Debate, ki niso vezane na ostala področja...

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Po jul 12, 2010 11:53 am

Živčki dajejo tiste spredaj in tiste zadaj. Skupaj Balkan mix.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po jul 12, 2010 12:02 pm

Dom3n je napisal/-a:Samo še moj komentar na zaključek. Sicer nevem kje se ponavadi voziš, ampak če boš le imel kdaj priložnost te povabim med tednom ob 7ih zjutraj na vožnjo na relaciji Vrhnika - Ljubljana. Vozni pas je prazen, oz. na celi relaciji so na voznem pasu 4je kamioni, na prehitevalnem pasu pa vsi ostali in najvišja hitrost 100-110km/h. :S

Tole Dom3n je čista resnica in točno tako stanje kot ga opisuješ. Je pa zanimivo, da se začne takole dogajat šele od Vrhnike proti Ljubljani. Do Vrhnike je ponavadi vse v mejah normale, če seveda ni na voznem konvoja kamionov. Potem pa se priključijo na odcepu Vrhnika se pa začne štala, ki traja do Ljubljane. Maksimalna hitrost na prehitevalnem je med 100-110km/h.

Back to topic:
Zanimivo, da bolj kot to temo berem in ko začnete bolj natančno opisovati svoje vidike in situacije ima vsak po svoje prav saj gleda na stvar iz svojega zornega kota.

Situacija 1:
Če imaš na voznem pasu vozila je logično, da če prehitevaš, da se ne boš umikal nekomu, ki se usaja zadi in blenda ter rine v rit.

Situacija 2:
Ravno tako ne vidim razloga za umikanje, če se je naredila kolona na prehitevalnem in bi vsi radi vozili hitreje samo ne morejo, ker nekdo daleč spredaj cinca ali pa je v fazi prehitevanja. Pač hitrejši bo moral počakati, da se situacija razčisti in da vsi pred njim normalno prehitijo.

Situacija 3:
nekdo vozi popolnoma sam po prehitevalnem in če se voziš za njim po voznem v pravi varnostni razdalji se ponavadi taki bizgeci nikoli ne bodo umaknili na voznega saj očitno sklepajo, da si zadovoljen z vožnjo po voznem v primerni varnostni. V takem primeru ti ne preostane drugega ali da se približaš na manjšo razdaljo na prehitevalnega in poskušaš z žmigavcem prepričat bizgeca, da se umakne na prazen vozni pas. Žal ne gre drugače, kot da zmanjšaš varnostno, ker te v nasprotnem tak osebek sploh ne je.be 5% ali pa da narediš drug prekršek in se previdno odpelješ lepo mimo po voznem pasu z največjo dovoljeno hitrostjo.

Ampak bistvo vsega je, da je treba dojeti, da nismo sami na cesti in da se začnimu truditi, da s svojim udejstvovanjem v prometu čim manj motimo druge udeležence in da je bistvo inteligence tudi brzdanje svojih prekomerno izraženih čustev in ega. Več ljudi, ko bo to dojelo precej lažje bo sobivanje na cesti. Še otročaji, ki se radi igrajo cestne šerife se naj malo zresnijo in odrastejo pa bomo zelo hitro imeli skoraj idealne cestne pogoje.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Po jul 12, 2010 12:55 pm

Ko fašeš takega pacienta za sabo, se mora pol normalne pozornosti iz pazljive vožnje naprej preseliti še na čuvanje, kaj bo omejenec za teboj naredil. Ker želi le pokazati, kako je zmogljiv, je najbolj ranljiv njegov ponos, če pohodiš gas za par trenutkov, da začuti, da nima kaj praskat. Prejšnji moj avto je bil sila podpovprečen za pogledat, pa je imel 200 kojnov in pri 3 litrih orjaški navor (dolga leta španska Provida) in če si pohodil pri 100 si ni želel nihče slediti še enkrat v blamažo. Še lepša je slika, če se imaš po prehitevanju s 130-140 možnost umakniti z levena desni pas in pohodiš kot NLP, oni pa ostane daleč v zrcalu. Tak garantirano ne pride več blizu. Je pa odkrito povedano težava s težaki, pa nočem imenovati najpogostejših znamk, tako da je naceneje ohraniti mirno kri in če se le da, se delaš, da ne vidiš neumne situacije.

lukp
Novinec

Napisal/-a lukp Po jul 12, 2010 1:04 pm

BBoss je napisal/-a:Situacija 1:
Če imaš na voznem pasu vozila je logično, da če prehitevaš, da se ne boš umikal nekomu, ki se usaja zadi in blenda ter rine v rit.

Res je! To narediš samo v primeru ko nekdo "vskoči" pred tabo, zaviraš do konca nato pa prehiteva tovorno vozilo s 100 km/h.

BBoss je napisal/-a:Situacija 2:
Ravno tako ne vidim razloga za umikanje, če se je naredila kolona na prehitevalnem in bi vsi radi vozili hitreje samo ne morejo, ker nekdo daleč spredaj cinca ali pa je v fazi prehitevanja. Pač hitrejši bo moral počakati, da se situacija razčisti in da vsi pred njim normalno prehitijo..

Že v koloni se najde nekdo, ki cinca.

@BBoss
Super si opisal. No še jaz sem nekaj malega dodal :D

Kot sem že napisal kriva je zakonodaja in policija, ker ne IZVAJAJO zakonov kot bi morali. Prekoračitev hitrosti je pri nas največji problem, vendar kot piše v zakonu bi morali malo bolj kaznovati tudi tiste, ki vozijo prepočasi. Policaji se zelo malo posvečajo takim voznikom, pa čeprov jih je procentualno malo. Država pa bi morala med drugim sprejeti zakon za počasne voznike npr. omejitev je 50 in če nekdo vozi 40 km/h bi ga morali kaznovati. Takih je v LJ polno.
Spodaj je link za članek v katerem piše koliko kazni so napisali policaji:
http://www.zurnal24.si/avtosvet/policij ... 212/clanek

Uporabniški avatar
boy36
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a boy36 Po jul 12, 2010 1:17 pm

Ma jaz pa ponavd tolk upočasnim ,da me pol prehiti ,pa ko sva u štric mu namenim kak nasmeh ,:lol: pa sem čist zadovoljen.
EVO X RR
AEM intake,Milltek exhaust.........

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po jul 12, 2010 1:31 pm

Dom3n je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:Glede avtocest:
Moj zaključek po mojih izkušnjah je da tisti, ki vozijo po prehitovalnem pasu brez razloga in neupravičeno, NE OBSTAJAJO ali pa so resnično zelo redki. Tisti, ki pa se lepite za rit in blendate ste pa čisto navadni debili.

Tudi v mestu in vseh drugih cestah poizkušam ohranjati varnostno razdaljo. Lepljenje na rit ne prakticiram, čeprav priznam, da me včasih kakšen mečkač tako zelo razjezi, da bi se mu najraje kar zabil v avto in ga kar rinil! :lol: V resnici kaj takega še nisem naredil in tudi nimam namena. Pač takrat malo prekljinjam, pa mine ;)

Samo še moj komentar na zaključek. Sicer nevem kje se ponavadi voziš, ampak če boš le imel kdaj priložnost te povabim med tednom ob 7ih zjutraj na vožnjo na relaciji Vrhnika - Ljubljana. Vozni pas je prazen, oz. na celi relaciji so na voznem pasu 4je kamioni, na prehitevalnem pasu pa vsi ostali in najvišja hitrost 100-110km/h. :S

Je vozni pas res popolnoma prazen? Prav nobenega vozila? NE VERJAMEM!!
Ob 7h zjutraj je pač "rush hour" Logično je, da se vsa tista masa vozil ne bo premikala s 170-200km/h. :roll:

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po jul 12, 2010 1:43 pm

cruiser1 je napisal/-a:Je vozni pas res popolnoma prazen? Prav nobenega vozila? NE VERJAMEM!!
Ob 7h zjutraj je pač "rush hour" Logično je, da se vsa tista masa vozil ne bo premikala s 170-200km/h. :roll:

Kakor se to neverjetno sliši je vsaj v 50% primerih točno to. Prehitevalni je poln s hitrostjo 100-110km/h in če maš "j***a" se lepo mimo po voznem odpelješ s hitrostjo 130km/h. Pri tem "obvoziš" vsaj ene 15 mandeljcev na prehitevalnem predno je treba zarad kakega kamiona zavit ali na prehitevalnega ali pa nadaljuješ za kamionom saj je razlika med hitrostjo na voznem in prehitevalnem tam nekje okrog 5km/h. Pol je pa že cestnina, ko se kamion umakne :lol:

Uporabniški avatar
Dom3n
Novinec

Napisal/-a Dom3n Po jul 12, 2010 2:17 pm

@cruiser1
Tud sam nebi verjel, če se nebi vsak dan tukaj vozil. Žal je tako.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po jul 12, 2010 3:20 pm

včiraj od nanosa proti lj, kolona na obeh pasovih, vozli smo 150 km\h, jst sm mel nekaj več varnostne razdalje, sploh zaradi tega ker je oni zadaj vozu čist za ritjo..

in seveda, karnaenkrat so zmanjšali na 50 km\h, oni zadaj s kombijem, je na srečo samo desno odvil, sam čakal sem kdaj bo zadaj spokalo.. pa na srečo ni..

eni nič ne mislijo kako vozijo..

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po jul 12, 2010 3:52 pm

BBoss je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:Je vozni pas res popolnoma prazen? Prav nobenega vozila? NE VERJAMEM!!

Kakor se to neverjetno sliši je vsaj v 50% primerih točno to. Prehitevalni je poln s hitrostjo 100-110km/h in če maš "j***a" se lepo mimo po voznem odpelješ s hitrostjo 130km/h. Pri tem "obvoziš" vsaj ene 15 mandeljcev na prehitevalnem predno je treba zarad kakega kamiona zavit ali na prehitevalnega ali pa nadaljuješ za kamionom saj je razlika med hitrostjo na voznem in prehitevalnem tam nekje okrog 5km/h. Pol je pa že cestnina, ko se kamion umakne :lol:

Mislim, da sem že videl take primer, kot jih ti in nekateri opisujete. Na voznem pasu so v glavnem šleparji na prehitevalnem pa vsi ostali in ker je masa vozil velika je hitrost vedno manjša, ker se nihče noče umakniti na vozen pas. Logično, ker bi moral potem voziti še počasneje. In povedati hočem, da vam tu popanje na rit in blendanje ne bo nič pomagalo. Tudi, če bi se vsi takoj, ko prehitijo kakšen šlepar vrnili na vozen pas nebi bilo nič boljše. Saj bi kmalu dohiteli naslednji šlepar in bi šli zopet na prehitevalni pas in s tem bi prav tako ovirali tiste, ki bi želeli 160+km/h voziti. Sem pa pred kratkim vozil po avtocesti iz N. Gorice in tam pred vrhniko se je res promet začel zgoščevati, jaz sem ostal na voznem pasu in počasi upočasnjeval. Na prehitevalnem pasu so bili še vedno hitrejši ampak so prav tako vedno bolj počasi vozili. V ravnini pred cestnino smo bili že izenačeni z hitrostjo in nekajkrat smo bili na voznem pasu celo hitrjši. Če je gužva je pač gužva in tu se res ne da kaj dosti narediti.
Drugače pa jaz vedno kadar se začne na prehitovalnem pasu kolona zgoščevati raje ostanem na voznem pasu pa čeprav grem nekoliko počasneje, toliko časa, da se prehitovalni pas spuca, pol pa naprej.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Po jul 12, 2010 5:40 pm

BBoss je napisal/-a:Situacija 1:

Situacija 2:
Ravno tako ne vidim razloga za umikanje, če se je naredila kolona na prehitevalnem in bi vsi radi vozili hitreje samo ne morejo, ker nekdo daleč spredaj cinca ali pa je v fazi prehitevanja. Pač hitrejši bo moral počakati, da se situacija razčisti in da vsi pred njim normalno prehitijo.

Situacija 3:
nekdo vozi popolnoma sam po prehitevalnem in če se voziš za njim po voznem v pravi varnostni razdalji se ponavadi taki bizgeci nikoli ne bodo umaknili na voznega saj očitno sklepajo, da si zadovoljen z vožnjo po voznem v primerni varnostni. V takem primeru ti ne preostane drugega ali da se približaš na manjšo razdaljo na prehitevalnega in poskušaš z žmigavcem prepričat bizgeca, da se umakne na prazen vozni pas. Žal ne gre drugače, kot da zmanjšaš varnostno, ker te v nasprotnem tak osebek sploh ne je.be 5% ali pa da narediš drug prekršek in se previdno odpelješ lepo mimo po voznem pasu z največjo dovoljeno hitrostjo.

Točno tako. Ne morem razumeti bedakov, ki se ti v gužvi (oba pasa zasedena in enaka hitrost) zalepi za riti, skoraj skuri žarnice, se zaganja levo in desno po prehitevalnem pasu (enako motoristi) ... če je kakšen tak folk na tem forumu joj, joj ... Ne razumem pa tudi folk, ki ne zna gledati v vzratno ogledalo in oceniti situacije ... po polževo začne prehitevati ravno v trenutku, ko se mu približa kolona ... ne vem no, jaz gledam na cesti par korakov naprej.

Imaš pa paciente, ki ti (ob situaciji 3) nakažejo, kot da bremzajo, potem seveda sam konkretno bolj zabremzaš, ker nimaš ustrezne varnostne razdalje, sami pa dajo spredaj po gasu in so dase, kako jim avto potegne ... bedaki!!!

recept
Novinec

Napisal/-a recept To jul 13, 2010 9:23 am

Huh, koliko vsega-prej-kot-tolerance. Pa sem že mislil, da sem hudo netoleranten voznik. No ja, res pa je, da sem - kljub svoji siceršnji netoleranci - malo bolj previdne sorte.

Ne glede na to, kje se mi nekdo prilepi zadaj zato najprej poskrbim, da imam pred sabo varnostno razdaljo še za njega, da torej lahko počasneje zaviram, če začne zavirati tisti pred menoj. Podobno reagiram tudi, če sta pred menoj (vsaj) dve vozili, pa je zadnje prilepljeno prvemu na zadnjico.

Na regionalnih cestah sicer nimam ravno pogosto prilike, da bi se mi kdo prilepil zadaj, saj na ovinkastih cestah zunaj naselja praviloma vozim hitreje kot drugi. Sem pač s hribov doma. Vseeno pa učim tako sina, kot ženo, da se je potrebno umakniti, če zadaj nastane kolona. Še posebej je to pomembno pri "zadnjih nalepkah". Če pa se vendarle pojavi hitrejši, pa postajališče ali desni smernik, pa gre prej ali slej mimo.

Če regionalko poznam zmanjšam varnostno razdaljo do sprednjega pred možnim prehitevanjem, sicer se sprijaznim z dejstvom, da pač hitreje ne gre in uživam v tem, da poskušam voziti čim mirneje, tudi če sprednji stalno zavira-pospešuje. Samo enkrat sem na relaciji Planina-Kalce poklical policijo, ker tisti Italijan je pa res vozil počasi (seveda niso ukrepali).

Na AC je seveda polno wann-a-be dirkačev (tako ali tako večina ni sposobna voziti hitro drugje, kot na AC), ki mislijo, da zanje omejitve ne veljajo. Tudi prav. Prehitevam, se umaknem, pa je. Če se mi kdo prilima na zadnjico, spet razmišljam ziheraško: dvojna (ali trojna, če je en tak parček še spredaj) varnostna razdalja spredaj.

In kot je nekdo že omenil. Tudi sam sem ugotovil, da je v veliki gneči na AC najbolj nestresno (da ne rečem pomirjujoče) voziit po voznem pasu (kjer tako ali tako ni nikogar ali prav malo njih).

Še največ problemov z zaritniki imam v naselju. Nekateri enostavno nočejo razumeti, da mi je prav vseeno, če je po cesti sicer mogoče voziti sto na uro, ampak omejitev je taka, kot je. Nenazadnje, kot sem že večkrat napisal: ne želim si celo življenje očitati, da sem bil prehiter in zato poškodoval ali celo ubil človeka.

Gornje vrstice naj nam bodo v razmislek. Nobenih policistov, ne Provid, ne snemanja, ne nevemkajšečesa ne bi potrebovali, če bi se vsi trudili biti tolerantni in voziti po predpisih. Ker pa namesto tega raje iščemo izgovore za svoje prekrške (eni za prehitro vožnjo, drugi za kampiranje, tretji za...) je v Sloveniji pač tako slabo, kot je.
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ

cray
Nov uporabnik

balkan

Napisal/-a cray Če jul 15, 2010 4:03 pm

VARNOST:

1. Če nekdo za teboj nima varnostne razdalje, ogroža TEBE bolj kot sebe.
Najbolj varno je ustaviti avto do hitrosti, kjer je trenutna varnostna razdalja
zadostna. Če se seveda ne gre umakniti. Seveda se mu bo zmešalo. Spet
vprašanje, če je to varno.

2. Blendanje. PROSIM NE. S tem samo znervirate udeležence v prometu. Levi
smerokaz je popolnoma zadosten za opozorilo, če se je kdo pozabil umakniti iz
prehitevalnega pasu.

Konstantno sem na avtocesti, pa se mi zdi, da je to edini resen problem. Nestrpnost do sovoznikov. Ljudje se zabijejo v rit, kljub temu, da vidijo, da voziš v koloni z varnostno razdaljo, prehitevajo po desni in se ti vrinejo spredaj ter ti trenutno uničijo varnostno razdaljo itd. Pa samo zaradi takšnih id*** se dogajajo nesreče, poleg kamiondžijev, ki spijo.

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Če jul 15, 2010 4:17 pm

cruiser1 je napisal/-a:Mislim, da sem že videl take primer, kot jih ti in nekateri opisujete. Na voznem pasu so v glavnem šleparji na prehitevalnem pa vsi ostali in ker je masa vozil velika je hitrost vedno manjša, ker se nihče noče umakniti na vozen pas. Logično, ker bi moral potem voziti še počasneje. In povedati hočem, da vam tu popanje na rit in blendanje ne bo nič pomagalo. Tudi, če bi se vsi takoj, ko prehitijo kakšen šlepar vrnili na vozen pas nebi bilo nič boljše. Saj bi kmalu dohiteli naslednji šlepar in bi šli zopet na prehitevalni pas in s tem bi prav tako ovirali tiste, ki bi želeli 160+km/h voziti. Sem pa pred kratkim vozil po avtocesti iz N. Gorice in tam pred vrhniko se je res promet začel zgoščevati, jaz sem ostal na voznem pasu in počasi upočasnjeval. Na prehitevalnem pasu so bili še vedno hitrejši ampak so prav tako vedno bolj počasi vozili. V ravnini pred cestnino smo bili že izenačeni z hitrostjo in nekajkrat smo bili na voznem pasu celo hitrjši. Če je gužva je pač gužva in tu se res ne da kaj dosti narediti.
Drugače pa jaz vedno kadar se začne na prehitovalnem pasu kolona zgoščevati raje ostanem na voznem pasu pa čeprav grem nekoliko počasneje, toliko časa, da se prehitovalni pas spuca, pol pa naprej.

Tudi jaz se v takem primeru vedno vozim po voznem pasu in prav uživam, saj ni nikogar pred mano razen kakega šleparja 500m naprej. Do takrat se pa že povsem varno vključim na prehitevalni pas in nato zopet nazaj na voznega, kjer imam isto ali pa celo večjo hitrost kot na prehitevalnem, poleg tega pa ne rabim zavirati na vsake 50m in gledati kdaj se mi bo kakšen m****n zabil v rit.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Če jul 15, 2010 5:21 pm

sm če po voznem dosegaš večjo hitrost k na prehitevalnem, če te js prov razumem, prehitevaš po desni. to zna bit pa precej nevarno, da nekdo zavije s prehitevalnega vate. namreč, tisti, ki ne znajo gledat niti v notranji špegu, za zunanje še slišal niso...

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe jul 16, 2010 10:17 am

danes srečal idiota v toyoti yaris na prehitevalnem pasu v šentilju iz smeri Avstrije, kateremu je bilo lepo provocirat. po prehitevalnem pasu se je peljal 100km/h in ko je vido,da sem mu se zapeljal bližje in mu začel blendat,ni jebal žive sile, potem sem začel trobit po kakih dveh kilometrih cincanja in se je postavo zraven avta na desnem pasu in me še dalje provociral, seveda za mano se že nabrala kolona najmanj 5ih vozil zaradi tega ološa. ko pa je končno šel na desni pas,pa je še nekaj krilo z rokami. takemu pa ni druga kot polomit obe roki, da nebo več tak veselo mahal,da si bo zapomno za naslednjič , kako se obnašat in čemu je namenjen prehitevalni pas
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Pe jul 16, 2010 10:34 am

Se mi zdi da si ti ravno tako nevarno, nestrpno peljal kakor on.

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Pe jul 16, 2010 10:46 am

Patrik_A3 je napisal/-a:danes srečal idiota v toyoti yaris na prehitevalnem pasu v šentilju iz smeri Avstrije, kateremu je bilo lepo provocirat. po prehitevalnem pasu se je peljal 100km/h in ko je vido,da sem mu se zapeljal bližje in mu začel blendat,ni jebal žive sile, potem sem začel trobit po kakih dveh kilometrih cincanja in se je postavo zraven avta na desnem pasu in me še dalje provociral, seveda za mano se že nabrala kolona najmanj 5ih vozil zaradi tega ološa. ko pa je končno šel na desni pas,pa je še nekaj krilo z rokami. takemu pa ni druga kot polomit obe roki, da nebo več tak veselo mahal,da si bo zapomno za naslednjič , kako se obnašat in čemu je namenjen prehitevalni pas

Joj kokrat se je men to že zgodil sam js ga ne j***m če se model ne umakne po 10 sekundah ga po desni pihnm, rajš to kokr da se mi začne krajšat življenska doba pa mi začnejo poganjat sivi lasje :evil:

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Pe jul 16, 2010 11:33 am

Patrik_A3 je napisal/-a:danes srečal idiota v toyoti yaris na prehitevalnem pasu v šentilju iz smeri Avstrije, kateremu je bilo lepo provocirat. po prehitevalnem pasu se je peljal 100km/h in ko je vido,da sem mu se zapeljal bližje in mu začel blendat,ni jebal žive sile, potem sem začel trobit po kakih dveh kilometrih cincanja in se je postavo zraven avta na desnem pasu in me še dalje provociral, seveda za mano se že nabrala kolona najmanj 5ih vozil zaradi tega ološa. ko pa je končno šel na desni pas,pa je še nekaj krilo z rokami. takemu pa ni druga kot polomit obe roki, da nebo več tak veselo mahal,da si bo zapomno za naslednjič , kako se obnašat in čemu je namenjen prehitevalni pas

Za take voznike, škoda da imajo vozniški izpit!

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe jul 16, 2010 12:29 pm

domen_ je napisal/-a:Se mi zdi da si ti ravno tako nevarno, nestrpno peljal kakor on.

ah kje, pripeljal sem se počasi, ker sem ga že od bolj daleč videl,ko se je peljal po levem pasu . sem čakal, če bo šel že prej na desni pas, da ne rabim bremzat.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov