Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
HOLLAND
Novinec

Kraj: V deželi sonca in vina

Napisal/-a HOLLAND So jan 05, 2008 10:26 am

sonček je napisal/-a:Naredil v četrto in imel 42 ur. Inštruktor polom.

Kaj si ti delal izpit ali inštruktor???

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a oorosh So jan 05, 2008 11:01 am

Jaz sem naredil izpit septembra 2006 z 30-imi urami, delal sem pri avtošoli AMZS, vozil sem pa clia 1.2. Naredil vse v prvo. :)

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček So jan 05, 2008 11:45 am

Mah se zdej ni pomeben več kok sem imel ur pa to, kaj naredu sem ga pa pika.Vozu golf 4
lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

BlackT
Novinec

Napisal/-a BlackT So jan 05, 2008 12:01 pm

Izpit naredil 3.12.2007, vse v prvo (22ur)...sem pa imel že leto prej izpit za vožnjo s spremljevalcem :)

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche So jan 05, 2008 12:42 pm

:lol: meni je pa inštruktor povedal, da pač bom nardil al popolno brez napak al pa eno čist brezvezno napako. No pol sem bil prepričan, da bom nardil v prvo, gledal semafor, bla rdeča in še vedno skoz peljal :shock: no pol sem pa nardil v drugo z 35 urami 2 dni pred začetkom šole 2005 :EE mam pa zaj nekaj več kot 20kkm za sabo

Uporabniški avatar
smernik
Nov uporabnik

Napisal/-a smernik So jan 05, 2008 1:08 pm

naredil sem v drugo. Prvič sem zajebu prednostno ker nism dovolj upočasnil. V drugo pa naredu že leta 2004

larika_007
Nov uporabnik

Kraj: radovljica

Napisal/-a larika_007 So jan 05, 2008 1:14 pm

The Stig je napisal/-a:Larika, čestitam..zdej pa previdno in pa s pametjo!

hvala:)
larisa lara**

Gaius
Nov uporabnik

Napisal/-a Gaius Ne jan 06, 2008 3:21 pm

Se moja dogodivscina, ki se je naj ze vnaprej omenim odvijala skoraj leto in pol :)

Z 39 uro sem opravil izpit na roski, katerega sem predhodno "cepnil" 3x, vmes sem zamenjal dve avto soli, 3 avtomobile in 4 instruktorje (en je sel v indijo, en na mesecni dopust po jadranu, itd)..

Skratka,na prvo glavno odpravil z 22urami in padel v zadnjih 3 minutah voznje, ocenjevalka (katera velja za najhujso na roski) mi je se za "vzpodbudo" povedala da sem imel ze izpit v rokah, ce nebi naredil, sledece stvari, tik pred rosko, se na kriziscu poljanske, tam kje se pripeljes cez most mimo bivsega roga, je na tleh zacrtan kriz, na katerega naj ne bi zapeljal, da bi lahko stanovalci prisli neovirano do svojih blokov ob ljubljanici, tega sem se zavedal in mogoce le za odtenek prepozno zaviral, tako da sem imel sprednji kolesi ze na krizu, takrat je izpit zaplaval v ljubljanico.

Drugic, bile so izjemne razmere, ko se speljeval z roske in peljal proti rudniku, je tako "scalo", da dejansko nisem videl 3 metre pred sabo, bil je kot kaksen sodni dan, vse super, voznja sicer pocasna a dinamicna, izvoz za fuzine, se vedno dezevalo popolnoma enako kot poprej in resnici na ljubo nisem videl razvrstilne table, ko sem uvidel da sem na napacnem pasu in sicer za nazaj na avtocesto, sem cca 1 meter prepozno zamenjal pas in sem s predjimi kolesi ze zapeljal cez polno crto, pred semaforjem, tu se je koncalo, kasnjeje mi instruktor pove, da ce nebi ratal panicen in ostal na pasu za nazaj na avtocesto, nebi bilo popolnoma nic narobe in bi po vsej verjetnosti imel izpit v rokah.

In se zadnjic, ja tu me je pa ze pocasi sram ratovalo, vsi okrog mene so naredili v prvo ali drugo, jaz pa sem pogrnil se v tretje, ugibam da po moji krivdi :} Tudi ze precej na koncu izpita, se "cjazim" po trnovem in pripeljem po ozki cesti mimo gradascice, tam pri trnovskemu mostu ali cerkvi, na desni strani so bili avtomobili zaparkirali cestisce, tako da sem jih seveda s smerokazom obvozil po levem pasu cestisca, ko sem zapeljal mimo zadnjega, kateri je stal na ze cisto v kriziscu, sem malce na hitro zavil nazaj na desni pas, tako da nebi prevec oviral levega pasu, za nasproti vozeca vozila, v tistem momentu se instruktor ustrasi, poizkusa stopiti na bremzo in v sledeci milisekundo se seci po mojem volanu, nobenega manevra ne izvede, le burno reagira, ces da je bilo le se kak centimeter ali dva, pripeljal sem s precej zmanjsano hitrostjo in se preprical da je bilo med mojim in sosednjih ogledalom sigurno se vsaj 10 cm prostora, kar pa je za cestno prometne predpise BAJE premalo.

Uzivajte ob branju :D

Uporabniški avatar
.:Tomaz:.
Novinec

Kraj: Slo

Napisal/-a .:Tomaz:. Ne jan 06, 2008 3:28 pm

Tud men je uspelo nardit use v prvo to je blo pa nekje septembra 2004, nikej res je blo noro k je uni uzad sedu pa ti za vrat pihu :lol: .
Nice day!!!

Uporabniški avatar
Jackal81
Novinec

Kraj: SLP

Napisal/-a Jackal81 Ne jan 06, 2008 4:34 pm

Opravil sem že "daljnega" leta 99. Šlo je v prvo s 24 urami, avtošola Relax, prav tako sem imel super inštruktorja. Vozil sem pa s Cliotom II, ki je bil komaj dovolj velik zame (198cm).

Zanimiva je bila izpitna vožnja. Pred občinsko stavbo nas je bilo kakšnih 7 ali 8, ki smo istočasno opravljali izpitno vožnjo. Mene, kot prvega pošljejo v promet in približno na 2 km oddaljen klanec, kjer je znana točka za ustavljanje in speljevanje v klanec. Na klancu pogledam v vzvratno ogledalo, zadaj pa vsi ostali kandidati, ki so prav tako opravljali izpit. Na koncu je bila edina pripomba, da sem na enem odseku ceste, kjer je omejitev 70km/h vozil v tretji... Ampak je na koncu ocenjevalec rekel, da je to pač moj problem če bom porabil več bencina. :D

Tudi za A kategorijo je bilo zanimivo. Tudi opravil v prvo in sicer z okoli 12 urami. Vozil sem pa Yamaho Virago 250ccm (delal sem do 350ccm, zdaj imam neomejeno kubikaturo). Dan pred izpitno vožnjo je deževalo in je prišla vlaga v CB postajo, ki služi za komunikacijo med inštruktorjem in voznikom motorja. Zaradi tega je postaja lovila samo nekaj metrov. Takoj ko je bila razdalja med motorjem in avtom nekoliko večja, se je slišalo samo šumenje. Najprej je bilo potrebno opraviti poligon, kar sploh ni bil problem. Motor je imel dovolj moči, da se je slalom in osmico dalo zvozit v drugi prestavi. Na izpitni vožnji pa sem mislil, da ne bom naredil, ker sem v prvem semaforiziranem križišču zapeljal skozi rumeno luč. Motorji imajo namreč nesinhronizirane menjalnike in včasih se je kakšna prestava enostavno nekoliko zataknila. V tistem času je bila na semaforjih tudi še utripajoča zelena. In ravno malo pred tem križiščem hočem prestavit iz druge v trejo, ampak se je na začetku malo zataknilo in sem nagonsko pogledal proti prestavni ročici. V tem trenutku je zelena na semaforju začela utripat. Vedel sem, da utripne 3x, predenj se prižge rumena, nisem pa vedel, da prvega utripa nisem videl, ker sem pogledal na prestavno ročico in voila ko sem bil dobesedno že v križišču se mi je prižgala rumena. Avto z inštruktorjem in ocenjevalcem pa je seveda moral ustavit. Na srečo je bila par sto metrov naprej bencinska črpalka, kjer sem ju lahko počakal. Se peljemo naprej in ker je šla cesta izven naselja, sem se nekoliko oddalil od avta. Samo iz šumenja v CB postaji sem potem sklepal, da bi verjetno radi, da kam zavijem. No, na koncu smo se pripeljali nazaj, je bila edina pripomba ta, da sem vozil kar malo po svoje, ampak pripomb na samo vožnjo pa ni bilo.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne jan 06, 2008 4:38 pm

ehehe

eni ste imeli kar veliko dogodivščin pri opravljanju samega vozniškega izpita :lol:

@larika: welcome to the club

:P

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Ne jan 06, 2008 4:39 pm

V prvo ob 33 uri, ocenjevalec me je peljal po neki vukojebini da bi se skoraj izgubil, pred tem po mestu pa sem še imel rešilca na nujni vožnji... Ko smo končno sprakiral se je najprej ocenjevalc tak kregal na mene da sem bil ziher da sem padu pol pa še inštruktor mel eno rundo, men ni blo nič jasno ko je reku "čestitam naredil si" jaz pa samo :shock:
Bo pa že počas kr ene 7 let od takrat.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Natuzzi
Nov uporabnik

Napisal/-a Natuzzi Pe jan 11, 2008 8:18 pm

Izpit dobil v roke skoraj točno 2 leti po vstopu v avtošolo. Od tega vozil približno slabo leto, naredil v tretje z 35 uro. Še vedno trdim, da se je na prvi vožnji ocenjevalec zmotil vendar za časa ni poslušal. Drugič napravil butasto napako in spregledal semafor, v tretje mi je šlo najslabše vendar hvalabogu, nov štempelj v knjižico.

Aja, lep pozdrav :lol:

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Pe jan 11, 2008 8:31 pm

Naredil v prvo, cca 25ur, na glavni vožnji sem spregledal eno omejitev, ko so bila dela na cesti in sem peljal 50 namesto 30, kar sem izvedel šele po opravljeni vožnji, vseeno sem šel skozi. 4 leta bo od takrat, do zdaj kljub dosti prevoženih km nisem na nobenem avtu pridelal niti praske, upam da bo tudi v prihodnje tako.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe jan 11, 2008 9:01 pm

Natuzzi je napisal/-a:Izpit dobil v roke skoraj točno 2 leti po vstopu v avtošolo. Od tega vozil približno slabo leto, naredil v tretje z 35 uro. Še vedno trdim, da se je na prvi vožnji ocenjevalec zmotil vendar za časa ni poslušal. Drugič napravil butasto napako in spregledal semafor, v tretje mi je šlo najslabše vendar hvalabogu, nov štempelj v knjižico.

Aja, lep pozdrav :lol:

pozdravljen na a.com

sej veš, v tretje gre rado ;)

Uporabniški avatar
deki988
Novinec

Kraj: N. Gorica

Napisal/-a deki988 Pe jan 11, 2008 9:48 pm

Naredu sem vse v prvo razen prvo pomoc sem padel enkrat... :? 21. ali 22. pa je bila glavna voznja... Upam da ga nebodo pobrali ker nemanka dost... :roll:

Uporabniški avatar
slobender
Novinec

Napisal/-a slobender So jan 12, 2008 7:59 am

Jaz sem izpit naredo 2.2.2003, dvigno sem ga 10.2.2003. Naredo pa sem v tretje (mislim, da je bla 32. ura)

Uporabniški avatar
strmi
Novinec

:)

Napisal/-a strmi So jan 12, 2008 8:42 am

men je uspelo vse kategorije razen autobusa vse v prvo, sam problem je če bi zdej sel ponovno delat me ziher ne bo več vpisanega med šoferja
LP S.
www.spletnideli.si - avtodeli za vsa vozila

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind So jan 12, 2008 8:43 am

Republiške teste v prvo, vožnjo v drugo :roll: :D
V drugo sem opravil pri 22. uri.

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

Napisal/-a Spidojc So jan 12, 2008 2:29 pm

He he jest pa use prvič naredu,pa upam da bom od tadruge tut 8)
Krvav'c je zakon
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov