Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Pe maj 25, 2007 10:55 pm

spredaj vedno pripet,zadaj nikoli(se počutm čudnu,ku baby).čeprav se mi zdi,da če bi se razbil pri večji brzini(recimo 150),da bi meu skor več šanse da preživim če bi biu odpet pa da me nekam vn vrže(recimo v kakšno mehko travico :lol: )kot pa da me čist zmečka v avtu. :cry: vem da ni tako,ampak se mi vseeno zdi.
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody So maj 26, 2007 12:04 am

ko te bo pr 150 fuknalo vn iz avta skozi šajbo boš ti že mrtev...ok če boš pa še dihu te bo pa še 250 m po tleh metalo tak da nevem če bi bil še živ ;)
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

suhokranjec
Novinec

Napisal/-a suhokranjec So maj 26, 2007 1:24 am

Tragedija se zgodi ponavadi ko te vn vrže iz vozila (poznam 2 primera s smrtnim izidom iz moje okolice) Problem nastane že ko si na pol poti zunej. Avto ni avion! Da se katapultiraš pa pol s padalom pristaneš!
L.P.

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika So maj 26, 2007 2:34 pm

Moji sorodniki so imeli nesrečo, ko v avtih še niti ni bilo pasov - pa sploh ni bila ne vem kakšna hitrost. Vozniku in sovoznici ni bilo skoraj nič, enega od zadnjih potnikov pa je vrglo skozi šipo tako daleč od avta, da so ga komaj našli. Še dobro, da sta bila voznik in sovoznik prisebna in sta povedala, da sploh morajo iskati še četrtega. Če bi bila nezavestna, vprašanje, kaj bi bilo.
Sicer je pa nekdo že napisal, kaj lahko ti kot neprivezan potnik na zadnji klopi narediš tistim spredaj - jim zlomiš tilnik in jih ubiješ. Ker pri sto na uro nimaš več samo 70 kg, ampak vsaj desetkrat več.
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So maj 26, 2007 9:10 pm

sila težnosti in ostale fizikalne sile ( za katere nimam pojma kere so :shock: ) pri takih hitrostih delajo pač svoje, pas je pa za to, da zmanjša vpliv teh sil vsekakor pravilna uporaba lahko privede do zmanjšanja teh negativnih sil, ki bi se zgodile v primeru nesreče. res, da v preteklosti niso prakticirali uporabo varnostnih pasov mogoče je bil tudi razlog v tem, da število avtomobilov ni bilo tako veliko kot je to danes, tudi razlog vidim v tem, da število HP-jev ni preseglo mejo npr. 80 ali pa celo manj.

če bo kdo potoval na morje in ob primeru stavke - z strani policije, če ne boste privezani boste dobili le ustni opomin in ne kazni, to naj bi policaji delali ob stavki, če seveda pride do nje, kar še ne pomeni, da se boste nekateri res peljali brez pripetega varnostnega pasa.

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Ne maj 27, 2007 12:07 pm

sj nismo pripeti zarad policajev! No vsaj jst nisem, za druge pa nevem. itak policaji ti hočjo s tem ko te opozorijo na varnostni pas samo dobro in nič drugega, kar se drugih stvari tiče jih ne bom komentiral!

varnostni pas je v avtu z razlogom, in ne za to da ga uporabljamo za policaje! za pasove bi mogle bit največje kazni kar jih je! ne pa da dobiš 40€ al kolk pač je pa je to to, kazn 1000€ pa bojo vsi prpeti!
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Ne maj 27, 2007 12:14 pm

sosed je z jugotam, mrtvo pijan s ceste zapelu in ga je neprivezanga vn vrgl pa mu ni blo nič, razen 2 dni bolečin po celem telesu. avto je bil pa totalka zmečkan. nekaterim je zgleda sreča bolj naklonjena če ni privezan.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po maj 28, 2007 9:46 am

Mislim da je v tem primeru obveljala tale: pijancu in dojenčku se nebo nič zgodil. Tej so tko mehki da se niti kosti ne lomjo.

Drgač je pa dober primer kaj se lahko zgodi, če se uni zadaj ne privežejo, tista nesreča na gorenjski avtocesti leta nazaj, ko je kombi, ki je prevažal neke otroke smučarje-skakalce čelno trčil v Audi v katerem so bili neki poslovneži od Droge, al Kolinske al kaj že. V Audiju so bili privezani: voznik, sovoznik, potnik zadaj levo. Potnik zadaj desno ni bil privezan. Jasno ga je zabilo naprej in je, poleg tega da je on umrl, ubil tudi sovoznika pred njim, tako silovito je trčil v sprednji sedež.

Toliko o tem, jaz vem da avta ne premaknem dokler niso vsi privezani, vi pa kakor želite.
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po maj 28, 2007 11:58 am

Nixxon je napisal/-a:Audi v katerem so bili neki poslovneži od Droge, al Kolinske al kaj že. V Audiju so bili privezani: voznik, sovoznik, potnik zadaj levo. Potnik zadaj desno ni bil privezan. Jasno ga je zabilo naprej in je, poleg tega da je on umrl, ubil tudi sovoznika pred njim, tako silovito je trčil v sprednji sedež..

popravek... bil je direktor petrola Franc Premk in nekako tak potek se je tudi zgodil
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To maj 29, 2007 9:00 am

Točno, ja imaš prav. 8)
Slika

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois To maj 29, 2007 11:13 am

kolega pijan se je na streho preobrnil. ni bil pripasan, vrglo ga je na sovoznikovo stran,pri voznikovi strani je bila streha ful vdrta tak da če bi bil pripasan bi staknil poškodbe on pa odnesel brez poškodb,malo si je samo dlani porezal od stekla.tak da ga je rešilo to da ga je na sovoznikovo stran vrglo,če bi bil privezan ga nebi
Slika pugi.si

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr maj 30, 2007 6:32 am

Ja in? Takih primerov je eden na sto. Vse ostalo gre v prid pasa.

Vedno pripet tako spredaj in zadaj. Tudi ko vozim sopotnike jih opozorim, ce pa pozabim pa priskoci na pomoc punca in jih opozori, ce se lahko pripnejo.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr maj 30, 2007 7:04 pm

upam le da nas bo čimveč takih ki res se držimo tega pravila, se pravi uporabo varnost. pasa vedno in povsod kjerkoli smo že-na cesti

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Če maj 21, 2009 9:47 am

Bom malo osvežu znova to temo.
Sem prebral vse odgovore in vidim da uporabljanje pasov na zadnjih sedežih malo šepa.To pa ni dobro.
Jaz,če vozim se vedno pripasam in če sem kot sovoznik isto.Ko grem v avto se automatsko privežem v obeh primerih....
Na zadnjih sedežih pa včasih ja in včasih pa ne.Čisto odvisno kako se počutim varno v avtu in kdo vozi.
Se je pa že zgodilo,da sem se prvezal v busu in v taxiju tudi na zadnjem sedežu!
Drugače pa poznam primere,ko folk ne uporablja pasu,ki vozi ker enostauno jih pas moti oz žuli....
Npr moja biuša šefica nikoli ni uporabljala pasu ker jo pas moti in policaji so jo prau zaradi tega skozi gnjauli da naj se priveže.Zdaj koliko je pomagala to teženje pa nevem....
Zadnjič spremenil smuky, dne Če maj 21, 2009 11:26 am, skupaj popravljeno 4 krat.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Če maj 21, 2009 11:10 am

Fizike ne zanima, kako varno se ti počutiš v avtu. Njo zanima samo kakšno maso imaš, kako hitro se giblješ in kako hitro se ustaviš. Iz tega izračuna, kaj bo naredila s tabo. :twisted:
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Če maj 21, 2009 11:49 am

Na krajše razdalje se na zadnjih sedežih nikoli nisem pripel, na daljše proge pa zmeraj. spredaj pa brez pardona vedno, doskrat se še mi preparkirat ne da avta ne da bi se privezal, zato ker potem senzorji piskajo ko zmešani in mi to gre bolj na živce kot pa da se pripnem..

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Če maj 21, 2009 11:59 am

Če se pelješ 200m in se pri 60km/h zabiješ je to čisto isto, kot če greš na 1000km pot in se pri 60km/h zabiješ.. ;)
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Če maj 21, 2009 12:07 pm

Mojega soseda je ubila torba z orodjem, ki je priletela z zadnjega sedeža - ca. 20kg. Pomislite malo, kaj naredi vozniku in sovozniku spredaj neprivezano 80 kg telo, ki prileti z zadnjih sedežev.... Uporabljajte pas tudi zadaj, VEDNO.

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Če maj 21, 2009 12:25 pm

Zadnje čase se vozim veliko odpet, pripnem se samo tam kjer vem da bo policija. Vem da ni ok. Glede na to da naj bi bil tak zakon zaradi tega, da nepripet človek ne poškoduje ostalih v vozilu ob trku, ko sem sam vozim nepripet. Preprosto bolj udobno je, pa še ko bremzam me ne lima skoz.

Uporabniški avatar
Mr_Jingles
Novinec

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a Mr_Jingles Če maj 21, 2009 12:28 pm

Technologic je napisal/-a:pa še ko bremzam me ne lima skoz.

-sto ljudi sto čudi-
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov