Joie de vivre! je napisal/-a:maestro je napisal/-a:Pred parimi meseci sem se 2 dni vozil po Munchnu in okolici. In bil šokiran. Mislim, da ni potrebno poudarjati, da spadam med umerjene voznike, ampak tam sem se na veliko odsekih počutil skoraj divjak.
Nekateri notranji obroči okrog mesta so ograjeni npr. z visokim zidom, ni nobenih pločnikov itd, ampak omejitev je 80. IN LJUDJE VOZIJO 80. Navajen naših cest sem se moral večkrat precej zadrževati, da sem sledil njihovemu počasnemu tempu. Tudi sicer se mi zdi, da imajo obvoznice precej stroge omejitve.
Na AC pa, kjer omejitev ni, se občasno pojavijo znaki za omejitev: vsi zavirajo.
Res je, na odprtih odsekih si ljudje dajo duška, vendar ko vidijo znak, je hecov in adrenalina konec. V 2,3-h dneh sem se naužil več prometne kulture IN SPOŠTOVANJA PREDPISOV IN OMEJITEV, kot jo doživim pri nas v parih mesecih.
Sem že hotel napisati, da je mentaliteta ljudi pač drugačna. Samo ne morem, ker jih turiste, kot ne tako redek uporabnik primorske ac, redno opazujem, ko se požvižgajo na naših 130. Jim bo treba pristriči peruti.
Pri nas pa 10x večje kazni ne pomagajo...
Ja, ampak zanimivo. Tud ti kulturni tujci ne upoštevajo naših predpisov?! Torej pri sosedu se lahko serje, doma pa ne... torej tudi oni nimajo v glavi vse počiščeno.