Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To okt 28, 2008 5:47 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:eh jaz pa čakam takega da mi nekaj cajta sveti z meglenkami odzadi..... pa se umaknem na avtobusno postajo ter takoj zapeljem za njim in mu nabijem dolge luči + meglenke pa se mu vozim čisto za ritjo. in pol uživam ko se mi hoče umaknit pa vozi iz enega pasa na drugega jaz pa za njim pa se smejim :lol:
:cry :tomidelej: sam moreš pa pazit, da ti po bremzi ne stopi na hitro. js takim rajši vžegm zadnji meglenki. Hvala italjanom da so jih vgradili na obe strani, pa še vlki sta :twisted:
LP Rok

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael To okt 28, 2008 6:59 pm

Kar se tiče xenona: originalne xenonske luči so čisto ql - res sicer da če kdo za tabo vozi, so navadne luči bol za oznako avto koj kej druga, vendar osebno z njimi nimam težav. Strašanski problem pa so ti kurčevi xenon kiti, ki so bolj nastavljeni kot reflektorji za osvetljevanje oblakov kot kaj drugega - ker si jih folk ne zna nastavit - tisto pa ti res skuri oči. Kar se pa meglenk tiče: mene ne moti če ma folk prižgane ob normalni temi ali podnevi, medtem ko bo običnem dežju in gladkem asfaltu ter neosvetljeni cesti (primer cesta izvoz avtoceste velenje) je vožnja nočna mora, saj se že od navadnih luči vse lesketa, če daš zraven meglenke, je pa sploh kot Need for Speed Underground II.

Osebno sem mnenja, da se nobenega zakona, ne da napisat tako dobro, da bi se da pokrit vse situacije, zato mi za tisto kaj je prepovedano in kaj je dovoljeno dol visi. Itak bo vsak cajt prepovedan volan obračat. Osebno meglenke uporabljam v treh primerih:
a) ko je res huda megla in ama ništa ne vidiš
b) na avtocesti ob nalivih, ko maš tisto vodno zaveso in se navadne luči praktično ne vidijo do nekaj metrov oziroma na avtocesti in na navadni cesti v primeru naliva, ko se 50 komaj peleš. Seveda to tako dolgo, dokler za mano ne vozi drugo vozilo - ko ga opazim izklopim. Osebno sem mnenja, da bi morala biti uporaba zadnje meglenke ob vodnih zavesah ki so na avtocesti ob nalivih obvezna saj mnogo mnogo prej opaziš avto (to ne velja za občien dež, ko se že vsi pelejo z meglankam ter vsem 4 žmigavcim).
c) ko se mi kdo na rit zalima ponoč in fura za mano.

Da bi se pa ob normalnem dežu al pa soncu furu z meglankam. Zakaj že? Zato, da bom plačeval še več € za nafto. Ja pajade.

Uporabniški avatar
M4rko
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a M4rko To okt 28, 2008 7:04 pm

sašo5 je napisal/-a:
M4rko je napisal/-a:sam ste občutljivčki.. :) meglenke po mojih opažanjih v večjem nalivu prav pridejo, se veliko bolje vidi na cesto......

....niti 1% se bolje ne vidi na cesto; 100% -no se pa bolje svetolba odbija od tal v oči nasproti vozečega, pa še zaradi dežnih kapljic se le ta "lomi" .......zato ne bluzi nekaj v tri dni (ni zastonj zakonsko prepovedano :!:
:con

Poglej meni se z meglenkami bolje vidi na cesto v nalivu pa tudi če je to samo en meter pred avtom. Kar pa ne pomeni da se v priemru dežja vozim konstantno z meglenkami. Če sem sam na cesti ja, oz. dokler kdo ne pride nasproti. Da se v nalivu niti za 1% bolje ne vidi na cesto? A dej no sašo ne bluzi nekaj v tri dni :lol:

p.s. naliv ne smatram kot normalni dež

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To okt 28, 2008 11:22 pm

gashper je napisal/-a:A si znanstveno dokazu d so to vozniki Renaultov al kaj? Maš kje dokaz? Ne bluzi! Pa še pisat se navad pravilno!

.....nobene potrebe nekaj dokazovat, mam oči in vidim...

P.S. sedaj pa povej kaj/kje bi pisal pravilno oz. sem nekaj napisal nepravilno :roll: :?:

Sproti pa še svojo pisavo mal poglej, oz pred svojim pragom pomet, pa osnovno šolo končaj, potem se pa lahko pogovarjamo o slovnici in lektoriranju tekstov.....

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To okt 28, 2008 11:44 pm

sašo5 je napisal/-a:
gashper je napisal/-a:A si znanstveno dokazu d so to vozniki Renaultov al kaj? Maš kje dokaz? Ne bluzi! Pa še pisat se navad pravilno!

.....nobene potrebe nekaj dokazovat, mam oči in vidim...

P.S. sedaj pa povej kaj/kje bi pisal pravilno oz. sem nekaj napisal nepravilno :roll: :?:

Sproti pa še svojo pisavo mal poglej, oz pred svojim pragom pomet, pa osnovno šolo končaj, potem se pa lahko pogovarjamo o slovnici in lektoriranju tekstov.....

Hmm, jst sm pa mislu, da so tisti s peugeoti bolj na udaru z meglenkami. Skoraj ne vidim 206ke, da nebi imela meglenk prižganih (vreme ni važno).
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Re: še ena anketa - meglenke v dežju plus megli

Napisal/-a sundaydriver Ne nov 09, 2008 1:55 am

protonika je napisal/-a:Danes zvečer sem z Gorenjske vozila proti domu, vidljivost slaba, megla in dež. Pa nisem bila čisto ziher, ali naj prižgem sprednje meglenke.

Manj flancanja, več odločnosti! Prižgi jih in primerjaj vidljivost. Forumaši ne poznamo situacije tako dobro kot ti in lahko utemeljimo tako prižig kot neprižig meglenk!

protonika je napisal/-a:BTW, a so neupravičeno prižgane meglenke sploh prekršek?

Seveda so prekršek!!! En izmed mnogih prekrškov, za katerega od naše učinkovite Policije ni pričakovati sankcij :).

Aja, drugače pa je zadnja moda, da se meglenk absolutno nikoli ne prižiga. Isto velja za ventilator in gretje šipe. To namreč troši štrom, zaradi česar avto 0.001% več onesnažuje okolje. To je modrost zelenih zagrizencev.
Slovencem gre kar dobro pri skbi za okolje, saj jih ima veliko tako zelo rado našo ljubo Zemljico, da še smernikov ne uporabljajo več! To šele pomeni, da se človek resnično posveti prihranku energije! :)

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Ne nov 09, 2008 9:53 am

hladni je napisal/-a:ne vem sicer kje vi živite, ampak pri nas so meglenke včasih resnično potrebne. Recimo ob v temi in dežju čez zelo temen gozd, kjer so pomembni robovi ceste, da vidiš morebitno srno ali ob srečanju z avtom, da vidiš kako daleč lahko greš na bankino.
So pa občutne razlike med meglenkami, na vectri a so meglenke božanska zadeva, super svetijo in brez njih se skoraj nikol ne vozim v slabih razmerah. Pri novejših avtih, pa so meglenke bolj za okras in vidiljivost res ni nič boljša.
Ampak glede na to, da v tistem delu vsi vozijo z meglenkami očitno nekaj je na tem. :idea:

Jaz tudi mislim nekaj podobnega. Kadar vozim nov oz. novejši avto, po možnosti s ksenonom, meglenk ne potrebujem, ker je cesta več kot dovolj osvetljena. S starejšimi avti, kot tudi moj, pa snop svetlobe ni več tako močan in ob dežju včasih (odvisno od ceste) meglenke prav pridejo. Odvisno od ceste sem v oklepajih zapisal zato, ker imamo ponekod tako porazne ceste, da je uporaba meglenk še najmanjša krivica ki se ti lahko zgodi. Robovi so neoznačeni, sredinska črta je celo podnevi komaj vidna, cesta luknjasta, da ne veš kdaj si na bankini in kdaj ne, asfalt pa zvožen in gladek da se sveti kot bi po ledu vozil. Na takšni cesti in ob dežju jaz vžgem meglenke, da vsaj približno vidim rob in sredino.
Zato na splošno rečt ali je uporaba meglenk v dežju opravičena ali ne je težko rečt. Veliko je odvisno od ceste in okolice.

Aja, pa še to, mene sprednje meglenke nasproti vozećih ali z amano vozečih ne motijo. To, ali jih imajo upravičeno vžgane ali ne, me tudi ne zanima. Me pa motijo zadnje meglenke, če jih ima vžgane vozilo pred mano. To pa je res moteče.
Slika

Uporabniški avatar
Jaka156
Novinec

Napisal/-a Jaka156 Ne nov 09, 2008 10:24 am

Očitno imajo novi Scirocco-ti serijsko že meglenke prižgane. Vse tri, ki sem opazil so jih imeli.

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Ne nov 09, 2008 1:00 pm

Aja, jaz sem pa vedno mislil, da to delajo samo hondasi... :con :bonk
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Ne nov 09, 2008 4:07 pm

Jaz jih prižgem komaj ko je taka megla da se prsta pred sabo ne vidis!
Pa se to samo zaradi tega da mene drugi bolje vidijo.
lp

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne nov 09, 2008 7:58 pm

fare je napisal/-a:Jaz jih prižgem komaj ko je taka megla da se prsta pred sabo ne vidis!
lp

Ja in še ko oreg pada in na Ac ne vidiš 20m pred samo :roll: samo, da me drugi ( upam , da ) opazijo preden prehitevajo :shock: pa , čeprav samo 70kmh :evil:

Uporabniški avatar
RSI
Novinec

Kraj: obersburg

Napisal/-a RSI Ne nov 09, 2008 8:38 pm

fare je napisal/-a:Jaz jih prižgem komaj ko je taka megla da se prsta pred sabo ne vidis!
lp

jaz jih pržgem takoj,ko vidim,da bolše vidim z njimi,pa me čist boli k.... za druge itak ne svetijo u luft ;)
VIVE LE SPORT

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy To dec 16, 2008 8:34 pm

Pred dobri dve uri sem vozil s kombijem. Zelo je padal dež in malo sem spremljal - skoraj vsak peti avto je imel prižgane meglenke. Mene niso nič motile je pa tudi res, da sedim približno 40 cm višje od voznikov avtomobilov.
Drugače se mi zdijo meglenke neuporabne. Če imam možnost na vozilu jih prižgem ob zelo gosti megli, da vidim predvsem v širino, ko zavijam.

LP

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr dec 17, 2008 12:48 am

Ma kaj si to spet privlekel eno temo iz naftalina. Je pred kratkim šla ena v zaklep, ravno zardi kreganja okrog meglenk, zdaj pa spet ena taka tema na vrhu.
S temi meglenkami je večni križ na tem forumu :?

dms
Novinec

Napisal/-a dms Sr dec 17, 2008 1:15 am

Ma sej ni bila se v naftalinu.
Moje mnenje:V 61.clenu zvcp-ja pise kdaj se uporabljajo meglenke,kazen je 40€.
Mene recimo blazno motijo.Ce ne vidis na cesto priporocam pregled pri okulistu.Po dezju se snop meglenk od vozisca odbije.Ce vam luci slabo svetijo,ste ze razmisljali v tej smeri,da bi jih zamenjali.
Ukrepi,ki jih jaz uporabim,ko kdo vozi:za mano-
Prizgem in cez nekaj trenutkov ugasnem zadnjo meglenko,to ponovim trikrat,vsakic daljsi interval
Po tem,ce voznik ne odreagira z ugasanjem meglenk,jo prizgem saj me ocitno ne vidi
Ce se vozi vec kot pet minut za menoj,pa preverim njegovo pozornost na promet pred seboj
Ce vozi pred mano:
Poblendam,trikrat prizgem ugasnem meglenke,to ponovim dvakrat
Ce neodreagira,prizgem meglenke in dolge luci,saj je vec kot ocitno da me ali ne vidi ali me pa provocira
Naceloma sam ne vozim z meglenkami nikoli,saj se mi zdi trapasto,da zadnje meglenke ne morem prizgati,brez da bi mi gorele prednje.

Lp

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr dec 17, 2008 7:16 am

Še dober da smo se včasih s fičkoti pa s pejčki pa z navadnimi žarncami v lučeh ponoč pa v dežju sploh kam prpelal, eni bi si dones še reflektorje iz merkurja na streho najraj montiral, ajoj :roll:

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr dec 17, 2008 7:41 am

Glede tega, da se ponoči v dežju ne vidi dobro rob ceste (tudi sredinske črte se ponavadi slabo vidijo), so krive talne označbe (črte). Res nevem, a pri nas ne znajo teh črt narisat tako, da bi se vsaj približno videle v slabših razmerah?! :roll: Ko se pelješ po tujini (Italija, Avstrija,...), se te črte v slabih razmerah vidijo precej bolje kot pri nas.

Sicer sem se pa sam nehal sekirat zaradi teh meglenk; škoda živcev, ko hočeš butlu dopovedat, da naj jih v lepem oz. jasnem vremenu ugasne. Grem naprej brez blendanja ali hupanja in si samo mislim: "Lejga še en butl ali pa "wannabejack" (pozicijske+meglenke)." Butli pač ostanejo butli, "wannabejack-i" še naprej živijo v iluziji, da so frajerji,... neodvisno od tvojih/naših prizadevanj... :roll:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Sr dec 17, 2008 7:56 am

@dms: Preveč se z drugimi ubadaš

@polo78: Glede označb, mislim da ni da jih ne bi znali zarisati, ampak imam občutek da se varčuje na materialu. Enako velja za material asfalta, kjer se novejši asfalt ponekod sveti in odbija svetlobo kot bi po ledu vozil, medtem ko je starejši dosti bolj viden.
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Sr dec 17, 2008 1:13 pm

jst zadnje dostkrat prižgem na ACju če je slabo vreme- da sm bolj viden pa če ni nobenga za mano- če pride nekdo zadaj oz. če vozimo v koloni jih ugasnem oz. neprižigam
spredaj pa ko ucenim da z njimi bolše vidim neozirajoče se na druge udeležence v prometu
lp

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr dec 17, 2008 4:38 pm

kljukec je napisal/-a:...
spredaj pa ko ucenim da z njimi bolše vidim neozirajoče se na druge udeležence v prometu
lp

Je možno, da z meglenkami slabše vidiš?
Jih imaš torej stalno prižgane?
Ti je res vseeno, da marsikoga (dokaze najdeš tudi v tej temi) močno motijo npr v dežju?

Ne oziraj se na druge in tudi drugi se ne bodo nate :?: Saj smo sami na svetu!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov