Ja zračunaj ja in lepo prikaži formula po kateri boš računal. Drugače je to samo nakladanje, če ni konkretnih rezultatov.
Vidim, da je tukaj veliko različnih mnenj, zato še bom dodal svoje. Jazm spadam med tiste ki vozijo hitro ampk varno. Moram povedat, da največja nevarnost na cestah so prepočasni vozniki. Danes je svet takšen, da je hitrost zelo pomembna in tisti, ki vozijo prepočasi se naj izločijo sami iz prometa še preden bodo povzročil kakšno nezgodo. Sam sem že imel več naletov na počasne voznike. Seveda s tem ne zagovarjem tiste extremneže, ki v nepregledni ovinek prehitevajo in vozijo čez vse razumne meje.
tvirus, tukaj pišeš podobno, kot ta nadvse sposobni PiWPiW.
Največja nevarnost so počasni vozniki

v nadaljevanju pa: Sam sem že imel več naletov na počasne voznike. Kdo je zdaj tu nevaren?? Sigurno je tist, ki ti prileti 120 čez ovinek, ki ga že dodobra vleče na drugi pas bolj varen, kot tisti ki vozi nasproti 80 ne? Itak ja
Po tvojem po tem takem na cesti nebi smelo bit nobenega pešca, kolesarja, traktorja, tovornjaka. Vsi ti so počasnejši od tebe in te ogrožajo, ne?
Kaj vi cepci mislite, da je cesta, ki je namenjana vsem in jo vsi plačujemo, imamo pravico vsi po njej vozit, ena zaprta bob steza na kateri ni nobene ovire?
Pa kdaj vas bo pamet srečala no!? Vsi plačujemo cestnino, davke. In ti bi rad kar vse ki po tvojem prepričanju vozijo prepočasi odgnal s ceste
Povej mi kako lahko imaš nalet, če voziš varno? Varna hitrost je za mene tista, ki ti omogoča, da pred oviro ustaviš. Če ovire ne vidiš, ne pomeni, da je ni, ampak moraš predvidevat, da je za ovinkom ali pa v ovinku kakršna koli reč na cesti in, če je se moreš vprašat kako jo boš obvozil oz. ustavil. Na ozkih, ovinkastih cestah nemoreš vozit 100, če ne vidiš ali je z nasprotne strani prazno. Kaj pa če nasproti pride šleper, avtobus? Kako se mu boš izognil? Po možnosti pa še v tvoji smeri kolesar. Kaj boš potem naredil.
Takih cest je povno po Sloveniji, samo ljudje se veselo vozijo 80-100. In se že komaj srečaš z njim v osebnem avtu. Kako bi se pa srečal, če bi nasproti prišel šleper dolg 16,5m pa 2,6m širine, ki ne more čist zarobom peljat zaradi dolžine prikolice. Zato more že zaradi tega vzet večji ovinek in takoj zavzame 4 m ceste. A cesta je pa široka 5 metrov, torej kam boš šel?