Dom3n je napisal/-a:Samo še moj komentar na zaključek. Sicer nevem kje se ponavadi voziš, ampak če boš le imel kdaj priložnost te povabim med tednom ob 7ih zjutraj na vožnjo na relaciji Vrhnika - Ljubljana. Vozni pas je prazen, oz. na celi relaciji so na voznem pasu 4je kamioni, na prehitevalnem pasu pa vsi ostali in najvišja hitrost 100-110km/h. :S
BBoss je napisal/-a:Situacija 1:
Če imaš na voznem pasu vozila je logično, da če prehitevaš, da se ne boš umikal nekomu, ki se usaja zadi in blenda ter rine v rit.
BBoss je napisal/-a:Situacija 2:
Ravno tako ne vidim razloga za umikanje, če se je naredila kolona na prehitevalnem in bi vsi radi vozili hitreje samo ne morejo, ker nekdo daleč spredaj cinca ali pa je v fazi prehitevanja. Pač hitrejši bo moral počakati, da se situacija razčisti in da vsi pred njim normalno prehitijo..
Dom3n je napisal/-a:cruiser1 je napisal/-a:Glede avtocest:
Moj zaključek po mojih izkušnjah je da tisti, ki vozijo po prehitovalnem pasu brez razloga in neupravičeno, NE OBSTAJAJO ali pa so resnično zelo redki. Tisti, ki pa se lepite za rit in blendate ste pa čisto navadni debili.
Tudi v mestu in vseh drugih cestah poizkušam ohranjati varnostno razdaljo. Lepljenje na rit ne prakticiram, čeprav priznam, da me včasih kakšen mečkač tako zelo razjezi, da bi se mu najraje kar zabil v avto in ga kar rinil!V resnici kaj takega še nisem naredil in tudi nimam namena. Pač takrat malo prekljinjam, pa mine
Samo še moj komentar na zaključek. Sicer nevem kje se ponavadi voziš, ampak če boš le imel kdaj priložnost te povabim med tednom ob 7ih zjutraj na vožnjo na relaciji Vrhnika - Ljubljana. Vozni pas je prazen, oz. na celi relaciji so na voznem pasu 4je kamioni, na prehitevalnem pasu pa vsi ostali in najvišja hitrost 100-110km/h. :S
cruiser1 je napisal/-a:Je vozni pas res popolnoma prazen? Prav nobenega vozila? NE VERJAMEM!!
Ob 7h zjutraj je pač "rush hour" Logično je, da se vsa tista masa vozil ne bo premikala s 170-200km/h.
BBoss je napisal/-a:cruiser1 je napisal/-a:Je vozni pas res popolnoma prazen? Prav nobenega vozila? NE VERJAMEM!!
Ob 7h zjutraj je pač "rush hour" Logično je, da se vsa tista masa vozil ne bo premikala s 170-200km/h.
Kakor se to neverjetno sliši je vsaj v 50% primerih točno to. Prehitevalni je poln s hitrostjo 100-110km/h in če maš "j***a" se lepo mimo po voznem odpelješ s hitrostjo 130km/h. Pri tem "obvoziš" vsaj ene 15 mandeljcev na prehitevalnem predno je treba zarad kakega kamiona zavit ali na prehitevalnega ali pa nadaljuješ za kamionom saj je razlika med hitrostjo na voznem in prehitevalnem tam nekje okrog 5km/h. Pol je pa že cestnina, ko se kamion umakne
BBoss je napisal/-a:Situacija 1:
Če imaš na voznem pasu vozila je logično, da če prehitevaš, da se ne boš umikal nekomu, ki se usaja zadi in blenda ter rine v rit.
Situacija 2:
Ravno tako ne vidim razloga za umikanje, če se je naredila kolona na prehitevalnem in bi vsi radi vozili hitreje samo ne morejo, ker nekdo daleč spredaj cinca ali pa je v fazi prehitevanja. Pač hitrejši bo moral počakati, da se situacija razčisti in da vsi pred njim normalno prehitijo.
Situacija 3:
nekdo vozi popolnoma sam po prehitevalnem in če se voziš za njim po voznem v pravi varnostni razdalji se ponavadi taki bizgeci nikoli ne bodo umaknili na voznega saj očitno sklepajo, da si zadovoljen z vožnjo po voznem v primerni varnostni. V takem primeru ti ne preostane drugega ali da se približaš na manjšo razdaljo na prehitevalnega in poskušaš z žmigavcem prepričat bizgeca, da se umakne na prazen vozni pas. Žal ne gre drugače, kot da zmanjšaš varnostno, ker te v nasprotnem tak osebek sploh ne je.be 5% ali pa da narediš drug prekršek in se previdno odpelješ lepo mimo po voznem pasu z največjo dovoljeno hitrostjo.
cruiser1 je napisal/-a:Mislim, da sem že videl take primer, kot jih ti in nekateri opisujete. Na voznem pasu so v glavnem šleparji na prehitevalnem pa vsi ostali in ker je masa vozil velika je hitrost vedno manjša, ker se nihče noče umakniti na vozen pas. Logično, ker bi moral potem voziti še počasneje. In povedati hočem, da vam tu popanje na rit in blendanje ne bo nič pomagalo. Tudi, če bi se vsi takoj, ko prehitijo kakšen šlepar vrnili na vozen pas nebi bilo nič boljše. Saj bi kmalu dohiteli naslednji šlepar in bi šli zopet na prehitevalni pas in s tem bi prav tako ovirali tiste, ki bi želeli 160+km/h voziti. Sem pa pred kratkim vozil po avtocesti iz N. Gorice in tam pred vrhniko se je res promet začel zgoščevati, jaz sem ostal na voznem pasu in počasi upočasnjeval. Na prehitevalnem pasu so bili še vedno hitrejši ampak so prav tako vedno bolj počasi vozili. V ravnini pred cestnino smo bili že izenačeni z hitrostjo in nekajkrat smo bili na voznem pasu celo hitrjši. Če je gužva je pač gužva in tu se res ne da kaj dosti narediti.
Drugače pa jaz vedno kadar se začne na prehitovalnem pasu kolona zgoščevati raje ostanem na voznem pasu pa čeprav grem nekoliko počasneje, toliko časa, da se prehitovalni pas spuca, pol pa naprej.
Patrik_A3 je napisal/-a:danes srečal idiota v toyoti yaris na prehitevalnem pasu v šentilju iz smeri Avstrije, kateremu je bilo lepo provocirat. po prehitevalnem pasu se je peljal 100km/h in ko je vido,da sem mu se zapeljal bližje in mu začel blendat,ni jebal žive sile, potem sem začel trobit po kakih dveh kilometrih cincanja in se je postavo zraven avta na desnem pasu in me še dalje provociral, seveda za mano se že nabrala kolona najmanj 5ih vozil zaradi tega ološa. ko pa je končno šel na desni pas,pa je še nekaj krilo z rokami. takemu pa ni druga kot polomit obe roki, da nebo več tak veselo mahal,da si bo zapomno za naslednjič , kako se obnašat in čemu je namenjen prehitevalni pas
Patrik_A3 je napisal/-a:danes srečal idiota v toyoti yaris na prehitevalnem pasu v šentilju iz smeri Avstrije, kateremu je bilo lepo provocirat. po prehitevalnem pasu se je peljal 100km/h in ko je vido,da sem mu se zapeljal bližje in mu začel blendat,ni jebal žive sile, potem sem začel trobit po kakih dveh kilometrih cincanja in se je postavo zraven avta na desnem pasu in me še dalje provociral, seveda za mano se že nabrala kolona najmanj 5ih vozil zaradi tega ološa. ko pa je končno šel na desni pas,pa je še nekaj krilo z rokami. takemu pa ni druga kot polomit obe roki, da nebo več tak veselo mahal,da si bo zapomno za naslednjič , kako se obnašat in čemu je namenjen prehitevalni pas
Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov