Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Ne jul 06, 2008 4:56 pm

No, potem lahko parkiraš v svoji kupljeni garaži in ne meni pred blokom, ne? :lol:
Zdaj si pa lepo obriši peno okrog ust in se pomiri. O javnih dobrinah pa nakladaj komu drugemu. 8)
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad Ne jul 06, 2008 5:36 pm

/\
|
|
|
|
|

prav smešen folk tukaj na a.com
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Ne jul 06, 2008 6:17 pm

gustelj je napisal/-a:
bass je napisal/-a:.......... Mi pa smo še vedno "zastonj parking" za škrtuhe iz cele jebene SLO. .....

Še eden tistih, ki si privatizira javno dobro. Koliko plačuješ za parkirna mesta, ki so "namenjena stanovalcem"? ..... Ne slišim. ..... A, nič! Torej dragi moj, to so vozne površine, ki so financirane iz javnih sredstev, torej namenjene vsem in nikakor ne samo "stanovalcem". Saj sam praviš, da si plačuješ garažo. Zakaj le, ko pa imaš parkirna mesta namenjena stanovalcem?
No, da ti povem. Vedno si bom dovolil parkirati na JAVNIH POVRŠINAH in noben mali tajkunček mi tega ne bo preprečil. Če pa bo poskušal, ga lahko tudi kaj neprijetnega doleti.

Toliko o grožnjah privatizatorjev javnega dobrega, ki jih je po Ljubljani vse polno.
Kupite si garažo, če vam kaj ni prav! Tudi jaz imam svojo.

Jaz sem poleg stanovanja kupil tudi parking pred blokom, ga moram sam vzdrževati (beri, ko je potrebno bilo preplastiti parking itd.. - kar sem JAZ plačal), na koncu pa se najdejo takšni wannabeji kot si ti in trdijo, da je vse "omnium bonorum" :) Sori... Leta 1991 bilo socializma konec.. Papa..

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Ne jul 06, 2008 7:17 pm

To me tako spominja na cesto mimo našega vikenda - prej ko je še bila makadamska, si mogoče videl dva avta dnevno. Sedaj pa ko smo lokalni lastniki napraskali skupaj za asfalt, pa jih je vsaj 10.

Gustelj, a niti ti bil že v eni drugi temi o voznikih, tak malo večji pravičnež? :D
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Ne jul 06, 2008 8:03 pm

NaceM je napisal/-a:Jaz sem poleg stanovanja kupil tudi parking pred blokom, ga moram sam vzdrževati (beri, ko je potrebno bilo preplastiti parking itd.. - kar sem JAZ plačal), na koncu pa se najdejo takšni wannabeji kot si ti in trdijo, da je vse "omnium bonorum" :) Sori... Leta 1991 bilo socializma konec.. Papa..

Potem prav gotovo nisi iz Ljubljane, vsaj ne iz centra. In če ste vsi etažni lastniki plačali za vaša parkirišča, potem si mirno postavte rampo, saj ste vpisani kot lastniki zemljišča! Ali si vsaj postavite cestne označbe, ki prepovedujejo parkiranje drugim!
Če tega ni, je to javno parkirišče.
Comprende?

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Po jul 07, 2008 12:30 am

Gustelj, lahko komot parkiraš, a gume bodo čudežno prazne, ko se vrneš. :shock: Sosedje imajo počasi že dovolj, tudi kakemu kubističnemu okrasju na laku se ne čuditi.

Pa če je javno ali zasebno, je še vedno za stanovalce, pa a je tabla, rampa ali nič od naštetega.
Kapiš? :lol:

Sicer bi lahko že sami dojeli, da folku pred bajto ni za parkirat, če bi imeli malo respekta.
Ne, dajmo se delat butaste in parkirat tu, se rinit v to ozko uličico, kjer očitno ni dovolj prostora niti za vozila stanovalcev...saj nam nihče nič ne more, to je javno dobro, skupna dobrina, ne?! Pa gremo pogledat čiiisto do konca, mogoče se tam, pri vhodu od bloka najde kak prostor...ups, kaj smo pa tu zadeli, upam da se nič ne vidi, gremo hitro stran, da kdo ne opazi... :roll:
Da ne omenjam, da redarji posledično pišejo kazni stanovalcem, ki ne morejo normalno parkirati zaradi "zastojnčkarjev".
Ampak neeeee, to se lahko počne in bomo to počeli, ker lahko, ker je površina javna.

Javna my ass.

Čestitam, nekateri ste pač še tisto malo kulture in osebnostne integritete, ki jo imate, pripravljeni prodati za cent na minuto, res se visoko cenite.
Bedaste zemljiške ureditve, ki nimajo blage veze z realnostjo, pa so bolj piškav izgovor za idiotsko obnašanje, če je legalno, še ne pomeni, da je legitimno.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad Po jul 07, 2008 1:10 am

prvo pišeš o praznih gumah in risih oz poškodbah laka, potem pa o tem kako so nekateri nekulturni ...
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Po jul 07, 2008 7:45 am

ja zgleda, da ga je malo razp**** prejšnji post.
kadar je parking pri bloku zaseben, naj stoji tam tabla, ki na to opozarja. sam nikoli ne parkiram na takšna parkirišča, razen če je kdaj parking prazen in skočim npr. na bankomat za max 5 minut.

boljši so tisti, ki si lastijo pločnik pred hišo in nanj postavljajo škatlice, delajo rajse in podobno. to pa je javna površina, na kateri itak ne bi smel nihče parkirat (nekateri pa pač mislijo, da pločnik pripada k hiši).

pri nas je tudi vse na polno sparkirano, ker ima sosed miljon študentov. pa parkirajo tudi pred našo hišo na pločniku (dokaj široka cesta) in nihče nikomur ne teži. tam ima enako pravico parkirati, kakor jaz, saj nihče od naju ni kupil tistega pločnika. edino enemu sem enkrat zatežil, ko je tista svoja mala j***a vedno vrgel na sredino, da ni mogel nihče drug parkirat zraven (vedno se je parkiralo tam dva avta).

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn Po jul 07, 2008 8:05 am

bass je napisal/-a:Župa je milina v primerjavi z mojo lokacijo. Ne moreš pa gledati tiste mafiozarske ulice, tam je bolje ne parkirati, je vedno promet takšne in drugačne sorte. :roll:
Zato tudi redarji in policaji ne hodijo v ta kvart.
Jaz sem v centru-centru. Samo še v stari ljubljani je huje s parkiranjem, pa še tam so jim po nabrežjih zrihtali prepustnice in pomične količke.
Mi pa smo še vedno "zastonj parking" za škrtuhe iz cele jebene SLO.
No sicer sem k sreči po dolgem iskanju dobil garažo in je moja alfica že par mesecev pod streho...da ne omenjam, da so cene za najem garaže pri nas med 80 in 120€ na mesec-to ti pove koliko primanjkuje parkingov.

Mah sedaj med počitnicami je opazno bolje. Septembra bom pa najel garažo, ker res nima smisla izgubljati do 30 minut na dan samo za iskanje parkinga.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Po jul 07, 2008 8:32 am

gustelj je napisal/-a:
NaceM je napisal/-a:Jaz sem poleg stanovanja kupil tudi parking pred blokom, ga moram sam vzdrževati (beri, ko je potrebno bilo preplastiti parking itd.. - kar sem JAZ plačal), na koncu pa se najdejo takšni wannabeji kot si ti in trdijo, da je vse "omnium bonorum" :) Sori... Leta 1991 bilo socializma konec.. Papa..

Potem prav gotovo nisi iz Ljubljane, vsaj ne iz centra. In če ste vsi etažni lastniki plačali za vaša parkirišča, potem si mirno postavte rampo, saj ste vpisani kot lastniki zemljišča! Ali si vsaj postavite cestne označbe, ki prepovedujejo parkiranje drugim!
Comprende?

Sem iz okolice Ljubljane in struktura parkirišča je takšna, da se ne da postaviti rampe. Comprende?

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po jul 07, 2008 9:15 am

NaceM je napisal/-a:
gustelj je napisal/-a:

Comprende?

Sem iz okolice Ljubljane in struktura parkirišča je takšna, da se ne da postaviti rampe. Comprende?

lahko pa daš na svoj parkplac tiso majhno zaporo ki se iz tal dvigne.. in je zaklenjena s ključavnico..

recept
Novinec

Napisal/-a recept Po jul 07, 2008 11:00 am

bass je napisal/-a:Pa če je javno ali zasebno, je še vedno za stanovalce, pa a je tabla, rampa ali nič od naštetega.

Bass. Če niste poskrbeli za ustrezno ureditev cestno-prometne signalizacije, ki bi vsem, razen stanovalcem prepovedovala parkiranje, potem se ne morete pritoževati in si - ko groziš z gumami in "okraski" - samo čisto navaden vandal.

Če pa je postavljen prometni znak/rampa/karkoli iz česar se da sklepati, da parkirni prostor legalno pripada stanovalcem, potem pa so vandali in banditi tisti, ki tam nedovoljeno parkirajo.

Če ste res sami financirali asfalt, potem ne vidim razloga, da vam MOL ne bi dovolil tudi postavitve ustrezne signalizacije (no ja, lahko ste asfalt dali na svojo roko na javno površino; tudi za take optimiste sem že slišal).

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Po jul 07, 2008 12:20 pm

Grožnje? Kje? Od mene ne, si verjetno površno prebral.
Tudi asfalta nismo nobenega financirali. Wrong again.

Problem parkiranja je razviden je iz zaparkirane uličice, če kdo tam rabi tablo je očitno imbecil ali pa ima tako dioprtrijo, da mu tudi izpita nebi smeli dati.
Jaz opisujem dejansko stanje in ne situacije na papirju.
Polemiziranje in žalitve pa mi prihrani.

Uporabniški avatar
ijuvan
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a ijuvan Po jul 07, 2008 12:25 pm

recept, asfalt je financiral NaceM. ;)

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Po jul 07, 2008 12:26 pm

kolesar je napisal/-a:
NaceM je napisal/-a:
gustelj je napisal/-a:

Comprende?

lahko pa daš na svoj parkplac tiso majhno zaporo ki se iz tal dvigne.. in je zaklenjena s ključavnico..

Nekdo je to celo zares naredil, pa je moral odstranit. A.. Ker je kao "tabla" dovolj.
Zadnjič spremenil NaceM, dne Po jul 07, 2008 12:59 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

recept
Novinec

Napisal/-a recept Po jul 07, 2008 12:30 pm

bass je napisal/-a:Grožnje? Kje? Od mene ne, si verjetno površno prebral.
Tudi asfalta nismo nobenega financirali. Wrong again.

Problem parkiranja je razviden je iz zaparkirane uličice, če kdo tam rabi tablo je očitno imbecil ali pa ima tako dioprtrijo, da mu tudi izpita nebi smeli dati.
Jaz opisujem dejansko stanje in ne situacije na papirju.
Polemiziranje in žalitve pa mi prihrani.

Naj se ti najprej opravičim. Res sem precej površno prebral.

Tudi za najmanjše uličice pa velja, da kar ni prepovedano, je dovoljeno. Če je ulica dovolj ozka, da po parkiranju ne ostane predpisane širine ali če je s prometnim znakom prepovedano parkiranje, potem se tam pač ne parkira.

Če pa je dovolj široka in ni označeno, da nestanovalci ne smemo tam parkirati, pa žal ni druge rešitve, kot potrpeti z nami.

Da ne boš mislil. Tudi sami imamo pred blokom podoben problem, zato pa vem, da si lahko nekaj samo nekam vtaknemo. Pa vestno plačujemo listke, če v odsotnosti parkirnih mest pred svojim blokom parkiramo tam, kjer ni dovoljeno.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Po jul 07, 2008 12:58 pm

Pri nas je parking za cca. 100 stanovanj.. Na voljo je tudi približno toliko (malce več) parkirnih mest, ki pa jih financiramo VSI. (Od preplastitve, ko je začel asfalt pokat in tako naprej).
Tukaj ne moreš kar reči, zdaj bom pa dal gor "gitre" pa bo en parking kar moj. Je pa postavljena tabla, na katero se (klasika) nihče ne ozira. Kaj pa boš pol?

recept
Novinec

Napisal/-a recept Po jul 07, 2008 1:14 pm

NaceM je napisal/-a:...Je pa postavljena tabla, na katero se (klasika) nihče ne ozira. Kaj pa boš pol?

Če vprašaš mene, tam ne bom parkiral, razen, če pridem h komu na zgolj obisk (pa še takrat raje drugje).

Sicer pa opažam, da številke na parkirnih mestih malo prestrašijo naključne obiskovalce (potem se menda ve, kaj je čigavo). Čez rampo je pa seveda ni ;-)

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Po jul 07, 2008 1:58 pm

recept je napisal/-a:
NaceM je napisal/-a:...Je pa postavljena tabla, na katero se (klasika) nihče ne ozira. Kaj pa boš pol?

Če vprašaš mene, tam ne bom parkiral, razen, če pridem h komu na zgolj obisk (pa še takrat raje drugje).

Sicer pa opažam, da številke na parkirnih mestih malo prestrašijo naključne obiskovalce (potem se menda ve, kaj je čigavo). Čez rampo je pa seveda ni ;-)

Včasih smo imeli številke na parkingih v službi in parkingi so bili za rampo. Ker pa je v poslovni stavbi vsaj ene 6 firm, ne vem, če sem lahko 2x na teden lahko parkiral na svojem parkingu (je vedno bil zaseden). :)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po jul 07, 2008 2:14 pm

ker je govora o parkingu potem ga ni čez dvižnim stebrom...je tega pred našo firmo kar nekaj no je povsod :D
enkrat se je zgodilo, da je nekdo zapeljal v parkirni box katerega si ni lastil...nato je prišel lastnik parkirnega box-a in enostavno dvignil stebr ( dalinec) in pufff...adijo podvozje :-P
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov