Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To nov 18, 2008 11:58 pm

Unikat2 je napisal/-a:Jaz bi se strinjal s tvojim očetom. Zaradi tistih, ki zadnji hip zavijejo na vozi pas se delajo kolone in zastoji. Ljudje zavirajo, da bi jih spustili na vozi pas, posledično tudi vsi ostali, ki peljejo po voznem pasu zavirajo in s tem delajo zamaške. Ko tisti prvi ki je nekoga spustil pred seboj spet ponovno pospeši, takrat deseti avto za nejem šele začne zavirat saj seveda ne zavirajo vsi hkrati in se tisto zaviranje prenese na avtomobile, ki vozijo zadaj šele čez nekaj časa. In tako se to nadaljuje v več kilometrske kolone, ljudje spredaj spet pospešijo, tisti čisto zadaj pa šele zavirajo še od prejšnje "četrte" runde, in tako se cjazijo gas-zavora-gas-zavora.
Če bi se recimo že predhodno vsi razvrstili desno na vozi pas, ne bi bilo nobene potrebe po zaviranju, saj se ne bi nihče vrival in bi vsi skupaj peljali enako in enakomerno.
Sam se namreč pravočasno razvrstim na vozni pas in če zagledam v ogledalu, da nekdo po levi žge mimo vseh, se postavim na levi - prehitevalni pas, in vozim enako hitro kot tisti na desni. Ponavadi potem vsi tisti, ki pripeljejo za mano vidijo da jih ne bom spustil mimo, in se takoj razvrstijo na desno, tisti, ki pa vozim vzporedno z njim pa ponavadi ve zakaj se gre in mi drži prostor, tako da lahko nemoteno zapeljem nazaj desno in ne oviram celotne kolone, ki že vozi po desni. Mogoče si že opazil, da to kar jaz počenem, delajo vozniki tovornjakov. Upam, da sem bil dovolj razumen.

stari,pa ki so ti šenkali izpit,sploh pa predvidevam da se za poklicnega šoferja izdajaš. mislim kr nekaj... :roll: take kot si ti bi morali kaznovati z veliko globo,sploh pa poklicne šoferje
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn Sr nov 19, 2008 12:39 am

Leto in pol nazaj, ko sem se vračal iz morja in je bila dolga kolona na cestninski sta se dva tovornjakarja izživlala. Pred sabo sta puščala 400+ metrov praznine in vozila vzporedno. Ob tem sta še vijugala, da noben ni mogel nikakor mimo. Ljudem se je začelo dobesedno trgat. Po kakšnih 5-7 minutah se je enemu modelu s Q7 strgalo in je zapeljal z avtoceste in jih po travi ob avtocesti prehitel. Prizor je bil kot v filmu. Na neravnini je Q7 letel pol po zraku. Na trenutke pa je bil z vsemi kolesi v zraku. Ljudje so v avtomobilih kar začeli ploskat in verjetno si je takrat vsak za trenutek zaželel, da bi sedel v terencu.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr nov 19, 2008 8:02 am

Unikat2 je napisal/-a:Jaz bi se strinjal s tvojim očetom. Zaradi tistih, ki zadnji hip zavijejo na vozi pas se delajo kolone in zastoji. Ljudje zavirajo, da bi jih spustili na vozi pas, posledično tudi vsi ostali, ki peljejo po voznem pasu zavirajo in s tem delajo zamaške. Ko tisti prvi ki je nekoga spustil pred seboj spet ponovno pospeši, takrat deseti avto za nejem šele začne zavirat saj seveda ne zavirajo vsi hkrati in se tisto zaviranje prenese na avtomobile, ki vozijo zadaj šele čez nekaj časa. In tako se to nadaljuje v več kilometrske kolone, ljudje spredaj spet pospešijo, tisti čisto zadaj pa šele zavirajo še od prejšnje "četrte" runde, in tako se cjazijo gas-zavora-gas-zavora.
Če bi se recimo že predhodno vsi razvrstili desno na vozi pas, ne bi bilo nobene potrebe po zaviranju, saj se ne bi nihče vrival in bi vsi skupaj peljali enako in enakomerno.
Sam se namreč pravočasno razvrstim na vozni pas in če zagledam v ogledalu, da nekdo po levi žge mimo vseh, se postavim na levi - prehitevalni pas, in vozim enako hitro kot tisti na desni. Ponavadi potem vsi tisti, ki pripeljejo za mano vidijo da jih ne bom spustil mimo, in se takoj razvrstijo na desno, tisti, ki pa vozim vzporedno z njim pa ponavadi ve zakaj se gre in mi drži prostor, tako da lahko nemoteno zapeljem nazaj desno in ne oviram celotne kolone, ki že vozi po desni. Mogoče si že opazil, da to kar jaz počenem, delajo vozniki tovornjakov. Upam, da sem bil dovolj razumen.

Ker imamo zaporo na avtocesti pri Celju, je najbolje, da se vsi že v Ljubljani razvrstimo na vozni pas. :har :har :har
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr nov 19, 2008 6:02 pm

goldhorn je napisal/-a:Leto in pol nazaj, ko sem se vračal iz morja in je bila dolga kolona na cestninski sta se dva tovornjakarja izživlala. Pred sabo sta puščala 400+ metrov praznine in vozila vzporedno. Ob tem sta še vijugala, da noben ni mogel nikakor mimo. Ljudem se je začelo dobesedno trgat. Po kakšnih 5-7 minutah se je enemu modelu s Q7 strgalo in je zapeljal z avtoceste in jih po travi ob avtocesti prehitel. Prizor je bil kot v filmu. Na neravnini je Q7 letel pol po zraku. Na trenutke pa je bil z vsemi kolesi v zraku. Ljudje so v avtomobilih kar začeli ploskat in verjetno si je takrat vsak za trenutek zaželel, da bi sedel v terencu.

Jst si pa v takem trenutku prižgem cigaret, vklopim reduktor in 1 prestavo, ter nogo z gasa in avto lepo mirno pelje sam tistih 5km/h (ponavadi je to hitrost kolone) , pa se ne sekiram. Se ne splača, ker je življenje že tako kratko.

Sem pam že reševal prepotentneža s Q7, ko je z avtom rinil po poplavljenih cestah in je sprobal, kaj je to 1m vode na cesti, ko mu jo je mašina mal popila. Čeprav so mu vsi svetovali, da naj gre naokoli, kjer se bo zamudil maximalno 20 minut, je tip hotel na vsak način mimo stoječe kolone in je v mostah pri komendi nabasal na luknjo z 1m vode. ovinek, ko gre cesta od most pri komedi proti vodicam. bilo je pa to lansko leto 18. septembra, ko so bile tiste poplave v sloveniji.
Tako da ko podobne stvarislišim o voznikih Q7, vidim, da so vsi zelo prepotentni in jim je avto u bistvu podaljšek nečesa. Pa pomoje so vsi zato tok živčni, ker nimajo za normalen obrok - pa sej jih razumem, da je treba dat skor celo plačo za lizing, važn da noben na vasi nima boljšega avta.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
kofy
Novinec

Napisal/-a kofy Sr nov 19, 2008 6:16 pm

nebivedu je napisal/-a:... Tako da ko podobne stvarislišim o voznikih Q7, vidim, da so vsi zelo prepotentni in jim je avto u bistvu podaljšek nečesa. Pa pomoje so vsi zato tok živčni, ker nimajo za normalen obrok - pa sej jih razumem, da je treba dat skor celo plačo za lizing, važn da noben na vasi nima boljšega avta.

Da te popravim: Prepotentnost voznikov Nemških kvaziterencev ni posledica nezadostne prehrane, ampak pomanjkanja dobrega sexa (doopress) :twisted:

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če nov 20, 2008 8:10 am

Pol pa sta se zbudla oba.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če nov 20, 2008 9:09 am

Courage™ je napisal/-a:Pol pa sta se zbudla oba.

Izjeme potrjujejo pravilo!!!

P.S. Prisotni izuzeti!!!

recept
Novinec

Napisal/-a recept Pe nov 21, 2008 11:47 am

Voith je napisal/-a:no no, mal se umerte, ni čudn da take po cesti počnete, če že tle vsi ropočete :D

mene zanima ap neki druzga..
kdo je v tem primeru kriv, js mislm da je to deljena krivda ampak nism pa cist 100%..

Če že kdo (deljena krivda) rekel, da levi (desno pravilo).

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Pe nov 21, 2008 1:59 pm

recept je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:no no, mal se umerte, ni čudn da take po cesti počnete, če že tle vsi ropočete :D

kdo je v tem primeru kriv, js mislm da je to deljena krivda ampak nism pa cist 100%..

Desno pravilo nima tukaj nobene veze.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe nov 21, 2008 3:22 pm

recept je napisal/-a:

:lol:
In s takimi si delim cesto...superca.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz So nov 22, 2008 3:51 pm

nebivedu je napisal/-a:
goldhorn je napisal/-a:Leto in pol nazaj, ko sem se vračal iz morja in je bila dolga kolona na cestninski sta se dva tovornjakarja izživlala. Pred sabo sta puščala 400+ metrov praznine in vozila vzporedno. Ob tem sta še vijugala, da noben ni mogel nikakor mimo. Ljudem se je začelo dobesedno trgat. Po kakšnih 5-7 minutah se je enemu modelu s Q7 strgalo in je zapeljal z avtoceste in jih po travi ob avtocesti prehitel. Prizor je bil kot v filmu. Na neravnini je Q7 letel pol po zraku. Na trenutke pa je bil z vsemi kolesi v zraku. Ljudje so v avtomobilih kar začeli ploskat in verjetno si je takrat vsak za trenutek zaželel, da bi sedel v terencu.

Jst si pa v takem trenutku prižgem cigaret, vklopim reduktor in 1 prestavo, ter nogo z gasa in avto lepo mirno pelje sam tistih 5km/h (ponavadi je to hitrost kolone) , pa se ne sekiram. Se ne splača, ker je življenje že tako kratko.

Sem pam že reševal prepotentneža s Q7, ko je z avtom rinil po poplavljenih cestah in je sprobal, kaj je to 1m vode na cesti, ko mu jo je mašina mal popila. Čeprav so mu vsi svetovali, da naj gre naokoli, kjer se bo zamudil maximalno 20 minut, je tip hotel na vsak način mimo stoječe kolone in je v mostah pri komendi nabasal na luknjo z 1m vode. ovinek, ko gre cesta od most pri komedi proti vodicam. bilo je pa to lansko leto 18. septembra, ko so bile tiste poplave v sloveniji.
Tako da ko podobne stvarislišim o voznikih Q7, vidim, da so vsi zelo prepotentni in jim je avto u bistvu podaljšek nečesa. Pa pomoje so vsi zato tok živčni, ker nimajo za normalen obrok - pa sej jih razumem, da je treba dat skor celo plačo za lizing, važn da noben na vasi nima boljšega avta.

Se pravi če ti kdaj obtičiš v enem blatu ker si nekaj precenil ali pa te je nekaj presenetilo, si zelo prepotenten, maš kratek qurac, pa nimaš za jest?
lol, kakšne vse slišiš tukaj..

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass So nov 22, 2008 5:21 pm

Ne, prepotenten si, če si kupiš Q7. Potem pa misliš, da imaš terenca z 20kami in cestnimi gumami...
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz So nov 22, 2008 6:06 pm

Stari, voda je bla na cesti pa je hotel it čez, ne pa v blaten klanc sred gozda... kaj ma tle veze terenec?
Mislim..nebivedu lahko uživa kot svinja sred blata (to ni žaljivka, da ne bo pomote) pa se zarijejo tam v blato pa se z vitli potem rešujejo, če je treba, ko pa enega z višjim avtom (suv) prime mal v to smer, da bi zagazil not v vodo, pa je pač precenil situacijo, je pa takoj k****n, pa prepotentnež ker ma tak avto. Pač ga ma lahko, ker si ga lahko privošči, zakaj je treba takoj zmerjat take? A je to tud podaljševanje penisov?

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar So nov 22, 2008 7:52 pm

OT: Vagovci so neverjetni kako vkup skočijo, takoj sebe prepoznajo v primeri in se užaljeno odzovejo. Če mački stopiš na rep...
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So nov 22, 2008 8:03 pm

W|zz je napisal/-a:Stari, voda je bla na cesti pa je hotel it čez, ne pa v blaten klanc sred gozda... kaj ma tle veze terenec?
Mislim..nebivedu lahko uživa kot svinja sred blata (to ni žaljivka, da ne bo pomote) pa se zarijejo tam v blato pa se z vitli potem rešujejo, če je treba, ko pa enega z višjim avtom (suv) prime mal v to smer, da bi zagazil not v vodo, pa je pač precenil situacijo, je pa takoj k****n, pa prepotentnež ker ma tak avto. Pač ga ma lahko, ker si ga lahko privošči, zakaj je treba takoj zmerjat take? A je to tud podaljševanje penisov?

podpis :!:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Ne nov 23, 2008 1:06 am

W|zz je napisal/-a:Stari, voda je bla na cesti pa je hotel it čez, ne pa v blaten klanc sred gozda... kaj ma tle veze terenec?

Ne, ni bila samo voda na cesti, bile so poplave po celi sloveniji in mnogokateremu je avto celo odneslo, veliko ljudem ga je zalilo in jaz sem s svojim avtom ljudi ven vlekel iz tiste vode takrat. Ta frajerček, pa je hotel iti skozi, kar so mu vsi tam odsvetovali in mu tudi svetovali pravilno pot.
Ampak nekateri so pač taki, da se na svojih napakah učijo.

Nekako tole zelo velja za vodo, nič od tega pa človek ni upošteval (sam sem se vsega tega držal + še par mojih dodatkov), najhuje pa je bilo, ko je zapeljal v vodo s hitrostjo, da je voda šla čez havbo in mu je celo zakrilo prvo šipo. Takrat je tudi zalil filter in v mašino je potegnilo vodo.
Sam osebno se za moj avto nebi sekiral, saj je po eurotaxu vreden celih 700 evrov, ampak da bi pa imel nov avto za 60 ali več k evrov, bi pa prekleto pazil, kje se vozim.
Osnovna navodila za prečkanje vode:
1.) Preverite mesto, ki ga želite prebroditi in se prepričajte, da ne skriva nobenih presenečenj (luknje, veliki kamni, štrclji itd.) in se odločite, kje želite prečkati in kje bo vaš izhod
2.)Preverite nepropustnost vozila.
3.)Znižajte zračni tlak v pnevmatikah na največ 1,5 bara.
4.) Previdno zapeljite v vodo, da preprečite nenadno spremembo temperature, ki bi lahko poškodovala grelec.
5.) Nadaljujte s stalno hitrostjo, tako da potiskate valove pred vozilom.
6.) Po prečkanju odstranite vse veje ali rastline, ki so se morda zalepile na vozilo.

P.S. Lahko tudi ostala navodila napišem za prečkanje blata, grbin, klancev, strmih spustov in podobno. Ampak teh stvari se je potrebno 100% držat, ker samo tako boš varno in uspešno prečkal oviro

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Ne nov 23, 2008 1:40 am

Ok, to je res da ne poznam natančnih okoliščin kako je bilo in če je s hitrostjo zapeljal v vodo potem verjetno res ni imel pojma kako se v takih situacijah obnaša. Če je bilo res ornk neurje, potem se seveda ni za igrat, oglasil sem se pa na začetku zato, ker vem da če bi sam imel tak avto, bi ga tudi želel sprobat, kje ima meje. Suv vem da nima ne vem kakšnih sposobnosti, pa vseeno...neke imeje ima in bi z veseljem se mal igral in probaval (v mejah normale seveda). Pa tudi se spomnim kakšno poldrugo desetletje nazaj, ko me je fotr okoli vozil in so bile isto poplave in je tukaj v novem polju (polje-sneberje) zalilo tisti podvoz in so ljudje vozil zgoraj po kolesarski stezi pa po pločniku pa obračali so gneča je bila, fotr je imel pa ta starega nissan patrola GR in sva lepo šla čez tisto vodo tam, brez problema. Zato razumem unega da je hotel probat :)

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Ne nov 23, 2008 3:16 am

Kaj pa ma to veze z konjskimi dirkami?! :ue

OOOOF TOPIC!

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne nov 23, 2008 4:27 am

še malo OFF-a, pol pa konec

W|zz je napisal/-a:Ok, to je res da ne poznam natančnih okoliščin kako je bilo in če je s hitrostjo zapeljal v vodo potem verjetno res ni imel pojma kako se v takih situacijah obnaša. Če je bilo res ornk neurje, potem se seveda ni za igrat, oglasil sem se pa na začetku zato, ker vem da če bi sam imel tak avto, bi ga tudi želel sprobat, kje ima meje. Suv vem da nima ne vem kakšnih sposobnosti, pa vseeno...neke imeje ima in bi z veseljem se mal igral in probaval (v mejah normale seveda). Pa tudi se spomnim kakšno poldrugo desetletje nazaj, ko me je fotr okoli vozil in so bile isto poplave in je tukaj v novem polju (polje-sneberje) zalilo tisti podvoz in so ljudje vozil zgoraj po kolesarski stezi pa po pločniku pa obračali so gneča je bila, fotr je imel pa ta starega nissan patrola GR in sva lepo šla čez tisto vodo tam, brez problema. Zato razumem unega da je hotel probat :)

V tvojem odgovoru se skriva tudi razjasnitev teze, ki te je tako zmotila "Tako da ko podobne stvari slišim o voznikih Q7, vidim, da so vsi zelo prepotentni in jim je avto u bistvu podaljšek nečesa." Seveda je to posploševanje, a žal prevečkrat drži (podobno kot še marsikatero posploševanje - npr o nekaterih voznikih BMW-jav, Hond, itd itd).

Kje se torej skriva bistvo? Točno v tvoji tezi "ker vem da če bi sam imel tak avto, bi ga tudi želel sprobat, kje ima meje. Suv vem da nima ne vem kakšnih sposobnosti, pa vseeno...neke imeje ima in bi z veseljem se mal igral in probaval (v mejah normale seveda)". To seveda drži in to verjetno kar za vse nas.

A kako naj bi voznik SUV-a (ali terenca) sprobal meje tistega, kar je njemu pomembno? Običajno verjetno tako, da se poskusi na ustreznem terenu - to bi bilo normalno za nekoga, ki SUV-a ali terenca kupi zaradi specifičnih lastnosti/prednosti, za katere domneva, da jih bo kdaj (četudi redko) potreboval - torej zaradi same vožnje (in rezerv pri tem).

Se ti zdi, da v kokretnem primeru voznika Q7 zaganjanje z brzino v vodo v nekem podvozu praktično sredi mesta (celo kljub resnemu odsvetovanju) sodi v tako raziskovanje mej (in s tem v zadovoljstvo nad dobrim izborom)? Seveda ne - je pa tako razkazovanje namenjeno točno temu - razkazovanju!

Zato zelo verjetno tudi taka brzina (o tem, kaj avto zmore, verjetno itak nima pojma) - da bo še bolj opazno! In to je tisto, kar normalne uporabnike loči od avtomobilskih ekshibicionistov - pri slednjih je izbor (nakup) pogojevan z opaznostjo in ne z uporabnostjo, z užitkom biti opažen in ne z užitkom same vožnje. Zato se na največje/najmočnejše/najdražje/ipd, kar je takim sinonim za "opaženost", dostikrat lepi največji ološ. (Tu ne govorim o najlepših/najboljših, ki so precej bolj specifični in se jih ne da tako posploševat.)

To zaganjanje v vodo je bil res poskus iskanja mej - a popolnoma drugačnih od tvoje prvotne domneve in povsem brez zveze s "pravo terenskostjo" avta. Terenskost služi izključno večjemu učinku razkazovanja - to pa so meje, ki so njemu pomembne! In te razlike (od navadne raje) in meje (ki se jih običajno niti ne zaveda) je hotel povdarit, ne pa preizkušat odpornosti avta na visoko vodo.

Kaj hoče s takim "bliščem" (ali tu slapovi) nekdo v resnici prikriti, pa je stvar konkretnega posameznika - a splošen zaničevalen izraz "podaljševanje penisa" ni napačen. Pogosto se za takimi težavami z izkazovanjem lastne identitete skrivajo tudi vzroki te vrste, pa čeprav že kot večkratni transfer, stokrat zakriti, preneseni, ublaženi itd. Seveda se to nadvse lepo "vklapa" z "nujnimi" potrebami nekaterih, da vozijo po centrih mesta 2 toni in +5 metrov pleha.

-------------------------------------------------------------

In če se vrnem na temo - tudi "padalskost" v raznih oblikah ima nekaj svojega izvora v tem, da si "opažen", pa čeprav kot bad guy (tudi o reakcijah na take bi se skozi ta kontekst lahko še kaj dodalo). Zato nikakor ne čudi velik procent tako ali drugače izstopajočih avtov med njimi.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne nov 23, 2008 4:56 am

a vam js castim persen al si ga boste sami kupil?

dons sva s kolegom prevozila pol evrope in nikjer nobene panike, prideva v slovenijo takoj en k****n zadi z dolgimi, vsi na nasprotnem pasu z dolgimi, en drug z nekim audijem rs neki prpizdu ene 280 mem, spet en drug neki izsiljeval, in vse to na neki čez 100km.. banda nekulturna zafrustrirana.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Zodd in 6 gostov