Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Kraj: Slovenija

Re: Delo naše policije

Napisal/-a Komarček Ne jun 03, 2012 1:04 pm

Ej nevem kje ti živiš, a v mojih krajih kaj podobnega še nisem zasledil. Kaj se dogaja pri vas nekje v ciganskih okoliših je stvar vašega komandirja in vas občanov. Kar si naštel je pa res več kot preveč. Možno, da je nekaj tega kar res, a tukaj v naših krajih ni ne ciganov (no ok mogoče par ciganov na 20.000 ljudi, skratka zanemarljivo), policija pa kar opravlja svoje delo. Tako, da sem brez pripomb.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jun 03, 2012 1:41 pm

Treba je tudi ločiti kaj je delo policije v korist državljanov, in kaj je jeb...nje naroda
Ti naštejem par primerov

1. Policistka bila v začetku tako zagrižena, da je čisto vsakemu našla neko napako, da je lahko pisala položnico Posledice so bile v enem kraju so jo privezali za drevo in scal po njej. Ne dolgo po tem je v sosednjem kraju dobila bunke, in šla za lep čas na bolniško. Dobila tudi "službenega" otroka (OK. s tem policistom je sedaj oženjena)

2. Dopoldne igrali košarko skupaj s kolegi in ko so končali so šli na piačo razen enega, ki je moral iti v službo,ker je bil policaj. Plačal jim je eno rundo in šel v službo se preoblekel in jih šel čakati pred gostilno. Enamu je nesel vozniško. (takrat še začasno)

3. Meni najbolj smešna. Ljudje na fuš delajo policistu prvo plato. Policist je šel popoldne v službo in povedal delavcem kje imajo pijačo za naprej. In zvečer je ta policist ustavi te ljudi, ki so mu delali plato. Mislim da sta takrat bila 2 ob izpit.(takrat še začasno) Posledica je bila, da so mu čez noč spotpuntali plato. :lol:

Takega podje... naroda s strani policije je več kot ogromna samo poznati jih moraš. ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Ne jun 03, 2012 1:57 pm

Vsi tvoji primeri so podjebavanje, vendar res izstopa samo prvi. Pri drugem in tretjem je pa teža prekšrka prevelika: nimaš kaj za delat za volan če si pil in pika - takim je treba izpite pobrat.

Da sm js policaj brez pomisleka vzamem vsakemu izpit, ki bi v primeru alkohola izpolnil pogoje. Je pa res, da pa nebi šel namerno nekomu dat pjačo in v avto sedet, kdaj ga bo premaknil, da bom kasiral - vendar na koncu so si bili še vedno sami krivi. Če voziš, ne piješ - a ni preprosto.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jun 03, 2012 2:02 pm

Kael je napisal/-a:Vsi tvoji primeri so podjebavanje, vendar res izstopa samo prvi. Pri drugem in tretjem je pa teža prekšrka prevelika: nimaš kaj za delat za volan če si pil in pika - takim je treba izpite pobrat.

Da sm js policaj brez pomisleka vzamem vsakemu izpit, ki bi v primeru alkohola izpolnil pogoje. Je pa res, da pa nebi šel namerno nekomu dat pjačo in v avto sedet, kdaj ga bo premaknil, da bom kasiral - vendar na koncu so si bili še vedno sami krivi. Če voziš, ne piješ - a ni preprosto.

V drugih dveh je bila poana ravno tega. Res pa, da ni prav, da so šli za volan.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jun 03, 2012 2:04 pm

lancia hf je napisal/-a:
Kael je napisal/-a:Vsi tvoji primeri so podjebavanje, vendar res izstopa samo prvi. Pri drugem in tretjem je pa teža prekšrka prevelika: nimaš kaj za delat za volan če si pil in pika - takim je treba izpite pobrat.

Slab izgovor je tole. A če bi ti policaj rekel, da ti dovoli, da greš 200kmh mimo radarja...a bi šel? ;)

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Ne jun 03, 2012 3:19 pm

Komarček je napisal/-a:Ej nevem kje ti živiš, a v mojih krajih kaj podobnega še nisem zasledil. Kaj se dogaja pri vas nekje v ciganskih okoliših je stvar vašega komandirja in vas občanov. Kar si naštel je pa res več kot preveč. Možno, da je nekaj tega kar res, a tukaj v naših krajih ni ne ciganov (no ok mogoče par ciganov na 20.000 ljudi, skratka zanemarljivo), policija pa kar opravlja svoje delo. Tako, da sem brez pripomb.

Heh ja..stvar komandirja in občanov. Tisti ki so najbližje ciganskem naselju se že več let borijo z njimi (vodja civilne iniciative je že večkrat dobil po glavi).
Kaj bi pa ti naredil kot občan pa glede na to da policija ne naredi nič ?
Kaj pa se spomniš odmevnega Ambrusa ? Ko je vaščanom prekipelo pa so nakoncu spet oni dobili po glavi od policije in za povrh še denarne kazni, tudi v tistem primeru je policija opravila svoje delo ane ?
To je lahko zgodba brez konca..ampak jaz pravim in mislim da bo lahko vsak Dolenjec potrdil da na našem koncu policija ne opravlja svojega dela korektno (so redke izjeme).

On topic:
Sem še vedno prepričan da ni bilo potrebno spraviti fanta v smrtno nevarnost.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jun 03, 2012 5:56 pm

peroRS je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:

Slab izgovor je tole. A če bi ti policaj rekel, da ti dovoli, da greš 200kmh mimo radarja...a bi šel? ;)

Izgovor gor ali dol, samo nekaj je zdrava pamet, če tudi ne ravno po zakonu saj noben ni bil "pribit" kot kantad da bi kogarkoli ogrožal saj napihaš že po 4 popitih pivih. Je pa namerno jeba... točno določenih oseb, ki so ti po vrhu pred tem pa še uslugo naredili. :huh:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne jun 03, 2012 7:06 pm

Komarček je napisal/-a:Ej nevem kje ti živiš, a v mojih krajih kaj podobnega še nisem zasledil. Kaj se dogaja pri vas nekje v ciganskih okoliših je stvar vašega komandirja in vas občanov. Kar si naštel je pa res več kot preveč. Možno, da je nekaj tega kar res, a tukaj v naših krajih ni ne ciganov (no ok mogoče par ciganov na 20.000 ljudi, skratka zanemarljivo), policija pa kar opravlja svoje delo. Tako, da sem brez pripomb.

To kar se dogaja v krajih kjer so cigani je vseslovenski problem, ker bo kmalu spet počilo. Ljudje jih ne marajo, oni pa so zaščiteni od policije in lahko počnejo res karkoli hočejo. Vidiš jih po 7 v avtu, niso pripasani, telefonirajo med vožnjo in vozijo 20 čez omejitev. Če boš ti eno od teh stvari naredil, boš nastradal z najmanj 120 evri kazni, če boš naredil vse štiri naenkrat boš plačal vsaj 1000 evrov, medtem ko se oni peljejo mimo policaja in mu fukice kažejo.

Uglavnem ljudje jih imajo dost in ko bo počl, jih noben več ne bo mogel rešit, ker tokrat jih bodo strelal še preden bo policija sploh lahko prišla pomagat.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Ne jun 03, 2012 9:27 pm

X-Hair je napisal/-a:Nekaj se ne razumeva. Dejva še 1x. =P Ja, jebal bi mu mater. Ker, če človek nima izpita se ne gre z nomatther what metodo...

Komarček je napisal/-a:Lej brezveze. Lahko ti cel dan v glavo vbijam, da kako naj zaboga policaj ve, da on nima izpita in še kaj drugega skratka bla bla bla. Po tvoji logiki se potlej sploh ne splača delat izpita, ker itak samo po gasu in briši, policaji te pa itak ne bodo preganjali, ker bi to pomenilo ogrožanje drugih udeležencev v prometu...?

Pusti ga, ker mu ne boš nič vcepil v glavo.
Slika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne jun 03, 2012 10:26 pm

X-Hair je napisal/-a: Ko sem bil ustavljen sem vse priznal, mu lepo razložil situacijo. SKratka lepa beseda lepo mesto najde. No, on je bil odločen mene pofukat. On že ve zakaj, jaz pa ne bom nikoli izvedel. Zanimivo je bilo tole, kdaj se je pogovor končal. Nekako nista več hotela poslušati. Zaprla sta se v avto in dejmo pisat kazen. To se je zgodilo, ko sem omenil 45.člen 4.odstavek.

Tebi ni jasna ena stvar..ko jo boš poštudiral, ti bo jasno, zakaj se te je odločil pofukat....(ima pa ta stvar veze z brihtolom).

B|ind je napisal/-a:
Ok, zdaj pa dovolj.
Pridi malo na dolenjsko na obisk da spoznaš naš problem s cigani kjer policisti OPRAVLJAJO SVOJE DELO !!
Pri nas lahko na določenem območju (okoli ciganskih naselij) redno na cesti srečujemo cigane v neizpravnih in neregistriranih avtih. V avtomobilih je velikokrat več kot 5 oseb.. po cesti se požvićgajo na pravila in ob tem še grozijo ostalim udeležencem v prometu ki vozijo pravilno.
Tisti ki pa so 'taglavni' in imajo hude makine (audiji, bmw, ...) pa se ustavljajo na semaforjih in ostale udečežence provocirajo da bi dirkali z njimi (sem doživel tudi sam) itd.
Lahko bi ti našteval še dolgo..

Policisti pa večino tega spregledajo ker se jim pač neda ukvarjat z njimi ali pa se ne upajo. Mene ki pa peljem 10km/h preveč (kjer sploh ni nevarnosti) ali imam 'neprimerno' prostoročno telefonijo pa me ustavijo in kaznujejo.
Sem doživel tak primer ko sem dobil kazen za telefon pred mano pa so se peljali cigosi v stari 19ki, bilo jih je notri najmanj 6, otroci so plezali preko sedežev itd..

Ne da se jim ne da.....dalo se jim, samo kaj ko jim kao nimajo kaj pobrat...sicer pa v našem koncu jih niti ni nekaj....ciganov namreč...tisti ki pa so, pa ali ne delajo sranja, ali pa so za sranje ustrezno obravnavani...

lancia hf je napisal/-a:Treba je tudi ločiti kaj je delo policije v korist državljanov, in kaj je jeb...nje naroda
Ti naštejem par primerov

1. Policistka bila v začetku tako zagrižena, da je čisto vsakemu našla neko napako, da je lahko pisala položnico Posledice so bile v enem kraju so jo privezali za drevo in scal po njej. Ne dolgo po tem je v sosednjem kraju dobila bunke, in šla za lep čas na bolniško. Dobila tudi "službenega" otroka (OK. s tem policistom je sedaj oženjena)

2. Dopoldne igrali košarko skupaj s kolegi in ko so končali so šli na piačo razen enega, ki je moral iti v službo,ker je bil policaj. Plačal jim je eno rundo in šel v službo se preoblekel in jih šel čakati pred gostilno. Enamu je nesel vozniško. (takrat še začasno)

3. Meni najbolj smešna. Ljudje na fuš delajo policistu prvo plato. Policist je šel popoldne v službo in povedal delavcem kje imajo pijačo za naprej. In zvečer je ta policist ustavi te ljudi, ki so mu delali plato. Mislim da sta takrat bila 2 ob izpit.(takrat še začasno) Posledica je bila, da so mu čez noč spotpuntali plato. :lol:

Takega podje... naroda s strani policije je več kot ogromna samo poznati jih moraš. ;)

1. točka je tudi v naših koncih znana...le da je gospodična pristala vklenjena v službenih lisicah, na mostu čez savo.....gola...na vpogled vsem ostalim udeležencem v prometu :D Njena uniforma pa je v tem času, ko so jo njeni sodelavci reševali, že plavala nekje od zagreba naprej...

2. točka je prav tako znana v naših koncih....le da je v tem primeru bila udeležena neka druga gospodična, ki je celo med opravljanjem svoje službe dala pihat.....ne samo svojim bližnjim prijateljem ampak tudi svojemu fotru....No, dotična se sedaj plazi po grmičevju ob meji z Rep. Hrvaško.

3.točka, pa nimam kaj reč kot to, da so naredili edino pravilno. sej ne rečem....služba je služba, družba pa družba, sam digen pa res ni treba bit.

B|ind je napisal/-a:
On topic:
Sem še vedno prepričan da ni bilo potrebno spraviti fanta v smrtno nevarnost.

Fant ne bi bil v smrtni nevarnosti, če bi se držal nekih točno določenih pravil...No, saj ne rečem....redki so tisti, ki se vseh teh pravil točno držijo....in taki nimajo nikakršnih težav s policijo. Tu pa tam kakšna kontrola dokumetov in to je to. Kar se išče, se tudi najde. Če se išče red na cestah, potem se bo tudi našel....ko se bodo/bomo vsi držali točno določenih pravil. Če pa se išče pizdarija, se bo pizdarija tudi našla....Problem pa pri tem je, da se bodo odgovorni za pizdarije deleli nedolžne ovčke v očeh javnosti čeprav so le oni tisti, ki so odgovorni za pizdarije...

Pa še nekaj na debato o tem, kako je motor za med brazde:
Ene 13 let nazaj so se policaji zagnali za enim pobcom iz naših koncev, ki je vozil predelanega tomos atx-a (nam malce starejšim je znana predelava mašine iz original atx na bt50). Vglavnem, pobec se je vozil po javni cesti baje okoli 80km/h. Policaji so ga dohiteli in ga začeli z zvočnimi signali ustavljat. Pobec ni tega j***l 5% in je zavil na bližnjo njivo, misleč, da jim bo ušel. A ker je bil malce štorast, je z mopedom med brazdami pogrnil, kot je dolg in širok (mi malce starejši vemo, da je atx bil namenjen tudi za brezpotja). Policaja sicer nista s službenim avtom letela za njim čez brazde, sta pa šla "trčečim korakom" za njim. Na koncu sta ga dobila, pobec je poleg batin dobil še sodnika za prekrške, ostal je brez mopeda, plačal je vse kazni,ki jih je dobil in je bila zadeva rešena.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne jun 03, 2012 11:01 pm

B|ind je napisal/-a:Se pa zgodi vsake 2 meseca da se en policist pijan zaleti nekam s službenim avtom..eden je skoraj ubil nosečo žensko, veš kaj se je zgodilo ? V penzijo so ga dali !
So pa celo tistega ki je nazadnje naredil karambol pijan za službenim volanom dali na disciplinsko oz. ga suspendirali ampak je našel neko luknjo v zakonu in je vložil tožbo proti policijski upravi.
Bo nazadnje še kakšno odškodnino dobil.

In zaradi nekaj ekscesnih primerov so zdaj vsi policaji taki al kako? Dej no, lepo te prosim to pa je posploševanje brez primere, da o pretiravanju sploh ne govorim (pijan policaj vsake dva meseca razbije služben avto). :huh:

Žal pa veliko takih "policijskih" zgodb nastane za šankom, kjer je eden bolj brihten od drugega in se naklada in nabija do nezavesti. Stalno ponavljanje laži in izmišljenih zgodbic pač nekoč dobi status resnice in izmišljena zgodbica rata realni dogodek. Na pomoč priskočijo še "policijski" vici in potem tisti bolj dovzetni na zunanji vpliv začnejo v vse to verjeti kako so policaji nekaj najslabšega na tem svetu - najbolj pa folk boli to, da policaj nekomu nekaj (upravičeno) naredi, maščevati se pa policaju ne moreš brez posledic. Pač tista najbolj nizkotna čustva privrejo na plano kot so zloba, maščevanje, itd in ker se ne morejo izživeti v realnosti potem to preraste v nek nizkoten odnos do policije.

Pa da se vrnem nazaj na rdečo nit te teme - torej kaj naj bi policaj storil? Pustil motorista oziroma vse motoriste na tem svetu in naj delajo kar hočejo al kaj? Kaj so pol naslednji kolesarji? Ja tudi oni so šibek člen v prometu in lahko padejo, pa pešci, ki tečejo čez rdečo luč tudi (mokra zebra lahko drsi). Pustijo naj tudi vse, ki imajo močnejše avte od službenih policijskih vozil sej jim bodo itak spizdili - pa stingerje naj tud prepovejo sej se lahko bežečemu revčku še kej zgodi, če se mu predre guma. In seznam takega naštevanja nima konca ne kraja - a bi res radi imeli cestno brezvladje, kjer bi vsak lahko delal kakor se mu k***c dvigne al pa kokr jo češplja zasrbi? Potem bi pa poslušali o kretenih in telebanih/talibanih na cesti pa kako si nihče več ne upa za volan, ker je cest postala bojno polje.

Sorry ampak jaz nisem pripravljen, da bi se šli tako vrsto anarhije, kjer bi vladal zakon drugačen od zakonov, ki jih predpisuje država - pa priznam, da mi marsikateri ni všeč samo brez njih bi bilo pa grozljivo.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po jun 04, 2012 12:36 am

TrijoAdijo je napisal/-a:
1. točka je tudi v naših koncih znana...le da je gospodična pristala vklenjena v službenih lisicah, na mostu čez savo.....gola...na vpogled vsem ostalim udeležencem v prometu :D Njena uniforma pa je v tem času, ko so jo njeni sodelavci reševali, že plavala nekje od zagreba naprej...

se spomnim ja :har :rofl

PS. je pa kolk se spomnim, kasneje napredovala v "kriminalistko" :roll:

ali pa tista. ko je v Cerkljah 70_letni dokaj drobni možakar namlatil oba (policistko in policaja) ki sta se pripeljala za njim na ograjo, ker jim predhodno ni hotel ustavit s traktorjem, ko sta ga ustavljala_jih je obvozil. pa "gasa" domov, onadva pa za njim na njegovo dvorišče, pol se je pa začelo....

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Po jun 04, 2012 2:18 am

TrijoAdijo je napisal/-a:Fant ne bi bil v smrtni nevarnosti, če bi se držal nekih točno določenih pravil...No, saj ne rečem....redki so tisti, ki se vseh teh pravil točno držijo....in taki nimajo nikakršnih težav s policijo. Tu pa tam kakšna kontrola dokumetov in to je to. Kar se išče, se tudi najde. Če se išče red na cestah, potem se bo tudi našel....ko se bodo/bomo vsi držali točno določenih pravil. Če pa se išče pizdarija, se bo pizdarija tudi našla....Problem pa pri tem je, da se bodo odgovorni za pizdarije deleli nedolžne ovčke v očeh javnosti čeprav so le oni tisti, ki so odgovorni za pizdarije...

In točno tako. Ne rečem, tudi jaz kršim pravila na cesti in če me dobijo, lepo mirno plačam in je to to. Da greš pa bežat pred policijo moraš imeti pa že kar dober razlog. In seveda tudi nositi vse posledice če se kaj zgodi. Kaj je sedaj kriv policaj, če je pa fant sam od sebe začel bežat? Tako kot pravijo nekateri, če bi mu uspelo bi bil ta fant sedaj lokalni frajer in naslednjič nebi niti pomislil da bi ustavil, tako pa... se bo verjetno še kdo zamislil če bo kršil pravila.

Sem iz začetka že mislil komentirat to temo in udrihat čez policaje, a imate nekateri prav. Ne poznamo vseh dejstev in da je policaj z Octavijo "ujel" motorista imamo samo naslednje: ali motorist ne zna vozit (no, izpita že ni imel...) ali pa je bila to kakšna super duper Octavija za katero itak ni bilo homologacije.

Uporabniški avatar
ddas
Novinec

Napisal/-a ddas Po jun 04, 2012 7:28 am

sašo5 je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:

se spomnim ja :har :rofl

PS. je pa kolk se spomnim, kasneje napredovala v "kriminalistko" :roll:

ali pa tista. ko je v Cerkljah 70_letni dokaj drobni možakar namlatil oba (policistko in policaja) ki sta se pripeljala za njim na ograjo, ker jim predhodno ni hotel ustavit s traktorjem, ko sta ga ustavljala_jih je obvozil. pa "gasa" domov, onadva pa za njim na njegovo dvorišče, pol se je pa začelo....

Ste pa norci v posavju :cry :cry

drugič pa z njo na youtube prosim

Uporabniški avatar
Komarček
Novinec

Kraj: Slovenija

Napisal/-a Komarček Po jun 04, 2012 8:13 am

BBoss je napisal/-a:
B|ind je napisal/-a:Se pa zgodi vsake 2 meseca da se en policist pijan zaleti nekam s službenim avtom..eden je skoraj ubil nosečo žensko, veš kaj se je zgodilo ? V penzijo so ga dali !
So pa celo tistega ki je nazadnje naredil karambol pijan za službenim volanom dali na disciplinsko oz. ga suspendirali ampak je našel neko luknjo v zakonu in je vložil tožbo proti policijski upravi.

In zaradi nekaj ekscesnih primerov so zdaj vsi policaji taki al kako? Dej no, lepo te prosim to pa je posploševanje brez primere, da o pretiravanju sploh ne govorim (pijan policaj vsake dva meseca razbije služben avto). :huh:

Žal pa veliko takih "policijskih" zgodb nastane za šankom, kjer je eden bolj brihten od drugega in se naklada in nabija do nezavesti. Stalno ponavljanje laži in izmišljenih zgodbic pač nekoč dobi status resnice in izmišljena zgodbica rata realni dogodek. Na pomoč priskočijo še "policijski" vici in potem tisti bolj dovzetni na zunanji vpliv začnejo v vse to verjeti kako so policaji nekaj najslabšega na tem svetu - najbolj pa folk boli to, da policaj nekomu nekaj (upravičeno) naredi, maščevati se pa policaju ne moreš brez posledic. Pač tista najbolj nizkotna čustva privrejo na plano kot so zloba, maščevanje, itd in ker se ne morejo izživeti v realnosti potem to preraste v nek nizkoten odnos do policije.

Pa da se vrnem nazaj na rdečo nit te teme - torej kaj naj bi policaj storil? Pustil motorista oziroma vse motoriste na tem svetu in naj delajo kar hočejo al kaj? Kaj so pol naslednji kolesarji? Ja tudi oni so šibek člen v prometu in lahko padejo, pa pešci, ki tečejo čez rdečo luč tudi (mokra zebra lahko drsi). Pustijo naj tudi vse, ki imajo močnejše avte od službenih policijskih vozil sej jim bodo itak spizdili - pa stingerje naj tud prepovejo sej se lahko bežečemu revčku še kej zgodi, če se mu predre guma. In seznam takega naštevanja nima konca ne kraja - a bi res radi imeli cestno brezvladje, kjer bi vsak lahko delal kakor se mu k***c dvigne al pa kokr jo češplja zasrbi? Potem bi pa poslušali o kretenih in telebanih/talibanih na cesti pa kako si nihče več ne upa za volan, ker je cest postala bojno polje.

Sorry ampak jaz nisem pripravljen, da bi se šli tako vrsto anarhije, kjer bi vladal zakon drugačen od zakonov, ki jih predpisuje država - pa priznam, da mi marsikateri ni všeč samo brez njih bi bilo pa grozljivo.

Odlična objava!

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Po jun 04, 2012 8:50 am

Komarček je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:

Odlična objava!

Se pridružujem.
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jun 04, 2012 12:09 pm

Vikking je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Halo?! Po njivi ga je lovil, po jeb*** njivi z navadno Octavio! "Te pa tam kak je greben je kar z avtom skoča!" Pa naj mi kdo reče, da je ta policist trezno razmišljal! :roll: Pa dobro premislite, kakšne so verjetnosti, da se takšen pregon konča brez hudih posledic (za motorista in še koga).

Odgovori mi na 1. vprašanje: Kdo je prvi zapeljal na njivo?

Odgovori mi na 2. vprašanje: Kdo je bol trezen. Tisti ki beži in zapelje na njivo, ali tisti ki ga poskuša v skladu z pooblastili ustaviti?

POLICIST NI VEDEL ZAKAJ MOTORIST BEŽI, zato je sklepal da je dovolj razlogov za pričetek lovljenja ubežnika.

Ja res smo v bananstanu, če bi bilo vse po pravilu, bi sedaj moral ubežnik plačati novo vozilo policiji, kazni za kršitev nevemkoliko členov ZVCP, plačati za psihične in fizične poškodbe policista, plačati vse sodne postopke, posledično stroške ki bodo nastali v tem primeru.

1. A če nekdo naredi neumnost, je logično, da jo mora tudi policaj in s tem uničit službeni avto?

2. A nekateri dejansko verjamete, da se je policaju šlo za to kaj je ta motorist mogoče storil (malo prej oropal banko, posilil nuno, vrgel bombo na vrtec in zdilal par kil belega), čeprav ni bilo nič javljeno, in za temu primeren pregon v skladu s pooblastili? :roll:

Če bi se ta policist obnašal razumno in se sekiral za pooblastila (ter nadrejene), sem 100% prepričan, da ne bi zaradi takšnega prekrška šel reskirat svojega vozila z vožnjo po njivi, v bistvu sploh ne bi do tam vztrajal. A mislite, da gre to kot v filmih, da nadrejeni dve minuti kriči, potem mu da pa ključe od novega avta (enkrat tedensko)?

Prav tako sem prepričan, da je prekršil kar nekaj navodil svojih nadrejenih (oz. jih pošteno razkuril), čeprav bodo v javnosti seveda vsi kot angelčki. Druga stvar je ta, da se kot policist (ko malo premisli!) sigurno zaveda, da se takšen pregon skoraj ne more končat brez hude piz****** za motorista in (posledično) zanj. Teoretično bi mu lahko zmanjkalo goriva, če se spet vrnemo k filmom.

Torej, če bi ta policist razmišljal (o pooblastil in posledicah), bi (stopnjevano po zavzetosti):
-dogodek (pobeg) spregledal
-zapisal tablico, prijavil pobeg in šel na naslov lastnika
-se odločil za pregon, zapisal tablico (če je prej ni), zadevo javil dalje in odnehal
-vztrajal nekaj kilometrov s pregonom in odnehal oz. ko bi motorist zavil na njivo, skušal poiskat drugi način, da ga ujame

Tega policista je 99% gnal njegov šerifski EGO, ker grem stavit, da ga pri nas junaka, ki bi ob treznem premisleku šel zgolj zaradi pobega enega mulca riskirat službeni avto, medijski linč, disciplinske ukrepe, nenazadnje tudi službo in svojo vest (razen če ga smrt motorista ne bi popolnoma nič prizadela :roll: ). Popolnoma druga zgodba bi bila, če bi dejansko (ne pa da so promili teoretičnih možnosti) šlo za kakšnega roparja ipd. Možnosti poškodb/smrti so v tem primeru praktično zelo podobne kot če da bi šel streljat za njim, ko je odpeljal mimo.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Po jun 04, 2012 12:27 pm

Motorist se ni ustavil in PIKA. Nevem kako ti morem odebeliti in narisat to piko da boš razumel.

Kako to da sam osebno po toliko letih motoriranja, kar nekaj desettisoč kilometrov prevoženih več kot ta pubec, sem se jaz vedno znal ustavit policistu. Pa me nikoli ni rabil lovit, tako nisem ne sebe ne policista spravil v kočljiv položaj, kjer bi staknil jaz ali on kakršnekoli poškdobe oz. bi bilo policistovo dejanje zaradi mojih dejanj, zunaj njegovih pooblastil.

Lahka pametuješ kolikor češ ampak policist ni popolnoma nič kriv in mu osebno dam 10000% podporo, da se je pravilno odločil za lov na ubežnika.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jun 04, 2012 12:49 pm

Vikking je napisal/-a:Motorist se ni ustavil in PIKA. Nevem kako ti morem odebeliti in narisat to piko da boš razumel.

Kako to da sam osebno po toliko letih motoriranja, kar nekaj desettisoč kilometrov prevoženih več kot ta pubec, sem se jaz vedno znal ustavit policistu. Pa me nikoli ni rabil lovit, tako nisem ne sebe ne policista spravil v kočljiv položaj, kjer bi staknil jaz ali on kakršnekoli poškdobe oz. bi bilo policistovo dejanje zaradi mojih dejanj, zunaj njegovih pooblastil.

Lahka pametuješ kolikor češ ampak policist ni popolnoma nič kriv in mu osebno dam 10000% podporo, da se je pravilno odločil za lov na ubežnika.

Kako za vraga je lahko njegovo ravnanje zaradi tvojih dejanj zunaj njegovih pooblastil? :roll: To so ljudje, ki nosijo orožje, imajo pogosto pogoje nekoga hudo poškodovat (ali ubit), imajo v določenih primerih pravico vozit "mimo predpisov" in tebi je vseeno, če so sposobni ohranit vsaj približno mirno kri in ravnat v skladu s svojimi pooblastili in navodili, ki jih dobijo? Dejansko podpiraš, da policisti jemljejo zakon v svoje roke? :shock:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace Po jun 04, 2012 1:08 pm

Tako je! Še ene par vzgojnih bi moral pripisat na račun, ne pa da nekateri pričakujete,da bi mu moral policaj "postlati" prostor, kjer bi lahko pobegli ubožec mirno "urezal"; nato pa bi ga najbrž še moral v naročju transportirat do klinike, kjer bi natančno preverili, če si siromak slučajno ni kakšne dlačice poškodoval! Dejte nehajte no. Vse to je plod naše demokracije, ki jo nekateri skušajo izkoriščati v negativne namene. Zato pa imamo toliko brezdelnežev,delomrznežev,vandalov in kriminalcev med mladimi. Saj si pa ja že skoraj vse upajo! A ja, saj mi pa itak nč ne morejo.....No, tud policajem mora kdaj počit (itak imajo jeklene živce, glede na to, kakšnim izjavam bil priča zadnje čase recimo v gostilni...), da pač kdaj pa kdaj vzamejo red v svoje roke. Kot na primer nedolgo nazaj, ko jih je fasal en tak "ubožec" na sekretu v eni od oštariji...

Ne trdim,da sem ravno angel na cesti in na sploh, toda moram pa priznati, da v moji 17 letni vozniški karieri in ob kontrolah prometa tudi do 4-5x na noč, pred leti,ko smo bili še precej terenski; ne smem in ne morem reči, da sem bil kdaj nekorektno obravnavan s strani policajev. Kar sem "kasiral", sem si pač sam "pridelal".
Čim prej to sprejmeš, boljše je.;)
**classic power-original power!**
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov