Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Sr maj 12, 2010 7:14 pm

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Če maj 13, 2010 1:44 pm

www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

most wanted
Novinec

Re: Opozorilo na nevarnega voznika v ljubljani, predelane Ve

Napisal/-a most wanted Če maj 13, 2010 2:26 pm

Slika[/quote]

lepa vectra..pa se turbo powah... :D
Slika

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Če maj 13, 2010 5:29 pm

reber je napisal/-a:... pa tole tut :P

http://www.youtube.com/watch?v=H03BTHJfBb0

Hahahhahaha, ne moreš no! Smeha polna skleda. :lol:

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če maj 13, 2010 5:33 pm

Avto ima 261konj, tko da....

:?:

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Če maj 13, 2010 7:18 pm

simply je napisal/-a:
Avto ima 261konj, tko da....

:?:

Avto ima 2,0 mašino + turbo ;)
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če maj 13, 2010 7:55 pm

c20let
Slika

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če maj 13, 2010 9:39 pm

Icemanov podpis ;)
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če maj 13, 2010 10:59 pm

KLOWN je napisal/-a:Dobro zgleda tota vectra, in pravite da je ne morete prehiteti? :roll:

Valda, samo to se še gre. Bohnedaj da bi nekdo nas prehitel... Sploh pa ena spedenana vectra.

A si ni bolje rečt : mah prehit me no.. Na naslednjem semaforju pa sta že skup? Pridobil ni totalno ni, le ego si je nafilal in to le za 5min dneva. pri tem je ogrožal promet itd.
Nevem kaj se folk tok obremenjuje s tem, kdo bo koga pa kaj bo. Lepo se pripelješ iz točke a do točke b, brez enih skrbi. Meni je vožnja užitek, ne pa neko nestrpno divjanje pa tekmovanje. Tekmuj na računalniku. Ali pa sem samo jaz tak...

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Pe maj 14, 2010 12:47 am

Gosic je napisal/-a:
KLOWN je napisal/-a:Dobro zgleda tota vectra, in pravite da je ne morete prehiteti? :roll:

Valda, samo to se še gre. Bohnedaj da bi nekdo nas prehitel... Sploh pa ena spedenana vectra.

A si ni bolje rečt : mah prehit me no.. Na naslednjem semaforju pa sta že skup? Pridobil ni totalno ni, le ego si je nafilal in to le za 5min dneva. pri tem je ogrožal promet itd.
Nevem kaj se folk tok obremenjuje s tem, kdo bo koga pa kaj bo. Lepo se pripelješ iz točke a do točke b, brez enih skrbi. Meni je vožnja užitek, ne pa neko nestrpno divjanje pa tekmovanje. Tekmuj na računalniku. Ali pa sem samo jaz tak...

Nisi samo ti tak, mogoče smo samo mi, ki se vozimo po cesti Kočevje-Ljubljana in smo vsega hudga navajeni :D

Uporabniški avatar
zlabon
Novinec

Napisal/-a zlabon Pe maj 14, 2010 3:07 am

Glede avtoceste.
Zadnjič sem bil v Nemčiji in ko sem se peljal domov sem malo bolj opazoval obnašanje ljudi na cesti. Celo Pot do karavank, nobenega incidenta. Če malo pretiravam, če imaš tempomat ga lahko nastaviš na 200 noge na armaturko in se praskaš po jajcih. Imaš zelo veliko verjetnost da ti ne bo treba nikoli zabremzat. Ljudje gldeajo v ogledala in opazujejo promet.
Primer kaj se mi je zgodilo v Nemčiji... Peljem jaz lepo ene 160-170 in prehitevam počasnejše vozeče, nakar v ogledalu zagledam dva avtomobila recimo na odaljenosti 150m, ki se mi približujeta za cca 20-30 večjo hitrostjo. Ni problema, se umaknem, čeprav sem vedel da bom moral kar precej zbremzati ker je bil malo naprej na voznem pasu kamijonček z tisitimi 90kmh. Prvi avto me prehiti, jaz že hočem začeti bremzati, nakar je oni drugi ki me je hotel prehiteti, opazil da bom moral jaz bistveno bolj zmanjšati hitrost kot bi jo moral on. Hitro je zabremzal mi poblendal, jaz sem prehitel še kamijonček in se mu umaknil nazaj. Mislim HALO, najprej ene 2min nisem dojel da je kaj takega sploh mogoče. Ker pri nas bi se lahko na glavo postavil pa te nebi nihče spustil v takem primeru!!!
Mislim res se vidi vozniška kultura.

Se peljem naprej, čez avstrijo, pridem čez karavanke.... Evo ti takoj trije ki se ne umaknejo, trije ki ne znajo gledat v ogledalo in ti skočijo na prehitevalni pas in pa kakšen ki že na 300m blenda, čeprav vozi le kakih 10kmh več od mene... Zdej pa res nevem a slovenci ne znamo vozit, ali se to vidi da smo geografsko še na balkanu...

Pri nas na avtocestah 50% ljudi neve kaj so tiste odsevajoče zadeve na sredini šipe in na straneh avtomobila (ne niso za šminkanje ozirma opazovanje blondinke ki se šminka v avtu za vami). 50% ljudi ki ve da so to ogledala pa ne zna precenit hitrosti vozečega za sabo, oziroma če bi mu za ritjo letel f-16 verjetno nebi opazil da je hitrejši. Itak maš pa pol cel kup budal ki te vidjo, precenjo tvojo hitrost, a se ne umaknejo, ker oni so itak taglavni na vasi in se špilajo šerife s tistimi pribitimi 130kmh. Takemu tud če nažgeš vse luči in še 2kW reflektor za povrh se ne bo umaknu, ampak ne ker ne vid, ampak ker se noče.
Da ne govorim da bi se kr vsi neki tepl (unga na gobc pa tega na gobc) pa kr mal zaletaval pa porival v nevem kašne jarke vse...

ajajaj....

Verjamem da se bo marsikateri strinjal z mano (vsaj deloma), tisti ki se pa ne, mu pa itak ni pomoči...

P.S.: da ne bo kdo mislu da imam sebe za nevem kakšnega angelčka na cesti...Res da se imam za razmeroma dobrega voznika (s poudarkom na "se imam" - lahko tudi da je to samo občutek), a sem vseeno včasih malo prehiter in pravtako kršim cestno prometne predpise... Tako da priznam da nisem popoln :D

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe maj 14, 2010 8:45 am

@zlabon, podpis :!:
Antiznačkar po prepričanju

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Pe maj 14, 2010 8:52 am

Zlabon, kar si dozivel, jaz prakticiram za odkar sedim v avtu. Ce vidim, da ne bom uspel prehiteti pocasnejsega pred sabo medtem, ko se on priblizuje se bolj pocasnemu pred seboj, spustim gas ali narahlo pobremzam in mu poblendam. Je pa res, da obratne situacije prakticno se nisem dozivel.

Moram pa dodat se mal gorcice na tole - vse skupaj bi namrec potekalo brez najmanjsega problema, ce bi doticni ljudje znali razmisljat in se prilagajat situaciji. Tako pa se prakticno vselej zgodi, da strucko, ki ga dohitevam totalno zmeden ne ve kaj naredi, ponavadi drzi plin do podna vse do riti pred seboj vozecega potem pa se znajde v situaciji, ko ne ve kaj bi. Ali zamenja pas brez smernika, ali mocno zavira ali se zacne premikati na prehitevalni pas, pa si potem premisli (tudi veckrat)...skratka, obup. Dejanj tako zmedenega voznika niti pod razno ne mores predvidevat.

Najbolj hecno pri vsem skupaj pa je to, da mu pomen "blendanja" ostaja neznanka. Se mi je pripetilo, da sem moral pozmigat kar ene parkrat, preden je zmeda ugotovila, da s tem nisem mislil grozenj, pac pa sporocilo, da sem opazil, da mu bo zmanjkalo prostora. Na koncu seveda v previsoki prestavi in prenizkimi obrati skoci na prehitevalni pas in zastopa tekoc promet po prehitevalnem pasu.

Skratka, ce povzamem, ljudje pri nas ne samo, da ne opazujejo, se tiste osnovne neverbalne prometne komunikacije ne obvladajo. Res, zalostno.

In ko se ravno omenja "tekmovalnost". Tipika slovenskih cest. Ravno danes sem naletel na enega crnega Audija, ki me je na ravninici mimo Divace prehitel, se vkljucil na pas neposredno pred mano (ker je bilo cestisce mokro mi je seveda naredil en mini vodni show) in potem hitrost zmanjsal celo nekoliko pod mojo. Kasneje sem ga dohitel na klancu proti Lomu, kjer je veselo kampiral ene 20 sekund, dokler mu nisem nakazal (z blendo jasno), da ima ze ves cas prost vozni pas in da vozim sam nekoliko hitreje od njega. Reakcija? Umik na vozni pas in gas do konca. Pa razumi, ce mores.

Da teme o nihanju hitrosti in pospesevanju prehitevanega niti ne nacnem...

LpF

Uporabniški avatar
bacardi
Novinec

Kraj: breezerland

Napisal/-a bacardi Pe maj 14, 2010 9:42 am

po vsem tem ... lahko samo še beremo http://24ur.com/novice/crna-kronika/ver ... cesti.html
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe maj 14, 2010 10:50 am

da mal se dodam jaz.jst sm se tut kr dost prevozu po nemciji pa austriji,pa bi dodal da tm prakticno ni blendanja.
tm ce nekdo prehiteva avto 1 minuto mu uni ki so zadj nc ne blendajo.pac pocakajo da prehiti in se vmakne pa potem gredo mem.
to se tudi lepo vidi na nasih cestah.da avstrici prehitevajo z malo visjo hitrostjo od unega na voznem pasu.si pac uzamejo cas.pa nardijo kolono zadj.po pa mi blendamo oni se pa cudjo cemu ta panika.
gor si vse bl naizi uzamejo pa promet vseen poteka hitreje kot pri nas
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Pe maj 14, 2010 2:35 pm

men samo zanima kolkrat taki degeni kot je naprimer proton blaž skasirajo kazn na cesti-premalokrat. 1x ga nism vijo da bi normalno spelal v križišču.
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Pe maj 14, 2010 2:47 pm

seveda, če pa atek kupuje gume na hitri kredit :lol:
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
KLOWN
Nov uporabnik

Kraj: Center

Napisal/-a KLOWN Pe maj 14, 2010 2:48 pm

Meni se zdi da vi vsi preveč gledate v špeglne, predlagam da bolj spremljate dogajanje pred seboj. Kako se pa gdo vozi vas pa nič ne briga, žal ampak tako je
Ne Se Jebati

Uporabniški avatar
moofdi
Nov uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a moofdi Pe maj 14, 2010 3:41 pm

KLOWN je napisal/-a:Meni se zdi da vi vsi preveč gledate v špeglne, predlagam da bolj spremljate dogajanje pred seboj. Kako se pa gdo vozi vas pa nič ne briga, žal ampak tako je

Dokler nekdo s svojo vožnjo pa svojimi dejanji ogroža mene, je še kako moja stvar kako vozi! Pa spremljanje dogajanja za sabo je ravno tako pomembno kot pred sabo, če ne še celo bolj...

Ne vem zakaj imam občutek da nisi nič bolši kot voznik te Vectre... :roll:
Arese 3.0 V6 24V... The Beauty And The Beast! ;)

Alfe So Mazohistke...Bl Jo Žgeš, Boljše Laufa. =)

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Pe maj 14, 2010 3:52 pm

KLOWN je napisal/-a:Meni se zdi da vi vsi preveč gledate v špeglne, predlagam da bolj spremljate dogajanje pred seboj. Kako se pa gdo vozi vas pa nič ne briga, žal ampak tako je

Dej ne govori traparij. Vlečeš neke bedaste zaključke na podlagi česa?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov