ban je napisal/-a:Da še neki povem okol teh voženj v paru oz. 2-2. Najširši del cestnega kolesa je balanca in ponavadi ta znaša do 44 cm. Torej če se dva kolesarja vozta vzporedno in se krajni kolesar vozi od bankine ali robnika npr. 20 cm pomeni, da je rob balance v višini bankine oz robnika. In če se drugi kolesar vozi od prvega 15 cm narazen od njegove balance, kar izkušeni kolesarji zna(j)mo brez težav peljat, je potem skupna širina obeh kolesarjev dober meter merjeno od bankine do roba balance zunanjega kolesarja. Tako, da tud če se dva kolesarja vozta vštric to ne pomeni da zasedeta celo vozišče ampak le en dober meter. Druga stvar so gorska kolesa kjer je balanca širša, mislm da je neki žez 60 cm.
Pa pri kolesarjih ni varostne razdalje ampak se pelje tesno eden za drugim da se ostalim ki vozjo za prvim oz. je na "ferngi" zmanjša zračni upor in dolžnost prvega kolesarja je tudi, da z roko ostalim za njim javlja vse morebtine ovire na cesti kot so pesek, luknje, kamni...
kolesar_1 je napisal/-a:Seveda se obremenjuje mati, ker pozna dejstva, ter ve točno kako je bilo in ve, da je popolnoma kriv njen sin, ki pa se bo poskusal zagovarjati na 101 nacin. Pogovarjal sem se ze s kar nekaj policisti, ki trdijo, da gre vsa krivda na voznika, res pa je, da bodo tudi kolesarji dobili kazen (pac kazen, ki je za tak prekrsek predpisana, zdi se mi, da jih ne bo stalo vse skupaj 30000SIT). Torej, saj razumem Sonika, da zagovarja svojega prijatelja, vendar zaman. Kot pravim, je edina prava prica o dogodku voznica os. avtomobila, katere izjave pa so ze znane. Torej.....Sonik, pripravi se na poraz![]()
![]()
nebivedu je napisal/-a:...Torej bo kazen deljena.In prav je tako! Velika večina krivde gre na voznika, nekaj pa pade tudi na neodgovorne kolesarje - upam da bo pa moralno za vse dovolj velika, da bodo naslednjič vsi skupaj bolj pazljivi.
ban je napisal/-a:Pa pri kolesarjih ni varostne razdalje ampak se pelje tesno eden za drugim da se ostalim ki vozjo za prvim oz. je na "ferngi" zmanjša zračni upor in dolžnost prvega kolesarja je tudi, da z roko ostalim za njim javlja vse morebtine ovire na cesti kot so pesek, luknje, kamni...
kolesar je napisal/-a:pomoje kolesarji niso neodgovorno vozili ne strinjam se s tem.
vožnja po 2 sicer ni dovoljenapo zakonu (ok kazni) vendar je za tako skupino bolj varna in po moje smoterna.
drugače pa ne morem mimo dejstva da se povzročitelj ne obremenjuje s tem torej dokazuje da mu je malo mar kar je storil.
kolesar_1 je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:...Torej bo kazen deljena.In prav je tako! Velika večina krivde gre na voznika, nekaj pa pade tudi na neodgovorne kolesarje - upam da bo pa moralno za vse dovolj velika, da bodo naslednjič vsi skupaj bolj pazljivi.
Tako je, kazen bo deljena, vendar ne po sistemu 50-50, ampak malo drugace. Drugo poglavje so civilne tozbe. Pa mi ti povej, kaj bi morali kolesarji v tem primeru narediti, da bi bili bolj previdni?
ban je napisal/-a:Pa pri kolesarjih ni varostne razdalje ampak se pelje tesno eden za drugim da se ostalim ki vozjo za prvim oz. je na "ferngi" zmanjša zračni upor in dolžnost prvega kolesarja je tudi, da z roko ostalim za njim javlja vse morebtine ovire na cesti kot so pesek, luknje, kamni...
kolesar_1 je napisal/-a:Torej, voznikom ni nikoli prav, zmeraj imajo neke pripombe, zakaj pa ne jamrate nad vožnjo traktorjev, ki so mpočasnejši, ter zavzamejo tudi večji del pasu, oziroma skorav vsega. A tam pa imate poitrpežljivost za čakanje. Seveda, kaj ti pa more kolesar s kolesom, nič......itak se mi bo umaknil, če ne bo pa padel....tako razmišlanje mate vozniki.
kolesar_1 je napisal/-a:Poglej Nebivedu, jst bi te poslal na trening kolesarjev, pa bi videl, da ni vse tako enostavno, kot si si ti zamisli. najprej moras biti v ozadju pozoren na jame pred tabo, kar je nemogoce, drugo moras biti pozoren na kolesarje pred tabo, tretje na avtomobile za sabo, cetrte na avtomobile pred tabo, ter se na sto drugih stvari. Res nevem, kako bi ti to vse uskladil, vendar ce ti uspe, mi sporoči.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov