Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr sep 26, 2007 2:33 pm

Pavel_P je napisal/-a:Če cop1 v službenem času surfa na netu pa mu jst tuki napišem pejt u pm ali kaj podobnega, je to žaljenje uradne osebe in sem lahko kaznovan?

Sprašujem zgolj v informativno-izobraževalne namene.

OFF:
Hehehe... lepo, da se izobražuješ tudi izven delovnega področja. To še marsikomu ne bi škodilo.

ON:
Racija edino pravilna. Edino premalo ujetih glavnih akterjev in zato potem takem košenje 7 centimeterske trave namesto metrske.

Dalanje pametnega kaj bo božiček prinesel tud ni lepo. Jaz pravim naj nosi celo leto po malem, ne pa enkrat na leto in potem se dela pametnega, kaj vse je prinesel.

OFF:
Sicer pa nagrado za "Reci cop-u cop" ponovno dobi: Master7

Se opravičujem, ker delam iz sebe budalo, ampak trenutno najbolj pametne stvari berem od omenjenega uporabnika foruma. Saj ne da bi ostale zaničeval ali pa da ostali ne pišete dobro, ampak je on med redkimi, ki zadane bistvo in ga tudi lepo obrazloži.

Uporabniški avatar
Turbobitch
Stalni uporabnik

Kraj: Prvi levi sedež 5ke GTT

Napisal/-a Turbobitch Sr sep 26, 2007 3:07 pm

Master7 prid u petek na Rudnik mal pogledat.
kar se pa cop-ena tiče pa nevem zakaj bi se ti men smejal. Vsak policaj ko vidi/sliši moj avto me ustav in ves veselo nasmejan ob 4 zjutraj vpraša, ste kej pil, imate vse homologirano, oprema? pa lepo rečem ne nič nisem pil in ne nimam homolomo ker je vse original in ja imam opreme. Najprej nasmejan pogleda prometno, in že nasmešek se malo skrije...pa res to je turbo (ne d**** neumen itak da je turbo)Še vedno malo nasmejan me pospremi do prtljažnika in poglej ga zlomka oprema je vsa tam. Nasmeha nekako ne vidm več. Mi da za pihta in joj poglej ga zlomka 0,00. Vidno nezadovoljen ker nisem nič kasiru me odslovi. Jst ap z nasmeškom ..Srečno in se odpeljem.
Slika
Ne mene krivit za Mobisux, če maš pa probleme pa sam prtiski prekliči.

cop1
Nov uporabnik

Napisal/-a cop1 Sr sep 26, 2007 3:10 pm

Še enkrat in zadnjič naj vem povem, da sem prestar, da bi si dvigoval ego na tem forumu kot si ga nekateri, ki pljuvajo po policiji ali meni (mi je čist vseen, ker sem tega že vajen in mi ne more od vas noben do živega!) Očitno ste nekateri tako pametni, da se vam ne da dopovedat, da se bo ilegalne d.r. preganjal do konca, pa ne glede na to kdo bo bil kaznovan "nedolžni" ali "dolžni"! Važno da se to preneha! Jasno pa je, da je za vse boljš, da se dobi po vaše "dolžne"!
Master7 naštevaš nek priimke (kdo so to?) in kr neki BTC - uglavnem ti nisi bil nikol policist!!! Dej mi razlož no kaj je v BTC-ju - kak oddelek in kje je enota SENP - po starem republiška prometna?
In ne, nisem na forumu med delovnim časom, ker med službo nimam časa za te stvari, pa tud povezave do interneta nimamo na naših računalnikih, ker ga jz za svoje delo ne rabim! Kar se tiče kršitve, če nekoga pošlješ v k... ali p.m. - vse piše v ZJRM-1 (ne glede al sm v službi al ne, je to kršitev, samo člen je drug če žališ uradno osebo ali pa občana)
Z izražanjem nekaterih je očitno, da je tuki kr neki priimitivcev al je pa dons za to kriva polna luna?! Na nivo teh priimitivcev pa se ne mislim spuščat!

Ajd uživajte! Nej vam bo mirna cesta!

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr sep 26, 2007 3:26 pm

Tak kot je že nekdo napisal, če nebi bilo TV-ja tam med dogajanjem, nebi policaji nič naredli. Zdaj pa si glasen, kako se bo spucalo vse. Sej pravilno, samo če se nebi predvajalo po televiziji dvomim, da bi bli tak glasni nekateri, med drugim tudi ti cop1, da se bo preganjalo te osebke, ki ilegalno dragajo.

In ja, s tistimi posti o božičku in darilih so bili prav nepotrebni in napisani tak, kot da si se hoto pohvalit kaj si pa kakšno uniformo nosiš. ;)

LP
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr sep 26, 2007 3:29 pm

cop1 je napisal/-a:Še enkrat in zadnjič naj vem povem, da sem prestar, da bi si dvigoval ego na tem forumu kot si ga nekateri, ki pljuvajo po policiji ali meni (mi je čist vseen, ker sem tega že vajen in mi ne more od vas noben do živega!) Očitno ste nekateri tako pametni, da se vam ne da dopovedat, da se bo ilegalne d.r. preganjal do konca, pa ne glede na to kdo bo bil kaznovan "nedolžni" ali "dolžni"! Važno da se to preneha! Jasno pa je, da je za vse boljš, da se dobi po vaše "dolžne"!
Master7 naštevaš nek priimke (kdo so to?) in kr neki BTC - uglavnem ti nisi bil nikol policist!!! Dej mi razlož no kaj je v BTC-ju - kak oddelek in kje je enota SENP - po starem republiška prometna?
In ne, nisem na forumu med delovnim časom, ker med službo nimam časa za te stvari, pa tud povezave do interneta nimamo na naših računalnikih, ker ga jz za svoje delo ne rabim! Kar se tiče kršitve, če nekoga pošlješ v k... ali p.m. - vse piše v ZJRM-1 (ne glede al sm v službi al ne, je to kršitev, samo člen je drug če žališ uradno osebo ali pa občana)
Z izražanjem nekaterih je očitno, da je tuki kr neki priimitivcev al je pa dons za to kriva polna luna?! Na nivo teh priimitivcev pa se ne mislim spuščat!

Lej oprosti, nimam nič proti tebi, ampak grobo si začel tudi sam. In glede na to, da praviš da si prestar in prenavajen takega obnašanja bi tudi od tebe pričakoval drugačne objave. Torej tudi ti nisi na tako visoki ravni kot praviš da si in ravno to najbolj (kot izgleda) moti ostale.

Lp in tudi tebi mirno cesto.

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Kraj: Okolica Ljubljane

Napisal/-a Master7 Sr sep 26, 2007 3:40 pm

cop1 je napisal/-a:Še enkrat in zadnjič naj vem povem, da sem prestar, da bi si dvigoval ego na tem forumu kot si ga nekateri, ki pljuvajo po policiji ali meni (mi je čist vseen, ker sem tega že vajen in mi ne more od vas noben do živega!) Očitno ste nekateri tako pametni, da se vam ne da dopovedat, da se bo ilegalne d.r. preganjal do konca, pa ne glede na to kdo bo bil kaznovan "nedolžni" ali "dolžni"! Važno da se to preneha! Jasno pa je, da je za vse boljš, da se dobi po vaše "dolžne"!

Bom kratek. Nikjer nisem napisal, da sem bil policaj! Sem pa opravljal funkcijo v okviru MNZja ter Policije. Bolj jasno?

Priimki višjega kriminalista, policaj, vodja skupine, voddja oddelka, itd. Ne bom pisal kaj je kdo. Sam veš zakaj. Obstaja tajnost podatkov. Zdaj jih bom tudi zbrisal do polovice, ko si jih videl.
Glede na to, da si policaj ter si marsikaj poveste med sabo potem najbrž veš, da je v BTCju oddelek g........kriminala?
Kar se pa tiče SENP, je Šiška dovolj? Ulico pa sam napiši, ker to niso ravno javni podatki, tako da jih ne bom trobil naokoli. Niso pa vsa vozila tam parkirana, nekaj jih je na PP Brdo, nekaj v Šiški, odvisno. Za razporeditev vozil so zadolženi tisti malo višje. So pa ločeni na Kranj, MB, itd. Bo dovolj?

cop1
Nov uporabnik

Napisal/-a cop1 Sr sep 26, 2007 4:13 pm

Kar sva si odgovarjala z adis-om je bila šala (a ni bilo razvidno?! mislim da je adis to dojel) V prvem sporočilu pa sm vas samo opozoril, da bodo še akcije, zato raj prenehite s tem! Pred tem kar je bilo na TV pa smo sami ukrepal kukr smo lohk dve patrulji (ena s kiblo), sam ste šli sami mal predaleč in potrebna je bila večja akcije, organizirana od zgori! S čem sem se bahal, še zmeri ne vem? Ti Master7 pa si začel s povečevanjem k... in dal namig, da si bil zaposlen v policiji oz. na MNZ. Ne vem kaj si mislil s Kopač-em, McDonaldsom...? Če si rabil nasvet, ti povem, da je čist uredu sam se kmal prenaješ, pa ponoči nimaš kaj dost izbire...
Drugač je pa forum namenjen za osebne izjave in gor dajem svoja mnenja, ne pa uradna mnenja policije, ki so verjetno tud dost drugačna kot so moja! Med mojimi mnenji pa je normalno opazna tudi poklicna deformacija...

cop1
Nov uporabnik

Napisal/-a cop1 Sr sep 26, 2007 4:30 pm

Lumpy! Kdo ti je pa reku da si manj vreden, a se tko počutiš - si zakompleksan? Vidim da tvoj besednajk več besed kot 3, vmes pa je k..., ne prenese! Glede zadnjega tvojega stavka pa hvala enako... jaz se z ničemer ven ne mečem... to je očitno tvoj kompleks!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr sep 26, 2007 5:08 pm

Cop1, tale tvoj stavek me je orenk zmotil!
Očitno ste nekateri tako pametni, da se vam ne da dopovedat, da se bo ilegalne d.r. preganjal do konca, pa ne glede na to kdo bo bil kaznovan "nedolžni" ali "dolžni"! Važno da se to preneha! Jasno pa je, da je za vse boljš, da se dobi po vaše "dolžne"!

Kot sem že večkrat povedal, nekateri se tam zbiramo že dolgo časa. Niti ne stojimo ob cesti, da bi gledali kaj nekateri prepotentni mladci počnejo na cesti. Samo debatiramo in to naslonjeni na svoje avtomobile. Potem pa se proti polnoči odpeljemo in policija začne take ustavljat. Taki potem dobijo kazni zaradi nehomologiranih delov (ok to smo dali skozi v tej temi - pač očtno morajo tudi oni dobit kazni) in so zmerjani z dirkači, ter če se ne najde nobene druge stvari, se gre pa gledat v prvo pomoč in se šteje sponke.

Pač take zadeve meni niso všeč, zato sem tudi odprl to temo. Mi je vseeno če policisti lovite tiste, ki norijo po cestah in delajo prekrške, samo zakaj morajo potem nastradat nekateri, ki teh stvari ne počnejo, pa nimajo vseh 12ih sponk v prvi pomoči.
In zaradi takih stavkov; "Bodo nastradali in dolžni in nedolžni!", se vam lahko zgodi še več "nepokorščine", ampak tudi v obliki, ki si je ne želite.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
cr33p
Novinec

Napisal/-a cr33p Sr sep 26, 2007 5:19 pm

Tale stavek "Bodo nastradali in dolžni in nedolžni!" res malo bode v oči. Ce je tako razmisljanje policistov, potem je ocitno bolje, da hodim pes okrog.

Po drugi strani pa, če maš na kupu 100 avtov, kako ločiš med tistimi, ki dragajo in tistimi, ki so samo parkirani in so naredili krog ali dva po parkiriscu, ter ustavis samo "krive"?!? Tudi ko je akcija "promilcek" ustavljajo vse po vrsti in ne samo pijance. Daj malo logicno pomisli, no!

Glede na to, da pravis, da so pri Rutarju tudi taki, ki se za dirke ne zmenijo, naj se pac dobivajo drugje. A je tak problem??

Tiste debile, ki so se *morali* bahati pred kamero, pa upam da dobijo in jih spravijo h pameti - ce ne drugace, pa z kaznimi.

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Sr sep 26, 2007 5:24 pm

cr33p je napisal/-a:Tale stavek "Bodo nastradali in dolžni in nedolžni!" res malo bode v oči. Ce je tako razmisljanje policistov, potem je ocitno bolje, da hodim pes okrog.

Tako je razmišljanje nekaterih posameznikov znotraj organizacije, kar pa meče slabo luč na vse ostale in to meni ni všeč :?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr sep 26, 2007 5:29 pm

cr33p je napisal/-a:Tale stavek "Bodo nastradali in dolžni in nedolžni!" res malo bode v oči. Ce je tako razmisljanje policistov, potem je ocitno bolje, da hodim pes okrog.

Očitno je!

cr33p je napisal/-a:Po drugi strani pa, če maš na kupu 100 avtov, kako ločiš med tistimi, ki dragajo in tistimi, ki so samo parkirani in so naredili krog ali dva po parkiriscu, ter ustavis samo "krive"?!? Tudi ko je akcija "promilcek" ustavljajo vse po vrsti in ne samo pijance. Daj malo logicno pomisli, no!

Ko je akcija promilček, mi še nikoli niso šli gledat v prvo pomoč če imam vseh 12 sponk. Pač je akcija v kateri preverjajo če si pod vplivom alkohola. Tukaj pa iščejo zanalašč nekaj, da ti lahko dajo kazen - to je pa velika razlika.
Kako pa najti tiste prave krivce?
1.) Imajo posnetek in Sveta, kjer se lepo vidi, kdo nori.
2.) imajo provide, pa radarje in naj postavijo na tiste konce polno teh zadev in naj potem radarji merijo in slikajo.
3.)...

Če meni en osebek ob dežju vrže recimo dežnik v glavo, tudi ne grem kr po ulici in nalomim vsakega, ki ima dežnik v roki!!!

cr33p je napisal/-a:Glede na to, da pravis, da so pri Rutarju tudi taki, ki se za dirke ne zmenijo, naj se pac dobivajo drugje. A je tak problem??

Zakaj se ti recimo, ker se s tvojim sosedom ne razumeta dobro, ne odseliš 100km stran?
Zakaj bi se od tam selili nekam drugam?
cr33p je napisal/-a:Tiste debile, ki so se *morali* bahati pred kamero, pa upam da dobijo in jih spravijo h pameti - ce ne drugace, pa z kaznimi.

Tistih ne bodo. Jih tudi že prejšnji teden niso.
Old subarus never die, they just get faster!

krypton
Novinec

Napisal/-a krypton Sr sep 26, 2007 5:34 pm

Nebivedu

Ti maš pa res težave, če nimaš homologiranih naprav in obvezne opreme si v prekršku in nisi nedolžna žrtev.

Ti si sigurno človek brez greha, ki se ti vsakič ponovno dogaja krivica, ker imaš nonstop prav, in je vse razen tvojega pogleda na svet totalno narobe.

Uporabniški avatar
sergej
Novinec

Kraj: Lovrenc na Pohorju

Bedarija

Napisal/-a sergej Sr sep 26, 2007 5:46 pm

Po moje bo ilegala vedno, pa racije ali brez njih.Glede na kazni nimam komentarjev!!PREVISOKE!! npr. zarad 16 col namesto 15. hallo!!
Pa še k našim uniformiranim fotografom!!

Policija je pač tak, opravljajo službo, AMPAK (UPOZARJAM NISO VSI ENAKI), Nevem ampak kod vemo šefi njim pritiskajo na njih pišite,pišite,...kazni..
In na žalost je veliko policistov takšnih ko svari jemlejo [color=red]osebno [/color]in nastopi bes itd,

DELO PA VELIKOKRAT UPRAVLJAJO NESTROKOVNO IN NEPROFESIONALNO.In pozabljajo da je!1. Naloga policista varovanje človeškega živlenja...in ne 16 col imas KAZEN DOBIŠ :twisted: HALLO.
in še nekaj naj bi še spuščali kriterije za vpis v šolo za policista Vsi pa vemo kakšna pooblastila imajo Tak da ne se čudit če počasi nebodo znali pozdravit!!!
Zadnjič spremenil sergej, dne Če sep 27, 2007 7:40 am, skupaj popravljeno 1 krat.

krypton
Novinec

Napisal/-a krypton Sr sep 26, 2007 6:39 pm

Glej če imaš 16 ke namest 15 col, in imaš vse homologirano je čist ok.
Če pa jih nimaš pa si v prekršku, za take stvari pa je predpisana globa.

Si predstavljaš, da bi lahko na avto obesil kaj bi hotel. Sn prepričan, da bi videl na cesti vse od slonovih oklov naprej, pa do z i-profili obdan avto, pa da pol vidimo, ko je jači. Take stvari vodijo v propad sodobne civilizirane družbe.

Po tvoje sem b****, ker imam platišča, ki so večja od serijskih homologirana. Pač sn dal 15 000 sit- bivših pa mam mir. Aje to tako težko naredit al kaj. Zaj edino, če si star 18 let mašđ 3 dni vozniško in misliš, da si car na cesti in ti noben nič ne more.

V Avstriji če maš karambol, pa nimaš original homologiranih delov, tu veljajo tudi platišča, si pri zavarovalnici oplel. Malo za v razmislek, kaj je brezveze in kaj ne.

Balkan je otišao balkanci smo ostali.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr sep 26, 2007 6:48 pm

V ZDA ni potrebno nič homologirat, pa nobenemu nič ne manjka :?:

Uporabniški avatar
ArminLegenda
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ArminLegenda Sr sep 26, 2007 6:50 pm

Nebivedu za predsednika :tomidelej:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr sep 26, 2007 6:54 pm

Tu se pojavlja analogna situacija tisti glede varnosti v prometu, ko (skoraj) vsaki nesreči kot vzrok pripišejo "neprimerno hitrost"! (Kot da ne bi bila vsaka nesreča že po lastni definiciji vedno posledica neprimerne hitrosti!) Zakoni/predpisi in njih izvrševanje so namenjeni (bi morali biti) predvsem večji varnosti - tudi na cesti - in to enačenje sponk ali 16 colskih felten z nekimi home made podaljški ali zaslepljujočimi xenonkami ne more bit produktivno in v prid večji varnosti na cestah, je pa hitro kontraproduktivno (najmanj - "kjer je bik, naj gre še štrik" - in še polno podobnih - za začetek).

Tega bi se dober policaj moral zavedati, če se že njegovi šefi ne. En minimum strokovnosti bi pa le pričakovali. A dokler bo tako stanje (vse v en koš, ne glede na posledice in učinke, ne glede na porast smrtnih žrtev), bo obstajal tudi prikrit revolt do spoštovanja takih neživljenskih in nesmiselnih zakonov ter do njihovih izvrševalcev. Obstajal bo tudi prikrit posmeh nesposobnim (nestrokovnim) šefom policije, ki ga ti že zaradi čisto človeških nagibov ne bodo smeli pripoznati, a bi ga, če bi priznali nekatere napake.

Morda tu lahko največ naredijo policaji s terena in njihov sindikat? Seveda lahko tudi javnost nekaj naredi, a s takimi ("uravnoteženimi") novinarji se dobronamernih oz. strokovnih pripomb javnosti niti ne sliši. To je značilnost in problem vseh totalitarnih režimov - žal smo mi trenutno v tem obdobju.

Žal bo do novih volitev in morda bolj odzivnih šefov preteklo še precej vode - medtem pa lahko štejemo mrtve in preklinjamo sponke kot simbol napačnih ukrepov. Oz. kot je nekdo že dobro povedal - "Psi lajamo, karavana gre dalje (v prepad)".

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Sr sep 26, 2007 7:23 pm

pri nas je problem na vrhu. imamo politike ki nimajo pojma o svojem delu. minister za ceste je lesar po poklicu, minister za zdravstvo je en ki je imel prej bureke čez in itd. tako da se ni za čudit da šefi policij so isti bedaki. oz. delajo kar jim rečejo, čene jih odstranijo. in nekateri policaji (večina) ne znajo mislit z svojo glavo (valjda, policaji). morejo gnjavit nas smrtnike, ker falote ne smejo. so zaščiteni od same policije! banda sakramenska!
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr sep 26, 2007 7:54 pm

no eni ste se kar oborožili z posti hehe no kakorkoli že @cop1: vem šala je bila, pač malo se mormo zezat

kar se tiče nasplošno vsega tega kar je bilo napisano pa, da je potrebno kaznovati tiste, ki so proti nekim pravnim normam oz. jih ne spoštujejo se pravi zakon. kar se tiče kaznovanja nedolžnih pa se s tem ne strinjam, naj se kaznuje tiste ki dejansko počnejo "nered" in policija ima vsa pravna sredstva da tem osebkom to tudi dokaže npr. postavitev obcestnih vozil z nameščenimi kamerami itd...ali pa celo uniformirane policiste itd.....

treba je strokovne ljudi postavit na položaje na katere spadajo in ne "kr ene", no to moč imamo mi občani, saj mi glasujemo za ljudi ki vodijo našo državo, če nam kej ne paše pa vabi referendum itd.....

ponavljam pa le tole: ne metat vseh policistov v en koš, so tudi taki ki pogledajo čez prste in so dejansko ok pri opravljanju svojega dela in se temu tudi posvetijo, pač eni imajo včasih slab dan včasih pa malo boljši dan, tako kot ga imamo mi v šoli/faksu/službi/doma ali pa na cesti

lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov