Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
simke
Stalni uporabnik

Kraj: Prevalje (Brazil)

Napisal/-a simke So maj 05, 2007 4:38 pm

Pozdrav

Zanima me ce kdo ve kje bi lahko dobil slovenska navodila garmin c650?
Kolega ma to navigacijo pa nima navodil ( kupu rabljeno)......

Hvala in LP
NEVER GO TO WAR WITH A COUNTRY WHOSE NATIONAL HOLIDAY CELEBRATES A DEFEAT IN 1389

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager So maj 05, 2007 5:37 pm

Jaz imam LCD radio v avtu (Scott drxi800t), pa me zanima če se da gor prklopit navigacijo?
Hvala!
L.P.
Drager

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So maj 05, 2007 6:28 pm

Drager je napisal/-a:Jaz imam lcd radio v avtu (Scott drxi800t), pa me zanima če se da gor prklopit navigacijo?
Hvala!
L.P.
Drager

kot sem prebral vso diskripcijo radia... sem opazil da nikjer nima
dodatnega priklopa GPSja oz. prikljucka (kot pri raznih ostalih lcd-radijih)

Slika
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky So maj 05, 2007 8:42 pm

mogoče preko ip bus-a bi šlo oziroma preko čisto ločene enote če ima a/v vhod.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker So maj 05, 2007 8:52 pm

Slika

jz mam tale geosat 5. zna slovensko, ma večji ekranček kot nuvi in je prav tko touch screen. aja pa VSA slovenija je notr naložena, oz cela evropa. za zunj pa nism še sprobaval. cena se mi pa zdi da je okol 500€.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat So maj 05, 2007 9:53 pm

Ok mene neki zanima imam lcd v avtu pa bi recmo rad navigacijo priklopil kar na drugi video vhod na lcd-ju torej AUX.Zj nevem al majo te navigacije video izhode al kaj.
Katero pa priporočate za uporabo več ali manj samo za slovenijo in pa malce Evrope.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Ne maj 06, 2007 12:56 am

Nobena samostojna navigacijska naprava ki sem jo do zdaj drzal v rokah (in to jih je bilo veliko) se ni imela kar posebej Video izhoda. Tako da priklop na drug monitor nekako ne pride v postev..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Ne maj 06, 2007 1:50 pm

EX-B je napisal/-a:Nobena samostojna navigacijska naprava ki sem jo do zdaj drzal v rokah (in to jih je bilo veliko) se ni imela kar posebej Video izhoda

res je ...razen naprav kot so PDAji, ki so kombinirane Pocket PC in GPS
in pa mogoce navticni GPSji (za jahte, colne) tisti imajo t.i. VGA out

Uporabniški avatar
Stasky
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a Stasky Ne maj 06, 2007 8:51 pm

Pomojem ševedno najcenejša varjanta (za lastnike pametnih telefonov) je nakup GPS antene/modula, js osebno sm odštel 100€, program kot TomTom se da povleč s kšnih torrentov skupaj z mapami evrope in to je to...

Osebno uporabljam Nokio N73, GPS s SirfStar III chipsetom in program TomTom 6 Mobile z mapo evrope na kartici 1GB... stroškov sem imeu 120€ (100 anztena in 20 1GB kartica)

trafo66

Napisal/-a trafo66 Ne maj 06, 2007 10:31 pm

dobro pa kaj je zdaj ta garmin 250 nuvi . a je treba kupit to adria rute al ne. bral sem na bigbangovi strani da jo samo downloudaš kot posodobitev in to je to. skrajno nerazumljivo za ljudi ki niso na tekočem s to navigacijo.ker drugače pa piše da stane 110 eur. men je to čudno

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Po maj 07, 2007 7:36 am

lenivec je napisal/-a:kolk je pda-jev z vga outom?... nevem če je kaki

nisem rekel direktnih... ampak z expansion v taksni ali drugacnih oblikah
Slika

primer povezave...
http://www.hacksim.com/images/tutorial/ ... s_IMG1.jpg

Uporabniški avatar
sadarj79
Nov uporabnik

Napisal/-a sadarj79 Po maj 07, 2007 11:59 am

Če hočeš cheap navigacijo, ki dela super, potem hitro nabavit preko ebayja Yakumo EazyGo XSC. Gor so sicer krš mape, samo se da naložit gor (sm jst pogruntal) MioMap/Igo, ki ma najboljšo slo mapo, takoj za AdriaRoute.

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a shelton Po maj 07, 2007 1:53 pm

trafo66 je napisal/-a:dobro pa kaj je zdaj ta garmin 250 nuvi . a je treba kupit to adria rute al ne. bral sem na bigbangovi strani da jo samo downloudaš kot posodobitev in to je to. skrajno nerazumljivo za ljudi ki niso na tekočem s to navigacijo.ker drugače pa piše da stane 110 eur. men je to čudno

Tisto je samo popravek AdriaRoute oziroma brezplačna nadgranja le-tega. V vsakem primeru moraš AdriaRoute kupiti - posamezno ali v kombinaciji z novo napravo. Piratske verzije ne moreš uporabljat.

Pred nakuipom se torej pozanimaj, katere karte so vključene v ceno naprave. Ponavadi so to mape City Navigator Europe v9, v zadnjem časi pa ponekod tudi AdriaRoute.

trafo66

Napisal/-a trafo66 Sr maj 09, 2007 5:39 am

da bom povprašal ko bom kupoval. valda ma ta garmin 250 to adria rute že poleg.

Uporabniški avatar
TooOldVehicle
Novinec

Napisal/-a TooOldVehicle Sr maj 09, 2007 8:07 am

trafo66 je napisal/-a:da bom povprašal ko bom kupoval. valda ma ta garmin 250 to adria rute že poleg.

Ne, baje ma samo Vzhodno Evropo, in to se že skoz sprašujem ( kere države naj bi spadale pod V Evropo?) , a Avstrijo pa Nemčijo lahk štejemo tuki zravn, ker mi je model reku, da sta te dve države tud gor, in to se mi zdi mal sumljivo, a mi lohk en pove točno mejo vzhodne in srednje evrope (kere države še spadajo pod V evropo na tej meji?) da mi ne bi pol kdo naštevu Poljske,Češke,Madžarske,Slovaške ker za te že vemo! Jz menim da gre meja med Vzhodno in Zahodno E. po meji Nemčija-Poljska in proti jugu čez Češko pa naprej dol po sredini Avstrije, in direkt čez Slovenijo do nekak Tržaškega zaliva, in zato se mi čudno zdi da je gor tud cela nemčija,... a lohk kdo k ve kej pove o tem?

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Sr maj 09, 2007 7:08 pm

TooOldVehicle: katere drzave (po Garminovo) spadajo v katero kartografijo, si lahko ogledas na http://www8.garmin.com/cartography/mapS ... pe.jsp#map (link je za Europe v9, ostala garminova kartografija je na sosednjih straneh nekje).

Slovenije (AdriaRoute) original nalozene na Garmina ne bos (se) dobil nikjer, ker, kot je rekel lenivec, AR ni Garminov produkt, ampak od navigo-sistema. Lahko pa dobis Garminovo napravo z nalozenim AR, ampak to je pac odvisno od prodajalca, ce ti senkajo teh 110 eur kolikor stane AR zraven naprave.. ;)
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
sadarj79
Nov uporabnik

Napisal/-a sadarj79 Sr maj 09, 2007 7:13 pm

Na BigBangu ti nardijo ravno to. Dajo ti gor AR for free kokr sm jst razumu njihov reklamni letak.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 30 gostov