To bi pa rad videl, kako bodo policaji štopali kolesarje, me prav zanima. Čez ta prvi most, ko bi me hoteli ustavit bi jo švignil, ka bodo pa potem?
Drugače te lahko policaj ustavi že zdaj, nisi delal izpita za kolo?
1. A če bi bil pa peš, pa bi ti takoj poravnal? Sicer pa ima združenje slovenskih zavarovalnic nekakšen sklad za takšne bedarije.
2. brzostrelko skoz zadnjo šipo in streljat take.... ni druge.
3. Tudi jaz se redno kljub kolesarskim stezam večinoma vozim po cesti. Nemalokrat so me že ustavili policaji.... V končni fazi so se vedno strinjali z mano ali pa me vsaj spustili. Po kolesarski stezi ki jih imamo v mb, se še pes lahko spotakne - ne da si jaz nebi polomil specialke. Znižanja robnikov cesta-kolesarska pa so takšna kot bi nekdo pač z nogo malo robnike noter potisnil ko so jih delali.
4. Včasih je vožnja po cesti pretvegana in se celo kljub kolesarski stezi in cesti vozim po pločniku. Verjameš ali ne - Veliko raje bi se vozil po kolesarski - ampak z ultratanka gumo, napumpano na nekje 9Bar in nevzmetenem kolesu.... je to v naših "vojnih" razmerah nemogoče.
5. Tukaj tvega predvsem on in ne ti - če se vozi po cesti. Če pa se vozi po pločniku po možnosti med peščci pa ni druge kot da potisneš brzozstrelko pri zandnji šipi ven in jih streljaš.
6. Še z avtomobilom vsake tolko kakšna budala kje po enosmerni pripelje. Ne da mi mularija in ostali osli na kolesu nebi.
Ni ga zakona ali papira, ki bi lahko preprečil takšne bedarije kot se dogajajo na cesti. Enostavno ljudje nimajo v sebi dovolj odgovornosti oz. ne znajo razmišljati vnaprej kaj se lahko zgodi. vsi samo gledajo kako bi pridobili 2-3minute v avtomobilu, na kolesu... a malokdo se vpraša da za 2 minuti (pa še to gre po možnosti v leclerca po kilo kruga), tvega življenje. Treba kot prvo porihtat obnašanje naroda... potem pa si bomo lahko zmišljevali še dodatne zakone.
RENO911 je napisal/-a:Pa zakaj se vam zdi, da je cesta primerna za vaše specialke. Specialke so za posebej njim prirejene poligone za treninge. Ni to kolo za v promet ali do trgovine in nazaj. Je enako, kot če se bi s formulo vozil po cestah in bentil, da čez vsako manjšo luknjo nasedeš, da se ne moreš voziti prek ležeih policajev in moraš zaradi tega vse okrog mesta delat kroge, da prideš do cilja,...
Specialke niso kolesa za v promet. Se pa pod določenimi pogoji lahko vozijo po cesti in sicer v spremstvu avtov za treninge, to omogoča zakon in pa v času tekmovanj, ko se promet za ostale udeležence zapre in da cesta na voljo kolesarjem s specialkami.
Specialka ni za promet. Za v promet so temu namenjena kolesa z lučmi, blatniki in zaradi udobja po možnosti z vzmetenimi sedeži in za tiste zahtevnejše z vzmetmi vpetimi kolesi.
Cesta ni dirkališče ali poligon za kolesarje s tekmovalnimi kolesi.
RENO911 je napisal/-a:Pa zakaj se vam zdi, da je cesta primerna za vaše specialke. Specialke so za posebej njim prirejene poligone za treninge. Ni to kolo za v promet ali do trgovine in nazaj. Je enako, kot če se bi s formulo vozil po cestah in bentil, da čez vsako manjšo luknjo nasedeš, da se ne moreš voziti prek ležeih policajev in moraš zaradi tega vse okrog mesta delat kroge, da prideš do cilja,...
Specialke niso kolesa za v promet. Se pa pod določenimi pogoji lahko vozijo po cesti in sicer v spremstvu avtov za treninge, to omogoča zakon in pa v času tekmovanj, ko se promet za ostale udeležence zapre in da cesta na voljo kolesarjem s specialkami.
Specialka ni za promet. Za v promet so temu namenjena kolesa z lučmi, blatniki in zaradi udobja po možnosti z vzmetenimi sedeži in za tiste zahtevnejše z vzmetmi vpetimi kolesi.
kolesar je napisal/-a:RENO911 je napisal/-a:Pa zakaj se vam zdi, da je cesta primerna za vaše specialke. Specialke so za posebej njim prirejene poligone za treninge. Ni to kolo za v promet ali do trgovine in nazaj. Je enako, kot če se bi s formulo vozil po cestah in bentil, da čez vsako manjšo luknjo nasedeš, da se ne moreš voziti prek ležeih policajev in moraš zaradi tega vse okrog mesta delat kroge, da prideš do cilja,...
ti grejo pa specialkarji fejst v nos...
po tujini je kvečjemu še več specialkarjev na cestah
specialka= cestno kolo, se pravi da je za po urejenih cestah
kar se tiče škode, tisti ki imajo licenco (profesionalno, amatersko,turistično,.) so zavarovani in gre s tiste police vn škoda..
tudi preberem kdaj na sosednjem forumu da je kakšen kolesar dobil kazen ..
nič grem gonit za 3 urce, prvo najbolmučnih 5 minut po regionalki, pol pa po lokalki do klanca, pol 2x na klanec kjer ne bo nobenega prometa in nazaj.. (nikjer kolesarske, razen čez 2x rondoja kjer pa res ne uporabljam kolesarske ker ju prevozim veliko hitreje ko avto..)
domi je napisal/-a:Seveda je potrebno prehitet kolesarje s spremstvom v enem kosu. Kako bi pa zgledalo če bi za tabo prehitevalo še več vozil in bi naredili isto, kolona kolesarjev bi se razpotegnila razpotegnila. Čisto normalno da so kolesarji paničarili. Spremstvo so si pa omislili ravno zaradi tebi podobnih voznikov, ki grejo razbijat kolono kolesarjev.
Priporočam ti da se vsedeš kdaj na kolo in s kolegi greste kdaj na malo bolj prometno cesto da vidiš kake neumnosti delajo/mo vozniki včasih.
LP
wavemaker je napisal/-a:In ja, seveda so se razburjal, ker če bi ti enega malo z desnim špeglom zadel, bi on zletel s ceste in se fajn potolkel, lahko tudi ubil. (poznam tudi take primere) Ti pa bi imel kvečjemu eno luknjico na tvojem plehu. Dokler se ti kaj takega res ne zgodi, ti bo mogoče malo mar za kolesarje. Ko pa boš res enega potolkel bo pa to isto, kot da bi se čelno zabil v en drug avto in bi tisti umrl, tebi pa nič nebi bilo. Verjetno ti nebi bilo vseeno, ne?
To velja za vse nestrpne voznike; pazite na kolesatje, ker ko boste nekomu nekaj nardili, bo zelo zelo hudo.
kolesar je napisal/-a:zdajle sem bil 14 dni v švici, prekolesaru 500km od tega pol s punco ki je dosti počasnejša in nobeden niti enkrat ni potrobu..
zakaj?
ker folk spoštuje kolesarje Exclamation
pri nas pa k****n zapelje med gručo kolesarjev ki ima spredaj in zadaj spremstvo pa se sprašuje zakaj se razburjajo še dober da ni reku da se je počutu ogroženega..
kolesar je napisal/-a:Matjazy je napisal/-a:
No sej ni tako hudo, nikogar ne bi kar povozil, če bo pa malo kdo pobremzal zaradi mene, mu pa ne bo škodilo, sploh, če sem jst zaradi njega prej nekaj časa vozil 20km/h namesto 90.
tukaj se vidi kakšen egoist si![]()
še enkrat premisli kaj si naredil, pa če bi lahko bolše naredu..
graal je napisal/-a:Motijo me le takšni egoisti, kot si ti, ki mislijo, da je cesta zgrajena samo z Vas gospod, ne glede na to da moramo zakone in davke plačevati VSI!
graal je napisal/-a:Če bi se naš €goističn narod vsaj malenkost umiril, bi bilo na cesti veliko lepše
graal je napisal/-a:Če bi kdorkoli od teh vrlih šoferjev dojel bistvo CPP-ja - gospoda to je da se v prometu vedno varuje šibkejšega (pešci, kolesarji), - bi bilo take in podobne nestrpnosti precej manj.
BBoss je napisal/-a:graal je napisal/-a:Če bi kdorkoli od teh vrlih šoferjev dojel bistvo CPP-ja - gospoda to je da se v prometu vedno varuje šibkejšega (pešci, kolesarji), - bi bilo take in podobne nestrpnosti precej manj.
Tukaj delajo napako tako tisti, ki razlagajo o "šibkejših" udeležencih predvsem pa tisti ki se tako obnašate kot da ste šibkejši udeleženec.
Prvo kot prvo mora VSAK najprej poskrbeti zase in za svojo varnost. Začnite se obnašat tako in NIKAR se zanašat, da ste šibkejši udeleženci na katere bodo mirkali drugi.
Obnašat se je treba tako, da se čim manj izpostavljaš nevarnosti pri tem pa ti ZELO pomaga, da se čimbolj držiš ZVCP in da ti rdeča luč res pomeni STOP in ne to, da lahko grem čez, če ni policaja v bližini.
Kaj hočem povedat - če se VSI udeleženci obnašamo po načelih ZVCP bo kar naenkrat na cestah veliko manj tako imenovanih "kritičnih situacij".
Še 1x, nehajmo govort o šibkejših in močnejših udeležencih ampak se začnimo obnašat prometnim predpisom primerno in začnite se že 1x za božjo voljo obnašat tako, da boste sebe najprej zaščitili in ne pričakujte od drugih, da bodo drugi ščitili vas, če se sami ne znate.
kolesar je napisal/-a:Matjazy je napisal/-a:
No sej ni tako hudo, nikogar ne bi kar povozil, če bo pa malo kdo pobremzal zaradi mene, mu pa ne bo škodilo, sploh, če sem jst zaradi njega prej nekaj časa vozil 20km/h namesto 90.
tukaj se vidi kakšen egoist si![]()
še enkrat premisli kaj si naredil, pa če bi lahko bolše naredu..
graal je napisal/-a:
Motijo me le takšni egoisti, kot si ti, ki mislijo, da je cesta zgrajena samo z Vas gospod, ne glede na to da moramo zakone in davke plačevati VSI!
kolesar je napisal/-a:če nebi skrbel za to da bi najprej sebe zaščitl pol bi šele bil križ, se vsak zaveda tega...
BBoss je napisal/-a:Kritik žal ti ne razumeš kaj sem povedal in v svojem pisanju točno to povdarjaš. Ne smemo razlagat, da imajo šibkejši udeleženci po defoltu prednost. Zakaj? Zato ker je v človeški naravi in v glavi pač potem to zapisano tako, da pešec misli, da ima prednost in kar stopi na cesto in PRIČAKUJE, da bo nekdo ustavil. Se pravi, da da svoje življenje v roke neke tretje osebe, ki jo sploh ne pozna - v bistvu reskira samo na osnovi tega, da je nekej slišal, da imajo šibkejši udeleženci prednost.
Ne SMEMO se nikoli zanašat na dejanja nekoga tretjega in da bo odreagiral točno tako kot pričakujemo in to je tisto o čemur govorim, da je treba najprej zaščititi samega sebe in se nikakor ne zanašat na druge.
Zato govorim da je razlaganje o šibkejših udeležencih pa da imajo prednost zelo dvorezen meč, ki naredi raje več škode kot pa koristi.
Ljudje so žal v večini ovce in egoisti pa marsikdo raje dela po načelu "ja sej mam prednost, pa v ZVCP piše, da sem šibkejši udeleženec" pa kar zakolovrati na cesto.
To samozaščitno obnašanje te najbolj varuje tudi pred nekulturo ostalih udeležencev saj na svoje samozaščitno obnašanje lahko vplivaš na nekulturo in dejanja drugih pa ne moreš.
Ne vem no, a je to res tako težko razumet? Da pa ne bo pomote, seveda bi morali vsi udeleženci še posebej paziti na šibkejše ampak prvi korak je pa le njihov in čisto nič ti ne pomaga, če ti na nagrobnik napišejo "tukaj počiva BBoss, imel je prednost"
graal je napisal/-a:
BBoss, s tem delom se popolnoma strinjam, se pa vidi, da ciljaš na pešce, ki "izsiljujejo" prednost na prehodu za pešče, čeprav imajo tam prednost.
graal je napisal/-a:Je pa popolnoma res, da se tudi kolesarji in pešci znajo tam "obnašat" neprimerno lepše.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov