Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Jaka156
Novinec

Napisal/-a Jaka156 To dec 09, 2008 12:50 pm

Kritik je napisal/-a:Mislim da smo/ste/so slovenci porazni vozniki.... ne vsi, večina pa. Tako pač govorijo moje 10+ letne izkušnje na cesti... ne bom našteval vsega, ker so predhodniki že kar dobro zajeli in popisali neumnosti, ki se vsakodnevno izvajajo na cesti in se z njimi strinjam. Predvsem se mi pa zdi da je vsakodnevno dogajanje na cesti odraz posameznikove osebne zrelosti in nekateri vozniki so žal na stopnji 3 letnih otrok.

@Jaka156: Pešci so najšibkejši člen v prometu in njim je dodeljene največ prednosti.... obravnavaj jih tudi temu primerno in ne trapaj otročarij z hupami in ne vem še čim.

Lp

Aj potem najboljše da se ustaviim pred Zmajskim mostom pa jih čakam da grejo čez RDEČO ali pa sploh ne čez prehod za pešce ampak kot podivjana goveda čez cesto.

Pa najbolje da se ustavim pred Namo ali Bavarskim dvorom ker ljudje ne vedo kje je prehod za pešce in hodijo izza avtobusa čez in malo manjka da jih ne zbiješ.

Žal ko si v srednji šoli in hodiš takole čez cesto nimaš pojma koliko nerviraš voznika za volanom ko hodiš po cesti na neoznačenim mestih.

No ali pa sprehajanje šolarjev ob cesti, no ja, trije vštric, ti pa naprimer nasproti prideš pa se ti noben ne umakne.

Eni pešči so res goveda ja.

robert1
Nov uporabnik

Kraj: Radenci

Napisal/-a robert1 To dec 09, 2008 1:40 pm

"tistim, ki vozijo brez vzroka pod omejitvami"

Kaj pa tistim, ki vozijo brez vzroka nad omejitvami ?
To ni omenjeno. Torej to ( skoraj ) nobenega ne moti.

Torej, če vozim nad omejitvami, imam za to dober razlog - sem nevrotičen. To pa seveda ni nič neobičajnega ,saj je itak večina takšnih.
Kar je dokaz splošne nestrpnosti ali nevrotičnosti Slovencev.

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn To dec 09, 2008 2:08 pm

robert1 je napisal/-a:"tistim, ki vozijo brez vzroka pod omejitvami"

Torej, če vozim nad omejitvami, imam za to dober razlog - sem nevrotičen. To pa seveda ni nič neobičajnega ,saj je itak večina takšnih.

Dostikrat je vožnja nad omejivami povsem varna v vseh pogledih.

Poanta je, da ljudje vozijo brez vzroka globoko pod omejitvami, ko je povsem varno, da bi vozili po omejitvah.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To dec 09, 2008 2:54 pm

goldhorn je napisal/-a:
robert1 je napisal/-a:"tistim, ki vozijo brez vzroka pod omejitvami"

Dostikrat je vožnja nad omejivami povsem varna v vseh pogledih.

Poanta je, da ljudje vozijo brez vzroka globoko pod omejitvami, ko je povsem varno, da bi vozili po omejitvah.

Na tole si lahko odgovoriš tudi s svojim citatom;

Dotikrat je vožnja pod omejitvami povsem varna v vseh pogledih.
Poanta je, da ljudje vozijo brez vzroka visoko nad omejitvami, ko je povsem varno, da bi vozili po omejitvah.

Ni dost razlike, ane! Samo v treh besedah, da pa čisto nov pomen, ane!

Če bi bili slovenski vozniki bolj strpni, bi predvsem po avtocestah vozili hitreje, (ker bi tisti, ki sedaj ovirajo po avtocestah ostali na svojem desnem pasu) in bi na regionalkah bilo manj nesreč. ker bi vsi vozili malo pod omejitvijo in bi povsod imeli več maneverskega prostora, da bi se butcem pravočasno umaknili.

Sam vozim po regionalkah sicer po omejitvi ali malo pod omejitvijo, po avtoestah pa po omejitvi samo kadar so zasnežene, drugače pa kakih 20 pod omejitvijo in to vedno po svojem desnem pasu (težko da se me da videt na prehitevalnem pasu).
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To dec 09, 2008 5:26 pm

Kritik je napisal/-a:@bass: in kaj točno je poanta tega tvojega posta? ...
Lp

Poanta je: Če se pešci obnašajo kot govedo, jih je treba tako tudi tretirati.

Kot sem napisal: Če je 70 letni par sposoben pospešiti korak in omogočiti voznikom tekočo vožnjo, potem z izjemo invalidov, motorično okrnjenih ter slepih ni izgovora, da HITIŠ DO PREHODA, ko si pa na prehodu se pa SPREHAJAŠ, šetkaš, kot da si v tivoliju, zato, ker imaš pač prednost. TO JE DEBILNO in maloumno.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO To dec 09, 2008 5:55 pm

bass je napisal/-a:Najverjetneje zaradi visokih kazni pri nas. :lol:
Nazadnje, ko sem se vozil po Beogradu smo se namreč kolektivno vozili 100km/h pri (sicer malo nesmislno postavljeni) omejitvi 60.
In če odmislim nemogoče luknje po cestišču je Beograd užitek za vožnjo.
Pešci so sploh pazljivi, to mi je najbolj ostalo v spominu. Se spomnem, ko sem pri prehodu ustavil enemu penzionističnemu paru, najprej nista mogla verjeti, potem sta se pa tako podvizala čez, da se je kadilo za njima, visoki starosti navkljub. Pri nas pa pešci še podrkavajo in se namenoma vlečejo čez prehod, se ustavljajo...sploh v okolici kakšne srednje šole. Čeprav ga ni takega problema, ki ga dolge-druga-gas nebi rešili... :lol:

No ce se morem strinjat s tabo se moram tocno sedaj. Pesci pri nas so tako neolikani da mi je zadnjic poknil zivec in sem hotel tistemu cloveku vrat pregriznit. Bilo je ze kar precej mracno in ker smo malce bolj na vasi kjer ni dosti prometa + ceste so nove, siroke in brez kaksnih prehudih ovinkov se pac lahko vozis hitreje. Enako sem mislil jaz dokler nisem prisel izza "plitvega ovinka" kjer me na sredini ceste pricakata 2 romantika sredi ceste, brez kresnicke ali cesarkoli. In to ni prvic da sem videl ljudi hodit po sredini ceste kot da je njihova. Ocitno se eni ne zavedajo da lahko jaz samo brisalce vklopim ko jih zadanem z avtom pri 70/90 kmh ki ima skoraj tono in pol ... :roll:

Kritik je napisal/-a:@Jaka156: Pešci so najšibkejši člen v prometu in njim je dodeljene največ prednosti.... obravnavaj jih tudi temu primerno in ne trapaj otročarij z hupami in ne vem še čim.

Nekaterim ocitno ni jasno da so NAJSIBKEJSI clen. Najvec prednosti? Ce lahko jaz upocasnim in se umaknem potem so lahko vsaj oni toliko kulturni da nam oni dajo malvec vec prednosti.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco To dec 09, 2008 5:58 pm

Ma pešci misljo da ker pač imajo prednost jo lahko izkoriščajo kokr se jim sprdne...njihova prednost je sam v tem, da se lahko postavi ob prehod in če bo šofer pri volji mu bo ustavil da bo šel čez...sam pri nas so pa to tko navajeni da on bo sam skoču gor pa boli ga falus če si imel ti namen ustaviti ali ne...on ma sam v glavi če me bo zbil bo pa plačal...kar naj proba to ker nardit v Italiji al pa kje drugje :twisted:
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero To dec 09, 2008 6:23 pm

Zanimivo da se skoraj vse debate o znanju vožnje končujejo s tem kako so eni prepočasni, ne znajo razvrstitev v rondojih, itd... :roll: :jao:

Kaj pa malo strpnosti?

Slika

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena To dec 09, 2008 6:48 pm

Pero, nebivedu, robert1, bravo vsem :)

Nekateri v tej temi se ne zavedajo, da pljuvajo sami sebi v skledo. Sama nervoza, nestrpnost, nespoštovanje in zaničevanje VSEH, ki odstopajo od obnašanja njih "najboljših voznikov".

Kdor je prebral to temo, mu je jasno, da so slovenci izredno slabi vozniki.

Vsak vse ve, vse zna in samo on ima prav.

Bah...za bruhat :oops:

robert1
Nov uporabnik

Kraj: Radenci

Napisal/-a robert1 To dec 09, 2008 8:25 pm

Mislim, da imajo najbolj prav še statistike.
Mislim, da toliko nesreč in mrtvih ne odraža dobre kulture ali navad slovenskih voznikov.

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi To dec 09, 2008 8:35 pm

robert1 je napisal/-a:Mislim, da imajo najbolj prav še statistike.
Mislim, da toliko nesreč in mrtvih ne odraža dobre kulture ali navad slovenskih voznikov.

Jaz se z statistikami ne strinjam popolnoma. Le z delom koliko jih umre. Ne pa tudi zakaj. Statistika je premalo definirana v prometnem pogledu in se je do grdo zlorabljati kar se je v naši državi že počelo.

V Sloveniji oz njeni statistiki manjka veliko in je veliko lukenj o katerih ne bom sedaj pisal. In pa vsa čast tistemu ki je prilepil tisto sliko tudi za hitrimi se nabere kolona. Zelo vzgojno. Spet je tista stvar izpirjena metoda zlorabe statistike v promocijske namene ker jih je pač treba tudi promovirati če že narediš zakon ki odira vsepovprek. Verjamem pa da je tisti ki je prilepil sliko mislil dobro namerno zato sem mu tudi poklonil kompliment :) .

p.s. Že samo tri črke pred besedo hitrimi (beri: PREhitrimi) bi dale zgodbi iz slike drug pomen in večjo kredibilnost in tako manjše zavajanje javnosti iz oči tistih ki radi prebiramo zakone, statistike in kako se le te izvajajo.

Edino kar me pri celi žalosti od našega obnašanja in trenutne situacije na področju varnosti veseli je, da mi vse to daje ogromno maneverskega prostora če se bom kdaj uspel poklicno ukvarjati s tem. 8)

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

Napisal/-a Paris To dec 09, 2008 9:37 pm

Mi motoristi gremo pa včasih mal po dveh pa mal po tleh
... ko smo prehitri al pa tut ne...

To je moje osebno mnenje.
Drugač pa vseen lepš vozmo k italjani pa slabš k angleži.
Slika

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO To dec 09, 2008 9:45 pm

Pero ja poglej to je sedaj tako. Tista reklama je bila namenjena divjakom ki vidijo kako kamenje cveti, ne pa ljudem ki prilagajajo hitrost voznim razmeram oz. ne vozijo pocasi zato ker bi si radi ogledali okolico. :roll:

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel To dec 09, 2008 10:43 pm

MateSLO je napisal/-a:No ce se morem strinjat s tabo se moram tocno sedaj. Pesci pri nas so tako neolikani da mi je zadnjic poknil zivec in sem hotel tistemu cloveku vrat pregriznit. Bilo je ze kar precej mracno in ker smo malce bolj na vasi kjer ni dosti prometa + ceste so nove, siroke in brez kaksnih prehudih ovinkov se pac lahko vozis hitreje. Enako sem mislil jaz dokler nisem prisel izza "plitvega ovinka" kjer me na sredini ceste pricakata 2 romantika sredi ceste, brez kresnicke ali cesarkoli. In to ni prvic da sem videl ljudi hodit po sredini ceste kot da je njihova. Ocitno se eni ne zavedajo da lahko jaz samo brisalce vklopim ko jih zadanem z avtom pri 70/90 kmh ki ima skoraj tono in pol ... :roll:

Tole v zgornjem postu je pa še en velik problem slovenskih voznikov. Nesposobnost predvidevanja. Ko je cesta nepregledna in nikogar ne vidijo in iz tega zaklučijo: ČE NIKOGAR NE VIDIM, POTEM NIKOGAR NI NA CESTI!

In potem pride tako presenečenje, kot ga je opisal MateSLO. Še dobro, da se je vse srečno končalo.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Sr dec 10, 2008 12:11 am

men je sam zanimivo, kako ko pride do takih tem se čisto VSI penijo na VSE ostale, kok so zanič, ta ki se peni pa da je dober pa zmeren. Kje so pol tisti zanič vozniki? Če začnem temo: "Priznam, da delam v prometu stvari, ki mi ne bi bile všeč, če jih storijo drugi" se ne bi oglasil praktično noben. Ker ko pride do nas samih bi lahko bili najmanj komisija na glavni vožnji za inštruktorja ;)

zamislite se najprej sami nad sabo preden začenjate debate ki v parih dneh presežejo 20 strani. in to vsi- tudi jaz se bom.

in ja, lahko bi se strinjal s Psepijevim pa še marsikaterim postom. Lahko bi rekel kako so ostali odurni pa me ne spuščajo v kolono, a kaj ko sam, priznam, tudi kdaj ko mula s plašnicami na glavi trmasto vozim centimeter za ritjo ta sprednjemu, da se nekdo ne bi vključil; ko kdaj koga izsilim, da pridem na cesto; lahko bi pizdil na vse tiste, ki preskočijo po sosednjem pasu celo kolono, v kateri sem jaz čakal 20 minut in se na koncu vrinejo notri nekomu, a kaj ko to kdaj storim tudi jaz. Kdaj se mi mudi, kdaj pa se mi preprosto ne da. In ne, ni bil moj namen se tle izpostavljat, tudi sam se lahko, kot pravi Psepi, imam za zmernega voznika, ki ga kdaj goni krepko čez omejitve, ampak sem sedaj ko sem star 22 vem kdaj lahko gonim, na kakšen način in kje da se pa meni ne bo nikoli zgodilo nič.

Zopet vse pozivam, da namesto da se penite tukaj, se zamislite, ozrite vase, kolkokrat na dan, teden naredite nekaj, čez kar se penite vsak dan. ali pa nekaj drugega čez kar se penijo vsi ostali, vam se pa zdi sveto in boste to še vedno počeli..

Če bi to naredili vsi, bi se pa kaj premaknilo po mojem mnenju. Dokler pa bojo za vse ostalo krivi vsi ostali se ne bo pa nič. Bo vedno vse narobe. vsi se bojo penli, vsi so PODEN VOZNIKI, vsi so arogantni, naduti, slovenec je nevzgojen voznik itd. S tem pluvaš v svojo skledo.. Pa jejte svoje obroke s pljunki v njih.. lastnimi.. prostovoljno popljuvanimi..

lp
Slika

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Sr dec 10, 2008 12:21 am

bass je napisal/-a:
Kritik je napisal/-a:@bass: in kaj točno je poanta tega tvojega posta? ...
Lp

Poanta je: Če se pešci obnašajo kot govedo, jih je treba tako tudi tretirati.

Kot sem napisal: Če je 70 letni par sposoben pospešiti korak in omogočiti voznikom tekočo vožnjo, potem z izjemo invalidov, motorično okrnjenih ter slepih ni izgovora, da HITIŠ DO PREHODA, ko si pa na prehodu se pa SPREHAJAŠ, šetkaš, kot da si v tivoliju, zato, ker imaš pač prednost. TO JE DEBILNO in maloumno.

Kle se strinjam z bassom. Res, da so pesci najbolj ogrozeni, najbolj ogrozeni so pa zato, ker so vsaj NEKATERI po vecini navadna goveda. Da ne omenim mladih mamic, ker ma otroka v vozicku in s tem misli, da ima absolutno prednost pred vsemi po moznosti se pred avionom. In seveda to lepo izkorisca "ja saj, jz mam otroka, lahk delam kar cem, itak se bodo ustavili" ampak nekdo se enkrat ne bo moral. Da ne zacnemo nastevat kolesarjev, do tistih na rolerjih, ker po moznosti pojma nimajo kako se rolati. K kdaj gledam po nakupovalnih srediscih kaj folk z vozicki dela, kako rine in vse, se še cudm da ima tak sploh vozniski izpit.

Pac je dejstvo, da pesec ko stopi na rob cestisca, je bog i batina. Ne recem, marsikater voznik je ignorantski pa ne ustav, k pa nekdo ze ustav, se pa folk vlece k megla. Da ne omenim tistih, ki se skoraj dobesedno mecejo na "zebro". Naj enkrat preverjeno zaokroz z kamero po centru zdj pozim al pa poleti, pa mal posname nase vrle pesce pa kolesarje, pa se bo zadeva tud pol mal drgac gledala.
There is no time...

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl Sr dec 10, 2008 12:31 am

Nekateri se preveč sekirate, v radijo daš kakšen dober CD 8) , se smejiš idiotom na cesti ter sam voziš tako da se drugi ne morejo smejati tebi. Pa čeprav nekateri delajo prav banalne neumnosti tega ne moreš preprečiti, največ kar lahko narediš za promet je to, da sam nisi i****.
Prelude To Disaster

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo Sr dec 10, 2008 7:50 am

Vsi samo o svojih pravicah na cesti govorimo, noben pa se ne omeni svojih dolžnosti..........

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Sr dec 10, 2008 8:00 am

@cordo: bravo!!

@TriCikl: bravo!!

Glede ostalih pa: res mi ni jasno, zakaj bi moral biti promet "uber alles" in bi se mu moralo vse podrejati, ljudje pa postati tisti trenutek, ko se usedejo v avto, prepotentni frankenjštajni.

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Sr dec 10, 2008 9:31 am

Ma ne morem verjet kakšne furstracije nekateri doživljate na cest zaradi pešcev... pač gre nekdo bolj počasi čez cesto, nikjer ni zapisano da mora teči čez, tistih par sekund ki jih je treba počakat pa tudi ni tako kritičnih da se jih nebi dalo preživeti..... za nekatere tu, ki se hvalijo da vozijo tono in pol pleha in se pri tem počutijo nadvse pomembne.... najšibkejše se ne preganja in lovi, ampak se jih varuje in obvaruje, ker so, ja pravilno ste ugotovili, NAJŠIBKEJŠI!!! Tisti ki še nimate svojih otrok tega koncepta najbrž ne dojamete, pa vas vseeno prosim da pričnete razmišljati v tej smeri. Nekoč bodo morda ravno vaši otroci žtrev takih voznikov kot ste sedaj sami, prepotentni, netolerantni, prepričani v svoj prav.
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov