Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Re: Zima 2010/11

Napisal/-a Jerch_ Pe dec 03, 2010 4:04 pm

lepo, da ste na forumu prisotni tudi tisti ki vozite kamione.. in verjamem tistim, ki pravijo, da se slabo pluži.. ne zanima me sploh kakšne gume imajo kamioni.
zanima me samo zakaj se silijo v drek, če vejo: 1. da naše službe niso sposobne čistiti, posipati redno/ pravočasno 2. zakoni in upoštevanje le teh je za vse nas enako in ni razloga ali mnenja, ki bi me prepričalo, da bi ga kršil 3. vedno velja pravilo "CETERIS PARIBUS", ki pravi, da če želi nekdo pridobiti korist (kamionar v vožnji kljub prepovedi), bo vedno jo pridobil na račun drugega (nas, voznike osebnih vozil) oz. povedano drugače; zaradi 3eh egoistov že spet stojim, kot največji kre**n na AC!

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Pe dec 03, 2010 4:20 pm

Saj niso samo naše zimske službe take. Par dni nazaj sem na Sky News gledal kolone po AC. Pa ni nihče omanjal zimskih služb. Tudi po poročilih iz drugih držav, nikoli ne omenjajo zimskih služb, čeprav so zastoji. Samo pri nas so vedno drugi krivi :roll:

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Pe dec 03, 2010 4:21 pm

Zakaj silijo v drek?

Sorodniki majo prevozništvo (okoli 10 tovornjakov prikoličarjev) in ja to so res malo posebni ljudje... ne briga jih če je sneg, poledica, če ma šofer dirsko ma nič roba more bit pravi čas na pravem mestu za vsako ceno. Zato silijo, ker jih potem od zgoraj poslušajo, šofer ma bolj malo pri tem da bi lahko rekel da bo stal kdaj si sneg zmisli.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Pe dec 03, 2010 5:57 pm

To je res, prijatelj je šofer. In dejansko je tip moral voziti z drisko.

Zakaj je to tako bojo pa znali povedati fantje šoferji ki so na forumu. Ampak po logiki recimo, roba mora biti ob neki uri na določenem mestu.
Če robe neboš prevzel ti jo bo nekdo drug. Predvidevam da je konkurenca velika in si avtoprevozniki težko ali celo nemorejo privoščiti da nebi vozili oz. da nebi sprejeli robe in jo prepeljali.
V končni fazi pa naročnika ne zanimajo pogoji na cesti - ali pada sneg ali gnojne vile. On hoče (potrebuje) robo.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe dec 03, 2010 6:19 pm

Če avtoprevozniška firma ni sposobna ustrezno opremiti svojih tovornjakov oz. drugače urediti dostave, naj pač propade. Ampak v našem Bananastanu se gre preko trupel, ni važno, če se 1000 ostalim voznikom prepreči pot domov, samo da bo zaslužek. Kazen za tako oviranje bi morala iti direktno lastniku firme in to taka kazen, da bi naslednjič dobro premislil, če bo še silil svojega voznika na pot.
Problem je ker se gre zaradi večje zaslužka na poslovanje brez skladišč, to pa potegne za sabo take "nujne" poti. Ampak očitno brez skladišč v trgovinah očitno v izrednih razmerah ne gre.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

GregorM
Nov uporabnik

Napisal/-a GregorM Pe dec 03, 2010 7:36 pm

Če nekdo s svojo nemarnostjo povzroči, da 1000 ljudi stoji v koloni 1 uro, je to 1000 delovnih ur oz 5,5 delovna meseca ali cca 5.500 EUR direktne škode. Mislim, da je kazen 400 EUR za povzročitev zastoja bistveno prenizka (v Avstriji je bojda do 5.000 EUR).

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe dec 03, 2010 8:26 pm

krivi so vedno cestarji in noben drug; pika :!: (šefi v pisarnah, ne reveži za volanom, čeprav roko na srce, tudi nekaj teh ne ve, kako se zadeve lotir)AC ima da je čista, suha kot letališka steza, pa naj pada sam hudič z neba.........in vse se da, le pravi čas je treba začet_vsaj klanec :arrow: ne, in ne zastopim in nikoli ne bom, da 5cm paralizira celo državo. Ne mislim s tem, da mora bit Vršič, Podkoren, Ljubelj ipd prevozen, ampak, da se vse ustavi pri Uncu recimo, mi pa noben ne bo trdil, da je to normalno....

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe dec 03, 2010 8:45 pm

Unec ni Novo Mesto ali Lj.

Rekord je bil 15cm v 25 min - 12 let nazaj.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe dec 03, 2010 9:01 pm

simply je napisal/-a:Unec ni Novo Mesto ali Lj.

Tolk je danes (v podobnem času) pri nas (deželica pod Snežnikom...še južno od Unca) zapadlo, pa ni noben rekord :mrgreen:

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec Pe dec 03, 2010 9:05 pm

sašo5 je napisal/-a:krivi so vedno cestarji in noben drug; pika :!: (šefi v pisarnah, ne reveži za volanom, čeprav roko na srce, tudi nekaj teh ne ve, kako se zadeve lotir)AC ima da je čista, suha kot letališka steza, pa naj pada sam hudič z neba.........in vse se da, le pravi čas je treba začet_vsaj klanec :arrow: ne, in ne zastopim in nikoli ne bom, da 5cm paralizira celo državo. Ne mislim s tem, da mora bit Vršič, Podkoren, Ljubelj ipd prevozen, ampak, da se vse ustavi pri Uncu recimo, mi pa noben ne bo trdil, da je to normalno....

Se skor v celoti strinjam-no,glih suha ne more bit,če pada po njej.Težave nastanejo SAMO zaradi tega,ker se gre prepozno na teren,potem pa so tu še problemi z premajhnimi razpoložljivimi stroji in upravljalci le teh,saj ne morejo imeti istočasno vsi očiščenih odsekov. V tem sem delu sem bil 10 let,zato lahko to povem.

bizgec
Novinec

Napisal/-a bizgec Pe dec 03, 2010 9:09 pm

simply je napisal/-a:Unec ni Novo Mesto ali Lj.

Zdej če si misliI Unec kot AC ne vem,kje je problem-sej je ravnina,plugi dovolj široki,močnejši posip in res ne vidim težav-problem pa nastane,ker se čaka,sneg se zvozi,nastane"deska" in težave so neizogibne-posebej zaradi velika števila prometa.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Pe dec 03, 2010 9:18 pm

B|ind je napisal/-a: Enostavno se tem pogodbenikom (beri: lokalnim kmetom s traktorji) j**e.

Vprašaj jih, če so že dobili izplačano lanskoletno pluženje ;)
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Pe dec 03, 2010 10:51 pm

sebaveh je napisal/-a:
B|ind je napisal/-a: Enostavno se tem pogodbenikom (beri: lokalnim kmetom s traktorji) j**e.

In to je moj problem ?!

Uporabniški avatar
jesenik
Novinec

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a jesenik Pe dec 03, 2010 11:53 pm

B|ind je napisal/-a:
sebaveh je napisal/-a:

In to je moj problem ?!

Jaz mislim da je na koncu koncev res to tvoj (beri: naš) "problem". =)

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz So dec 04, 2010 1:25 am

B|ind je napisal/-a:
sebaveh je napisal/-a:

In to je moj problem ?!

Jah mal sebično je, če pričakuješ, da bojo zastonj delali, da bo tebi in ostalim lepo..

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 So dec 04, 2010 7:17 am

Smo narod, ki se samo pritožuje.

Enkrat raje povejte: "Naše ceste so pa dobro splužene. Brez težav sem se pripeljal domov, v službo. Cestarji so celo noč delali, zato da so razmere relativno dobre za prevoz v službo".

Najbolj pa me raz****, da se pritožujejo tisti, ki nimajo opreme na avtu ali pa imajo na dvorišču doma 20 cm nezmetanega snega, radi pa imeli kopne ceste!!!

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind So dec 04, 2010 10:14 am

W|zz je napisal/-a:Jah mal sebično je, če pričakuješ, da bojo zastonj delali, da bo tebi in ostalim lepo..

Joj fantje.. jaz nevem. A ni nihče od vas zaposlen in v firmi nimate takih težav ?
Veste kakšne težave imamo mi v firmi - so nam dolžni veliko več za material in montažo kot pa tem plugarjem. Pa glavni investitor nič ne vpraša, oni postavijo rok, narejeno mora biti. Če pa vmesna hijene med nami in investitorjem namesto da nam izplača denar ta denar obrača in muti jaja z njim je to naš problem dejansko.
Tako kot je to da niso plačani njihov problem.
Nikakor pa ni rešitev da se dela šlampasto in da se na račun tega bognedaj nekdo nekam skanta s ceste ali še kaj hujšega.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ So dec 04, 2010 5:31 pm

airmike je napisal/-a:
Lumpy_ je napisal/-a:
Energetik81 je napisal/-a:Ne me j****, spet zaprta Primorka zaradi tovornjakov. Pa za koga plačujemo Policijo? Zakaj se ne postavijo ob začetku sneženja na uvoze na AC in dosledno izločajo ter kaznujejo tovornjakarje z letnimi gumami?

Preden vstreliš tako o letnih gumah za kamione, preveri, kakšne gume obstajajo za njih.

Po avatarju in pisanju sklepam da voziš tovornjak torej bi si lahko vzel točno 2minuti in 17 sekund pa vpisal v google "zimske gume za tovornjak" in bi našel:

http://eu.goodyear.com/si_si/tires/repo ... /index.jsp

http://eu.goodyear.com/si_si/tires/repo ... /index.jsp

Drgač pa je tema pomoje čist brezveze. Pozimi je sneg in kjer je sneg so idijoti. Čisto normalno....

Ja ok, priznam da sem videl že te gume, ampak roko na srce, tudi z njimi ne prideš nikamor s praznim šleparjem, ker je premala obremenitev na diferencialu (pogonski osi). Vendar to takšnim, ki niso niti sedeli v kabini je težko razložit. S polno tonažo se pelješ kot gospod pod pogojem, da imaš nove gume (ki sem jih tudi dobil prejšnji mesec na avtu) in ne rabijo biti z lamelami. Tisti z 2mm profila (vidim jih veliko, sploh pozimi opazujem na parkiriščih), pa nebo prišel na žalost nikamor. In zato je tudi takšno stanje na cesti kot je, ker šparajo na gumah. Če pa je še za piko na i konj za volanom, je pa itak katastrofa na cesti. Jaz nisem imel zaenkrat nobenih težav še, tudi s klanci ne.

Me pa prav presenečajo avstrijci, ki čakajo s plugi skoraj na vsakem izvozu na AC. V sredo ponoči je začel padat sneg, so katoj prileteli ven. Pred mano eden, za mano pa kar trije. Sem bil v sendviču med njimi.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Jerry007
Novinec

Napisal/-a Jerry007 Po dec 06, 2010 6:36 pm

sebaveh je napisal/-a:

Tudi pri nas imajo katastrofalno to urejeno. Če se dobro spomnem so lani že po prvem snegu morali "reducirati" s soljo v naši občini glede plačila oranja pa raje sploh ne govorim. :roll:

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO To dec 07, 2010 12:08 am

kiki13 je napisal/-a:Smo narod, ki se samo pritožuje.

Enkrat raje povejte: "Naše ceste so pa dobro splužene. Brez težav sem se pripeljal domov, v službo. Cestarji so celo noč delali, zato da so razmere relativno dobre za prevoz v službo".

Najbolj pa me raz****, da se pritožujejo tisti, ki nimajo opreme na avtu ali pa imajo na dvorišču doma 20 cm nezmetanega snega, radi pa imeli kopne ceste!!!

Se ti hecaš ali ......?

Naše ceste so slabo splužene! Vem, ker sem videl kakšno je bilo stanje v Velenju prvi ali drugi dan sneženja pol proti zvečeru ko je sneženje ponehalo. Nič ni bilo spluženo. Samo zame tisti sneg ni bil ovira. Sem lepo prišel domov, sicer z manjšo zamudo, samo je bilo za pričakovati glede na to, da se v Sloveniji bojimo snega na cesti. In ja - so delali cestarji vso noč in zjutraj so res bile ceste lepo spucane (POHVALA!), samo so pa zato cel dan očitno spali, ker nisem videl splužene ceste.

Za zimsko opremo na mojem avtu te pa naj ne skrbi, ker imam zimsko obutev leto dni staro (Eskimo S3), dvorišče pa prav tako nimam zasvinjano z 20cm snega in ja ... rad bi imel kopne ceste - samo ne zaradi sebe - ampak zato ker me je strah teh oslov na cesti.............
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov