Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon To mar 31, 2009 8:50 am

sami šerifi :rofl
tle se sploh ne gre o hitrosti, govora je o tem, da se umakn!!!

nevem, za moje pojme je 130 omejitev dost konzervativna ki izhaja še iz časov slabših avtov... In če hočem jaz vozit 160 in s tem ogrožat sebe in vse vas, šerife, bom to pač naredu...

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik To mar 31, 2009 8:54 am

bass je napisal/-a:
Kritik je napisal/-a:Dlje časa ko sem tu na forumu bolj mi je jasno zakaj je prometna situacija v Sloveniji taka kot je.

Abbe: lej, zavoljo življenja ne samo mojega, ampak tudi kakšnega drugega otroka, te prosim da se vzameš v roke. Resno ti to pravim. Nisem popoln voznik in hitro se lahko zgodi da te spregledam ob tvojih 190+ km/h. Govorim ti to zato, ker vidim da si iz Jesenic in se sam velikokrat z otrokom peljem na Gorenjsko.

@drucky: 150-160 km/h ni normalna vožnja po AC. Normalna vožnja je nekje med 120 in 130 km/h. Če tvoja mama slabo vidi na števec in vozi po občutku je to njen problem, naj obišče okulista. Mene srce boli, ko z avtom nabijam v luknje in udrtine na naših avto njivah (ceste si naziva ne zasluži).

Ma sej sploh ne vem zakaj bi vam solil pamet tu kako dobro bi bilo če bi vozili po omejitvah. Brez veze, ker vam vaš ego ne dopušča slišat še kaj drugega. CHAN in njemu podobni, hvala ker se trudite bumbarjem tu gor dopovedovat kakšne so lahko posledice. Zamislite se da vam cestni dirkač vzame vam ljubo osebo...... bi mu lahko odpustili? Bi lahko živeli z dejstvom, da vaše ljubljene osebe ni več, on se pa še kar naprej veselo vozi in nori po cesti?

Lp

150 je popolnoma kulturna vožnja po AC. To, da ti nisi pozoren in kaj spregledaš je pa rezultat tvoje lastne omejenosti, ker misliš, da smo ostali dolžni pazit na tvojega mulca. Ne bit len, glej te špegle, umakni se na desno pa bomo vsi srečni, ti pri 120 jaz pa pri 150, tvoj otrok pa bo varen. Seveda pa je najlažje nalepiti zadaj trikotni "baby on board" in pač na slepo zapeljat na levi pas.
Stari moj, če ti na svojga pamža ne boš pazu, zakaj bi jaz moral paziti na vaju oba?
Kar hočem povedati je, sanjaj na desnem pasu, če pa že cukneš na levega, daj nam nakloni tistih 131km/h, ne vleci se s 120.

@bass: glede na število tvojih postov bi predvideval da si vsaj malo dozorel na temu forumu, pa vidim da ti pot do tega preprečuje tvoj ego. 150 ni kulturna vožnja, pa če se na glavo postaviš. Kulturna vožnja je med 120 in 130. Ker kultura ni osebni občutek, temveč dejanja, ki ponazarjajo da poznaš pravila igre. Toliko o kulturi. Glede otrok... vidim da jih sam še nimaš, tako da prosim ne mi pametovat kako naj pazim na svojega otroka. Kadar ga vozim v avtu sem vedno na 110% z previdnostjo. Torej na cesti ne mislim samo na svojo rit in ne hrani svojega ega z norenjem. Na cesti so tudi drugi bass. Desni pas ni samo tvoj ;)

@zlabon: a si res tak otrok? Če hočem vozit 160 bom pač to naredu... to počnejo 3-4 letniki ko želijo uveljavljati svojo voljo. Na tvojem mestu bi se malo zamislil nad seboj.

lp
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To mar 31, 2009 9:00 am

Hmm ja malo je pa odvisno tudi od počutja in koliko se ti mudi :D jaz imam najraje hitrost do 140kmh samo vedno mi ne gre tko vozit sploh pa ne vsakokrat , ko sem na AC . Višnje gorski klanec je pa sploh čudo eni lezejo pa grem lepo mimo pol pa kar od enkrat za mano pa blenda z lučmi :shock: in glej ga norca pol desni ( počasni pas ) mimo pol pa kar na prehitevalni in skoraj nesrečo povzroči b**** :P Volvo V70 02 model :D pa takih je ogromno prej spijo pol pa opa Citroen me je prehitu :rofl :___o :ue

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 To mar 31, 2009 9:01 am

@boss: Razmišljaj z nasprotne strani, pa boš dojel. Vprašaj se zakaj bi? Ker si velik? Pameten? MOčan? Imaš velik avto? Ne znaš voziti po predpisih? Se izživljaš po AC? Pameten razlog daj - pa ne v smislu otroškega vrtca, da ker voziš hitreje, si car, carjem pa se morajo vsi umikati.
Got it?

@zlabon: govora je o tem, da naj se tisti, ki vozijo okrog 130, umaknejo tistim, ki vozijo več in zahtevajo, da se morajo počasnejši umikati med tovornjake, sploh pa takoj, ko tisti odzadaj začne blendati, voziti v riiti (mar je fegi?), vžigati žmigavce in kaj vem kaj še. In to naj bi bilo kar samoumevno in uber 130 pravijo, da je tudi kulturno, ker uber 130 so kulturni, ostali pa nismo. Saj se jim cel svet umika, kaj bi še radi - na stotinko hitro?

Drži, da imaš extremiste v enem ali v drugem klubu, za ene pravite, da so šerifi, za druge, da so divjaki. Big deal, vse je enako.

In še nekaj, dobri avti gor al pa dol - ko se 1,5 tone pleha prbije s hitrostjo 130 km v zid, morda kaj ostane od avta, od človeka pa ne dosti. Če pa že ne umre, je pa invalid zaradi varnega avta. Samo o njih statistike praktično ni...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To mar 31, 2009 9:17 am

bass je napisal/-a:150 je popolnoma kulturna vožnja po AC. To, da ti nisi pozoren in kaj spregledaš je pa rezultat tvoje lastne omejenosti, ker misliš, da smo ostali dolžni pazit na tvojega mulca. Ne bit len, glej te špegle, umakni se na desno pa bomo vsi srečni, ti pri 120 jaz pa pri 150, tvoj otrok pa bo varen. Seveda pa je najlažje nalepiti zadaj trikotni "baby on board" in pač na slepo zapeljat na levi pas.
Stari moj, če ti na svojga pamža ne boš pazu, zakaj bi jaz moral paziti na vaju oba?
Kar hočem povedati je, sanjaj na desnem pasu, če pa že cukneš na levega, daj nam nakloni tistih 131km/h, ne vleci se s 120.

Popolnoma pravilno.....

......vendar, takim kot "Kritik"(sorry, ker te omenjam, vendar si "najbližji")....... je to težko dopovedovat. Osebno svetujem javne prevoze, v dobro njihove varnosti in varnosti njihovih otrok.........

P.S. in kdo je kriv, ko je v zadnjih leti(še par dni nazaj primer) za več kot "ducat" PACIJENTOV na štreko zapeljalo, direkt pred vlak :?: :arrow: minister (prejšnji) baje so prekomurci rekli..... :roll:

Kr peljte se čez proge, čim več, tem bolje.......vsi le ti ki so "cu grunt" so potencialna nevarnost manj za nas ostale udeležence, ki se hočemo (ne bo rekel hitro, ampak TEKOČE peljat....)

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara To mar 31, 2009 9:19 am

se pravi, da tak, ki krši zakon o cestnem prometu in recimo vozi 150 ali 160 ali 200 naredi nesrečo in bognedaj pri tem kdo umre, lahko tudi jest pozabim na zakon in mu mirne volje pošlem metek v čelo.........al kako se potem lahko upošteva razlaganje Zvcp, sej avtomobil je lahko tudi orožje konec koncev.........
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kritik To mar 31, 2009 9:23 am

sašo5 je napisal/-a:
bass je napisal/-a:150 je popolnoma kulturna vožnja po AC. To, da ti nisi pozoren in kaj spregledaš je pa rezultat tvoje lastne omejenosti, ker misliš, da smo ostali dolžni pazit na tvojega mulca. Ne bit len, glej te špegle, umakni se na desno pa bomo vsi srečni, ti pri 120 jaz pa pri 150, tvoj otrok pa bo varen. Seveda pa je najlažje nalepiti zadaj trikotni "baby on board" in pač na slepo zapeljat na levi pas.

Popolnoma pravilno.....

......vendar, takim kot "Kritik"(sorry, ker te omenjam, vendar si "najbližji")....... je to težko dopovedovat. Osebno svetujem javne prevoze, v dobro njihove varnosti in varnosti njihovih otrok.........

P.S. in kdo je kriv, ko je v zadnjih leti(še par dni nazaj primer) za več kot "ducat" PACIJENTOV na štreko zapeljalo, direkt pred vlak :?: :arrow: minister (prejšnji) baje so prekomurci rekli..... :roll:

Kr peljte se čez proge, čim več, tem bolje.......vsi le ti ki so "cu grunt" so potencialna nevarnost manj za nas ostale udeležence, ki se hočemo (ne bo rekel hitro, ampak TEKOČE peljat....)

@sašo5: nič ne zamerim, celo vesel sem da si me omenil... lej ne moreš trdit, da je vožnja pri 120 - 130 manj tekoča kot pri 150. Te predpostavke ne morem prebavit, sori. Tudi če bi se hitrosti dvignile na 150 bi se še vedno našli taki, ki bi vozili hitreje in težili da so hitrosti prenizke. Narava nezrelih ljudi je pač taka.

Lp
Hyundai - drive your way

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 To mar 31, 2009 9:24 am

xsara je napisal/-a:
ali 200 naredi nesrečo in bognedaj pri tem kdo umre, lahko tudi jest pozabim na

primer hočem(od osamosvojitve naprej) - KDO JE PRI TAKI HITROSTI NA A.C.(da ne bo pomote, v mestu zagovarjam 50 in še manj) NAPRAVIL NESREČO IN UBIL NEKOGA DRUGEGA, BREZ DA JE BILO NJEMU KAJ :?: OZ. NASPLOŠNO: KDAJ SE JE NEKAJ ZGODILO PRI TEJ HITROSTI?

Nazadnje, ko sta Popovič in Norbedo dirkala, ter je zadnji mal Porša dotaknu, ter je sedanjega župana katapultiralo.........

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 To mar 31, 2009 9:33 am

In potem, ko boš dobil primer, boš naredil kaj? Vozil tako kot zdaj? Bo vse, ok, če boš drugemu rinil v rit, blendal, žmigal?

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara To mar 31, 2009 9:38 am

hahaha se hecaš, osebno poznam človeka ki je za las in na veliko srečo preživel (ne brez posledic), ko mu je v zadnji del male gajbice (suzuki maruti) na lokalni cesti s hitrostjo po ocenah prometne policije na kraju nesreče cca 70 km/h (omejitev 50 km/h), treščil b**** z mislim, da Ford Mondeom, ja in malo konzervo je tko odprlo, da je bilo kr čudo, da jo je kolega tko poceni odnesu, si predstavljaš, da bi imel zadaj otroka, ali pa da bi bila hitrost recimo 100 ali pa celo 160-190, na AC................kaj bi se potem zgodilo.........
aja bumbarju v mondeotu ni bilo razn minimalnih praskic nič........

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky To mar 31, 2009 9:47 am

sašo5 je napisal/-a:

Popolnoma pravilno.....

:tomidelej:

eni pač ne štekajo in mislijo, da to kar piše v zakonu, da je najboljše/sveto... tak ka pri župniku :lol:
A če bi sprejeli zakon v katerem bi zapisali, da se je najbolje vozit rikverc bi se vi verjetno strinjali in zagovarjali, da se je rikverc najbolj voziti... :lol:
jah, ni avto za vsakega...

@ SAŠO5 je postavil dobro vprašanje "NASPLOŠNO: KDAJ SE JE NEKAJ ZGODILO PRI TEJ HITROSTI?" ?! poglejte si malo statistko (tudi procentualno) koliko nesreč se zgodi na avtocesti in koliko na drugih cestah, pa boste videli, da so še avtoceste daleč najvarnejše.. tiste nesreče, ki se zgodijo na AC pa so ponavadi posledica nepozornosti (ponavadi takih, ki cincajo 100 po voznem pasu in se kar naenkrat odločijo menjat vozni pas brez da bi se prepričali, ali je varno), pa takih for kot je vožnja v nasprotno smer itd..

lih včeraj sem spet videl - peljali smo se normalno 130 po voznem pasu, pa so nekateri avti zavili na izvoz dol z avtoceste in zmanjšali že na kakih 70 ali manj.. vendar je neka baba tik pred koncem izvoza brez smernikov kar naenkrat zavila nazaj na AC, in avto pred mano bi se skoraj zaletel v to babo -še dobro da je bil zbran in da je uspel pravočasno reagirat... (a boste zaj začeli celo zagovarjat 70 po AC?!!):lol: torej, nespametni manevri idiotov so tisti, ki ogrožajo varnost na AC in ne tisti ki se lepo vozijo, pa naj bo to 130, 150 ali 190... taki ki vozijo hitreje od omejitve povzročajo v bistvu še najmanj težav v prometu, saj taki so ponavadi pri vožnji bolj zbrani in bolj pazijo!! ne pa tisti ki pri 120-130 sanjajo in mislijo da samo s tem, da imajo manj na števcu in s tem mislijo, da so nenevarni in se jim čist po domače j*be za vse skup..
Zadnjič spremenil ducky, dne To mar 31, 2009 9:55 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 To mar 31, 2009 9:50 am

xsara je napisal/-a:
na lokalni cesti .....

j..... sunce; sem napisal na AC :!:

Po mestu in po lokalnih cestah je tudi minimalna prekoračitev hitrosti obsojanja vredna......ja Uroš11, tako vozim.......in študiram, da si bom nabavil eno Lado nivo in potem na teh cestal zbijal kot keglje tiste, ki mi izsiljujejo prednost(z dneva v dan več) zaviranja in reševanja situacij, ko raznorazni nedeljski vozniki in klobučniki, z zaprtimi ogledali ne vedo kaj počenjajo.....

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara To mar 31, 2009 9:54 am

ma najbolj, da se debata neha, ker nekateri so očitno za anarhijo in brezzakonje :roll: drugič, ko vidim težneža, ko mi rine za ritjo in blenda in maha in kaže sredinca, gladko spustim naprej, pol pa takoj za njim in, da mu je..m vse, ga tišim tok časa, da se mu zmeša........najbolje, da se spustim na nivo cestnih morilcev in da vidmo kdo je močnejši oziroma hitrejši.............

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 To mar 31, 2009 9:56 am

xsara je napisal/-a:ma najbolj, da se debata neha, ker nekateri so očitno za anarhijo in brezzakonje :roll: drugič, ko vidim težneža, ko mi rine za ritjo in blenda in maha in kaže sredinca, gladko spustim naprej, pol pa takoj za njim in, da mu je..m vse, ga tišim tok časa, da se mu zmeša........najbolje, da se spustim na nivo cestnih morilcev in da vidmo kdo je močnejši oziroma hitrejši.............

številka 3 :P

P.S si pomislim kdaj, da bi "po gasu" stisnil in ti "tečnežu" ušel..... :?:

P.S1 in to se ti zdi pametno?

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To mar 31, 2009 9:57 am

nimam besed rekel bi samo to:

bravo xsara, bravo uroš11 in mišek...
če sem koga z podobnim mnenjem pozabu se opravičujem drugač pa če bi bilo več takih bi bile ceste veliko bolj varne.
zapomnite si nekaj: hitrost ubija pa naj bo to v mestu ali pa na ac.
lp

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky To mar 31, 2009 9:58 am

xsara je napisal/-a:drugič, ko vidim težneža, ko mi rine za ritjo in blenda in maha in kaže sredinca, gladko spustim naprej, pol pa takoj za njim in, da mu je..m vse, ga tišim tok časa, da se mu zmeša........najbolje, da se spustim na nivo cestnih morilcev in da vidmo kdo je močnejši oziroma hitrejši.............

kot sem že napisal zgoraj, moraš razlikovati med dvojimi - tistimi ki se kulturno vozijo 150 in tstimi, ki se izživljajo po cesti.. in v tvojem postu ti pišeš o teh tadrugih, in teh tudi jaz ne maram in ne zagovarjam... tak da malo razislite preden kaj pišete ne pa da kar neki pametujete, posplošujete in vsiljujete svoje videnje kar vsem povprek :roll:

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kritik To mar 31, 2009 10:01 am

ducky je napisal/-a:
xsara je napisal/-a:drugič, ko vidim težneža, ko mi rine za ritjo in blenda in maha in kaže sredinca, gladko spustim naprej, pol pa takoj za njim in, da mu je..m vse, ga tišim tok časa, da se mu zmeša........najbolje, da se spustim na nivo cestnih morilcev in da vidmo kdo je močnejši oziroma hitrejši.............

kot sem že napisal zgoraj, moraš razlikovati med dvojimi - tistimi ki se kulturno vozijo 150 in tstimi, ki se izživljajo po cesti.. in v tvojem postu ti pišeš o teh tadrugih, in teh tudi jaz ne maram in ne zagovarjam... tak da malo razislite preden kaj pišete ne pa da kar neki pametujete in vsiljujete svoje videnje kar vsem povprek - demokracija ljudlje, demokracija :roll:

@ducky: Kaj je kultura sem napisal že malo prej, to ni osebni občutek. Demokracija, na katero se sklicuješ pa ne pomeni da lahko počneš kar koli ti narekuje volja. Demokracija seže tako daleč, do koder nobenega ne motiš, oviraš ali ogrožaš s svojim početjem. Svoje mnjenje pa lahko napišeš, poveš, deliš s komerkoli, kadarkoli in kjerkoli.
Zadnjič spremenil Kritik, dne To mar 31, 2009 10:03 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Hyundai - drive your way

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 To mar 31, 2009 10:02 am

King1 je napisal/-a:nimam besed rekel bi samo to:

bravo xsara, bravo uroš11 in mišek...
če sem koga z podobnim mnenjem pozabu se opravičujem drugač pa če bi bilo več takih bi bile ceste veliko bolj varne.
zapomnite si nekaj: hitrost ubija pa naj bo to v mestu ali pa na ac.
lp

pol ga pa pijmo in žingajmo, pa še kak đoint potegnemo, pa "langzam" - to ne ubija.... :lol:

P.S hitrost ubija ja, sploh nekontrolirana in v povezavi z zgoraj opisanimi "substancami"....

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To mar 31, 2009 10:06 am

sašo5
očitno ne razumeš da govoriš o nekih " drogah"! ki pa nimajo veze z to temo!
lp

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara To mar 31, 2009 10:06 am

sašo5 je napisal/-a:
xsara je napisal/-a:
na lokalni cesti .....

j..... sunce; sem napisal na AC :!:

Po mestu in po lokalnih cestah je tudi minimalna prekoračitev hitrosti obsojanja vredna......ja Uroš11, tako vozim.......in študiram, da si bom nabavil eno Lado nivo in potem na teh cestal zbijal kot keglje tiste, ki mi izsiljujejo prednost(z dneva v dan več) zaviranja in reševanja situacij, ko raznorazni nedeljski vozniki in klobučniki, z zaprtimi ogledali ne vedo kaj počenjajo.....

evo primer, če že hočeš AC, sosed iz ulice na motociklu-čoperju po ac, lepo vozi 130 in gre prehitevat kombi, ko mu naenkrat prileti petar jebive.ar v rdečem clk-ju in komi, komi se mu umakne pred kombi (veš kaj bi se zgodilo če se mu nebi uspelo umakniti), b****r z mečko pa nikome ništa in je dalje teru, po ocenah soseda na motorju je prletu vsaj z 160 (da nebi o tem, da bi motorist najebu tut če bi avtomobil z 50 na ur prletu vanj).........primer sem dal, ker si hotel avtocesto.........in skoraj se upam trditi, da tipu v mečki ne bi bilo nič.............
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov