.

kdo kaj manipulira?
manipuliranje so zame izjave, da en pravi, da placuje pluzenje, da mu more cestar ocistit dovoz. pol je po tej logiki kriv cestar za nastali sneg?
dobr vem, kak se zadeve financirajo, za obcino ljubljana nimam podatkov. mam pa dobre podatke za celje in okolico..
tam tudi ni blo vecji tezav.
Slika

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Sr mar 08, 2006 10:43 am

BoneS je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:@ Bones: malce manj manipuliraj in se raje pozanimaj kako se te zadeve financirajo. Ljubljanska županja je ob novemberskem sneženju izjavila, da je šlo za takratno akcijo 200 miljonov?!?! A za ta ogromen denar ljubljančani ne smejo zahtevati očiščenih cest? Sredstva gredo iz mestnega proračuna in lahko 3x ugibaš kdo polni ta proračun preko davkov in drugih dajatev. Natančno tisti, ki so bili ob zadnjem sneženju spet nezadovoljni in upravičeno so lahko nezadovoljni saj tisti, ki trdi da je bilo vse Ok laže tudi samemu sebi.

kdo kaj manipulira?
manipuliranje so zame izjave, da en pravi, da placuje pluzenje, da mu more cestar ocistit dovoz. pol je po tej logiki kriv cestar za nastali sneg?
dobr vem, kak se zadeve financirajo, za obcino ljubljana nimam podatkov. mam pa dobre podatke za celje in okolico..

Bones sej tu se ne gre samo za dovoz. V glavnem, cestarji so plužili a zanič splužili. Mislm da folk tu ne laže ko napiše koliko snega je bilo po cestah in kako so bile splužene. In ja plačujemo za vzdrževanje cest in tud pluženje sodi med to. Koliko je registriranih avtomobilov v SLO pa pomnoži z nekim povprečjem za cestnine, pa boš videl koliko denarja je to ;)
Slika

_PaPy_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _PaPy_ Sr mar 08, 2006 11:47 am

Požrite se. Jaz bom šel dons po ulci z lopato in krampom da mal spucam ker mi gre na falus da zmeraj nasedem :twisted:

Uporabniški avatar
tomos
Nov uporabnik

Napisal/-a tomos Sr mar 08, 2006 11:48 am

_PaPy_ je napisal/-a:Požrite se. Jaz bom šel dons po ulci z lopato in krampom da mal spucam ker mi gre na falus da zmeraj nasedem :twisted:

Mislm da boš lopato mal manj uporablou...kramp .press :lol: :lol: Velik sreče
Slika
Slika

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Napisal/-a BoneS Sr mar 08, 2006 2:17 pm

killah bee je napisal/-a:
BoneS je napisal/-a:

kdo kaj manipulira?

Bones sej tu se ne gre samo za dovoz. V glavnem, cestarji so plužili a zanič splužili. Mislm da folk tu ne laže ko napiše koliko snega je bilo po cestah in kako so bile splužene. In ja plačujemo za vzdrževanje cest in tud pluženje sodi med to. Koliko je registriranih avtomobilov v SLO pa pomnoži z nekim povprečjem za cestnine, pa boš videl koliko denarja je to ;)

ti js povem, kuk je denarja letno razpolozljivega za vzdrzevanje cest. za 120km cca 36mio.
kam gre ostali denar, bodo pa drugi povedal..res pa je, da mate probleme vedn samo v ljubljani.

drugac pa, problemi so pretezno bli (ocitno) v ljubljani, pa ceprav je tam padalo skoraj najmanj snega :D
Slika

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Sr mar 08, 2006 2:21 pm

BoneS je napisal/-a:
killah bee je napisal/-a:
BoneS je napisal/-a:

kdo kaj manipulira?

ti js povem, kuk je denarja letno razpolozljivega za vzdrzevanje cest. za 120km cca 36mio.
kam gre ostali denar, bodo pa drugi povedal..res pa je, da mate probleme vedn samo v ljubljani.

drugac pa, problemi so pretezno bli (ocitno) v ljubljani, pa ceprav je tam padalo skoraj najmanj snega :D

O tem, kako malo snega je padlo pri nas, bi imel marsikateri Ljubljančan drugačno mnenje od tebe.
Drugače pa kritike resnično letijo večinoma na ljubljansko službo, katere vodstvo je očitno popolnoma nesposobno, ter na DARS, ki vse prepogosto pozablja, da morajo biti ceste, za katere plačamo cestnino, splužene.

Lp

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Napisal/-a BoneS Sr mar 08, 2006 2:39 pm

sj pravim to, da je vecino kritik deleznih ljubljana. :?
Slika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr mar 08, 2006 4:08 pm

BoneS je napisal/-a:sj pravim to, da je vecino kritik deleznih ljubljana. :?

o tem tudi največ govorimo - v Lj je nekaj narobe pa ne samo pri tem sneženju ampak pri vsakem, ki prinese več kot 15 cm snega. Daleč največ denarja tudi požrejo ta pluženja prav v Ljubljani in kakšen je rezultat: tri dni po sneženju so nekatere ulice še vedno okovane v zbit naplužen sneg, ki je pobral toliko širine, da so iz normalnih dvosmernih postale zgolj enosmerne.

Primer: Jamnikarjeva ulica, ki se kot slepa ulica konča pri biotehnični fakulteteti. Zjutraj ko prihajajo študentje na faks sploh ne morejo tam živeči v službo zaradi kolon študentov, ki se valijo proti faksu ulica pa je zaradi snega široka zgolj za en avto. In to bo trajalo koliko časa? Pri predzadnjem močnem sneženju se je ta sneg obdržal kake tri, štiri tedne in ljudje so zamujali službe samo zaradi tega, ker niso mogli iz svoje ulice, kjer živijo. Klici na komunalne službe, mestno občino niso zalegli saj ulica po njihovih navedbah ne spada pod prioritetne (kr pač to pomeni) ne glede na to, da se v roku ene ure po njej zvali tudi 200 in več avtomobilov na parkirišče od faksa.

Zdaj pa bom vprašal vse tiste, ki zagovarjate delo cestnih služb v Ljubljani, a smejo biti stanovalci takih ulic upravičeni do nezadovoljstva ali so to le kaprice mestnih srajc, ki jim ne bo krona padla z glave, če bodo "malce" potrpeli, navkljub temu, da redno in vestno plačujejo svoje obveznosti do države in občine.

pele
Novinec

Napisal/-a pele Sr mar 08, 2006 7:26 pm

V nedeljo popoldan so bili vsi gorenjski mejni prehodi z Avstrijo zaprti, celo Karavanke (1 uro).Ali so avstrijski cestarji nesposobni? V Nečiji je zapadlo 25 cm snega pa je skoraj vse stalo? Kljub temu na Zahodu ne kritizirajo cestarjev tako kot pri nas. Zakaj? Pri nas imamo "mlado noro" demokracijo ,ki si jo predstavljamo tako da "lajamo " vsepovprek in samo kritiziramo!

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Napisal/-a BoneS Sr mar 08, 2006 8:04 pm

pele je napisal/-a:V nedeljo popoldan so bili vsi gorenjski mejni prehodi z Avstrijo zaprti, celo Karavanke (1 uro).Ali so avstrijski cestarji nesposobni? V Nečiji je zapadlo 25 cm snega pa je skoraj vse stalo? Kljub temu na Zahodu ne kritizirajo cestarjev tako kot pri nas. Zakaj? Pri nas imamo "mlado noro" demokracijo ,ki si jo predstavljamo tako da "lajamo " vsepovprek in samo kritiziramo!

dobr povedan. v avstriji se lepo zapro ceste oziroma so prevozne z verigam, policija pa kaznuje tizga, ki se voz brez verig..pr ns pa se folk z letnimi gumami po snegu voz.
Slika

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Sr mar 08, 2006 8:11 pm

BBoss je napisal/-a:
BoneS je napisal/-a:sj pravim to, da je vecino kritik deleznih ljubljana. :?

o tem tudi največ govorimo - v Lj je nekaj narobe pa ne samo pri tem sneženju ampak pri vsakem, ki prinese več kot 15 cm snega. Daleč največ denarja tudi požrejo ta pluženja prav v Ljubljani in kakšen je rezultat: tri dni po sneženju so nekatere ulice še vedno okovane v zbit naplužen sneg, ki je pobral toliko širine, da so iz normalnih dvosmernih postale zgolj enosmerne.

Primer: Jamnikarjeva ulica, ki se kot slepa ulica konča pri biotehnični fakulteteti. Zjutraj ko prihajajo študentje na faks sploh ne morejo tam živeči v službo zaradi kolon študentov, ki se valijo proti faksu ulica pa je zaradi snega široka zgolj za en avto. In to bo trajalo koliko časa? Pri predzadnjem močnem sneženju se je ta sneg obdržal kake tri, štiri tedne in ljudje so zamujali službe samo zaradi tega, ker niso mogli iz svoje ulice, kjer živijo. Klici na komunalne službe, mestno občino niso zalegli saj ulica po njihovih navedbah ne spada pod prioritetne (kr pač to pomeni) ne glede na to, da se v roku ene ure po njej zvali tudi 200 in več avtomobilov na parkirišče od faksa.

Zdaj pa bom vprašal vse tiste, ki zagovarjate delo cestnih služb v Ljubljani, a smejo biti stanovalci takih ulic upravičeni do nezadovoljstva ali so to le kaprice mestnih srajc, ki jim ne bo krona padla z glave, če bodo "malce" potrpeli, navkljub temu, da redno in vestno plačujejo svoje obveznosti do države in občine.

Ej ne vem kva nej rečem. Ja stranske ceste so pod dveh treh dneh še vedno zasnežene. Ste se kdaj vprašali zakaj so po tolkih dneh še vedno zasnežene? Vrjetn zarad tega ker s plugi ne morjo v to ulico. In zakaj ne morjo s plugi v to ulico? Vrjetn zarad vseh avtov k so parkirani ob strani ceste in podobne zadeve. Kva če bi se mal zamisnal kva tut sami narobe delamo, da ni vse tko kot bi mogl bit. Se kdo strinja z mano al ne?

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Sr mar 08, 2006 8:31 pm

jest se strinjam s tabo Walker_P. :lol:

Res je, se posebno kar se parkingov tice. Marsikdo benti, povsod sneg, ni kje parkirat, potem pa vidis kup snega in avto, k ga pol visi na tem kupu...In kako naj cestarji to scistijo? ...Ce pa ni avto na snegu, je pa kot je nekdo napisal...zabasana ulica, ker je sneg, so avti parkirani zraven snega, tako da iz dvosmerne nastane ozek, komaj za normalen avto prevozen kolovoz in potem naj plug telovadi. Jah,tud ponoc je zaparkiran. Sami smo skozi poste odgovorili, zakaj je Ljubljana problematicna; ker hoce vsak od nas parkirat pred vhodom...in je vse zabasan. Oboje pac ne gre...Za scistit mora bit plac...
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Sr mar 08, 2006 8:34 pm

Zaloška cesta, Celovška, Tržaška, Dunajska, Šmartinska, LJ obvoznica pa še marsikaj bi se našlo, NISO bile zaprakirane ;)
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov