Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Turbobitch
Stalni uporabnik

Kraj: Prvi levi sedež 5ke GTT

Napisal/-a Turbobitch So okt 06, 2007 8:12 pm

Jah oboji primeri so. Prejle sem ga uletaval po Tržaški, zigzagav levo desno pač in sem prehitel policaja in jasno lučke. Dokumenti bla bla vse mu dam se pomenva . Vpraša zakaj hitr sem pač mirno rekel da se mi mudi domov, grem vn pihal 0,0 kot vedno ker ne pijem. Lepo reče počasi naprej prosim pa sem se lepo nasmehnu in odpelal. Vse je blo kul ker jaz nisem ugovarjal on se pa ni delal pametnega ampak je bil miren ij prjazen. Tak da niso vsi policaji bedni.
Slika
Ne mene krivit za Mobisux, če maš pa probleme pa sam prtiski prekliči.

Uporabniški avatar
robi13
Nov uporabnik

Napisal/-a robi13 So okt 06, 2007 8:40 pm

Bo držalo PiLLe, da je enih več kot drugih. Izhajal sem tudi iz Voithovega primera. Na eni strani alkohol, prerekanje, itd. Na drugi strani pa tako kot navaja, drži da ni prekršek po ZVCP, če vozniško ni podpisano, pa maksimum globe na položnici je 1200 EUR in ne 1300 (17. člen Zakona o prekrških).

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne okt 07, 2007 3:43 am

Slide je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:Mislim da je škoda da se karkoli pregovarjava, to da tud slučajno nisem policaj pa sem ti tud že parkrat povedal :roll:
sem mislil da sem bil dovolj jasen...

LP

ce noces debatirat o svojih komentarjih, ne komentiraj. tako bo najbolj jasno.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne okt 07, 2007 3:49 am

robi13 je napisal/-a:Bo držalo PiLLe, da je enih več kot drugih. Izhajal sem tudi iz Voithovega primera. Na eni strani alkohol, prerekanje, itd. Na drugi strani pa tako kot navaja, drži da ni prekršek po ZVCP, če vozniško ni podpisano, pa maksimum globe na položnici je 1200 EUR in ne 1300 (17. člen Zakona o prekrških).

no js mam 1290 tko da hvala za info, bom nastudiral jutr se to mal..

Uporabniški avatar
blazz
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a blazz Ne okt 07, 2007 8:59 am

Voith je napisal/-a:haha men so napisal kazen 1300€ ker sem:

- Imel pijano sopotnico (objektivna ocena-nedokazano)

WTF, a pol u bistvu nič ne nuca, če eden od kolegov na žuru ne pije in potem vozi?
Edina možnost (teoretično) je potem, da ko se ga enkrat nakoktaš, prespiš v baru.
Po tej logiki bi potem lahko kazen plačal tudi taksist, voznik avtobusa, vlaka...
Če to ni kr neki!

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Ne okt 07, 2007 9:28 am

blazz je napisal/-a:

WTF, a pol u bistvu nič ne nuca, če eden od kolegov na žuru ne pije in potem vozi?
Edina možnost (teoretično) je potem, da ko se ga enkrat nakoktaš, prespiš v baru.
Po tej logiki bi potem lahko kazen plačal tudi taksist, voznik avtobusa, vlaka...
Če to ni kr neki!

Pijan sopotnik se ne sme prevažati na sprednjih sedežih.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne okt 07, 2007 9:35 am

blazz je napisal/-a:

Če to ni kr neki!

Tukaj ni problem v količini, ampak v dokazovanju da je ona sploh karkoli spila...in to bo policist bolj težko oziroma nemogoče dokazal, kako pa v praksi sodišča obravnavajo to stvar pa ne vem. Vozniku se vedno da pihat, ker je pomembna tudi količina alkohola, poleg vedenja. Za moje pojme, bi bilo pravilno in korektno tudi tukaj dat pihat, toliko da se dokaže prisotnost alkohola(pa tudi če 0,1) in če se že takrat nekdo obnaša kot k****n na desnem zicu, se potem napiše kazen za ta prekršek. vozniku se pa vedno da pihat, ne pa kar nekaj na pamet(kar se tudi tukaj pomojem ne bi smelo dogajat)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Ne okt 07, 2007 10:39 am

Da malo uletim. Nisem se poglabljal v delovanje teh merilcev alkohola, ki se uporabljajo na cesti. To so samo indikatorji alkohola v izdihanem zraku. Za točno izmerjeno količino alkota v nečem se uporabljajo etilometri, katere potrdi zakon o meroslovju.

lp

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne okt 07, 2007 1:32 pm

etilometer sem zahteval. pokazal je 0.29. Sem pa preden sem šel vozit pihal v žepni alkotest, ki je pokazal po starem 0.40, se pravi 0.20 po novem.

Treba je razumet, da se v mojem avtu zadej ne da vozt če maš noge, sploh pa če je spredi prazn zic.

(f you want to get in the rear, youll probably need legs that are less than two inches in diameter, else youll need to sit sideways. And remember to duck when the tailgate closes, else you could find yourself wearing the rear screen as a hat, which as the Audi TT has shown us, is very This Year.)

in še enkrat: če bi se, oz. če sem se obnašal neprimerno, potem je JRM upravičen, ni pa upravičeno, da mi da za nepodpisan izpit ZVCP-1 -UBP4 člen 138 odstavek 2 zveza 1, ker je to goljufija težka 500€. da ne govorimo o tem da se je zapiču v vsako možno stvar in da sem imel pri postopku občutek da sem najmanj atentator JFK-ja..

preveč filmov.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Ne okt 07, 2007 1:54 pm

Voith je napisal/-a:etilometer sem zahteval. pokazal je 0.29. Sem pa preden sem šel vozit pihal v žepni alkotest, ki je pokazal po starem 0.40, se pravi 0.20 po novem.

Treba je razumet, da se v mojem avtu zadej ne da vozt če maš noge, sploh pa če je spredi prazn zic.

(f you want to get in the rear, youll probably need legs that are less than two inches in diameter, else youll need to sit sideways. And remember to duck when the tailgate closes, else you could find yourself wearing the rear screen as a hat, which as the Audi TT has shown us, is very This Year.)

in še enkrat: če bi se, oz. če sem se obnašal neprimerno, potem je JRM upravičen, ni pa upravičeno, da mi da za nepodpisan izpit ZVCP-1 -UBP4 člen 138 odstavek 2 zveza 1, ker je to goljufija težka 500€. da ne govorimo o tem da se je zapiču v vsako možno stvar in da sem imel pri postopku občutek da sem najmanj atentator JFK-ja..

preveč filmov.

Voith, a na tole si pihal :?:

http://24ur.com/bin/article.php?article ... ia=6040797

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne okt 07, 2007 4:44 pm

jap. ze veckrat. enkrat so mi dal pihat z etilometrom k mu je potekel rok umerjenosti :> pol sm se prtozu na to in dobim nazaj posto da mi prilagajo potrdilo o umerjenosti prlozen ni blo pa nic.. napihu sm pa isto nekje okol 0.30

ta naprava je drgac prou fletna k ne laze tok k uni smrdljivi alkotesti k dostkrat tut za 30~40% lazejo

aja pa etilometer se ogreva 45minut tko da ce zahtevas etilometer mors met cas..

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Ne okt 07, 2007 9:12 pm

Tole o vaši prijaznosti do policistov rahlo vleče na pojem ovac in podobnih živali s črednim nagonom.Sej je lepo, da si prijazen in spoštljiv pač "normalen".Ni pa treba biti osladen.Policaj ima svojo službo in ne bi smelo biti nič narobe, če kakšno stvar vprašaš, bla bla bla....Sej nismo v policijski državi.Da se pa spravi nate, ker mu ni všeč ton tvojega glasu je pa debilizem brez primere.Sej nismo v Sovjetski zvezi, da bomo samo kimali in podpisovali.Tak sistem je debilen.On naj opravi svoje delo in naj izvršuje zakon v smislu, v katerem je bil napisan.Če mu j***m mater naj mi napiše žaljenje uradne osebe in ne, da šteje sponke, žarnice in podobno. :roll:

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne okt 07, 2007 11:15 pm

+1 on that.

vsi so posrani tok, da nc jasn.

folk dobi kr ene kazni totalno neutemeljene pa kr placa... zakon dela v prid policajev in ns.. zato ga uporabte sebi v bran ce se le da, ne pa kadit tice prevarantskim policajem.

dejte mal hrbtenice met ffs.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Po okt 08, 2007 6:52 am

Eni majo ocitno travme pred policisti in kot zgleda je to vecina. Mogoce jih celo razumem, ce se spomnim na mojega kolega. Ko zagleda policaje model otrpne, pulz 200, panika v avtu. :roll: :D . 1x mi je na AC tako pocel v avtu, da je se mene postal strah.

Bom pa opisal dva primera in se malo nanastata na zadnje poste, ko smo ze malo off. Bil ustavljen v Logatcu. Sel sem od doma in so povabili na pir. Zakaj pa ne. Med tem pirom me klice se 1 kolega, ce uletim v LJ. Sounds like fun. Zakaj pa ne. Ruknem tist pircek, v skret in proti prestolnici. Ko jih zagledam pred mano, vrzem oci se na stevec in kaze slabih 70. :? Ah ja, pa smo ob nekaj 10.000 takratnih sit. Se ustavim pregled dokumentov in ce je bilo kaj alkohola. Na vprasanje sem pritrdil. Koliko? En pir je bil ( bila sta pa dva :P ) Koliko casa nazaj? Si vzamem cas pogledam na BC in recem priblizno 45min nazaj. On vstraja. Samo iz avtomobila smrdi vec kot po enem piru. Aha, pa smo tam in spet lepo odvrnem. Ja se ni problema, grem pihat, da ne bomo sedaj ugotavljali ali je bil eden, dva ali pol gajbe. Spet gleda dokumente, nekaj rece in spet z lahkoto odvrnem. Lejte, ni problema gremo pihat. Hotel je se dodatno opremo. Stopim iz avtomobila odprem pritljaznik in se stegnem proti zakeljcku v kateri je prva pomooc, trikotnik,....Policaj takoj zadovoljen se preden sem ga sploh uspel doseci. Vztrajam naprej, ne ne se lahko pokazem. V redu je. Potem sem pa po hitrem postopku vzel dokumente in via naprej, dokler se ne premisle, ker sem 100% da bi lahko kaj fasal zaradi malenkostne prekoracitve hitrosti.

Spet drugi primer je pa kako se z enim vprasanjem vse spremeni. :? Ustavljen v Skofji Loki. Najprej pride do mene moska oseba malo debatiramo in se pregovarjamo, dokumeti. Zmotilo ga je tole, ker sem iz krizisca malo potegnil in je videl, da sem hitro prisel za ritjo spredaj vozecega. Gre z dokumeti v avto in se caka. Pri postopku me nekaj zmoti in si med cakanjem poiscem pisalo, papir in si zapisem datum, uro, registrsko policijskega vozila in priblizni kraj. Dokumente mi nazaj prinese punca. Ker sta mi manjkala samo se priimka jo lepo vprasam za njej priimek in kolega v avtomoblu. Lepo se zahvalim in lahko noc. Punca se vsede v avtomobila in sem ocitno stopil na zulj. Hotel sem samo vedet priimek. Prleti moski nazaj in se 1x zahteva dokumente z malo drugacnim odnosom :? :bonk .

Ja, ocitno je najbolje biti tiho in kimat. Nazalost vsi nismo taki.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Po okt 08, 2007 7:37 am

A v usa pa še nisi bil ustavljen? :) Bi blo zanimivo primerjat odnos tukaj - tam, čeprav se mi nekako zdi da je v usa še bolj v stilu tak kot si ti, tak je policaj, se pravi bolj korekten. Res pa da si tam bolj ne upajo izzivat :D

Uporabniški avatar
cr33p
Novinec

Napisal/-a cr33p Po okt 08, 2007 8:46 am

W|zz je napisal/-a:A v usa pa še nisi bil ustavljen? :) Bi blo zanimivo primerjat odnos tukaj - tam, čeprav se mi nekako zdi da je v usa še bolj v stilu tak kot si ti, tak je policaj, se pravi bolj korekten. Res pa da si tam bolj ne upajo izzivat :D

Ni treba it v Zda, samo do Italije se je treba zapeljat, da postane zanimivo. En policaj pregleduje tvoje dokumente, drugi pa stoji za avtom z orozjem (brzostrelko) v roki :)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po okt 08, 2007 11:29 am

sm bil na sodiscu dons..

sodniku tut ni jasn kaj je narobe s tem policajem.
zdj sledi se zaslisanje njega pol pa epilog.. me prou zanima kaksen bo.

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Po okt 08, 2007 11:46 am

keep us updated...
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po okt 08, 2007 1:35 pm

Ko čakamo na Voithov epilog pa še en zanimiv dogodek srečanja s policajem, ki sem mi je zgodil nekega sobotnega večera nekje na Dolenjskem.

V glavnem ravna regionalka gre skozi odprto razsvetljeno naselje opremljeno s pločnikom levo in desno in se vozim 60km/h po števcu (GPS kaže hitrost 55km/h) in opa, lizika.

Ustavim, pa pristopi policaj in začne z ustaljeno proceduro z dokumenti, ki si jih najprej ogleda potem me pa vpraša če vem, da je tukaj naselje. Takoj sem vedel kam bo stekel pogovor in sem pritrdil ter mu tudi velikodušno priznal, da je bila hitrost 55km/h in da lahko preveri tudi na radarju.

No policaj se s tem ne strinja in pravi da je bilo precej hitreje. Pogledam :shock: in še 1x ponovim, da je bilo sigurno 55km/h saj sem preveril na GPS-ju in da lahko itak vidi kolk mu je radar pokazal.

Nakar pa sledi šok - policaj sploh ne trzne in izjavi, da nima radarja in da je hitrost določil po zvoku gum in da so tako šumele, kot da vozim precej hitro. Ponavadi mi ne zmanka besed ampak imam občutek, da sem takrat kar malo zajeclal, ker na tako absurdno trditev je težko takoj najti pameten odgovor. :oops:

V glavenem, pol sva še malo pihala (0,0) pa dal mi je očetovski (kljub temu, da je bil mlajši od mene :lol: ) nasvet, da naj vozim bolj pazljivo (!!!) in počasneje in mi zaželel še srečno vožnjo.

Čeprav ni bilo kazni sem bil kar malo jezen, ker sem imel občutek zajebancije in še dobro, da je nato korektno opravil postopek do konca in da nisva odprla še kakšne "pametne" teme. ;)

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Po okt 08, 2007 1:47 pm

Vuso je napisal/-a:Tole o vaši prijaznosti do policistov rahlo vleče na pojem ovac in podobnih živali s črednim nagonom.Sej je lepo, da si prijazen in spoštljiv pač "normalen".Ni pa treba biti osladen.Policaj ima svojo službo in ne bi smelo biti nič narobe, če kakšno stvar vprašaš, bla bla bla....Sej nismo v policijski državi.Da se pa spravi nate, ker mu ni všeč ton tvojega glasu je pa debilizem brez primere.Sej nismo v Sovjetski zvezi, da bomo samo kimali in podpisovali.Tak sistem je debilen.On naj opravi svoje delo in naj izvršuje zakon v smislu, v katerem je bil napisan.Če mu j***m mater naj mi napiše žaljenje uradne osebe in ne, da šteje sponke, žarnice in podobno. :roll:

Meni se zdi da nismo daleč od policijske države. Še vedno velja da moraš ti dokazati nedolžnost, kakor v prejšnjem sistemu. Grožnja z uklonilnim zaporom če ne plačaš-nočeš ali ne moreš- kazni. Se pravi po logiki, če plačaš si krivdo priznal, če pa ne , te bomo pa v arest strpal za tak dolgo da boš priznal.Laserski merilnik ti porine pred nos, toliko ste peljali, brez slike brez dokaza, ker jim zakon dovoljuje, da če ti ga lahko takoj neposredno za prekrškom pokaže, obvelja policistova. In ti kot vzoren državljan ki moraš samo kimati in verjeti ker je pač uradna oseba to ugotovila. Kdo mi garantira da ni policist izmeril nekoga drugega ki mu je pobegnil. Žal ne moreš nobenemu več verjeti, ker vsi poskušajo samo nategovati na suho, pravih barab si pa ne upajo ali pa ne smejo vlačit po zapisnikih ,ker verjamem da se tudi policisti bojijo za svoje službe. V zakonodaji je preveč besed razen če, ali pa , osebno zazna prekršek. Recimo bobu bob, prekršek nedvoumno dokazat z fizičnimi,oprijemljivimi dokazi, ne pa štet sponke, pa povoje in druge oslarije. Ko se bo to uredilo ne bo več negodovanja nad policisti, vinjen- vinjen ,radar-radar, pripet- nepripet.Dokler pa na slepo kasirat da bo blagajna polna, se pa bojim da bo vse manj spoštovanja do uradnih oseb.

lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov