Debate, ki niso vezane na ostala področja...

kamal
Novinec

Re: Že kaj gledate v prihodnost ko bo bencin 2eur/liter ?

Napisal/-a kamal So mar 24, 2012 3:00 pm

mišek je napisal/-a:Če bo 2 eur, se ne bomo več vozili, ker potem bo marsikdo pol plače zapravil za ta prekleman avto.
Mi smo se začel doma menit, če bo šlo tako naprej, da bomo moral prevoze nekak združit pa en avto prodat. Sestra, pubec pa jaz. Službe imamo blizu en drugega...samo je problem, kako to v prakso spravit. Zdaj si neodvisen, se kaj zavleče, pa ni problem, imaš svoj prevoz, če pa še dva poleg voziš ali pa sam poleg drugega, je pa že problem, se že moraš neke ure držat, ni tistega, da bi po šihtu kam skočil itd....Potem so še različni delovni časi, sestra dela na šoli....imajo različne urnike, začne pozneje, potem bi morala prej it, ker jaz začnem ob sedmih pa 11km še naprej od njene službe, njen pubec pa spet malo proč dela, bi bilo kar mal cikcakanja, da vse pobereš.
Je hudič to. Predvsem je to, da nimaš prostih rok, da bi rekel, aha, zdaj grem pa neki iskat v trgovino ali pa s kom na pijačo....ne morš, če te dva čakata.

Zakaj bi pa pol plače zapravil za bencin. Saj moraš dobiti pri plači povrjeno 0,18 centa na kilometer, če nimaš omogočenega drugega prevoza na delo (javni prevoz-avtobus, vlak). Jaz vidim bolj problem v tem, da bodo kmalu dodatki večji od plače, kar ne bo dobro za podjetja.
Se vidmo ko se zagledamo.

Uporabniški avatar
Black_Racer®
Poznavalec foruma

Kraj: Toti Cjele

Napisal/-a Black_Racer® So mar 24, 2012 3:39 pm

Če ga bojo dali kdaj bojo pa kje drugje dol vzeli tako kot je v navadi v naši preljubi sloveniji
1 3 5
2 4 6 R

Uporabniški avatar
Bojanxe
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Bojanxe So mar 24, 2012 4:18 pm

evilfury je napisal/-a:Upam da plin še en čas ne bo šel gor...

Tudi plin se je občutno podražil, odkar se je povpraševanje po plinskih sistemih povečalo. Se spomnim cca. 2,5 leta nazaj, ko sem točil plin za 0,51€/L danes je pa 0,84€/L
Saj nič ne rečem, še vedno se splača in investicija se dokaj hitro povrne. Ampak če bo šlo tako naprej, predelava ne bo več smotrna, ker je poraba plina tudi večja kot poraba bencina.
Drugače pa tudi jaz mislim, da si bom prav na brzino omislil kolo in imel avto samo še za kakšen izlet oz. večje nakupe.. Žal sem pa mnenja da je avto v tem času nujno potreben, zato ga seveda ne bom prodal, treba samo omejit vožnjo.
Alfa Klub Slovenija

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr mar 28, 2012 12:24 am

Vsi posti o porabi premaknjeni v zato namenjeno temo.

Samo gledanje v prihodnost je bilo ze naceto s prvimi stranmi in je nekako ze postreglo po dolocenih subjektih vpliva na to visanje cen. Nekateri ocitno ne znate drugace tega ovrednotiti kot, da vse pretvarjate v porabo lastnih vozil. Prosim, da se argumentirano gledanje na to prihodnosti o tej tematiki tudi nadaljuje v smeri kot je bila zacrtana oz. sem ze sam predvidel, da bo sla po podobni poti ze prejsnje pred leti. Torej, naj se stvari odvijajo brez striktnega omenjanja porabe (ce pa ze, naj se to konstruktivno ovrednoti skupaj z besedilom, ki naj se nanasa na sam naslov), ker za to obstaja ze taksna tema.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

robi 328i
Novinec

Napisal/-a robi 328i Sr mar 28, 2012 4:09 pm

Bencin se draži a še naprej delamo močne swape v8.... :EE

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če mar 29, 2012 7:56 pm

kamal je napisal/-a:
mišek je napisal/-a:Če bo 2 eur, se ne bomo več vozili, ker potem bo marsikdo pol plače zapravil za ta prekleman avto.
Mi smo se začel doma menit, če bo šlo tako naprej, da bomo moral prevoze nekak združit pa en avto prodat. Sestra, pubec pa jaz. Službe imamo blizu en drugega...samo je problem, kako to v prakso spravit. Zdaj si neodvisen, se kaj zavleče, pa ni problem, imaš svoj prevoz, če pa še dva poleg voziš ali pa sam poleg drugega, je pa že problem, se že moraš neke ure držat, ni tistega, da bi po šihtu kam skočil itd....Potem so še različni delovni časi, sestra dela na šoli....imajo različne urnike, začne pozneje, potem bi morala prej it, ker jaz začnem ob sedmih pa 11km še naprej od njene službe, njen pubec pa spet malo proč dela, bi bilo kar mal cikcakanja, da vse pobereš.
Je hudič to. Predvsem je to, da nimaš prostih rok, da bi rekel, aha, zdaj grem pa neki iskat v trgovino ali pa s kom na pijačo....ne morš, če te dva čakata
.

Zakaj bi pa pol plače zapravil za bencin. Saj moraš dobiti pri plači povrjeno 0,18 centa na kilometer, če nimaš omogočenega drugega prevoza na delo (javni prevoz-avtobus, vlak). Jaz vidim bolj problem v tem, da bodo kmalu dodatki večji od plače, kar ne bo dobro za podjetja.

Klinac 0,18 centa; imam 28km na šiht; za prevoz+malica dobim 250€. Za bencin pa mesečno dam okrog 170€. Samo za šiht je okrog 1200km potem pa še kakih 500 zraven. Problem so še drugi stroški, ki jih povzroča avto....dokler je bila cena bencina še znosna si si s potnimi stroški to delno pokrival, zdaj pa tist kar dobiš gre res vse za bencin. Ostali stroški pa še pridejo poleg...na koncu vidiš, da ti velik del plače požre avto...a brez njega ne morš na šiht....pa si v začaranem krogu.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Če mar 29, 2012 8:06 pm

Kje pa si doma da nimaš možnosti javnega prevoza ?

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če mar 29, 2012 8:15 pm

crxdelsol je napisal/-a:Kje pa si doma da nimaš možnosti javnega prevoza ?

Bogu za hrbtom, pol zaviješ levo tam ko nič več ni, pa še 30 km naprej :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Če mar 29, 2012 8:20 pm

Javni prevoz? Kozjansko pa na Ljubečno.
Začnem ob 7h, se pravi na avtobus bi moral ob pol šestih, v Celje bi prišel ob pol sedmih...presest za povezavo do Ljubečne, ki ne vem kdaj vozi...po vsej vrjetnosti tako, da bi zamudil. Delam do treh....oziroma dlje. Najprej je treba spet prit iz Ljubečne do Celja in potem....tema, včasih je vozil avtobus ob petih, zdaj ne več...nek šolski menda vozi, ne vem kdaj, ki počaka 2,5km pred mojim domom. V glavnem misija ne mogoče.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe mar 30, 2012 8:31 am

Dokler imam do službe 1 km in tudi za vse opravke po LJ uporabljam noge in kolo, mi je bencin veliko manjši strošek na leto kot zavarovanje/registracija/servisi/gume/amortizacija avta. Na leto naredim max 10.000km, torej dam trenutno za bencin okoli 1000€/leto. Tudi če bom dal 1400€, še vedno ne bo doseglo zgoraj omenjenih stroškov. Hkrati pa mi pri mojem bencinarju vsaj odpade kakršnkoli potencialni strošek za novo turbino, VT pumpo in podobne dragocenosti.
Verjamem pa, da je gorivo hud zalogaj za tiste, ki se vsakodnevno vozite v službo. Ena od rešitev je, da si najdeš/narediš službo, kjer več zaslužiš.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe mar 30, 2012 10:31 am

Najdeš službo kjer več zaslužiš; ja današnji časi so glih pravi zato, ko ti jemlejo še tisto kar dobiš, zdaj še sam mal pa bo privat sektor zbil še te potne, ki jih dajo. Pa da še regres vzamejo...

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe mar 30, 2012 8:45 pm

-zanimivo,ne jaz,ne žena ne potrebujeva avto za v službo,pa vseeno narediva 20-25000 km na leto,živiva pa cca 16km iz centra mesta
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe mar 30, 2012 9:59 pm

Se pravi, ti kamot prišparaš, če ukineš nepotrebne vožnje, če za na šiht ne rabiš avta, potem se velik voziš po nepotrebnem ;)

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Pe mar 30, 2012 11:34 pm

Jaz ne rabim avta za šiht, pa naredim 40k km letno. Ja, vse je brezvezno 8)
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV So mar 31, 2012 11:10 am

jaz naredim komaj 10k km na leto. zdaj ko bo poleti skuter se bo zmanjšalo še za kakšnih 3-4k km.

res je da brez avta težko živiš če nisi ravno v centru mesta. Jaz živim na markovcu, koper in šolo imam v portorožu. da bi prišel z javnim prevozom bi se moral zbuditi 2 uri pred poukom. z enim busom pridet do žusterne, z trolo pa do portoroža. z avtom potrebujem okoli 15-20min odvisno od prometa. z busom bi toliko potreboval samo do žusterne. če računam da bi vsak dan zabluzil 3 ure samo v vožnji se mi zdi glupo. ko pa preračunam da bi me stal avtobus skoraj toliko kot bencin pa sploh ni kaj razmišljati.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss So mar 31, 2012 5:30 pm

NejcZ je napisal/-a:Jaz ne rabim avta za šiht, pa naredim 40k km letno. Ja, vse je brezvezno 8)

norc - čisti :bow

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu So mar 31, 2012 7:01 pm

BBoss je napisal/-a:
NejcZ je napisal/-a:Jaz ne rabim avta za šiht, pa naredim 40k km letno. Ja, vse je brezvezno 8)

No jaz imam do šihta celih 7km, delam pa na leto 65.000km. In to z bencinarjem.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss So mar 31, 2012 8:13 pm

nebivedu je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:

pol si pa še hujši norc in zaslužiš dva poklona :bow :bow

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing So mar 31, 2012 8:24 pm

BBoss je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:

pol si pa še hujši norc in zaslužiš dva poklona :bow :bow

Jaz pa vozim renault laguna karavan, bele barve :mrgreen: (torej sem kaj :?: )

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce So mar 31, 2012 8:39 pm

mihaing je napisal/-a: Jaz pa vozim renault laguna karavan, bele barve :mrgreen: (torej sem kaj :?: )

Gambler, kockar, človek brez mej... :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov