Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
M4rko
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a M4rko Pe maj 15, 2009 7:23 am

Moje izkušnje z detektorjem so take (Valentine).. Detektor je stacionarni radar na AC zaznal..

Velik minus je pač nadležno piskanje, še posebej če se voziš v mestu (zaznava avtomatska drsna vrata ipd..) zato imam večino časa zvok izklopljen. No za v mesto ga toliko ne potrebujem, meni je važno, da sem na AC z manj skrbi :)

Kar se tiče zaznavanje radarja na pištolo.. Zazna ga šele takrat, ko policaj nameri vate in sproži.. Se policaju podatek o hitrosti takoj izpiše?

No kakorkoli, če bi se še enkrat odločil za nakup bi verjetn še enkrat dobro premislil.. Za v mesto je stvar praktično neuporabna, za na avtoceste, regionalke je pa cool..

Meni zaenkrat od nakupa še ni rešil glave.. Na radar sem padel šele takrat, ko sem videl da merijo in sem obrnil z namenom, da sprobam zadevo :D

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Pe maj 15, 2009 10:43 pm

Kdaj pa si ga kupil oz. kateri software imaš? Zadnji, predzadnji, predpred.....

Uporabniški avatar
M4rko
Novinec

Napisal/-a M4rko So maj 16, 2009 12:52 am

Novembra 2008.. za software pa nebi vedel.. takrat naj bi bil naložen najnovejši.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Ne maj 17, 2009 3:32 am

Hmm, ne vem. Kaj si ga odklenil ma "Euroe" varjanto, kot piše na uradni strani. Ker nekateri uporabniki pišejo , da jim ne piskjo več na vrata in and this staff.

Uporabniški avatar
M4rko
Novinec

Napisal/-a M4rko Ne maj 17, 2009 7:49 am

Ja takrat naj bi bil nadgrajen za EURO mode.. še reklamo je imela na ebayu na veliko, za evropski trg.. Kakšna je zej varianta da se to nekako updejta? Če nebi na vrata piskalo, bi bilo čist zakon..

http://global.ebay.com/Valentine_One_1_ ... 51098/item

aquariumwild
Novinec

Napisal/-a aquariumwild Ne maj 17, 2009 9:34 am

sam imam že dva dni na testu radar detektor, mislim da je cobra.
kolikor sem uspel to zadevo sprobat je funkcionalna ampak po mojem mnenju neuporabna za res hitre voznike.

stacionarni radar na avtocesti zazna ko si nekje oddaljen 20-30metrov (moja vizualna ocena) od radarja. če imaš hitrost preko 150 na uro močno dvomim, da boš zmanjšal na omejitev.....te bo prej poslikal...

Uporabniški avatar
janchy
Nov uporabnik

Napisal/-a janchy To maj 19, 2009 8:46 pm

jst sm pred enim tednom kupil cobro 9950 in do sedaj mi dela odlično...enkrat mi je že rešila denarnico... :D ..in ne piska na vsako stvar...pač tudi na AC mi piska dost prej tko da pravočasno lahko zmanšaš..
[url=http://www.kevdr.com/][img]http://www.a2u-bambi.com/userbars/

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 To maj 19, 2009 9:16 pm

aquariumwild je napisal/-a:sam imam že dva dni na testu radar detektor, mislim da je cobra.
kolikor sem uspel to zadevo sprobat je funkcionalna ampak po mojem mnenju neuporabna za res hitre voznike.

stacionarni radar na avtocesti zazna ko si nekje oddaljen 20-30metrov (moja vizualna ocena) od radarja. če imaš hitrost preko 150 na uro močno dvomim, da boš zmanjšal na omejitev.....te bo prej poslikal...

janchy je napisal/-a:jst sm pred enim tednom kupil cobro 9950 in do sedaj mi dela odlično...enkrat mi je že rešila denarnico... Very Happy ..in ne piska na vsako stvar...pač tudi na AC mi piska dost prej tko da pravočasno lahko zmanšaš..

hvala obema za info....ampak jaz sem zmeden :) ka zdaj? eden pravi da piska 30m prej in da te že slika a drugi da ga lahko pravočasno opaziš in bremzas? fajn bi bilo da bi vsi ki imate podobno zadevo napisali koliko preveč ste vozili, in dejansko koliko metrov prej vam začne piskat? pa to že moraš začet bremzat takoj ob prvem pisku al kako? Kako se vam zadeva obnese v mestih? piska na vsako piz**** ?

ker tudi jaz vedno bolj razmišljam o nakupu, nisem ravno kamikaza, ampak vseeno rad mal preko omejitev sploh po ac, do 170kmh, kar je ravno dosti da zna bit lepa položnica. ;)

hvala, lp

Uporabniški avatar
M4rko
Novinec

Napisal/-a M4rko Sr maj 20, 2009 7:37 am

Valentine one recimo za stacionarni radar, dovolj hitro javi.. Kako je če te iz avta, še nisem bil v taki situaciji..
Ko sem se odločal za nakup detektorja, sem se tudi dosti pozanimaval po netu in prišel do zaključka da naj bi bil valentine med TOP.. Zame osebno bi bil, če ga v mestu nebi tako trgal :) Recimo na pištolo, detektor javi prepozno.. no odvisno koliko časa rabi policaj, da se mu izpiše podatek hitrosti ko sproži..

drugače je pa na youtube tudi dosti primerjalnih testov..

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Sr maj 20, 2009 9:36 am

V1 je svetlobna leta pred Cobro, sam tolk. So naredili še in še testov. Če že, potem V1, ki je najboljši in najdražji oz. nekaj v tem cenovnem rangu. Če že kje, potem ravno pri radar detektorjih hudo drži rek - za več denarja, več muzike!

https://store.valentine1.com/lab/cd_radar_detectors.pdf
http://www.007radardetectors.com/tests.htm

Teh testov je kot smeti.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Če maj 21, 2009 7:42 am

Imam Cobra 9950 in sem več kot zadovoljen. V samo enem primeru laserja mi je že v prvem tednu poplačal Cobro, bencin v LJ-MS in nazaj in še kosilo za štiri, da o točkah ne govorim. Na koncu ravnine po meritvi in za vogalom je stala patrola in me ustavila, kontrola dokumentov brez besed. Nasproti v civilnem avtu pa je sedel policaj, ki ni doumel zakaj je šlo. Je pa iz Amerike in so po 99€+pošta+carina. Za napačne signale ima IntelliMute funkcijo, ki določa prag proženja po izbiri. Pri laserskih pištolah reagira že na odboje in te opozori, ko še nisi v glavnem snopu, torej bi moral imeti čas poštopati.

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Napisal/-a GorazdO Če maj 21, 2009 10:00 am

a gre za model XRS 9950?
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Če maj 21, 2009 11:04 am

Ja

Uporabniški avatar
M4rko
Novinec

Napisal/-a M4rko Če maj 21, 2009 8:49 pm

res je. Tudi, ko je policaj meril avte pred mano, detektor ni zaznal ničesar.. Zapiskal je šele takrat ko je policaj naciljal name.. In ni piskalo.. kvečjemu zapiskalo.. Kot kaže se je policaju takoj izpisala hitrost in videl da vozim po omejitvah.. Tako da pomoje proti laserski pištoli res ni mogoče uiti.. Tudi z V1 ne, ki pa naj bi spadal v sam vrh detektorjev..

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Če maj 21, 2009 9:16 pm

če bi te pa ustavil tak za foro... pa bi te kaznoval ker uporabljaš to napravo

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi Če maj 21, 2009 9:21 pm

Za to nimajo pravne podlage, razen če bi imel motilca, v tem primeru, pa to ni.

Uporabniški avatar
M4rko
Novinec

Napisal/-a M4rko Če maj 21, 2009 9:33 pm

V sloveniji je dovoljen

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Če maj 21, 2009 9:38 pm

Radar ja, motilec ne. Da bo bolj jasno za tiste, ki še ne vedo ;)

Uporabniški avatar
Spidi_
Nov uporabnik

Napisal/-a Spidi_ Če maj 28, 2009 4:00 pm

Po tisti mapi sodec se potem nekako splača kupiti tudi Whistler 948 Euro, vsaj za italijo in avstrijo. Pa še cena je kar ugodna, okoli 120€ iz Amerike....
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov