Debate, ki niso vezane na ostala področja...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe maj 04, 2007 6:50 pm

IcEm4n je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:
IcEm4n je napisal/-a:kot jst vem ma clio II 5k obratov
7

Si šur (govoru sm za dizel)?
http://www.avto.net/foto/1375278/5.jpg

speedfreak, sam si dal pa čudno primerjavo (lih tko deluje, kot da je v istih "pogojih" le 2 deci razlike). Zakaj ne podaš minimalne porabe od kolegove corse?

4,6 je min..povprečje 5.1
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe maj 04, 2007 6:59 pm

Ja ko smo že pri porabi mislim, da Meriva CDti 1.7 nevem kolko KW kuri tudi čez 8 l/100km sem se enkrat z taščo pohecal, da če bi jo jaz vozil bi letela sigurno čez 160kmh pa mi reče , da potem kuri čez 8l na 100 a je možno :shock: :shock: :shock:

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe maj 04, 2007 7:04 pm

Ivan36 je napisal/-a:Ja ko smo že pri porabi mislim, da Meriva CDti 1.7 nevem kolko KW kuri tudi čez 8 l/100km sem se enkrat z taščo pohecal, da če bi jo jaz vozil bi letela sigurno čez 160kmh pa mi reče , da potem kuri čez 8l na 100 a je možno :shock: :shock: :shock:

Je ja..1,7 cdti je precej potraten motor
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Pe maj 04, 2007 7:05 pm

tisti ki si kupi dizla bo valjda lepo vozil in šparal na nafti. tisti ki si pa kupi benzinca pa ga ne zanima ravno poraba ampak samo to da bo lepo šel. če pa gledamo za hitro vožnjo, dizel avtomatično odpade. premalo uporabnih obratov, nevzdržljiv motor, in prevelika poraba za to kar je.
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe maj 04, 2007 7:07 pm

A zaradi premalo navora ali premalo KM ,oblike vozila a je na splošno požeruh ima pa nekam mali tank goriva se mi zdi cca 48l :cry:

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe maj 04, 2007 7:08 pm

lenivec je napisal/-a:em apisal zavčerajšno vožnjo z dcijem, pri 160 9l porabe. jaz če bravota 1.6 ki ga prištevajo k bolj žejnim, teram namorje in nazaj po avtocesti naloženega nekje 160-170 po števcu in bo poraba 7.5l. .

prvič: ne moreš primerjati dveh različnih avtov - oblika (aerodinamika), teža, podvozje, + še kup drugih stvari

drugič: clio je pač kratek in zadaj odsekan, zato je za pop***it ne-aerodinamičen in poraba raste skoraj eksponentno nad 120-130 kmh, morda že pri nižjih.

tretjič: cliotovi pot. računalniki slovijo po nenatančnosti. Enim kaže manj, drugim več. Moj kaže relacijsko porabo tudi pol litra več kot je dejansko (trenutne pač ne morem preverjat, ampak verjetno tudi kaže malo preveč).

četrtič (v bistvu povezano s "prvič"): da za manjše in manj zmogljive avte pomeni hitrost 150 že blizu meje zmogljivosti, boljši in večji avto ma pa še dosti rezerve. Manj zmogljiv avto ima tudi drugače preračunana prestavna razmerja in se za 150 kmh skrajno matra, temu ustrezno tudi več pije.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe maj 04, 2007 7:10 pm

sonic je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:em apisal zavčerajšno vožnjo z dcijem, pri 160 9l porabe. jaz če bravota 1.6 ki ga prištevajo k bolj žejnim, teram namorje in nazaj po avtocesti naloženega nekje 160-170 po števcu in bo poraba 7.5l. .

prvič: ne moreš primerjati dveh različnih avtov - oblika (aerodinamika), teža, podvozje, + še kup drugih stvari

drugič: clio je pač kratek in zadaj odsekan, zato je za pop***it ne-aerodinamičen in poraba raste skoraj eksponentno nad 120-130 kmh, morda že pri nižjih. tretjič: cliotovi pot. računalniki slovijo po nenatančnosti. Enim kaže manj, drugim več. Moj kaže relacijsko porabo tudi pol litra več kot je dejansko (trenutne pač ne morem preverjat, ampak verjetno tudi kaže malo preveč).

četrtič (v bistvu povezano s "prvič"): da za manjše in manj zmogljive avte pomeni hitrost 150 že blizu meje zmogljivosti, boljši in večji avto ma pa še dosti rezerve. Manj zmogljiv avto ima tudi drugače preračunana prestavna razmerja in se za 150 kmh skrajno matra, temu ustrezno tudi več pije.

Kok točn pa dolzina avta upliva na porabo? :D :D

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe maj 04, 2007 7:11 pm

Ivan36 je napisal/-a:A zaradi premalo navora ali premalo KM ,oblike vozila a je na splošno požeruh ima pa nekam mali tank goriva se mi zdi cca 48l :cry:

Ne vem kok mocn motor mas..vrjetn 100 konjsega..pozeruh je ze po naravi, nekaj doda tudi oblika merive in njena teža..kak pa ma tank meriva pa ne bi vedu :oops:

Sej zdaj so nehal te motorje ugrajevat v oplne, majo svoje zdj ;)

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Pe maj 04, 2007 7:14 pm

RED_line je napisal/-a:tisti ki si kupi dizla bo valjda lepo vozil in šparal na nafti. tisti ki si pa kupi benzinca pa ga ne zanima ravno poraba ampak samo to da bo lepo šel. če pa gledamo za hitro vožnjo, dizel avtomatično odpade. premalo uporabnih obratov, nevzdržljiv motor, in prevelika poraba za to kar je.

Jah no LeMans 24 je pokazal čist drugo zgodbo z Audijem na čelu kjer je TDI zmagal :D
nevzdržljiv motor, in prevelika poraba za to kar je.

Tuki pa malo premislli kaj sploh blebetaš in odi gulit šolske klopi,ker vidim,da si komaj iz plenic zlezel.
Nasplošno je znano,da so dizelski agregati daleč najbolj vzfržljivi in trpežni.
Zadnjič spremenil seat, dne Pe maj 04, 2007 7:17 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe maj 04, 2007 7:14 pm

odvisn kolk konj je: 80 al 100
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe maj 04, 2007 7:16 pm

IcEm4n je napisal/-a:odvisn kolk konj je: 80 al 100

Meriva nima 80 konjskega cdti

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Pe maj 04, 2007 7:16 pm

lenivec je napisal/-a:no zakaj pa torej ma mašina uporabne obrate do 4300? zato da se jih izkoristi. in ni tu znat vozi al pa neznat, tu se gre samo zaiskoristit to kaj mašina ponuja.

Hm, povprečni bencinarji jih pa nudijo do 6000 ali malo več. Rad kdaj stisnem, a dokaj redko dosežem 6000rpm.... (no sicer vsaj enkrat na teden ziher peljem mašino prepihat, ampak vsak dan pa takih obratov ponavadi ne rabim).

Pa dajmo glede same vožnje delat eno smiselno primerjavo: mislim da se da lepo primerjat golfa V v verzijah: 1.6 benz in 1.9 TDI (90 KM), oba sem testiral po uro in pol ali dve.
Čeprav je 1.6 na papirju močnejši (102 KM), ga 90KM TDI komot dosega. Sicer ima dizel par km manjšo končno hitrost in par desetink sekund več do 100 kmh - ampak to so spet samo cifre na papirju, v real-life uporabi (kjer dejansko šteje) TDI nikakor ne deluje slabotneje od 1.6, v bistvu kvečjemu obratno (turbina in tri deci večja kubikaža se tudi pozna..).

Zdaj pa še finančna primerjava: pri novem vozilu je cenovna razlika med obema 1300 EUR. Tudi, će delaš malo kilometrov (recimo 15.000 na leto), to prineseš notri v dveh-treh letih. In tu sploh še ni upoštevana višja cena ob prodaji rabljenega (čeprav je jasno, da se tista absolutna razlika tudi manjša, ampak nekaj pa gotovo ostane).

Nekateri pravijo: zavarovanje in vzdrževanje je za dizle dražje.
Zavarovanje s kaskom (če sem se prav pozanimal), je pri golfu TDI le malenkost dražje kot 1.6 benz - edino glede vzdrževanja pa naj mi prosim nekdo da kake konkretne številke - mi ne gre (zgolj) za prepucavanje po forumu, ampak me iskreno zanima, če sem kaj spregledal (preden dokončno zmečem denar za nakup golfa TDI). Ampak prosim argumentirane, s številkami podkrepljene trditve.

Aja, ne bom pa kupoval 90KM TDI. 105-konjski TDI je opazno boljši, pred njim se pa 1.6 bencinar skrije... ne samo po šparovnosti, tudi po zmogljivostih.

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe maj 04, 2007 7:18 pm

Za tdi ne vem..vem da je servis na 30000 km ali eno leto za opel corso dizel 20 starih tisočakov drazji kot za bencinarko...

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Pe maj 04, 2007 7:26 pm

Če se me motim ima 105KM TDI že drugo turbino z variabilnimi lopaticami.
Se pa prov nasmejim debilnim izjavam nekaterih brihtnežev,ki očitno ne vedo kaj klobasajo.
In ja doma vozim tko bencinarja 1.4 16V kot svojga dizlača pa me zaenkrat dizlač čist zadovolji za moje potrebe pa čeprav tui rad vozim "športno" :D
Drugače pa vem,da mi je Ibiza 1.2 ob enaki vožnji pokurila precej več kot sedaj Leona pa ima Leon 7deci večjo prostornino in pa skor enkrat toliko konjev ter nekaj kilogramov več.
Je pa res,da se smejim tudi tistim,ki trdijo kako malo jim pokurijo dizelski mlinčki,ker vem,da če dizla forsiraš tudi ta zna precej pit.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
domi
Novinec

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a domi Pe maj 04, 2007 7:26 pm

zakaj vsi govorite da so servisi dražji pri dizlu :?:
že štiri leta vozim dizla brat pa prav toliko bencinarja (1.4) pa nisem opazil razlike v ceni servisov pa oba voziva na pooblaščene servise.
In kaj od materiala vam zamenjajo pri dizlu več filtre imajo vsi (gorivo, kabina, zračni) olje tudi, zavore tudi, ... ??? :?:

lp domi

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Pe maj 04, 2007 7:26 pm

speedfreak je napisal/-a:Kok točn pa dolzina avta upliva na porabo? :D :D

Ne vem natančno, koliko. Ampak precej. No, v mestni vožnji minimalno, na avtocesti pa precej. V povezavi seveda z obliko. Daljša limuzina z "ritjo" (recimo passat ali saab 9-3, pa ne karavani) bo verjetno bolj aerodinamična kot krajši hachback, ki ima poleg tega tudi navpično odsekano linijo zadka.
Aerodinamika je kar zapletena reč, veš...
Zadnjič spremenil sonic, dne Pe maj 04, 2007 7:30 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Pe maj 04, 2007 7:30 pm

domi je napisal/-a:zakaj vsi govorite da so servisi dražji pri dizlu :?:
že štiri leta vozim dizla brat pa prav toliko bencinarja (1.4) pa nisem opazil razlike v ceni servisov pa oba voziva na pooblaščene servise.
In kaj od materiala vam zamenjajo pri dizlu več filtre imajo vsi (gorivo, kabina, zračni) olje tudi, zavore tudi, ... ??? :?:

lp domi

Ja jast tui nevem kaj eni tko jamrajo zarad dražjih serviso naprimer mene je prvi servis na Ibizi torej 15k prevoženih prišel 23 bivših tisočakov za leona pa me je prvi servis prišel 27 tisočakov torej 4k razlike z tem,da je vmes minilo skor 2 leti in so se tudi cene materiala in dela dvignile tko,da
Aja račune mam doma,če bi kdo dvomim v moje besede

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe maj 04, 2007 7:32 pm

speedfreak je napisal/-a:@Lenivec, boljs da obupaš ker Miha ne bi nikoli skapirala kaj mu govoriš :D

Jst za razliko od tebe in Lenivca vem o čem govorim ;)

Ti za razliko najprej govoriš o "leteči" CORSI, na koncu priznaš, da zgolj "tiščiš" o efektu "leteče" CORSE pa ne duha ne sluha oz gre kolikor pač gre

Lenivec si enako predstavlja, da "tišči" dizla nad 4000 vrtljajev in misli, da "leti" - efekt je pa podoben tvoji "leteči" CORSI oz gre kolikor pač gre

p.s. mogoče si bom v prihodnosti vzel čas in ti še ostale tvoje dileme, dvome ... razjasnil - zdej ni čas - petek "kliče"

LP

Uporabniški avatar
W_Golf
Novinec

Napisal/-a W_Golf Pe maj 04, 2007 7:40 pm

sonic je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:no zakaj pa torej ma mašina uporabne obrate do 4300? zato da se jih izkoristi. in ni tu znat vozi al pa neznat, tu se gre samo zaiskoristit to kaj mašina ponuja.

Hm, povprečni bencinarji jih pa nudijo do 6000 ali malo več. Rad kdaj stisnem, a dokaj redko dosežem 6000rpm.... (no sicer vsaj enkrat na teden ziher peljem mašino prepihat, ampak vsak dan pa takih obratov ponavadi ne rabim).

Pa dajmo glede same vožnje delat eno smiselno primerjavo: mislim da se da lepo primerjat golfa V v verzijah: 1.6 benz in 1.9 TDI (90 KM), oba sem testiral po uro in pol ali dve.
Čeprav je 1.6 na papirju močnejši (102 KM), ga 90KM TDI komot dosega. Sicer ima dizel par km manjšo končno hitrost in par desetink sekund več do 100 kmh - ampak to so spet samo cifre na papirju, v real-life uporabi (kjer dejansko šteje) TDI nikakor ne deluje slabotneje od 1.6, v bistvu kvečjemu obratno (turbina in tri deci večja kubikaža se tudi pozna..).

Zdaj pa še finančna primerjava: pri novem vozilu je cenovna razlika med obema 1300 EUR. Tudi, će delaš malo kilometrov (recimo 15.000 na leto), to prineseš notri v dveh-treh letih. In tu sploh še ni upoštevana višja cena ob prodaji rabljenega (čeprav je jasno, da se tista absolutna razlika tudi manjša, ampak nekaj pa gotovo ostane).

Nekateri pravijo: zavarovanje in vzdrževanje je za dizle dražje.
Zavarovanje s kaskom (če sem se prav pozanimal), je pri golfu TDI le malenkost dražje kot 1.6 benz - edino glede vzdrževanja pa naj mi prosim nekdo da kake konkretne številke - mi ne gre (zgolj) za prepucavanje po forumu, ampak me iskreno zanima, če sem kaj spregledal (preden dokončno zmečem denar za nakup golfa TDI). Ampak prosim argumentirane, s številkami podkrepljene trditve.

Aja, ne bom pa kupoval 90KM TDI. 105-konjski TDI je opazno boljši, pred njim se pa 1.6 bencinar skrije... ne samo po šparovnosti, tudi po zmogljivostih.

Se popolnaoma strinjam.

Aja sam NI RES da je vzdrževanje dizlašov dražje kot bencincov.
Imamo golfa bencinca iv in prav tako iv dizla. NI RAZLIKE VSAJ OBČUTNEJŠE NE.

Z Golfu 5ko 90KM pa obrnem golfa 1.6.

Pri porabi pa prišpram letno ker mam dizlaša 1000eur

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Kraj: Wrhnka

Napisal/-a mega_ne Pe maj 04, 2007 7:50 pm

IcEm4n je napisal/-a:
lenivec je napisal/-a:
IcEm4n je napisal/-a:kot jst vem ma clio II 5k obratov
7

Si šur (govoru sm za dizel)?
http://www.avto.net/foto/1375278/5.jpg

IcEm4n je napisal/-a:odvisn kolk konj je: 80 al 100

ni res. odvisn je od letnika. 01 in 02 majo vsi dizli števce do 7k (tko kot un v filmčku), potem naprej pa vsi do 5k
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov