Debate, ki niso vezane na ostala področja...

On
Novinec

Napisal/-a On To mar 24, 2009 9:06 am

Cornelius je napisal/-a:Današnji avtomatiki imajo tako dober in razdelan manualni menjalnik da ko se enkrat navadiš ti bo uživanje voziti avtomatika v manualnem modu še posebej kako jaz vozim, da v ovinkih kar z njim bremzam in se dobesedno igram.
Res je da so stari avtomatiki bilo okorni, menjavali so ko traktor Ferguson a kdo ni peljal avtomatika prosim naj ne daje komentarje v stilu ma z manualnim imaš boljši občutek kdaj prešaltati. To je nakladanje ker nikoli človek ne bo mogel pravilno izbrati najugodnejši moment glede na vse faktorje ki bi se dali napisati o memonetu, moči, vrtaljjih motorja in seveda trenutne situacije v kateri subjektivno nastopa človek ki misli, aha tukaj šaltam. Ali tisto ko kupijo športno vozilo in mislijo, ma ta mora imeti manualni menjalnik...stari predsodki Kva kva kva :lol: :lol: :lol:
Takši izračuni in preračunavanja pri auto adaptivnih menjalnikih ki se sami učijo in odzivajo na vaš trenutni stil vožnje je nekaj kar nikoli ne boš mogel na manualcu pravilno odločiti.
Da ne omenjam sproščen in umirjen stil vožnje brez dodatne gimnastike, razmišljanja o prestavljanju in kuplunga, gas, ročica, gas, kuplunga...preštej kolikorat moraš na dan ko se pelješ v službo pritisniti kuplungo, ročico premakniti ...še posebej v kolonah in počasni vožnji je to zamorno delo...ah no comment.
Mal za hec da nebi bilo zamere lepo vožnjo v avtomatiku ali manualcu.
Enkrat avtomatik...vedno avtomatik. :pivo

Ko so pri XX (imenoval tako da nebo krega) seriji testriali Ferrarija enzota in Old school varinato corvette ZR1 je sledil sledeč stavek:

Here in corvette is no stupid switches on the steering wheel . It is simple amazing....

Pravi športniki imajo vsi ročni menjalnik, če seveda to obvladaš...

:D

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica To mar 24, 2009 9:12 am

lol, kere trditve, ne se fukat... stereotipi zivijo dalje, haha...

On
Novinec

Napisal/-a On To mar 24, 2009 9:13 am

Se opravičujem za izpuščen stavek...

Pred semaforjem vedno v ler dokler gori rdeče...Tako sem se navadil in tako funkcioniram :)

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN To mar 24, 2009 9:24 am

pred rdečo v ler pa do konca gas

Uporabniški avatar
mitja22
Novinec

Kraj: celje

Napisal/-a mitja22 To mar 24, 2009 9:50 am

jst dam pred rdečo v prvo, tak so me naučil in tak delam :lol:
Slika
Slika

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara To mar 24, 2009 10:03 am

ja met v prvi in držat sklopko to delajo ženske :lol: pa kandidati za vozniški izpit, jest dam v ler, če je pa klanc pa ročna pa v leru, ma če tiščiš sklopko in maš v prvi trpi potisni ležaj in če imaš obenem še avto z velik kilometri to sigurn ne more bit dobr za sklopko oz potisni ležaj............
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
Borcix
Novinec

Kraj: Prekmurec v Ljubljani

Napisal/-a Borcix To mar 24, 2009 10:21 am

xsara je napisal/-a:ja met v prvi in držat sklopko to delajo ženske :lol: pa kandidati za vozniški izpit, jest dam v ler, če je pa klanc pa ročna pa v leru, ma če tiščiš sklopko in maš v prvi trpi potisni ležaj in če imaš obenem še avto z velik kilometri to sigurn ne more bit dobr za sklopko oz potisni ležaj............

Ok, pa mi definiraj pri kolko kilometri bi po tvojem naj zadeva (sklopka pa te pizdarije) riknila?
Da vidim, če bi mi že avto moral na odpadu končati ...

Vidim da vsi pišete iz lastnih "izkušenj" ... dajte mi par konkretnih primerov kolkim je že šel potisni ležaj zaradi tega da je držal sklopko na semaforju ... (ne mislim te fore ko je sosed slišal, da je sesedovemu sosedu riknilo ampak točen primer).

LP
Borcix

Uporabniški avatar
NoFX
Novinec

Napisal/-a NoFX To mar 24, 2009 11:40 am

Pred rdečo dam v ler, čeprav me je inštruktor učil, da čakam v prvi.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To mar 24, 2009 12:17 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:pred rdečo v ler pa do konca gas

:bow ... respect :lol:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
mihhec
Novinec

Napisal/-a mihhec To mar 24, 2009 12:33 pm

Odvisno kako dolgo bo gorela rdeča luč :D Sicer pa kakor pride, enkrat v prvi, enkrat v leru :D

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN To mar 24, 2009 12:37 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:pred rdečo v ler pa do konca gas

:bow ... respect :lol:

honda varianta :)

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN To mar 24, 2009 12:40 pm

najbolj zanimivi so tisti, ki gledajo na sosednji semafor kdaj bo začel preklapljati iz zelene na rdečo, naprimer na semafor za pešče in potem se začnejo priprave, že gas navija tako, da zadaj avto počepa ali pa se že celo malo prestavlja :) potem pa ko še rumena orng ne posveti je že v sredini križišča, ko pa posveti zelena je pa že prva prestava prišla do blokade :P

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To mar 24, 2009 12:41 pm

js dam pred rdečo v ler, zato ker se nimam želje in volje tiščat levo nogo v podn. Mam pač trd pedal sklopke. Je pa to sam na semaforjih, ki poznam kak delujejo, na tistih ko pa ne poznam pa samo če sem4ti ali dalj nazaj v koloni. Ker ko se prižge zelena, speljem.
LP Rok

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz To mar 24, 2009 12:51 pm

Borcix je napisal/-a:
xsara je napisal/-a:ja met v prvi in držat sklopko to delajo ženske :lol: pa kandidati za vozniški izpit, jest dam v ler, če je pa klanc pa ročna pa v leru, ma če tiščiš sklopko in maš v prvi trpi potisni ležaj in če imaš obenem še avto z velik kilometri to sigurn ne more bit dobr za sklopko oz potisni ležaj............

Ok, pa mi definiraj pri kolko kilometri bi po tvojem naj zadeva (sklopka pa te pizdarije) riknila?
Da vidim, če bi mi že avto moral na odpadu končati ...

Vidim da vsi pišete iz lastnih "izkušenj" ... dajte mi par konkretnih primerov kolkim je že šel potisni ležaj zaradi tega da je držal sklopko na semaforju ... (ne mislim te fore ko je sosed slišal, da je sesedovemu sosedu riknilo ampak točen primer).

LP
Borcix

:clapclap

SAVINJCAN je napisal/-a:najbolj zanimivi so tisti, ki gledajo na sosednji semafor kdaj bo začel preklapljati iz zelene na rdečo, naprimer na semafor za pešče in potem se začnejo priprave, že gas navija tako, da zadaj avto počepa ali pa se že celo malo prestavlja :) potem pa ko še rumena orng ne posveti je že v sredini križišča, ko pa posveti zelena je pa že prva prestava prišla do blokade :P

Sam to je pa pri nas skor nemogoče delat, ker ko se ti zelena prižge, moraš ponavadi še čakat da se križišče sprazne. Ponavadi še hitr s strani potegne v križišče kšn k je prej čakal da levo zavije :)

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin To mar 24, 2009 2:27 pm

Odkar imam avto start-stop funkcijo v avtu, dajem v ler, prej pa je bilo odvisno od razpoloženja.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

suhokranjec
Novinec

Napisal/-a suhokranjec To mar 24, 2009 4:09 pm

Kdor ima v prvi in čaka, ta je pacient in kandidat za k mehaniku. Potisni ležaj ljubi vrtenje ?
Ležaji so dimenzionirani na število vrtljajev. To pomeni da ko se mu odvrti doba, tedaj crkne! (slej ko prej)

Jaz dobim v prvo in speljem prej, kot večina tistih ki imajo skos v prvi, pa se čohajo po mednožju in gledajo bejbike po pločniku.

Imejte v prvi, ročno zategnite in kuplajte da vam zasmrdi. To bo še bolj učinkovita metoda za bodoči obisk mehanika.

In potem od takih pacientov kupiš rabljen avto in moraš menjat pol mašine da se lahk normalno voziš. Ni mu šel potisni ležaj na prvem semaforju, na drugem tut še ne, je pa šel potem čez par let na 1012em semaforju.

:lol: :lol: :lol:

Če se bojiš samega sebe, potem skos v prvi, šaltaš pa max do 4. brzine, 5. sam na avtocesti. Če imaš avto z 6 brzinami, v avtošoli pa je mel golf 2 sam 4, potem šaltaš sam do 4., ker naprej niste jemal :lol: :lol: :lol:
L.P.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero To mar 24, 2009 5:41 pm

ne vidim razloga zakaj bi moral npr. 2 minutu tiščat sklopko. Ok, navada iz avtošole, ampak mrtve kote pa ne vem, če ta folk vedno gleda ... in stop znaki... :D Ko se enkrat navadiš vožnje, eni pač rabijo več eni manj, pa si res hajek, če še to počneš. Aha, pa vožnja v ovinke s sklopko je tudi zakon te :P

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr mar 25, 2009 6:57 pm

ponavadi imam v prvi ter potegnem ročno zavoro.

Glede potisnega ležaja.... kaj gre povečini prej rakom zvižgati,a? Največkrat lamela ali pa košara... v redkih primerih ležaj prvi crkne,če pa že,pa ko imaš podrto,vidš,da je bilo tudi ostalo tik pred tem,da bo za zamenjat.

Tako da ne peti pesmic,da ležaj nevemkako trpi in da so dimenzionirani na število vrtljajev.... in da bo zaradi tega imel zelo občutno krajšo dobo...
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če mar 26, 2009 9:01 am

No jaz dam v ler zaradi moje noge in ne zarad ležaja. Ker če tiščim 2min sklopko+bremzo me noga boli. Ko se približujem semaforju že 50m prej vržem v ler in lepo ustavim, potem pa samo ročno na prvi zob, če je kaj klančka. Medtem pa malo pretegnem noge.. :)
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Če mar 26, 2009 10:42 am

sam nekateri pišete, kot da bi trajalo prestavljanje iz lera v 1. pol ure :roll:
če gledaš na semafor, potem ni razlike če štartaš iz lera ali iz 1.. (le nekaj stotnik).. problem je, ker folk ponavadi pri semaforjih sanja, opazuje okolico ali pa se pudra - ja, takrat pa res rabiš včasih pol ure, da prideš iz križišča.. :?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 12 gostov