hladni je napisal/-a:ne vem sicer kje vi živite, ampak pri nas so meglenke včasih resnično potrebne. Recimo ob v temi in dežju čez zelo temen gozd, kjer so pomembni robovi ceste, da vidiš morebitno srno ali ob srečanju z avtom, da vidiš kako daleč lahko greš na bankino.
So pa občutne razlike med meglenkami, na vectri a so meglenke božanska zadeva, super svetijo in brez njih se skoraj nikol ne vozim v slabih razmerah. Pri novejših avtih, pa so meglenke bolj za okras in vidiljivost res ni nič boljša.
Ampak glede na to, da v tistem delu vsi vozijo z meglenkami očitno nekaj je na tem.

Jaz tudi mislim nekaj podobnega. Kadar vozim nov oz. novejši avto, po možnosti s ksenonom, meglenk ne potrebujem, ker je cesta več kot dovolj osvetljena. S starejšimi avti, kot tudi moj, pa snop svetlobe ni več tako močan in ob dežju včasih (odvisno od ceste) meglenke prav pridejo. Odvisno od ceste sem v oklepajih zapisal zato, ker imamo ponekod tako porazne ceste, da je uporaba meglenk še najmanjša krivica ki se ti lahko zgodi. Robovi so neoznačeni, sredinska črta je celo podnevi komaj vidna, cesta luknjasta, da ne veš kdaj si na bankini in kdaj ne, asfalt pa zvožen in gladek da se sveti kot bi po ledu vozil. Na takšni cesti in ob dežju jaz vžgem meglenke, da vsaj približno vidim rob in sredino.
Zato na splošno rečt ali je uporaba meglenk v dežju opravičena ali ne je težko rečt. Veliko je odvisno od ceste in okolice.
Aja, pa še to, mene sprednje meglenke nasproti vozećih ali z amano vozečih ne motijo. To, ali jih imajo upravičeno vžgane ali ne, me tudi ne zanima. Me pa motijo zadnje meglenke, če jih ima vžgane vozilo pred mano. To pa je res moteče.