Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
grilzz
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a grilzz To feb 02, 2010 2:31 pm

Point je samo v gumah. Tole z bmwjem ni bilo za nikamor. Človek se je očitno tolažil, s tem da ima dovolj elektrike, da se lahko pelje tudi z letnimi gumami pa pač ni tako.

Nekdo je pisal, da je vozil za mercedesom in mu je neprestano zanašalo rit levo in desno. Če se je kdo vozil v snegu za mano si je tudi lahko mislil da zadnji pogon ni za nikamor, ker se vsake toliko malo poigram in pustim avtu malo pošrek, da se pa peljati tudi čisto lepo in tudi precej daleč v sneg. Pa je avto brez kakršnekoli elektrike, ki pazi na grip.

Tako da ena in edina stvar, ki jo rabiš so, še enkrat, GUME.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara To feb 02, 2010 2:45 pm

ja pomoje so tud gume najbol pomembne , sam poglej tega na posnetku, ko z letnimi ne more pridt tud čez mal plundre............

http://www.youtube.com/watch?v=20HxfurI ... re=related
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 To feb 02, 2010 3:21 pm

če si smotan ti še terenc ne pomaga :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=cwEVK3A9KBw&feature=fvw

http://www.youtube.com/watch?v=T6ZBUePd ... re=related mislite da BMW na desni strani posnetka je sam prišel do tja ali jse je odločil da počaka do spomladi? :lol:
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 To feb 02, 2010 3:25 pm

Na prvem posnetku misli, da ima hummerja :D :D :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR To feb 02, 2010 4:32 pm

Men so tudi tak smešni tukaj v Velenju, kjer so bemfli seveda kar popularni :D In pol tipac stoji na semaforju in ko se pržge rumena se avto ne premakne niti za mm, ker ima frajerček seveda gor letne gume in misli da je najjači :lol:
Pa da ne bom čist offtopic. Mamo doma tud bemfla z zimskimi gumami in avto gre po snegu brez panike, le do doma je problem, ker imamo dokaj klanec in tam pač ne gre. Sicer pa je čist ok.
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 To feb 02, 2010 4:36 pm

Ja gume so prva stvar, druga je dimenzija gum, tretja pa razpored teže.
Sem vozil e39 530d bmw-ja ta vikend ko je bilo polno snega. Avto ima zmske gume uniroyal drugo sezono, tako da so še zelo solidne in ni noben problem se vozit, pa tudi v klanec do neke mere gre in se da speljat. Je pa problem vseh večjih in novejših avtov to, da imajo veliko teže in široke gume.
S fiesto ki ima cca tono in pa ozkimi novimi letnimi gumami, sem se komot peljal povsod kjer sem se z bmw-jem pred tem.

Še vedno ma fwd prednost do neke mere (pri manjših avtih sploh), je pa rwd čisto normalno uporaben in vozen, pa še zabaven, če ga zna voznik izkoristit :D
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver Sr feb 10, 2010 1:18 am

Jaz bi razumel, da je ta tema taka polemika, če bi govorili o starih BMWjih brez elektronike. Recimo dobra konjenica z zadnjim pogonom brez pomagal se lahko hitro slabo konča, če voznik nima dovolj izkušenj, ko pride kaj nepričakovanega. Mam en video, BMW normalno prehiteva v dežju na neki lokalni cesti, vmes zakolne in čez par sekund obtiči na njivi :). Jst osebno ne bi imel zadržkov do pogona v BMW-jih, bi pa hotel met elektroniko. Če pa pač živih v nekih hribih si pa dokupiš 4x4 in je to to. Kein problem :)

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Sr feb 10, 2010 1:32 am

čist tako:

sam sem voznik še na začetku vozniške kariere bi se lahko reklo. imam izpit 2 leti in za sabo tam okoli 60.000 kilometrov z avtom pa še malo manj kot 20.000 z motorjem. torej lahko bi se reklo, da ne ravno izkušen voznik, vem pa že malo kako se avto obnaša v različnih okoliščinah.

s prvim pogonom (prvi avto opel astra) sem naredil dobrih 40.000 kilometrov, od tega eno zimsko sezono, zdaj pa vozim od oktobra bmw e36 320i, letnik 1993, ki nima nikakršne elektronike, razen abs, kar se pa tiče pomagal pa mehansko zaporo diferenciala 25%.

z astro sem prišel na vrh gorjanc (prek 1100m) za 1.1. lansko leto, pa ni bilo spluženo (seveda ne, po gozdni kolovozni poti), letos pa se vozim tudi z bmwjem po polnem snegu (kolikor ga je bilo), na relaciji novo mesto - šentjernej sem v poln sneg (cca 20cm), da sem ga s prvim odbijačem plužil, prišel čisto brez problema in ravno tako nazaj.

in kaj hočem povedat s tem? da nima veze kakšen je avto, da le ima solidne gume, samo malo pameti v glavo. sam nimam veliko izkušenj, pa dosedaj (TOK TOK TOK) v izrednih razmerah še nisem imel težav na cesti. treba je samo vedeti, kaj počneš pa se pride marsikam.

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Sr feb 10, 2010 7:38 am

jst mam omego, ki ima zadnji pogon. Imam dobre zimske gume a nimam sistema proti zdrsu. Težave nastanejo, če nimaš občutka...V primeru večjega snega malce obtežim zadek in z dvema tonama se pelješ ko direktor...

PS: Na sprednji pogon po mojem več ne bom šel, ker sem si z zadnjim že recimo da 2x rešil življenje...treba je samo znat :)

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Sr feb 10, 2010 10:06 am

evo se moje mnenje, se ze vrsto let vozim (sedaj) ze s kar zjahano bmw-jevo sedmico s osmimi cilindri, vecjih j**c za po snegu si ne morem mislit. kvazi elektronika poskrbi samo za to da mi ne odnasa riti, to je pa tut vse. verjetno so novejsi sistemi dodelani in boljsi, tle ni debate, sam to kar mam jest so pa ena j***a za sneg.

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Sr feb 10, 2010 11:56 am

xsara je napisal/-a:ja pomoje so tud gume najbol pomembne , sam poglej tega na posnetku, ko z letnimi ne more pridt tud čez mal plundre............

http://www.youtube.com/watch?v=20HxfurI ... re=related

Pa ne, da bi si "smotanec" odmetal tisto malo snega izpod gum.... raje gasira :lol:

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Sr feb 10, 2010 12:12 pm

imilet1 je napisal/-a:PS: Na sprednji pogon po mojem več ne bom šel, ker sem si z zadnjim že recimo da 2x rešil življenje...treba je samo znat :)

tega pa ne razumem. se hvališ da si se spravil v nevarno situacijo ?

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide Sr feb 10, 2010 1:13 pm

V ponedeljek sem šel s hroščem na eno parkirišče, ki je bilo čisto ledeno in čez sneg. NA hrošču so letne gume (2 leti stare Sava Intensa) in je šlo brez problema :) Za veselje pa gas v podn in sem bil na vrtiljaku :lol: Potem sem pa poskusil iti še v majhen klanček, po katerem še peš težko prideš, ker je čisto leden in je kopalo na polno, ampak počasi sem pa prilezel do vrha :twisted: Res, da ima avto večino teže zadaj, ampak vseeno, zadaj pogon+letne gume gre, ne ravno hitro, ampak se da peljati bp. Edino v ovinkih odnaša, ampak se da rešiti, če ni hitrost prevelika. Z dobrimi zimskimi gumami bi se peljal čisto normalno tudi po cesti, ne samo po parkirišču :)

Bom zvečer še posnetke naložil :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov