Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
naliM
Novinec

Kraj: Maribor - okolica

Re: Cepci na cesti

Napisal/-a naliM Če dec 09, 2010 1:01 pm

zajbel je napisal/-a:
naliM je napisal/-a:
najprej en s kratkim, a v novem BMW X5: dohitevam ga z vklopljenim tempomatom na 135km/h, glede na moje pribiliževanje je moral voziti malo čez 120km/h. Ko se postavim na levi pas, da ga prehitim, začne na polno tiščati na plin, saj Sharan take zveri ja ne sme in ne more prehiteti. Iz radovednosti, do katere hitrosti bo tiščal, sem ga sledil na levem pasu in prehitel po kakih 300metrih, ko je hitrost presegla 170km/h. Po manevru sem normalno spustil hitrost na tempomatu nastavljenih 135km/h, BMW X5 pa tudi ni bilo več blizu, saj je nadaljeval s 120km/h in ranjenim egom.

Zakaj bi moral bit nekdo z ranjenim egom, ti pa kot velik zmagovalec tega dvovboja na cesti? Če greš takole tekmovat z nekom, si povsem isti kot on. Udeleženci v prometu so enakovredni. Ne more bit samo zmagovalcev in poražencev.

Ne gre za zmago, ali poraz - če bi pristal na igro voznika v X5, bi mi spet bil s 120km/h na poti, ko bi ga zopet šel prehitevat, bi on spet tiščal do 180km/h, me spravil še v kakšno bolj bolj nevarno situacijo, kot da me po prekoračitvi magičnih 130km/h poskra v črvino in izpljune na drugem koncu vesolja ... - 'Groundhog day'. Sem dovolj let na cesti, da vem kako 'rešiti' situacijo, da se lahko dalje peljem normalen tempo, cepec v X5 pa naj dela kolono za seboj, ker ga nihče ne sme prehitet.
Na vsak naslednji poizkus so te vrste pacienti bolj pripravljeni in zmožni reskirati več za ubranitev 'svoje prevlade'. Zato sem tudi izkoristil faktor presenečenja, ko je bil cepec v X5 prepričan, da enoprostorec ne more mimo. Davek na tega cepca, katerega sem plačal jaz, je bilo tistih 300m pospeševanja, da sem prišel mimo njega, kar je glede na možne kasnejše scenarije zanemarljivo malo.

Če tako tiščanje na plin medtem, ko te nekdo prehiteva (mimogrede, spet gre za prekšek), služi še čemu drugemu, kot nabijanju ega in daljšanju l....a, pa ne vem.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Če dec 09, 2010 1:42 pm

naliM je napisal/-a:
zajbel je napisal/-a:
naliM je napisal/-a:
najprej en s kratkim, a v novem BMW X5: dohitevam ga z vklopljenim tempomatom na 135km/h, glede na moje pribiliževanje je moral voziti malo čez 120km/h. Ko se postavim na levi pas, da ga prehitim, začne na polno tiščati na plin, saj Sharan take zveri ja ne sme in ne more prehiteti. Iz radovednosti, do katere hitrosti bo tiščal, sem ga sledil na levem pasu in prehitel po kakih 300metrih, ko je hitrost presegla 170km/h. Po manevru sem normalno spustil hitrost na tempomatu nastavljenih 135km/h, BMW X5 pa tudi ni bilo več blizu, saj je nadaljeval s 120km/h in ranjenim egom.

Zakaj bi moral bit nekdo z ranjenim egom, ti pa kot velik zmagovalec tega dvovboja na cesti? Če greš takole tekmovat z nekom, si povsem isti kot on. Udeleženci v prometu so enakovredni. Ne more bit samo zmagovalcev in poražencev.

Ne gre za zmago, ali poraz - če bi pristal na igro voznika v X5, bi mi spet bil s 120km/h na poti, ko bi ga zopet šel prehitevat, bi on spet tiščal do 180km/h, me spravil še v kakšno bolj bolj nevarno situacijo, kot da me po prekoračitvi magičnih 130km/h poskra v črvino in izpljune na drugem koncu vesolja ... - 'Groundhog day'. Sem dovolj let na cesti, da vem kako 'rešiti' situacijo, da se lahko dalje peljem normalen tempo, cepec v X5 pa naj dela kolono za seboj, ker ga nihče ne sme prehitet.
Na vsak naslednji poizkus so te vrste pacienti bolj pripravljeni in zmožni reskirati več za ubranitev 'svoje prevlade'. Zato sem tudi izkoristil faktor presenečenja, ko je bil cepec v X5 prepričan, da enoprostorec ne more mimo. Davek na tega cepca, katerega sem plačal jaz, je bilo tistih 300m pospeševanja, da sem prišel mimo njega, kar je glede na možne kasnejše scenarije zanemarljivo malo.

Če tako tiščanje na plin medtem, ko te nekdo prehiteva (mimogrede, spet gre za prekšek), služi še čemu drugemu, kot nabijanju ega in daljšanju l....a, pa ne vem.

zgleda, da tudi zajbel spada v skupino, katero sem opisal v prejšnjem odstavku, ki je z eno besedo popolna in brez prekrškov in po lastnem mnenju brez napak..
dragi zajbelj in hitrosti maščevalni vozniki, zakaj vozijo vsi kamioni 95km/h po AC po mojem števcu vedno razen po snegu in jih ne kaznujejo, kljub omejitvi 80km/h? zakaj nihče ne vozi 30% počasneje? zakaj se na odsekih, še posebaj tam kjer ni dovoljeno nekateri jezimo, ko se prehitevajo in imajo konjske dirke? mislim, pravico imajo do tega. saj so varni, počasni. če vas že osebni avtomobili nikoli ne motijo zaradi konjskih dirk se lahko pa na kamione osredotočimo, da bomo lažje razvozlali uganko..

Uporabniški avatar
lil indian
Nov uporabnik

Napisal/-a lil indian Če dec 09, 2010 1:43 pm

Jerch_, s svojimi posti dokazuješ zgolj to, da si ne daš popolnoma nč dopovedat in tupiš svoje, maš to svojo teorijo v glavi in ti sploh ne bereš, kaj js pišem, ampak sam goniš tle svojo teorijo. Mogoč maš kakšne probleme z dojemanjem? V glavnem, go ahead, če maš veselje. ;) Želim ti uspešno spopadanje s cepci kot sm js na cesti. ;)
ho paura di cadere, ma voglia di volare ...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če dec 09, 2010 1:47 pm

naliM je napisal/-a:
zajbel je napisal/-a:
naliM je napisal/-a:

Se popolnoma strinjam, takšni te ne bodo spustili mimo pod nobeno ceno, čeprav imajo dosti počasnejši tempo. In takšni se spravijo tudi na regionalnih cestah prehitevat v škarjice ali nepregleden ovinek le zato, ker njihov ego ne dopušča, da bi bili "slabši". Se pač zgodi, da ti na regionalki varno (večkrat) prehitiš takšnega in še koga zraven, ker pač poznaš cesto in veš kje in kako se da normalno mimo, on gre pa "vrnit" na najbolj nevaren možen način. To je pač skupina ljudi, ki bi jim vožnjo treba dobesedno prepovedat ali jih pa poslat na zdravljanje, ker nekdo, ki je zaradi ranjenega ega v vsakem trenutko sposoben dati na kocko nekaj življenj ali pa vsaj zajeten kup pleha, po mojem mnenju ne more bit psihično zdrav.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Če dec 09, 2010 2:18 pm

Jerch_ je napisal/-a:zgleda, da tudi zajbel spada v skupino, katero sem opisal v prejšnjem odstavku, ki je z eno besedo popolna in brez prekrškov in po lastnem mnenju brez napak..
dragi zajbelj in hitrosti maščevalni vozniki, zakaj vozijo vsi kamioni 95km/h po AC po mojem števcu vedno razen po snegu in jih ne kaznujejo, kljub omejitvi 80km/h? zakaj nihče ne vozi 30% počasneje? zakaj se na odsekih, še posebaj tam kjer ni dovoljeno nekateri jezimo, ko se prehitevajo in imajo konjske dirke? mislim, pravico imajo do tega. saj so varni, počasni. če vas že osebni avtomobili nikoli ne motijo zaradi konjskih dirk se lahko pa na kamione osredotočimo, da bomo lažje razvozlali uganko..

A lahko napišeš, kaj sem naredil, da sem prišel v to skupino? Očitno se pogosto na cesti srečujeva, da me tako poznaš, ker sam tukaj nisem nič pisal o svoji vožnji. Tako da kar z besedo na dan.
Kamioni pa s tem, kar sem prej pisal nimajo nobene veze. Je vseeno a je avto, kamijon ali avtobus.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Če dec 09, 2010 2:29 pm

zajbel je napisal/-a:
Jerch_ je napisal/-a:zgleda, da tudi zajbel spada v skupino, katero sem opisal v prejšnjem odstavku, ki je z eno besedo popolna in brez prekrškov in po lastnem mnenju brez napak..

A lahko napišeš, kaj sem naredil, da sem prišel v to skupino? Očitno se pogosto na cesti srečujeva, da me tako poznaš, ker sam tukaj nisem nič pisal o svoji vožnji. Tako da kar z besedo na dan.
Kamioni pa s tem, kar sem prej pisal nimajo nobene veze. Je vseeno a je avto, kamijon ali avtobus.

jasno si komentiral, da se čutiš od boga poslan in si dolžen trmasto nagajat hitrejšim voznikom. več vas je bilo v tej temi, ki to počnete. in, da pričakuješ da se prehiteva po omejitvah. nevem, kaj na nepregledni cesti izven naselja vedno pričakuješ, da bo takoj za ovinkom stal na sredi ceste avto, ki mu je pred tem razneslo gumo, ko se je približeval proti tebi in ga je zaneslo na drugi pas?
maliM je opisal svoj potek vožnje realno, jst svojega. ostali pa ne pometete pred svojim pragom ampak najprej kritizirate in zvračate vse na hitrost. in ja tisti, ki vozi maximalno kolikor je dovoljeno je sigurno 10x bolj zbran kot tisti, ki vozi z do 50% max hitrosti, kar je minimum po zakonu kar se še sme!

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Napisal/-a Jerch_ Če dec 09, 2010 2:39 pm

lil indian je napisal/-a:Jerch_, s svojimi posti dokazuješ zgolj to, da si ne daš popolnoma nč dopovedat in tupiš svoje, maš to svojo teorijo v glavi in ti sploh ne bereš, kaj js pišem, ampak sam goniš tle svojo teorijo. Mogoč maš kakšne probleme z dojemanjem? V glavnem, go ahead, če maš veselje. ;) Želim ti uspešno spopadanje s cepci kot sm js na cesti. ;)

sam sem napisal, da nisem popoln. in še dodal, da mi na cesti nihče ne gre na živce apriori.. ampak, da opažam napake voznikov. in to sistematične. nepreglednost, nepoznavanje pravil, nespoštovanje pravil, čemur sledi aroganca tako s strani brezobzirnih dirkačev kot želja po vzgoji lenih, anemičnih. vsi ti so cepci. in mene osebno to ne živcira in ne posegam v njihovo integriteto. medtem, ko nekateri, ki so še večji cepci se postavljajo na tak nivo. in kritiziral sem predvsem te lene anemične, ponavadi počasne in v resnici nevarne. zakaj? ker jih srečam precej precej več kot teh izjemno arogantnih, hitrih voznikov!

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky Če dec 09, 2010 2:41 pm

Na žalost je več cepcev, ki mislijo, da ko vozijo 130km/h po levem pasu da so bog in batina kot tistih cepcev, ki blendajo siromaku kateri jedva prehiteva počasnejše vozilo na desnem pasu.
Sam ga rad pritisnem in me predvsem motijo prvi. Seveda je tu še skupina sanjačev, ko na 100m razdalje ne opazijo, da se hitreje približujem kot oni jadrajo, ne opazijo niti še oddaljenega kratkega blenda (seveda je desni pas prazen) dokler ne pridem čisto za rit (seveda še vedno ne opazijo) in moram na polno blendat, kot božična jelka, da bi me cepec le opazil v retrovizorju.
Včasih se nardi, da koga tudi prehitim po desni, večina jih sploh ne opazi, ker še vedno sanjajo, se pa najdejo tudi takšni, ki imajo j***a blendat, kot da sem jaz tukaj nor.
Za take sem že pisal Božičku za James Bond avto z vzratnimi raketami .
:mrgreen:
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Če dec 09, 2010 3:47 pm

Tale tema je en lep dokaz kako deluje mislenost slovenskih voznikov....

Človek se vpraša zakaj imamo sploh predpise. Očitno zato ker je nekomu bilo dolgčas pa je šel nekaj napisat s čimer je drugim otežil življenje.

Vedno bolj pa me skrbi dejstvo da vedno bolj v glavah slovenskih voznikov prevladauje miselnost v stilu : RAZEN Z AGRESIVNO VOŽNJO ZARAD POČASNEL IN SANJAČEV DANES NE PRIDEŠ NIKAMOR VEČ ! vse skupaj pa podpihuje nek več vrednostni komplex v smislu "sem hiter in varen voznik".

Pa se dejmo it še malo populizma:

1. Kolega se je z težkim motorjem yamaha ubil v podvozu pri zlatarni v celju . Kaj se je zgodilo ? Z motorjem je po ulici ( kesnikovi ) pripeljal tako hitro da je motor dobesedno poletel skoraj 10 m po zraku in ko se je motor dotaknil tal je prišlo do padca, njega pa je s takšno silo zabilo v steno podvoza da je bil na mestu mrtev. Zakaj je prišlo do tega ? Ah ja motor oz zadnje kolo le tega je baje zaštekalo, pa se ni mogel več ujet.

2 Drugi kolega je na relaciji celje- laško zletel iz ceste in razbil avto sebe, ker je z nadvoza pri hockrautu pripeljal z 180 na uro, na dnu podvoza je bilo malce mokro

Zanimivo ne, amapk ko sem poslušal "pojasnila" za opisana primera je bilo vse druga ( motor / cesta) krivo razen tega ne da sta tako en kot tudi drug divjala, z razliko da je eden preživel drugi pa žal ne.

Ker sem ravno iz celja me rahlo še zbodel primer v katerem se omenja nesreča na kidričevi. Nekdo je omenjal alkohol in osebno psihozo. Osebna psihoza my ass - zaradi ljubosmunosti se vsedel v avto in odivjal v celje kjer je nato ubil ono žensko .....

Sory, amapk glede nato da se je tudi moja bolša polovica vozila po tej cesti domov in da bi ono budalo na njo naletelo, sem precej prepričan da se tipo nebi več dolgo sprehajal po štorah.

Sem tudi sam na cesti več kot bi si želel in tudi sam kdaj pa kdaj naredim kakšno neumnost da ne bo kdo kake popadke začel dobivat v smislu aha še en samooklicani šerif...

Glede na paciente take in drugačne katere srečujem na naših in včasih tudi tujih cestah sem vožnjo prilagodil temu da enostavno pričakujem od njih da bodo naredili neko pizdarijo in temu prilagodim svoje ravnanje. Zanimivo pa je mi s takim načinom tempo vožnje nič ne trpi, pa še kakšni neprijetni situaciji sem morda na tak način ušel...
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Če dec 09, 2010 5:14 pm

lil indian je napisal/-a:
kamal je napisal/-a:Ker, noben ne napiše koliko mora biti prostora za varno umikanje in tudi ne poda dejanskih podatkov je brez veze razgrablat kdo ima prav. Dejstvo je, da se je potrebno hitrejšemu umaknit. Jaz osebno sem potrpežljiv in uklopim samo levi žmigavc, ki skoraj vedno ostane neopažen. Večina voznikov sploh ne zna oceniti koliko prostora rabi za menjavo pasu pri določeni hitrosti. Jaz vedno vozim 140km/h in se hitrejšemu umaknem tudi, če imam npr. samo 20-30 metrov do npr. tovornjaka. Saj če je samo eden za teboj ne traja niti 2 sekundi vse skupaj. Če se mu pa ne morem umakniti pa po gasu tja do 160km/h. Pri vsaki menjavi pasu iz voznega na prehitevalni pas je kratkoročno dovoljeno prekoračiti omejitev. Do danes v roku 8 let se mi je samo trikrat zgodilo, da mi je nekdo poblendal. Pa še to 2 krat ko je bil vsaj še 100m za menoj.

Kakšna je pa pol tvoja varnostna razdalja do tovornjaka, ki ga maš pred sabo ko zapelješ na vozni pas? Recimo da je razdalja do njega 20 metrov, ti prideš na vozni pas s 140, on se pele 80. Zdej al ful zabremzaš al pa nimaš popolnoma nobene varnostne razdalje. Nič od tega ni v redu.
Smešno se mi zdi tako goreče zagovarjanje nekoga hitrejšega odzadi, ker njega ne bo pobralo, če se bo par sekund pelu za nekom, tolk da se mu lahk človek varno umakne, če pa nekoga tak živčnež tok sprovocira, da se bo poskušal umaknt kljub temu, da za to nima optimalnih pogojev, pa so lahk velike posledice. No, mogoč so recimo za tebe optimalni pogoji 20 metrov razdalje med enim in drugim tovornjakom, za mene niso, in zato mam vso pravico v skladu s tem ravnat - mi nima noben pravice tega kakorkoli očitat, kaj šele da me zarad tega neki ogroža, in to sam zato, ker sm mu tistih bogih par sekund (nehote) napoti.
Razumem, da ljudi razjezijo situacije, ko kdo pele 110 po prehitevalnem pasu, voznega ma pa prostga, in niti ne opazi al ga pa sploh ne briga, da je kdo za njim, tak kot je opisoval tommy, čist jasno mi je, ampak ne razumem pa čemu taka nastrojenost proti nekomu, ki sam hoče pri normalnih 130 nekoga prehitet, se takoj zatem lepo umaknt in pelat mirno naprej. Sej načeloma se men zlo redko zgodi, da mi kdo prav trobi v taki situaciji, ampak praktično vedno se pa preveč približa, nima nobene varnostne razdalje, kar me zlo moti.

Jaz vedno gledam, da sem zadnji na prehitevalnem pasu. V ogledala gledam na 3 sekunde tako, da hitro opazim nekoga, ki je hitrejši in si pridobim plac na voznem pasu brez zaviranja. Če se mi pribljižuje počasi potem ni potrebe po nekem hitrem umikanju in ga lepo počakaš, spustiš gas in se umakneš med npr. tovornjaka on gre mimo ti pa nazaj na prehitevalni pas. Ne pa sedaj dobesedno jemati tistih 20 ali 30 metrov. Če se mi zdi, da je razdalja prekratka pa pač po gasu tja do 160km/h. Jaz osebno nisem proti tebi in tudi ne proti drugim, ki npr. vozijo 130km/h. Mene motijo tisti, ki se vrinejo pred teboj s 110km/h in nič ne pospešujejo in potem tako vozijo tudi po 2km. Meni je inštruktor vedno govoril naj bom zadnji na prehitevalnem pasu in tako se sedaj tudi ravnam. Ko me pa nekdo dohiteva pa spet poskrbim, da sem zadnji. Glede varnostne razdalje pa lahko rečem, da jo v Sloveniji pač ne moreš držati, ker vsak vozi po svoje. Varnostno razdaljo uporabljam na voznem pasu, na prehitevalnem pa se seveda nekomu pribljižam na npr. 5- 10 metrov, ker je jasno, da se je potrebno hitrejšemu umakniti.

Pač si naletela na nekoga, ki se ne more zadrževati in se ne zna izražati sebi primerno.
Se vidmo ko se zagledamo.

vezuv
Novinec

Napisal/-a vezuv Če dec 09, 2010 5:15 pm

Nc druzga nam reku,kot to,da nej vsak prvo pred svojim pragom pomete,potem pa nej gre pred drugega pometat,ce bo seveda se imeu voljo.Kar vidim zdaj je to to ,da si ne morete priznati,da smo pac "slovenci" nasplosno znano zelo slabi,egoisticni,,,, vozniki.Zmeraj gledamo,kako vozijo nasi juzni sosedi pa vsi ostali,da bi si pa priznali,da smo ravno mi najslabsi oz. nekulturni vozniki to pa ne.Prvo pocistite doma pa v svojih glavah pa v nasi drzavi sele potem boste videli,da se bo tudi kultura voznje spremenila.Dokler pa bodo za slovence vedno krivi vsi drugi samo oni ne se pa dogaja vse to,kar ste napisali+vse ostalo.Brez zamere sam res mam ze pouhn k...c,da se nonstop j....o med sabo resmo pa itak nc.Kot da vam ni dosti,da vas ze politiki jebejo v glavo.Zacnite razmisljat z glavo in pojdite na cesto skulirani ne pa polni frustacij in ostalih problemov.Sej se sam ne vem kaj sm hotu povedat s tem postom ampak ko jih prebiram si mislim a smo res taki troti ali pa samo sanjam.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če dec 09, 2010 5:36 pm

O čem pa ti to?

Tu ravno to govorimo, da smo slovenci vozniki brez kulture in strpnosti, in predvsem brez poznavanja zakona o cestnem prometu. Če je na forumu namenjenem avtomobilizmu stanje tako kot je, kakšno je šele izven te sfere. Zato pa je na cestah tako kot je.

Ne ve, ampak predno pišeš v kakšno temo, vsaj preberi poste.

Uporabniški avatar
lil indian
Nov uporabnik

Napisal/-a lil indian Če dec 09, 2010 6:02 pm

rosonero, jap ta primer iz Celja je res kriza, men je to tk grozno. :? Bi si zaslužu tale tadrug ubijalski Branko tud tak javni linč kot njegov soimenjak Maček (poleg zapora in še kakšne hujše kazni zraven, seveda). Me res zanima, kak se drugač kej razvijajo ti primeri. Ravno dans je blo objavljeno, da je krivec za še eno hudo nesrečo pri Celju (tist ko se je zaletel v avtobus in je ena punca umrla) dobu 7 let zapora. Glede na to, kak sramotno mile so pri nas kazni, še kr solidn razplet, glede na brezbrižno odvzeto človeško življenje pa še hudo premal.

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Če dec 09, 2010 9:06 pm

Jerch_ je napisal/-a:jasno si komentiral, da se čutiš od boga poslan in si dolžen trmasto nagajat hitrejšim voznikom.

Kje sem to napisal?

Jerch_ je napisal/-a:več vas je bilo v tej temi, ki to počnete. in, da pričakuješ da se prehiteva po omejitvah.

A se ne?

Jerch_ je napisal/-a:in ja tisti, ki vozi maximalno kolikor je dovoljeno je sigurno 10x bolj zbran kot tisti, ki vozi z do 50% max hitrosti, kar je minimum po zakonu kar se še sme!

1. Prej je bilo govora o tistih, ki vozijo nad omejitvijo, ne pa o tistih, ki vozijo toliko kot je omejitev.
2. Tisti, ki mora hitro vozit, da je zbran, naj se raje vozi z avtobusom.
3. Po katerem zakonu se sme vozit najmanj z 50% max hitrosti? Najbolj ti bom verjel, če boš kar besedilo iz zakona tukaj skopiral.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če dec 09, 2010 9:15 pm

zajbel je napisal/-a:
Jerch_ je napisal/-a:jasno si komentiral, da se čutiš od boga poslan in si dolžen trmasto nagajat hitrejšim voznikom.

Kje sem to napisal?

Jerch_ je napisal/-a:več vas je bilo v tej temi, ki to počnete. in, da pričakuješ da se prehiteva po omejitvah.

A se ne?

Jerch_ je napisal/-a:in ja tisti, ki vozi maximalno kolikor je dovoljeno je sigurno 10x bolj zbran kot tisti, ki vozi z do 50% max hitrosti, kar je minimum po zakonu kar se še sme!

1. Prej je bilo govora o tistih, ki vozijo nad omejitvijo, ne pa o tistih, ki vozijo toliko kot je omejitev.
3. Po katerem zakonu se sme vozit najmanj z 50% max hitrosti? Najbolj ti bom verjel, če boš kar besedilo iz zakona tukaj skopiral.

Ti je po odebeljenem tekstu kaj bolj jasno, da vsaj navidezno izigravaš policaja?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
lil indian
Nov uporabnik

Napisal/-a lil indian Če dec 09, 2010 10:23 pm

Hm, sam tole je mal dvolično - po eni strani skoz trobite tule, kak se more človek s prehitavalnega pasu umaknt hitrejšemu za sabo, tak je zakon, to je njegova dolžnost. In če tega ne stori, krši zakon. Vse lepo in prav. Ampak sej tud tisti, ki prpele 160 al pa 170 po prehitevalnem pasu, krši zakon. Zakaj bi si eni lahk dovolil kršit pravila, drugi pa ne? Ne zagovarjam ne enga ne drugega, sam vprašam, in to čist nč ironično, ker me res zanima. Men se zdi mal čudno, da si nekdo, ki sam krši zakon, jemlje pravico da obsoja ostale, ki ga tud kršijo. Dvojna merila all over the place.

Uporabniški avatar
tabletten
Novinec

Napisal/-a tabletten Če dec 09, 2010 10:47 pm

lil zate je bolje da se sploh več ne javljaš v tej temi ker z vsakim postom nekaj dodaš, spremeniš, se vlečeš ven izpadeš pa egoistična kura.

V prvem postu si napisala! Vozila si 133 (zanimivo da imaš čas gledat na števec medtem ko prehitevaš), minuto si rabila da si prehitela tri tovornjake (minuta je potem postala karikirana), vedno oz. pogosto se ti lepijo na rit in blendajo, trobijo (skratka norijo), obenem pa pri 80 km/h še spremljaš ogledala da se znaš pravočasno umaknit (kam hudiča se umakneš)?! Res wtf je narobe s tabo ženska? Bodi malo samokritična.

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla Če dec 09, 2010 10:48 pm

Na slovenskih avtocestah je vožnja 130km/h skoraj nemogoča. Velikokrat se peljem po prehitevalnem pasu 130km/h (če kdo pride za mano se umaknem in mi še nikoli niso blendali) in prehitevam ljudi, ki se vozijo krepko pod 110km/h. Se mi je že večkrat zgodilo, da sem mogel na prehitevalnem pasu bremzat, ker je nekdo zapeljal pred mene in pospeševal šele na prehitevalnem pasu. Tak primer sem mel z enim ko je šel na prehitevalen pas ravno takrat, ko sem šel jaz mimo. Za nama in pred nama pa na vidiku nobenega avtomobila. Če bi se ljudje prilagajali eden drugemu, bi se "dirkači" brez problema vozili po prihetevalnem pasu, "penzionisti" pa po voznem pasu. Veliko ljudi misli, če se peljejo počasneje, kot je deklarirana hitrost, da ne ovirajo prometa. Najbolj ovirajo ravno ti ljudje, ker brez premisleka delajo stavri, ki veliko bolj ovirajo druge udeležence v prometu. To velja tudi v mestih, kjer se nekateri avtomasko peljejo 40km/h, potem pa čudno gledajo zakaj toliko živčnih ljudi okoli njih.

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Če dec 09, 2010 10:59 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
zajbel je napisal/-a:

Kje sem to napisal?

A se ne?

Ti je po odebeljenem tekstu kaj bolj jasno, da vsaj navidezno izigravaš policaja?

Čisto nič bolj kot ti in še veliko ljudi v tej temi.
Če povem svoje mnenje, že izigravam policaja? Kdo pa potem tukaj ima pravico do svojega mnenja?
Pa če nekdo napiše neko pravilo iz nekega zakona, ga tudi lahko prosim, da to pravilo tukaj dobesedno napiše. Ker sam ne vem za noben tak zakon, kjer bi pisalo, da je treba vozit z najmanj 50% max. hitrosti.
Zadnjič spremenil zajbel, dne Če dec 09, 2010 11:40 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
lil indian
Nov uporabnik

Napisal/-a lil indian Če dec 09, 2010 11:22 pm

tabletten je napisal/-a:lil zate je bolje da se sploh več ne javljaš v tej temi ker z vsakim postom nekaj dodaš, spremeniš, se vlečeš ven izpadeš pa egoistična kura.

V prvem postu si napisala! Vozila si 133 (zanimivo da imaš čas gledat na števec medtem ko prehitevaš), minuto si rabila da si prehitela tri tovornjake (minuta je potem postala karikirana), vedno oz. pogosto se ti lepijo na rit in blendajo, trobijo (skratka norijo), obenem pa pri 80 km/h še spremljaš ogledala da se znaš pravočasno umaknit (kam hudiča se umakneš)?! Res wtf je narobe s tabo ženska? Bodi malo samokritična.

Si že kdaj slišal za tempomat?

Citiraj mi pa prosim moje besede, kjer sm napisala da mi vedno oz. pogosto blendajo in trobijo. Napisala sm sam, da se pogosto dogaja, da se lepijo na rit, to je pa itak stalna praksa, niti slučajno ne sam na prehitevalnem pasu, ampak tud na voznem in tud na regionalni cesti. Kaj si mislu s tistimi 80 km/h in spremljanjem ogledal in umikanjem pri tej hitrosti, mi pa ni čist jasn.

Js se nč ven ne vlečem - prav z užitkom opazujem, kak nektere živcirajo moje izjave. =P Še posebi ti me zabavaš. :lol:

Vsaj po drugi strani nimam kej prispevat v tole temo: viewtopic.php?f=7&t=81023&p=1387210&hilit=%C5%A1olo#p1387210

Pa da se ne boš počutu tolk pomembnega, da bi mislu da sm šla tvoje poste gledat - sm slučajno prej pregledovala to temo, ker se mi je zdela zanimiva. ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov