Debate, ki niso vezane na ostala področja...

PiWPiW
Novinec

Kraj: Markovec City

Napisal/-a PiWPiW Sr feb 04, 2009 1:46 pm

AndrejD je napisal/-a:Daj povej mi ustavljalno pot nekoga ki vozi 50km/h in nekoga, ki vozi 60km/h.
Da čujemo strokovnjaka.

kot prvo je odvisna reakcijski čas voznik. ta varira od caa. 0.3s pa do 1.5s ali celo več!
potem se gleda podlaga ceste. če je hrapava, gladka. Vremenske pogoje: dež, sneg, led al kaj drugega. gleda se temperatura zraka ter temperatura gum (tega v formuli za izračun ni, se pa lahko upošteva za bolj točen končni podatek) ter profil in obrabljenost gum. poleg vsega tega se more upoštevat ali ima vozilo ABS, saj se z ABSom zavorna pot krepko podaljaša. ti je dovolj al ti morem še točno zračunat?

PiWPiW
Novinec

Napisal/-a PiWPiW Sr feb 04, 2009 1:49 pm

dask je napisal/-a:Evo, pa spet pišeš kontra sebi. Po tvojih prejšnjih postih sodeč je vseeno, ali pelješ 90 ali 130, sedaj pa pišeš, da bi peljal 70. Kaj je zdaj? Saj hitrost ne ubija :roll:

ne, ne pišem kontra sebi. problem je v temu ki ti že od samega začetka ne štekaš nič kar pišem oz. prebereš samo tiste stvari ki ti niso všeč! sem hiter voznik, ne pa neumen! to sem ti že 100x povedal! :roll:

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Re: Hitro ampak ne prehitro

Napisal/-a asfalt Sr feb 04, 2009 1:51 pm

tvirus je napisal/-a:Vidim, da je tukaj veliko različnih mnenj, zato še bom dodal svoje. Jazm spadam med tiste ki vozijo hitro ampk varno. Moram povedat, da največja nevarnost na cestah so prepočasni vozniki. Danes je svet takšen, da je hitrost zelo pomembna in tisti, ki vozijo prepočasi se naj izločijo sami iz prometa še preden bodo povzročil kakšno nezgodo. Sam sem že imel več naletov na počasne voznike. Seveda s tem ne zagovarjem tiste extremneže, ki v nepregledni ovinek prehitevajo in vozijo čez vse razumne meje.

No vidš tle si pa spet brcnu u temo.Jaz namreč menim,da ne more bit varne vožnje,če voziš hitro,sam izredno sovražim hitrost in ne bom nikol divjal,ker me je sram pred drugimi v prometu,da bi tako otročje vozil in delal budalo iz sebe na cesti poleg tega mi je pa jasno kaj pomeni se zaletet ali zdrsnit zaradi prevelike hitrosti.Največja nevarnost so pa počasni vozniki za take,ki nimajo niti malo strpnosti do soljudi in so navadni pof... egoisti.Aja a zdej k pa vozim po omejitvah se morm pa po tvoje kr izločit iz prometa?? o hudoo kaj se boste še vse spomnil.
Še to nalete si imel pa zarad tega,ker se očitno nisi naučil v avtošoli držat varnostne razdalje.Jst zmer držim v.r. in nikol nimam problemov z ustavljanjem,probleme mi nardijo idioti k se štuljo mi blendajo itd..Lih zanč se furam z avtom dam, na cesti snežna brozga res use belo oz. rjavo in prpeljem v naselje furam 40 (razmere pa to) in se najde budala se mi prpopa na rit,dam smernik hočem zavit desno v ulico nort in k****n od kretenov me prehiti zravn pa še blenda :roll: Mislm to te pa razf...a
Še bolj sovražim objestneže in take,ki zagovarjajo hitro vožnjo.
Lih zato pa je tko ker vlada ta gnili kapitalizem in ta hitr tempo lajfa,hvala bogu da bo gosp.kriza naredila red in škodo kapitalizmu in upam da se bo življenski tempo malo umiril.
Divjake s cest !!!

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr feb 04, 2009 2:17 pm

Ja zračunaj ja in lepo prikaži formula po kateri boš računal. Drugače je to samo nakladanje, če ni konkretnih rezultatov.

Vidim, da je tukaj veliko različnih mnenj, zato še bom dodal svoje. Jazm spadam med tiste ki vozijo hitro ampk varno. Moram povedat, da največja nevarnost na cestah so prepočasni vozniki. Danes je svet takšen, da je hitrost zelo pomembna in tisti, ki vozijo prepočasi se naj izločijo sami iz prometa še preden bodo povzročil kakšno nezgodo. Sam sem že imel več naletov na počasne voznike. Seveda s tem ne zagovarjem tiste extremneže, ki v nepregledni ovinek prehitevajo in vozijo čez vse razumne meje.

tvirus, tukaj pišeš podobno, kot ta nadvse sposobni PiWPiW.
Največja nevarnost so počasni vozniki :) v nadaljevanju pa: Sam sem že imel več naletov na počasne voznike. Kdo je zdaj tu nevaren?? Sigurno je tist, ki ti prileti 120 čez ovinek, ki ga že dodobra vleče na drugi pas bolj varen, kot tisti ki vozi nasproti 80 ne? Itak ja :clapclap :bonk
Po tvojem po tem takem na cesti nebi smelo bit nobenega pešca, kolesarja, traktorja, tovornjaka. Vsi ti so počasnejši od tebe in te ogrožajo, ne?
Kaj vi cepci mislite, da je cesta, ki je namenjana vsem in jo vsi plačujemo, imamo pravico vsi po njej vozit, ena zaprta bob steza na kateri ni nobene ovire?
Pa kdaj vas bo pamet srečala no!? Vsi plačujemo cestnino, davke. In ti bi rad kar vse ki po tvojem prepričanju vozijo prepočasi odgnal s ceste :jao:
Povej mi kako lahko imaš nalet, če voziš varno? Varna hitrost je za mene tista, ki ti omogoča, da pred oviro ustaviš. Če ovire ne vidiš, ne pomeni, da je ni, ampak moraš predvidevat, da je za ovinkom ali pa v ovinku kakršna koli reč na cesti in, če je se moreš vprašat kako jo boš obvozil oz. ustavil. Na ozkih, ovinkastih cestah nemoreš vozit 100, če ne vidiš ali je z nasprotne strani prazno. Kaj pa če nasproti pride šleper, avtobus? Kako se mu boš izognil? Po možnosti pa še v tvoji smeri kolesar. Kaj boš potem naredil.
Takih cest je povno po Sloveniji, samo ljudje se veselo vozijo 80-100. In se že komaj srečaš z njim v osebnem avtu. Kako bi se pa srečal, če bi nasproti prišel šleper dolg 16,5m pa 2,6m širine, ki ne more čist zarobom peljat zaradi dolžine prikolice. Zato more že zaradi tega vzet večji ovinek in takoj zavzame 4 m ceste. A cesta je pa široka 5 metrov, torej kam boš šel?

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr feb 04, 2009 2:23 pm

PiWPiW je napisal/-a:
dask je napisal/-a:Evo, pa spet pišeš kontra sebi. Po tvojih prejšnjih postih sodeč je vseeno, ali pelješ 90 ali 130, sedaj pa pišeš, da bi peljal 70. Kaj je zdaj? Saj hitrost ne ubija :roll:

ne, ne pišem kontra sebi. problem je v temu ki ti že od samega začetka ne štekaš nič kar pišem oz. prebereš samo tiste stvari ki ti niso všeč! sem hiter voznik, ne pa neumen! to sem ti že 100x povedal! :roll:

Ali se neumen ali ne, ne moreš sam sodit. O tem lahko sodijo drugi, ko dokažeš da temo ni tako. S posti, ki pa jih v tej temi trosiš pa bi težko kdo rekel, da te neumnost ni vsaj malo povohala.

PiWPiW
Novinec

Napisal/-a PiWPiW Sr feb 04, 2009 2:43 pm

dej mišek bodi tiho in ne pametuj več kr nimaš z čim! komaj si naredil izpit in zdaj si cel pameten. boš moral pojest precej polente in hrušk da ti bo sploh jasno kaj se dogaja na cestah.

sonček return?

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr feb 04, 2009 2:59 pm

PiWPiW je napisal/-a:

V bistvu cel čas pišeš, da hitrost ne ubija, ne da si neumen ali pameten voznik. O tem jaz niti slučajno nisem debatiral.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr feb 04, 2009 2:59 pm

Od kje pa zdaj tebi sposobnosti, da veš kdaj je kdo izpit naredil? Pa če ti povem, da se motiš, je od tega že kar nekaj časa, kar imam izpit. Ti pa le glej, da ne boš ob njega.

Namen teme ni bil se kregat s vaškimi dirkači. Daj še rajš kaj bolj pametnega napiš.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr feb 04, 2009 3:02 pm

PiWPiW je napisal/-a:
odločitve. Torej ubija ;)

še zdaleč ne! glih če voziš hitro si 5x bolj skoncentriran na dogajanje ob in na cesti! to sem tudi testiral ko sem bil utrujen in zaspan. deluje če verjameš ali ne.

200km/h se lahko gre skoraj na vsakem vogalu. še posebaj če imaš dober avto.

A mi lahko poveš kje v Kopru se da vozit 200 na uro ? Rad bi se ti izognil ;)

Pa še približno mi povej koliko metrov rabiš da se zaustaviš pri 50 kmh, 100 kmh, 200 kmh.

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: Hitro ampak ne prehitro

Napisal/-a Volvo5er Sr feb 04, 2009 3:04 pm

asfalt je napisal/-a:Jaz namreč menim,da ne more bit varne vožnje,če voziš hitro,sam izredno sovražim hitrost in ne bom nikol divjal,ker me je sram pred drugimi v prometu,da bi tako otročje vozil in delal budalo iz sebe na cesti poleg tega mi je pa jasno kaj pomeni se zaletet ali zdrsnit zaradi prevelike hitrosti.

Očitno nisi sposoben voziti hitro in varno, zato je prav, da voziš po svojih sposobnostih, to je počasneje (Ni pa treba vsakega, ki vozi hitreje od tebe označiti za divjaka in objestneža).

Lahko, da ti delam krivico in te po krivem kategoriziram kot počasnega voznika, pojem hitro je namreč zelo subjektiven. Hitro, prehitro in omejitev hitrosti velikokrat nimajo nič skupnega.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr feb 04, 2009 3:07 pm

Predlagam, da se vsi malo umirite!

PIWPIW je že dokazal, da je pameten voznik ("sem pameten voznik"), kot tudi, da vozi po Kopru z 200 samo, če je varno ("nisem samomorilec"), zato ga nehajte napadat. Zakaj se toliko trudite, saj je sam sebi največji sovražnik in to bo prej ali slej dokazal? Upajmo le, da bo doletelo samo njega...

Problem ni v sposobnosti hitre vožnje, problem je v samem odnosu do hitre vožnje, ki se lepo kaže v nekaterih izjavah PIWPIW-a in tudi drugih - npr takih: "Jaz spadam med tiste ki vozijo hitro ampak varno. ... Sam sem že imel več naletov na počasne voznike.". Bistvo je v tem, da ceste res niso "zaprte bob steze", da torej ni vse odvisno od vas (ostali, ovire, tehnika, pesek na cesti itd itd) in tega se nekateri mnogo premalo zavedajo, pa naj bodo počasni ali hitri (in najbolj varni?) vozniki.

Reči "Nisem samomorilec" je v takem kontekstu smešno, saj se nihče ne zaletava namerno. Do nesreče vedno lahko pride, tudi če še tako paziš, je pa velika razlika v posledicah - glede na hitrost. Kdor se tega ne zaveda vnaprej oz se ne zaveda te odgovornosti (tudi, če ni kriv) in je ne priznava, je slab voznik!!

Tudi hitrost je lahko direktno kriva - nekdo, ki slabo ocenjuje fitrost in razdaljo, bo pač zapeljal pred hitrega voznika, saj bo predvideval, da vozi približno po omejitvah. In takih je žal precej (Ravno to se je zgodilo v Makedoniji na "civilni" dirki.). Tudi to se da previdevat (in zmanjšat "imel več naletov"), a žal taki "varne hitre voznike" samo ovirajo - prej bodo še pospešili. BTW - koliko življenj motoristov so odnesla prav taka "izsiljevanja", ki v bistvu to niso?
Zadnjič spremenil esem, dne Sr feb 04, 2009 3:40 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Sr feb 04, 2009 3:35 pm

sm se spomnu ene zanimive reklamne tablice,ki sem jo zadnč vidu v eni trgovini:

Vsak ki vozi počasneje od mene je b****,in vsak ki vozi hitreje od mene je NOREC! :lol:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Sr feb 04, 2009 3:50 pm

esem je napisal/-a:Tudi hitrost je lahko direktno kriva - nekdo, ki slabo ocenjuje fitrost in razdaljo, bo pač zapeljal pred hitrega voznika, saj bo predvideval, da vozi po omejitvah. In takih je žal precej. BTW - koliko življenj motoristov so odnesla prav taka "izsiljevanja", ki v bistvu to niso?

Jaz pa ne bi rekel da to ni izsiljevanje. Pomojem je. Nekdo, ki pride iz vesolja ima res pravico sklepati, da bo nekdo pripeljal po omejitvah, nekdo ki pa živi tu na zemlji in ki vozi avto, pa 101% ve, da se nekateri ne držijo omejitev. Če to veš in če se zavedaš kakšne posledice so lahko ob nesreči in če zraven še upoštevamo da nekdo slabo ocenjuje hitrost (kot si rekel), potem res ne vidim razlage zakaj bi nekdo kar zapeljal pred nekoga, brez da bi se za sigurno prepričal, če to lahko varno stori. Ciljam seveda na neko normalno prekoračitev hitrosti, ne ravno 100 čez omejitev ali 200 po kopru.. Tisto so potem že situacijo ko nekoga sploh ne vidiš in ga izsiliš zato, ker njegove prisotnosti sploh nisi mogel predvidet :)
Sej.. seveda je odvisno tudi od hitrosti.. če bi vsi 40vozili, potem takih nesreč ne bi bilo, ampak vseeno mislim, da je krivda bolj na strani tistega, ki je drugemu recimo zaprl pot in se ni prepričal, če to lahko varno stori. Navsezadnje ne le zaradi upoštevanja zakonov in vsega, ampak zaradi lastne varnosti in zdrave pameti.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Sr feb 04, 2009 3:51 pm

PiWPiW je napisal/-a:
AndrejD je napisal/-a:Daj povej mi ustavljalno pot nekoga ki vozi 50km/h in nekoga, ki vozi 60km/h.
Da čujemo strokovnjaka.

kot prvo je odvisna reakcijski čas voznik. ta varira od caa. 0.3s pa do 1.5s ali celo več!
potem se gleda podlaga ceste. če je hrapava, gladka. Vremenske pogoje: dež, sneg, led al kaj drugega. gleda se temperatura zraka ter temperatura gum (tega v formuli za izračun ni, se pa lahko upošteva za bolj točen končni podatek) ter profil in obrabljenost gum. poleg vsega tega se more upoštevat ali ima vozilo ABS, saj se z ABSom zavorna pot krepko podaljaša. ti je dovolj al ti morem še točno zračunat?

suh asfalt reakcijski čas 1 sekunde.
da te vidim.
Slika

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Sr feb 04, 2009 4:00 pm

PiWPiW je napisal/-a:kot prvo je odvisna reakcijski čas voznik. ta varira od caa. 0.3s pa do 1.5s ali celo več!

ABS podaljša zavorno pot? zato ga potem vgrajujejo v vse avtomobile, da je večja možnost nesreč
ker najhitreje se res ustaviš, ko ti zablokirajo kolesa in se po spolzkem cestišču odpelješ v prvo drevo

al se samo tolažiš, da je abs nekaj groznega, ker ga tvoja honda nima?
podpis

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Sr feb 04, 2009 4:07 pm

Spremljam tole temo že od samega začetka.... pa ostalim zgleda da še ni jasno... PiwPiw-a (in njemu podobne) se ne bo dalo spremenit, pa če se bo tu napisalo še 20 strani post-ov. Najtežje je spreminjat miselnost ljudi.... razmerje med vloženim naporom in učinkom je v najboljšem primeru 50:1.... Pač je prepričan, da se mu nič ne more zgodit, slej kot prej se bo sam za večno izločil iz prometa, upam pa da bo tako škodo naredil samo sebi. Ostali vozite mirno in strpno, pa ne se pustit pravocirat takim in podobnim, ki vam blendajo, hupajo, kažejo sredince.....

Lp
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr feb 04, 2009 4:18 pm

W|zz je napisal/-a:
esem je napisal/-a:Tudi hitrost je lahko direktno kriva - nekdo, ki slabo ocenjuje fitrost in razdaljo, bo pač zapeljal pred hitrega voznika, saj bo predvideval, da vozi po omejitvah. In takih je žal precej. BTW - koliko življenj motoristov so odnesla prav taka "izsiljevanja", ki v bistvu to niso?

Jaz pa ne bi rekel da to ni izsiljevanje. Pomojem je. Nekdo, ki pride iz vesolja ima res pravico sklepati, da bo nekdo pripeljal po omejitvah, nekdo ki pa živi tu na zemlji in ki vozi avto, pa 101% ve, da se nekateri ne držijo omejitev. Če to veš in če se zavedaš kakšne posledice so lahko ob nesreči in če zraven še upoštevamo da nekdo slabo ocenjuje hitrost (kot si rekel), potem res ne vidim razlage zakaj bi nekdo kar zapeljal pred nekoga, brez da bi se za sigurno prepričal, če to lahko varno stori. Ciljam seveda na neko normalno prekoračitev hitrosti, ne ravno 100 čez omejitev ali 200 po kopru.. Tisto so potem že situacijo ko nekoga sploh ne vidiš in ga izsiliš zato, ker njegove prisotnosti sploh nisi mogel predvidet :)
Sej.. seveda je odvisno tudi od hitrosti.. če bi vsi 40vozili, potem takih nesreč ne bi bilo, ampak vseeno mislim, da je krivda bolj na strani tistega, ki je drugemu recimo zaprl pot in se ni prepričal, če to lahko varno stori. Navsezadnje ne le zaradi upoštevanja zakonov in vsega, ampak zaradi lastne varnosti in zdrave pameti.

Sta dve vrsti izsiljevanja - namerno in nenameno (pač napaka). Pri tem sem mislil to drugo, ko nekdo slabo ocenjuje razdaljo in hitrost, nekdo pa se mu bliža lahko tudi precej čez omejitev. Takih slabih ocenjevalcev je precej (mislim, da je več žensk - ne vem zakaj, ne mislim, da so slabše voznice - morda so tudi zato, ker niso prepričane, a vseeno previdne, bolj počasne pri vključevanju v promet) in seveda se vključujejo, ko se jim zdi varno (so "prepričani" in teh napak ne delajo namerno). Žal pa dostikrat ni tako in za njih varno vključevanje izpade kot izsiljevanje. Tudi zato so mejitve!

Vsak, ki divja, bi to moral vedet in upoštevat (odgovornost zaradi večjih posledic ob višjih hitrostih), a za njih so to predvsem ovire. Uradni vzrok (izsiljevanje) ima kot prvinski vzrok preveliko hitrost (seveda tu ne govorimo o 10 čez, pač pa o divjanju) in obojestransko neupoštevanje napak drugega, kar pa taki "hitri varni" vozniki ne bi smeli spregledat (oni "ne delajo napak"), še posebno zaradi dosti večjih posledic.
Ravno tu je keč - neupoštevanje napak drugega, samo lastna rit ali sposobnosti - nismo sami na cesti.

V bistvu je point v tem, da me zanima, če "hitri varni" vozniki pomislijo na tako možnost, ko se komu približujejo in če redno zmanjšajo hitrost - vnaprej. Ker če ne, so bolj bogi na znanju, pameti in odgovornosti.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr feb 04, 2009 4:37 pm

Hjoj..svašta...Vsi pametni, najhitrejši, najboljši....pa še vedno se nesreče dogajajo...le kako je to možno :roll: ??

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Sr feb 04, 2009 4:42 pm

esem..
sem napisal par postov, da me moti to nezavedanje ljudi, da nisi vsemogočen na cesti..
razumem, da vozite hitro in tudi sam z veseljem prekoračim hitrost (na avtocesti), v naselju zelo redko, ampak dvomim, da se vsi zavedate kaj tvegate in če že se, dvomim da bi zavestno vsi sprejeli posledice.
torej lahko imam najboljši avto, najdražji ali kakorkoli in sem prefesionalni, talentiran voznik.. pa pride olje, defekt na gumi, divja žival, aqaplaning in tako naprej in te ni več. ne glede ali kršiš CPP. in če ga precej kršiš je verejtnost še večja. in zato, če se spuščate v situacije, ki so rizične mejte to pred sabo..

aha.. pa še vedno sem mnenja, da vozniki, ki se jajcajo po cestah in sovražijo hitrost (recimo ne grejo več kot 100 po AC in so še ponosni na to) v današnjem tempu življenja predstavljajo grožnjo. se sliši grdo ampak, dejstvo je, da take lenobe s svojo olesenelo vožnjo manj spremljajo promet, sigurno niso tako pozorni, hkrati pa kar je najbolj pomembno zelo zelo redko pridejo do situacij ko bi moral ikaj hitro reagirati in se zato polenijo. kam to vodi vemo vsi.. slej ko prej zapade sneg, se kaj nepričakovanega zgodi in taki takrat.. KAJ?? NO KAJ?? nasrkajo!!!!
in tudi če ste tako superiorni kot Asfalt in držite vedno varnostno razdaljo me zanima nekaj.. če se vam zavorna pot poveča recimo po snegu ledu za 10x na prem suhi topli cesti.. ali boste imeli 10x večjo varnostno razdaljo? sicer pa kako sploh veš kakšno zavorno pot imaš če jo ne preizkusiš? kako sploh ocenjujete kaj je varno če vas večina še ni letela počez (pa magari na poligonu)?? Predvsem tiste lenobne voznike sprašujem zakaj je sramota, da svoj avto obvladaš v vseh okoliščinah?? kaj se počutite popolni ko vozite 20 pod omejitvijo? tudi vam je namenjen zgornji odstavek, da nihče ni brez tveganja. pa brez zamere

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Sr feb 04, 2009 5:10 pm

PiWPiW je napisal/-a:
Ko sem delal v luki sm imel svoj tempo. precej dinamičen lahko rečem. delali smo tudi po 12 ur in sam veš da nisi tako zbran kot prvo uro. še težje je če delaš ponoči. takrat se ti samo spi. samo ne! jaz ravno zato kr sm imel svoj tempo in svojo stalno koncentracijo sm lahko delal brez hibno. ker so me že spet opzali da vozim prehitro :roll: so rekli da morem zmanjšat. ok, sm vozil kot en polž. spalo se mi je miljon več kot prej in ni se mi dalo sploh več razimšljat kaj se dogaja. kr so vidli da sm bolj spal kot vozil so me dali da pucam cesto. če bi me pustili delat kot sem delal bi delal do konca BP, tako pa sm skoraj spal za volanom.

PiWPiW! Po temle kar si napisal si očitno zelo nevaren, nesposoben in neodgovoren voznik! Če voziš počasi spiš, če se hočes zbuditi oziroma biti skoncentriran na vožnjo moraš pa divjati :roll: - odlično! Človek, ki rabi dodatno motivacijo, da je zbran za volanom (hitrost, radio, pogovor, ročni menjalnik...) je nesposoben in nevaren! Če motivacijo potrebuje zato ker je preutrujen je pa totalno neodgovoren!
Želim si, da bi bilo manj PiWPiWov na cestah!

Glede videa pa samo tole: tistim, ki so namenjeni to vrstni videi se na to itak požvižgajo in jim nikoli ne da mislit!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov