Debate, ki niso vezane na ostala področja...

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr maj 12, 2010 10:40 pm

Ma ne morem rečt, da je glih fetiš, ker nisem zapravil nekih visokih zneskov za opremo. Dugače ga pa gonimo kolikor se da, pač ko se najde čas skočim na bicikl. Ni pa to nekaj veliko, lani sem recimo naredil 5200 km. Letos je pa bolj suša in jih je trenutno komaj nekaj čez 700. Danes smo ga ravno gazili na povno. Sedem komadov se nas je zbralo, meni je zneslo hitrih 57 km. Slabih 40 km vožnje smo naredili v skupini, hitrost malo kje padla pod 40 km/h. Še v 10% klanec je letelo 18 na uro, pulz pa v višavah oops Na spustu pa max. 65 km/h :), bi šlo več samo je prehitro ovinek, samo za take stvari more bit pa res lep asfalt.
To je čar cestnega biciklizma - skupina, zaveterje, menjave, hitrost, šprinti. Zato tiste pol metrske steze posute s peskom ne pridejo v uporabo. No sej na srečo smo mi tako bolj relacijski, vozimo po cestah kjer stez nikol ne bo. Mesta pa itak odpadejo, razen če se drugače ne da pridet skoz, lani smo enkrat vozili iz Velenja, Šoštanj, Sleme, Črna na Koroškem, Sl. Gradec in nazaj v Velenje. No tu pa smo čez Velenje šli po kolesarski, je bilo ravno prav za ogrevanje. :)
To ko pravijo, da je vedno več kolesarjev, da je treba steze naredit; take, ki jih delajo in kako fajn jih potem pometajo, take lahko kar nehajo delat pa naj s tistim denarjem obstoječe ceste zrihtajo!

Uporabniški avatar
northface
Nov uporabnik

Napisal/-a northface Po maj 17, 2010 4:09 pm

Na 24ur je objavljenih par posnetkov Darsa. Dokler so taki na cesti ... (nadaljevanje izberite sami).

http://24ur.com/novice/slovenija/video-vozil-v-napacno-smer-in-blendal.html

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Po maj 17, 2010 6:06 pm

Jaz bi z veseljem šel na ta tečaj varne vožnje, ampak 150+€ pa nisem pripravljen plačati. Ko bo še Tilia naredila kako akcijo kot je imel Triglav, pa se takoj prijavim :)

Glede posnetkov pa škoda zgubljati besede. Mi smo še veliko več videli nekoč na strokovni ekskurziji na DARSU na Vranskem, tisto je pa res svašta :roll:

need 4 speed
Novinec

Napisal/-a need 4 speed Po maj 17, 2010 7:12 pm

Sam morš vedet, da tisti tečaj za 150€ traja cel dan, pa še skupine so manjše.Ta k je bla pa akcija za 30€ pa samo popoldan pa v skupino na poligonu so nas dali po 10 skupaj, tko da se je kr dolgo čakalo na vrsto za peljat.Pa še par smotanih je blo v skupini in smo še dalj čakal.:roll:
Je pa sigurno en kot drug tečaj zlo fajn in ga priporočam vsem. 8)

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed To maj 18, 2010 12:27 am

Tudi meni se je zdelo precej drago, vendar ko si enkrat na tečaju si spremeniš mnenje.
Sam sem pričakoval, da bo pol predavanj, parkrat se boš zapeljal naokoli in to je to... ma jok. Predavanja je eno uro, potem pa hardcore prefuravanje in premetavanje po poligonu do poznega popoldneva. Vse je izvedeno skrajno profesionalno in didaktično. Skratka vredno vsakega centa.

Sam vem, da bom šel na tak tečaj vsakič ko bom zamenjal avto, ker res super v nadzorovanem okolju, brez škode za avto spoznaš njegove meje vodljivosti. :idea:

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena To maj 18, 2010 4:50 am

Ne, ne, ne.

Ti tečaji so eno navadno molzenje denarja. Sam sem bil popolnoma razočaran. Za teh 150 EUR se jaz lahko v nedeljo zvečer na šparovem parkirišču (ali pa recimo na Brulcovem poligonu v BTCju) preganjam in zaviram in izogibam oviri, skratka karkoli. Naučili me niso ničesar.

Ti tečaji bi bili odlični 15, 20 let nazaj, ko v avtomobilu ni bilo elektronike, to pa da mi nekdo za 150 EUR pove naj močno in hitro skočim na pedal za zavoro in obidem oviro, ko vmes vedno posežeta ABS in ESP pa ni vredno kile kruha.

Lp.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To maj 18, 2010 8:00 am

Word. Jaz imam šolo varne vožnje vsako zimo. Se mi zdi precenjeno plačevat za par ur nevemčesa tam.
Tu bi organizatorji morali več delati na kvantiteti udeležencev, kar posredno pomeni, da mora biti nižja cena...za ceno tanka benzina bi se z veseljem udeležil kaj takega.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
KLOWN
Nov uporabnik

Kraj: Center

Napisal/-a KLOWN To maj 18, 2010 9:36 am

belkaena je napisal/-a:Ne, ne, ne.

Ti tečaji so eno navadno molzenje denarja. Sam sem bil popolnoma razočaran. Za teh 150 EUR se jaz lahko v nedeljo zvečer na šparovem parkirišču (ali pa recimo na Brulcovem poligonu v BTCju) preganjam in zaviram in izogibam oviri, skratka karkoli. Naučili me niso ničesar.

Ti tečaji bi bili odlični 15, 20 let nazaj, ko v avtomobilu ni bilo elektronike, to pa da mi nekdo za 150 EUR pove naj močno in hitro skočim na pedal za zavoro in obidem oviro, ko vmes vedno posežeta ABS in ESP pa ni vredno kile kruha.

Lp.

Točno tako je to !
Koristnega ne dibiš nič, razen tistih ugodnosti, ki ti jih potem nudijo, ampak da bi zato se šel tam "učit" bremzaja, ovinkaja takšnih in drugačnih for pa res nimam cajta. To grejo tisti, ki ne znajo vozit (za tem še slabše) in imajo napretek časa
Ne Se Jebati

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom To maj 18, 2010 2:24 pm

V rondoju je avto hitrejši od motorja, z ene 115 bi moralo iti čez, seveda če bi bil sam. Kadar me dohiti motor, ko vozim 130, kot je max dovoljeno, vzamem ven svinčnik da pomerim razdaljo, pa je običajno prej mimo. To je neskončna debata.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov