Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky Sr okt 28, 2009 10:58 am

Gosic je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:Pa si ti resnično bolan? Izvoz rudnik opisuješ. Si že sploh bil kdaj tam? A ti narišem?

ah, bodi pameten....."nisam ja odavde".....

O.K. pozabi_ heba mi se zate....

LP-

Ja zdj si pa nehal metat polena na ogenj? Opišem ti zadevo, ti me skurcaš, narobe razumeš, ti še enkrat opišem, te užalim, tako kot si ti mene že neštetokrat ( meni se j***, kaj si kdorkoli misli tukaj o meni, jaz povem tako kot je) in odnehaš z heba se mi zate. Povem ti kako je stanje v Ljubljani, pa verjamem da je na Štajerskem še huje, vsaj statistike tak kažejo, tudi mladina se mi zdi bolj nora ( smo na morju letos z štajerci pili.. ampak nebom sodil po temu, še vedno smo vsi Slovenci, razen tisti, sa doŁ, ki se nepriključijo naši kulturi, ampak to je že druga debata), v krškem nevem kako mate stanje, verjetno pa da vam zmanka prstov za štetje tistih, ki vijugajo po cesti...Ni smo si pa vsi enaki. V današnjih časih Sašo, pa moreš ti na cesti bolj pazit na druge udeležence, kot pa na svoja dejanja. Torej pazit druge glave za svojo glavo, oz misliti za več glav.
Asfalt kokrat se je že name dru tak folk, kar okn že odpirov, z enim sem se že skoraj stepel.. Pač to je dokaz ko je njihov ego ponižan, je izbruh agresije. Folka nemoreš naučit vozit, lahko mu daš pa vedit da dela narobe.

off:
In kdo določa tebe za jebenega svetnika oziroma delilca nauka kaj je prav in kaj ne?
Ni morda ponižan kvečjemu tvoj ego, ker ti gre v nos, da nekateri lahko in upajo (ne glede ali je prav ali ne)?
Brigaj se raje zase.

On:
z blendanjem pa opozarjam vsakega, če je radar, nesreča,...in sem vesel, če tudi kdo mene.
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic Sr okt 28, 2009 11:18 am

Ponavadi blendam za radarje in luči (če je slaba vidljivost).
Želim pa "svetnikom" , ki vedno in povsod vozijo po predpisih ( če verjameš :lol: )
da naletijo na kakega zaje.b.anega idiota z radarjem, ki jih bo zabaval do onemoglosti da so peljali 52 v naselju, pol pa še za kako rezervno opremo,... ker jih ni nihče opozoril na radar.
Verjamem da bojo z veseljem plačali kazen, ker so se pregrešili :twisted:
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr okt 28, 2009 11:47 am

Patrik_A3 je napisal/-a:če nimam luči vžganih je to moj problem.....

:ne :ne :ne se ti strinjaš ali ne....

tvoj problem je, če se ti privežeš ali ne(čeprav se nekateri "strokovnjaki" tukaj ne bi strinjali z mano)

P.S saj imaš na Turanu t.i. dnevne luči, ki svetijo 70% glih zato, da ne obremenjuje žarnice, in če kupiš Philipsovo +30 gori dolgo, dolgo...

PS.1. golfa V sem imel skoraj dve leti(50.000km) nobena žarnica ni pregorela.kajti te luči na parabolo so boljše(kar se tiče trajanja žarnice) kot pa tiste na lečo....(v A4 sem pa res menjal 2x na leto, tudi v sestrinem puntu......)

geronimo
Nov uporabnik

Napisal/-a geronimo Sr okt 28, 2009 12:05 pm

Volvo5er je napisal/-a:Sicer mi je jasno po kakšni logiki deluje to tvoje mišljenje, mi je pa ta logika tako mimo, da bolj ne bi mogla bit.
)

Sam tudi blendam divjakom v naseljih, na žalost nekatere šele strah pred radarjem prisili h kulturni vožnji, sami očitno nimajo dovolj v glavi.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr okt 28, 2009 12:56 pm

sašo5 je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:če nimam luči vžganih je to moj problem.....

:ne :ne :ne se ti strinjaš ali ne....

tvoj problem je, če se ti privežeš ali ne(čeprav se nekateri "strokovnjaki" tukaj ne bi strinjali z mano)

P.S saj imaš na Turanu t.i. dnevne luči, ki svetijo 70% glih zato, da ne obremenjuje žarnice, in če kupiš Philipsovo +30 gori dolgo, dolgo...

PS.1. golfa V sem imel skoraj dve leti(50.000km) nobena žarnica ni pregorela.kajti te luči na parabolo so boljše(kar se tiče trajanja žarnice) kot pa tiste na lečo....(v A4 sem pa res menjal 2x na leto, tudi v sestrinem puntu......)

Podpis.

A zdaj se bo pa na varnosti šparalo? Patrik če ti nimaš luči vžganih to ni samo tvoj problem. Če je zakon za ene je za vse. In s tem ni nič narobe. Čist pravilno je, da so luči vžgane tud podnev.
Kaj je tak problem zamenjat eno žarnco? Če ti pa prepogosto crkujejo je pa nekje problem.

Edit:

pa folk bi šparal na varnosti. A za styling pa folku ni škoda dnarja.

Sicer pa sam redko poblendam. Tistmu kater nima luči vžganih redno. Tismu kater pa pridrvi mim pa ne. Preprosto. ;)

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Sr okt 28, 2009 1:05 pm

se strinjam da je bolše če so zasenčene luči prizgane tudi podnevi 8) ..pač prej opaziš vozilo z nasprotne strani :shock: ..kar me moti je pa da nekateri udelezenci prometa (predvsem starejse gospe/gospodje) se vozijo z "dolgimi" lučmi tud podnevi ..njih ne moti ko so za volanom in jim nesvetijo luči dirketno v "pisker" ampk motijo pa druge ki se pripeljejo z nasprotne strani(usaj mene to zelo moti) :evil: 8)

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er Sr okt 28, 2009 1:20 pm

geronimo je napisal/-a:
Volvo5er je napisal/-a:Sicer mi je jasno po kakšni logiki deluje to tvoje mišljenje, mi je pa ta logika tako mimo, da bolj ne bi mogla bit.
)

Sam tudi blendam divjakom v naseljih, na žalost nekatere šele strah pred radarjem prisili h kulturni vožnji, sami očitno nimajo dovolj v glavi.

Strah pred policaji in kulturna vožnja sta si različna pojma. Tako da ti s svojim blendanjem kvečjemu za kratek čas zmanjšaš hitrost nasproti vozečega vozila, h kulturi vožnje voznika le-tega pa nisi nič pripomogel, prej obratno.

geronimo
Nov uporabnik

Napisal/-a geronimo Sr okt 28, 2009 1:28 pm

Volvo5er je napisal/-a:
geronimo je napisal/-a:
)

Strah pred policaji in kulturna vožnja sta si različna pojma. Tako da ti s svojim blendanjem kvečjemu za kratek čas zmanjšaš hitrost nasproti vozečega vozila, h kulturi vožnje voznika le-tega pa nisi nič pripomogel, prej obratno.

Kaj si kdaj zmanjšal takole, pa si se počutil malo neumno, da take sedaj tukaj pišeš? Bi rekel da učinek traja še dlje, kot če je pravi radar, ker takrat veš kdaj je konec "nevarnosti", v tem primeru pa voznik ne ve točno kje se "nevarnost" konča.

Ja, in prav zabavno je gledati rdeče zavorne luči pri takih bedakih. Če se kdo prepozna v tem, to ni moj problem.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Sr okt 28, 2009 1:31 pm

Volvo5er je napisal/-a:
geronimo je napisal/-a:
)

Drži. Kultura in strah sta dva različna pojma. V obeh primerih je pomembna prilagoditev hitrosti, ker blendanje nima vpliva na kulturo. Cesta je zadnji kraj za učenje kulture.

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er Sr okt 28, 2009 2:03 pm

geronimo je napisal/-a: da take sedaj tukaj pišeš?

Kake pišem? Mogoče kaj kar ni res?

geronimo je napisal/-a:Bi rekel da učinek traja še dlje, kot če je pravi radar, ker takrat veš kdaj je konec "nevarnosti", v tem primeru pa voznik ne ve točno kje se "nevarnost" konča.

Ja, in prav zabavno je gledati rdeče zavorne luči pri takih bedakih. Če se kdo prepozna v tem, to ni moj problem.

Imaš prav, ampak hkrati pa ne upoštevaš dejstva, da s tem početjem uničuješ pomen blendanja, ki je v osnovi koristno. Najdi si kakšno drugo zabavo, bo tvoje življenje lepše ;)

@uros11, no pa se pri dejstvih le strinjava, le drugačna stališča zagovarjava.

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Sr okt 28, 2009 4:35 pm

esem je napisal/-a:
black je napisal/-a:
esem je napisal/-a:
black je napisal/-a:Za luči tud nič ne blendam, ker se tudi sam precej vozim z ugasnjenimi, ker se mi zdi brezveze imat prižgane...

Če se voziš s tako dobro opaznim avtom, kot je ta v avatarju (je tvoj?), je še kaj drugega brezveze...

Ja moj je, ampak ne razumem kaj hočeš povedati....

Če ste pa toliko slepi da pri lepem sončnem dnevu ne vidite avta brez luči imate pa vi problem...
Sej logično če je oblačno, dež, megla, mrak... da jih prižgem. Pri soncu pa jih pa ne. In me tudi ne moti če drugi nimajo.

Zamisli si na Slovenskem pogosto situacijo, ko v sončnem vremenu (tudi če ne gledaš proti soncu!) pelje nasproti v senci gozda se skrivajoč temen avto brez luči. Ker boš v tem avtu ti, boš seveda vse odlično videl in tvoj občutek vidljivosti bo potešen, zadovoljen, a žal je to malce ozka in ne samo ena najbolj prijetno zagovednih in trd(oglav)ih značilnosti slovenskega karakterja - da zase (in sami) vse odlično vidijo/razumejo, za ostale pa se jim ponavadi jiebe (so brezveze?). Bog ne daj, da bi pomislil malo širše - npr se poskušali vživet v njihov položaj in njihovo "vidljivost" - to bi bilo verjetno tudi preveč brezveze.

Kot pomoč za razsojanje o tej "z vezo/brezveze" vidljivostni dilemi ti povem izkušnjo mnogih - temen avto brez luči se v oddaljeni senci s temnim ozadjem (npr gozd) v sončnem vremenu zelo slabo opazi - vsekakor bistveno kasneje (dokler je v senci) ali vsaj težje (naprezanje oči in/ali koncentracija, ki bi jo lahko koristneje usmerjali) kot s prižganimi lučmi.

Boš le videl kakšno zvezo ali je vse brezveze?

lp

----------------------------------------------------------------------------------------

Na kratko - za vse podobno "šparovne":

Komur ne svetijo žarnice na avtu, običajno ne zasvetijo niti tiste v glavi !!

Če nisi sposoben vidt pravočasno avta brez luči, v senci kot praviš, je nekaj hudo narobe s tabo. In taki nebi smeli vozit.
Sicer pa kaj je zate pravočasno? Ko si ti v LJ, avto brez luči je pa štartal iz Kopra?

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Sr okt 28, 2009 4:47 pm

Naceloma se ne spuscam v debato, kjer potem lahko sledi kregarija kar pa ni nujno. Žal se ne morm strinjat, da ce ne vids avta, ki ima ugasnjene luci, da si slep in da je bolje odnest voznisko na tobacno nazaj. Glih kle je poanta, da se naredi neko preventivo, da ni kasnejsih posledic in stroskov, enako kot pri zdravstvu. Pa da ne bo kdo mislu da primerjam avte ter ljudi. Zal je tako, da kdaj pride do take situacije, da lahko avto spregledas, kar se lahko VSAKEMU zgodi. Se enkrat, vsakemu! Pa tudi ce je soncno, pa je mavrica na nebu zarad mene.
There is no time...

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Sr okt 28, 2009 5:12 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
GiGi1985 je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:
ne mi zamerit,ampak si pa konkretno slep če sredi belega dneva ne vidiš avta. v belem dnevu se en k*** kaj vidi če imaš luči vžgane,sploh poleti. za moje pojme rabiš ti očala ali pa nisi za na cesto.

p.s. ne prižigam pa jih zato ker prvo kot prvo je svetlo,drugo kot drugo pa za koji falus bi mogo pogosteje žarnice menjavat zaradi takih "slepih" ki sredi belega dne ne vidijo avta.

kaj pa ko je oblačno , v nalivu, ko pozimi sneži....? takrat tudi en k*** kaj vidiš če ima kdo luči vžgane?!
Matr nisem vedel da imate eni tako krizo, da že na žarnicah šparate! Ali je obrok prevelik in čip tuningi predragi pa za žarnice ne ostane!? :roll: :roll:

pa kaj ti še znaš kaj druga kot pa gobcat koliko ima kateri obrok za avto pa kaj si je kupo? pa pm kaj ne privoščiš nobenemu nič al kaj???da ste res nekateri tak faušljivi,da znate še samo gonit obroke,pa kaki avto voziš,pa kaj si si na avtu naredil?!?!?! ma daj brigaj se za svoje stvari kaj imaš pa kar nimaš,ker se jaz tudi ne brigam za tebe . boš mi kupo kako žarnico da si sedaj tak glasni ? glasni si tak kot da mi daš kaj polek.

če nimam luči vžganih je to moj problem
,ti pa jih imej še ko avto stoji zaradi mene.

NE, ni to samo tvoj problem, to je problem vseh udeležencev v prometu, :!: Ko te bo pa en otrok spregledu in stopil na cesto, zato ker ti kret** šparaš na žarnicah takrat bo pa to tvoj problem ja!!
da folk špara vsak dcl porabe, še delno razumem, ampak tvoja debilnost šparanja žarnic je pa res unikatna! Pa verjemi, da ti nisem ničesar fauš, ker nevem česa bi ti naj bil? Avta, ki ga ima vsak slovenec? Verjemi, da ne, ti privoščim najboljšega, ki si ga lahko privoščiš, če ti le zato ni treba šparat na žarnicah!

P.S. če si(bi res bil) tak siromak, ti iz svojega denarja kupim komplet, pa na a.com organiziram zbiralno akcijo za še en komplet žarnic. :roll:

sicer se pa umikam iz teme, ker je tema popolnoma zgrešila namen!
Freude am Fahren

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Sr okt 28, 2009 5:56 pm

Gigi ima prav. Luči je treba imeti prižgane. Če ne zaradi zakona, pa zaradi tega, ker se avto bolje opazi. Tu ni debate. Vsak procent večje varnosti, magari na račun luči, je zaželjen in v teh časih še kako potreben.

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Sr okt 28, 2009 7:47 pm

Tisto, kar je Gigi napisal, da te otrok nebo videl na prehodu, je larifari, samo pojdite, recimo po Kersnikovi v Celju ali pa po kateri drugi, Gregorčičevi, kjer otroci prihajajo iz šole, lahko imaš dodatne reflektorje, kot za v kamnolom, pa te ne je..jo, ker menijo, da imajo vedno prednost, niti toliko niso, da bi se najprej prepričali in nato stopili, ampak stopicajo zato da šoferje j....o. Luč pa naj prižge kdor hoče, jaz jim že nebi blendal, razen v mraku, konec koncev mi moramo biti pozorni ne samo na našo vožnjo, temveč tudi na druge udeležence. Pa če bi morda nekoliko manj hiteli, bi nam bilo tudi nekoliko laže.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Sr okt 28, 2009 8:25 pm

sašo5 je napisal/-a:Italijani: pacijenti posebne vrste_še v največjem mraku vozijo s parkirnimi_če.

Al pa z meglenkami.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Sr okt 28, 2009 9:35 pm

Spasky je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:Pa si ti resnično bolan? Izvoz rudnik opisuješ. Si že sploh bil kdaj tam? A ti narišem?

ah, bodi pameten....."nisam ja odavde".....

O.K. pozabi_ heba mi se zate....

LP-

Ja zdj si pa nehal metat polena na ogenj? Opišem ti zadevo, ti me skurcaš, narobe razumeš, ti še enkrat opišem, te užalim, tako kot si ti mene že neštetokrat ( meni se j***, kaj si kdorkoli misli tukaj o meni, jaz povem tako kot je) in odnehaš z heba se mi zate. Povem ti kako je stanje v Ljubljani, pa verjamem da je na Štajerskem še huje, vsaj statistike tak kažejo, tudi mladina se mi zdi bolj nora ( smo na morju letos z štajerci pili.. ampak nebom sodil po temu, še vedno smo vsi Slovenci, razen tisti, sa doŁ, ki se nepriključijo naši kulturi, ampak to je že druga debata), v krškem nevem kako mate stanje, verjetno pa da vam zmanka prstov za štetje tistih, ki vijugajo po cesti...Ni smo si pa vsi enaki. V današnjih časih Sašo, pa moreš ti na cesti bolj pazit na druge udeležence, kot pa na svoja dejanja. Torej pazit druge glave za svojo glavo, oz misliti za več glav.
Asfalt kokrat se je že name dru tak folk, kar okn že odpirov, z enim sem se že skoraj stepel.. Pač to je dokaz ko je njihov ego ponižan, je izbruh agresije. Folka nemoreš naučit vozit, lahko mu daš pa vedit da dela narobe.

off:
In kdo določa tebe za jebenega svetnika oziroma delilca nauka kaj je prav in kaj ne?
Ni morda ponižan kvečjemu tvoj ego, ker ti gre v nos, da nekateri lahko in upajo (ne glede ali je prav ali ne)?
Brigaj se raje zase.

On:
z blendanjem pa opozarjam vsakega, če je radar, nesreča,...in sem vesel, če tudi kdo mene.

Ljubček, moj avto zadost leti in če bi hotel, če bi mi bilo vseeno, če nebi bila taka vzgoja, če bi imel puno dnarja, če bi, če bi, če bi...Ampak ne, se peljem v izi, meni paše tako in verjemi, upam si marsikaj, ampak zakaj bi.Imam mejo, je ti nimaš? Zaradi mene nor, tvoj je živlenje. Moj ego ni nič ponižan, na moj ego to ne upliva. Sedaj pa če človek nekaj vidi, se mu zgodi, je pa takoj vse narobe.
Pri temu te podpiram samo v blendanju na nesreče.
Pri čemu sem sedaj svetnik? Zato, ker sem ogorčen, ker se vaši,moji,tvoji,njihovi kolegi pobijajo po cesti!?
Zaradi tega se morem sedaj brigati zase, seveda ker važna je lastna rit, ostalo, ne povohaj. Frajer.Sosedu nej pa še ta druga krava crkne u štal. Pojdi in bodi novi Boško Šrot, bodi politik, bodi tajkun, nakradi, imej le zase. Potem pa se čudite zakaj je vedno več ljudi, ki postanejo ob velikih vsotah denarja v rokah še bolj lačni in drugega ne vidijo. Srčno upam da ti bo prišlo, ko ti bo nekdo naslednjič poblendal, ker ti si zvezda večera.

Uporabniški avatar
Wini
Novinec

Kraj: Savinjska

Napisal/-a Wini Ne nov 22, 2009 9:18 am

No men se je včeraj večer nekaj nenavadnega zgodil :lol: Policaji so imeli kontrolo prometa v obe smeri. Sem pihal in itd. Nato odpeljam lepo normalno naprej in pride vozilo nasproti ter mu poblendam, ker je še bila možnost, da se bi policajev izognil, če je mel slučajno slabo vest. In kaj je blo potem? On mi kontra poblenda in ko pride še bližje pa vidim POLICIJA :lol: :vc Mislim, da se je nasmejal policaj hehe ;)
Pa še to, bila je ful trda megla in nisi videl nikamor pred seboj.
Ovir ni. Ovire vidiš samo takrat, kadar umakneš pogled od cilja.
Slika

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne nov 22, 2009 11:35 am

Imaš srečo,da te policaj ni videl oz. te ni želel kaznovati. Pogosto se dogodi,da se tako postavijo in potem ko tisti blenda nasproti vezečemu,dobi kazen,ker ga policaj opazi in kaznuje za neprimerno uporabo dolgih luči
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Sandi
Novinec

Napisal/-a Sandi Ne nov 22, 2009 11:50 am

kok se eni radi d..ajo :roll:

Sam ponavadi vedno poblendam zaradi luči in tudi zaradi policajev, in sem vesel če kdo tudi mene opozori na to ;)
lp,
Sicr bl mal pišm, sm pa skoz tuki
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov