Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To avg 25, 2009 9:56 pm

kaj pa pravite na to da je odvisno od kje točijo, da je odvisno če jemljejo od zgoraj ali odspodaj, da je kvaliteta različna, da odvisno kaj je naročeno..

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Sr avg 26, 2009 7:43 am

sašo5 je napisal/-a:
graal je napisal/-a: Točenja pol cisterne na servisu enega podjetja in pol na servisu drugega podjetja NI možno (izjema je kakšen TUŠ oil... pa še to redko).

pa še kolikokrat se to zgodi v Brežicah(OMV); pripelje na Obrežje in nato še ostanek v Brežice(mesto).....odkar ni Bubniča, vozijo TiB Ilirska Bistrica, sicer lastništvo Viator-Vektorja....

Brežice(mesto)... to je petrol... omv... ali kaj za ena pumpa je to?

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr avg 26, 2009 8:35 am

graal je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:
graal je napisal/-a: Točenja pol cisterne na servisu enega podjetja in pol na servisu drugega podjetja NI možno (izjema je kakšen TUŠ oil... pa še to redko).

pa še kolikokrat se to zgodi v Brežicah(OMV); pripelje na Obrežje in nato še ostanek v Brežice(mesto).....odkar ni Bubniča, vozijo TiB Ilirska Bistrica, sicer lastništvo Viator-Vektorja....

lp, Aleš.

saj sem napisal......(zadnja pumpa na desni strani AC-ja pred mejo je OMV in ko tam stoči, pripelje vedno še nekaj ostanka v mesto - logično, da tudi na OMV...)

P.S po "gostilniških" govoricah bo ta "novi" petrolov dizel, bolj kot ne nateg......samo nafto pa po pristaniščih licitirajo in vzamejo vedno šrot, tako, ki je recimo v nemčiji niti povohajo ne.....

P.S1 znanec je v Avstrji oz. Nemčiji točil neki GT ali GP Dizel(upam, da sem prav razumel) 1,30 stane in po dveh tankih, je uvidel, da avto noro gre(C5) in manj porabi, sedaj je že dva tedna doma in je zopet prešaltal na Petrol(magna pač) in "lenoba" se je povrnila, kakor tudi poraba za dober liter dvignila.......

to se pravi, kaj tankamo? drek po domače povedano in ni daleč od resnice....

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Sr avg 26, 2009 8:52 am

sašo5 je napisal/-a:
graal je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:

lp, Aleš.

saj sem napisal......(zadnja pumpa na desni strani AC-ja pred mejo je OMV in ko tam stoči, pripelje vedno še nekaj ostanka v mesto - logično, da tudi na OMV...)

P.S po "gostilniških" govoricah bo ta "novi" petrolov dizel, bolj kot ne nateg......samo nafto pa po pristaniščih licitirajo in vzamejo vedno šrot, tako, ki je recimo v nemčiji niti povohajo ne.....

P.S1 znanec je v Avstrji oz. Nemčiji točil neki GT ali GP Dizel(upam, da sem prav razumel) 1,30 stane in po dveh tankih, je uvidel, da avto noro gre(C5) in manj porabi, sedaj je že dva tedna doma in je zopet prešaltal na Petrol(magna pač) in "lenoba" se je povrnila, kakor tudi poraba za dober liter dvignila.......

to se pravi, kaj tankamo? drek po domače povedano in ni daleč od resnice....

Točenja pol cisterne na servisu enega podjetja in pol na servisu drugega podjetja NI možno (izjema je kakšen TUŠ oil... pa še to redko).

Seveda se delajo medskladiščni med BS-i istega podjetja torej OMV-OMV...
PRavim da ne gre recimo OMV-PETROL ali obratno.... zato nima veze kaj piše na cisterni... ker v vsakem primeru je druga pošiljka.

Kar se pa tiče nafte in dreka se pa popolnoma strinjam :) V slo, kot sem opazil ima najbolšo kvaliteto agip...., ki vozi direktno iz italije in je zadeva definitivno nad slovenskimi "standardi".

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr avg 26, 2009 10:22 am

haha, jaz bom pa glih Agip pograjal. Zaradi sil razmer sem moral na Agipu na Rudniku tanktat diesel in zdaj avto rahlo pocuka, ko motor še ni dokončno segret. Tako, da mene Agip ne vidi več :evil:

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec Sr avg 26, 2009 12:38 pm

Moj JTd je pa trenutno najbolj zadovoljen z omv, moram še poizkusit na tušu in petrolu.
Poraba Diesel pri družbi MOL: 5,79 l/100km (št. zapisov: 5)
Poraba Diesel pri družbi Agip: 6,10 l/100km (št. zapisov: 3)
Poraba Diesel pri družbi OMV: 5,75 l/100km (št. zapisov: 9)

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr avg 26, 2009 1:16 pm

RENO911 je napisal/-a:Vedno tankam na Petrolu, se mi zdijo še najbolj na nivoju, drugače pa tudi na OMV, manj na MOL, ker zgledajo bolj socialci, dat jim pa moram na koncu isto za liter. Na drugih črpalkah pa ne tankam, ker so še samo večje sranje.

Petrol ima še najbolj porihtane črpalke in trgovine, sploh v trgovinah dobiš še največ vsega.

Važno, da so trgovine založene, to je res superpomembno ja, ker razni Mercatorji in Spari ter drugi pri nas ne obstajajo, kvaliteta goriva je pa itak nepomembna... :bonk :bonk

RENO911 je napisal/-a:Drugače pogovori o gorivu so pa tema za bedake, ker vsi kupujejo tam kjer dobijo, Pelje isti tovornjak na Petrol, potem pa še na MOL,... Bedarija o tem razglabljat.

Sploh pa ne razumem propagande Madžarskega MOL-a tukaj na forumu. Vas toliko tam dela? Kdaj so še Madžari imeli kaj dobrega? Vse tretjerazredno, vsaj gorivo imajo isto kot Petrol, vsaj to je dobro, če sploh vedno.

Jao, res je bolje ja, da ne debatiraš od goriva, ker kot vidim nimaš pojma ampak kar nekaj tja v tri dni govoriš... :roll: Ali pa mogoče ravno ti na Petrolu delaš, ker jih tako v zvezde kuješ?! :roll:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Sr avg 26, 2009 1:57 pm

Kukec je napisal/-a:Moj JTd je pa trenutno najbolj zadovoljen z omv, moram še poizkusit na tušu in petrolu.
Poraba Diesel pri družbi MOL: 5,79 l/100km (št. zapisov: 5)
Poraba Diesel pri družbi Agip: 6,10 l/100km (št. zapisov: 3)
Poraba Diesel pri družbi OMV: 5,75 l/100km (št. zapisov: 9)

Jaz gledam povprečno porabo šele takrat, ko število zapisov na pumpo preseže 20-30. Vse kar je manj je preveč obremenjeno z napako.
Sicer pa tankam na tisti pumpi, ki mi je trenutno najbolj pri roki. Razlik v porabi itak ne bi mogel opaziti tudi če bi jih hotel, ker delam tako različne ture.
Imam pa povprečje pri OMV in Petrol enako do 1. decimalke (N95 bencin)... Toliko o razliki med firmami..
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr avg 26, 2009 2:17 pm

Energetik81 je napisal/-a:Imam pa povprečje pri OMV in Petrol enako do 1. decimalke (N95 bencin)... Toliko o razliki med firmami..

2x

Klamzi
Novinec

Napisal/-a Klamzi Sr avg 26, 2009 6:20 pm

Tankam ponavadi na 24/7, ker mi stoji 20m od doma. Drugač pa nimam raznih težav, bilokje tankam. Neke velike razlike v kvaliteti pa itak ne morjo bit...

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Sr avg 26, 2009 6:29 pm

Tankam na pumpi ki je najbližje ko je kriza :) Če pa lahko pa se držim Agipa.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Sr avg 26, 2009 8:03 pm

Počasi se mi bliža servis na 60.000 km in dosedaj je bil v avtu en tank OMV-jeve nafte iz Slovenije, dva tanka OMV-jeve nafte iz Avstrije, 3 litre petrolove nafte sicer pa izključno Molova nafta - kadar gremo kam na dopust izven Slovenije, peljem nafto seboj. Kolikor vem se na 60.000 km menja filter goriva in bom prosil, da naj ga mi zapakirajo v plastično vrečko, pa če poslikam in objavim lahko iz njega sklepamo o kakovosti Molove nafte?

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če avg 27, 2009 6:58 am

Kael je napisal/-a:Počasi se mi bliža servis na 60.000 km in dosedaj je bil v avtu en tank OMV-jeve nafte iz Slovenije, dva tanka OMV-jeve nafte iz Avstrije, 3 litre petrolove nafte sicer pa izključno Molova nafta - kadar gremo kam na dopust izven Slovenije, peljem nafto seboj. Kolikor vem se na 60.000 km menja filter goriva in bom prosil, da naj ga mi zapakirajo v plastično vrečko, pa če poslikam in objavim lahko iz njega sklepamo o kakovosti Molove nafte?

To bi bila morda dobra ideja, samo potem bi moral nekdo poslikat enak filter pri podobno prevoženih km, pa da je seveda po večini tankal na Petrolu.

Sicer pa sam tudi vse bolj ugotavljam, da je nafta na MOL-u še najboljša v SLO. Samo škoda, ker ni črpalk v Ljubljani in okolici (če se ne motim, je najbližja v Litiji). :( Sicer pa tudi Agip ni več tisto, kar bi moral biti. To pa zato, ker imam podobne izkušnje kot @BBoss. Ali pa morda japonci in korejci ne marajo preveč agipove nafte, nevem... :twisted:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
bk206
Novinec

Kraj: koroška

Napisal/-a bk206 So avg 29, 2009 11:08 am

ve gdo kakšne je kvalitete tušev bencin in od kot ga dobavljajo ?

_BaNaNa_
Nov uporabnik

Napisal/-a _BaNaNa_ So avg 29, 2009 11:23 am

bk206 je napisal/-a:ve gdo kakšne je kvalitete tušev bencin in od kot ga dobavljajo ?

tut mene to zanima,glede na to,da ga s tistimi nekimi točkami lahko kar ceneje dobiš (gorivo)..mene bolj zanima kvaliteta njihovega dizla.. :D

xc70 2.5t
Nov uporabnik

Napisal/-a xc70 2.5t So avg 29, 2009 11:52 am

Vem samo da ma petrol pa ina največji drek od naftek!! K tankam v 407 dizlna not na petrolu mi avto prou ropotat začne pa pri nižjih vrtljajih tm okol 1500 rpm mi auto začne trest!!!

Drugač najbolše gorivo kle v bližini če izuzamemo IT, D, AU ma na hrvaškem Tifon class disel k sm to tanku se je auto čist drugač začeu obnašat
volvo cross country 2.5T AWD

dejan19
Novinec

Napisal/-a dejan19 Po avg 31, 2009 11:25 am

bk206 je napisal/-a:ve gdo kakšne je kvalitete tušev bencin in od kot ga dobavljajo ?

Ja parkrat sm vidu tam petrolove cisterne.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Po avg 31, 2009 11:40 am

Nekaj baje tudi iz madžarske vozijo.

@dejan19: preberi zgornje poste glede razvoza goriv
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

madpanter
Novinec

Re: Petrol ULTIMAX goriva

Napisal/-a madpanter Po avg 31, 2009 2:01 pm

5cho je napisal/-a:Kaj pravite na to:
http://www.petrol.si/index.php?sv_path=225,226,10177

Ali mislite, da je kaj na tem??

Prej smo točili no name vodo sedaj bomo pa točili optimax vodo :lol: sem pa zadnjič poslušal po radiju, ko so klicali tega Salkiča iz petrola (odnosi z javnostjo) in je lepo rekel, da je ta optimax zdaj premium gorivo in da ma aditive potem se je pa hitro popravu ja sej prejšen je tudi imel aditive. Skratka mene če prašate ista voda, ko prej edino z lepšim imenom bo sedaj. Pa še ena banalnost kao z 1. sept bo na pumpah. Kaj bodo ostanek vode (starega benza) spumpal vun al kaj pa zamenjal :P

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Po avg 31, 2009 2:15 pm

Za PSA je Petrol zares slab, Siemens CR črpalka ga NE prenese. Nisem vedel da je od MOLa bencin v resnici pravi dobavitelj Shell.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov