Kael je napisal/-a:Vsi tvoji primeri so podjebavanje, vendar res izstopa samo prvi. Pri drugem in tretjem je pa teža prekšrka prevelika: nimaš kaj za delat za volan če si pil in pika - takim je treba izpite pobrat.
Da sm js policaj brez pomisleka vzamem vsakemu izpit, ki bi v primeru alkohola izpolnil pogoje. Je pa res, da pa nebi šel namerno nekomu dat pjačo in v avto sedet, kdaj ga bo premaknil, da bom kasiral - vendar na koncu so si bili še vedno sami krivi. Če voziš, ne piješ - a ni preprosto.
lancia hf je napisal/-a:Kael je napisal/-a:Vsi tvoji primeri so podjebavanje, vendar res izstopa samo prvi. Pri drugem in tretjem je pa teža prekšrka prevelika: nimaš kaj za delat za volan če si pil in pika - takim je treba izpite pobrat.
Da sm js policaj brez pomisleka vzamem vsakemu izpit, ki bi v primeru alkohola izpolnil pogoje. Je pa res, da pa nebi šel namerno nekomu dat pjačo in v avto sedet, kdaj ga bo premaknil, da bom kasiral - vendar na koncu so si bili še vedno sami krivi. Če voziš, ne piješ - a ni preprosto.
V drugih dveh je bila poana ravno tega. Res pa, da ni prav, da so šli za volan.
Komarček je napisal/-a:Ej nevem kje ti živiš, a v mojih krajih kaj podobnega še nisem zasledil. Kaj se dogaja pri vas nekje v ciganskih okoliših je stvar vašega komandirja in vas občanov. Kar si naštel je pa res več kot preveč. Možno, da je nekaj tega kar res, a tukaj v naših krajih ni ne ciganov (no ok mogoče par ciganov na 20.000 ljudi, skratka zanemarljivo), policija pa kar opravlja svoje delo. Tako, da sem brez pripomb.
peroRS je napisal/-a:lancia hf je napisal/-a:Kael je napisal/-a:Vsi tvoji primeri so podjebavanje, vendar res izstopa samo prvi. Pri drugem in tretjem je pa teža prekšrka prevelika: nimaš kaj za delat za volan če si pil in pika - takim je treba izpite pobrat.
V drugih dveh je bila poana ravno tega. Res pa, da ni prav, da so šli za volan.
Slab izgovor je tole. A če bi ti policaj rekel, da ti dovoli, da greš 200kmh mimo radarja...a bi šel?
Komarček je napisal/-a:Ej nevem kje ti živiš, a v mojih krajih kaj podobnega še nisem zasledil. Kaj se dogaja pri vas nekje v ciganskih okoliših je stvar vašega komandirja in vas občanov. Kar si naštel je pa res več kot preveč. Možno, da je nekaj tega kar res, a tukaj v naših krajih ni ne ciganov (no ok mogoče par ciganov na 20.000 ljudi, skratka zanemarljivo), policija pa kar opravlja svoje delo. Tako, da sem brez pripomb.
X-Hair je napisal/-a:Nekaj se ne razumeva. Dejva še 1x.Ja, jebal bi mu mater. Ker, če človek nima izpita se ne gre z nomatther what metodo...
Komarček je napisal/-a:Lej brezveze. Lahko ti cel dan v glavo vbijam, da kako naj zaboga policaj ve, da on nima izpita in še kaj drugega skratka bla bla bla. Po tvoji logiki se potlej sploh ne splača delat izpita, ker itak samo po gasu in briši, policaji te pa itak ne bodo preganjali, ker bi to pomenilo ogrožanje drugih udeležencev v prometu...?
X-Hair je napisal/-a: Ko sem bil ustavljen sem vse priznal, mu lepo razložil situacijo. SKratka lepa beseda lepo mesto najde. No, on je bil odločen mene pofukat. On že ve zakaj, jaz pa ne bom nikoli izvedel. Zanimivo je bilo tole, kdaj se je pogovor končal. Nekako nista več hotela poslušati. Zaprla sta se v avto in dejmo pisat kazen. To se je zgodilo, ko sem omenil 45.člen 4.odstavek.
B|ind je napisal/-a:
Ok, zdaj pa dovolj.
Pridi malo na dolenjsko na obisk da spoznaš naš problem s cigani kjer policisti OPRAVLJAJO SVOJE DELO !!
Pri nas lahko na določenem območju (okoli ciganskih naselij) redno na cesti srečujemo cigane v neizpravnih in neregistriranih avtih. V avtomobilih je velikokrat več kot 5 oseb.. po cesti se požvićgajo na pravila in ob tem še grozijo ostalim udeležencem v prometu ki vozijo pravilno.
Tisti ki pa so 'taglavni' in imajo hude makine (audiji, bmw, ...) pa se ustavljajo na semaforjih in ostale udečežence provocirajo da bi dirkali z njimi (sem doživel tudi sam) itd.
Lahko bi ti našteval še dolgo..
Policisti pa večino tega spregledajo ker se jim pač neda ukvarjat z njimi ali pa se ne upajo. Mene ki pa peljem 10km/h preveč (kjer sploh ni nevarnosti) ali imam 'neprimerno' prostoročno telefonijo pa me ustavijo in kaznujejo.
Sem doživel tak primer ko sem dobil kazen za telefon pred mano pa so se peljali cigosi v stari 19ki, bilo jih je notri najmanj 6, otroci so plezali preko sedežev itd..
lancia hf je napisal/-a:Treba je tudi ločiti kaj je delo policije v korist državljanov, in kaj je jeb...nje naroda
Ti naštejem par primerov
1. Policistka bila v začetku tako zagrižena, da je čisto vsakemu našla neko napako, da je lahko pisala položnico Posledice so bile v enem kraju so jo privezali za drevo in scal po njej. Ne dolgo po tem je v sosednjem kraju dobila bunke, in šla za lep čas na bolniško. Dobila tudi "službenega" otroka (OK. s tem policistom je sedaj oženjena)
2. Dopoldne igrali košarko skupaj s kolegi in ko so končali so šli na piačo razen enega, ki je moral iti v službo,ker je bil policaj. Plačal jim je eno rundo in šel v službo se preoblekel in jih šel čakati pred gostilno. Enamu je nesel vozniško. (takrat še začasno)
3. Meni najbolj smešna. Ljudje na fuš delajo policistu prvo plato. Policist je šel popoldne v službo in povedal delavcem kje imajo pijačo za naprej. In zvečer je ta policist ustavi te ljudi, ki so mu delali plato. Mislim da sta takrat bila 2 ob izpit.(takrat še začasno) Posledica je bila, da so mu čez noč spotpuntali plato.
Takega podje... naroda s strani policije je več kot ogromna samo poznati jih moraš.
B|ind je napisal/-a:
On topic:
Sem še vedno prepričan da ni bilo potrebno spraviti fanta v smrtno nevarnost.
B|ind je napisal/-a:Se pa zgodi vsake 2 meseca da se en policist pijan zaleti nekam s službenim avtom..eden je skoraj ubil nosečo žensko, veš kaj se je zgodilo ? V penzijo so ga dali !
So pa celo tistega ki je nazadnje naredil karambol pijan za službenim volanom dali na disciplinsko oz. ga suspendirali ampak je našel neko luknjo v zakonu in je vložil tožbo proti policijski upravi.
Bo nazadnje še kakšno odškodnino dobil.
TrijoAdijo je napisal/-a:
1. točka je tudi v naših koncih znana...le da je gospodična pristala vklenjena v službenih lisicah, na mostu čez savo.....gola...na vpogled vsem ostalim udeležencem v prometuNjena uniforma pa je v tem času, ko so jo njeni sodelavci reševali, že plavala nekje od zagreba naprej...
TrijoAdijo je napisal/-a:Fant ne bi bil v smrtni nevarnosti, če bi se držal nekih točno določenih pravil...No, saj ne rečem....redki so tisti, ki se vseh teh pravil točno držijo....in taki nimajo nikakršnih težav s policijo. Tu pa tam kakšna kontrola dokumetov in to je to. Kar se išče, se tudi najde. Če se išče red na cestah, potem se bo tudi našel....ko se bodo/bomo vsi držali točno določenih pravil. Če pa se išče pizdarija, se bo pizdarija tudi našla....Problem pa pri tem je, da se bodo odgovorni za pizdarije deleli nedolžne ovčke v očeh javnosti čeprav so le oni tisti, ki so odgovorni za pizdarije...
sašo5 je napisal/-a:TrijoAdijo je napisal/-a:
1. točka je tudi v naših koncih znana...le da je gospodična pristala vklenjena v službenih lisicah, na mostu čez savo.....gola...na vpogled vsem ostalim udeležencem v prometuNjena uniforma pa je v tem času, ko so jo njeni sodelavci reševali, že plavala nekje od zagreba naprej...
se spomnim ja![]()
PS. je pa kolk se spomnim, kasneje napredovala v "kriminalistko"
ali pa tista. ko je v Cerkljah 70_letni dokaj drobni možakar namlatil oba (policistko in policaja) ki sta se pripeljala za njim na ograjo, ker jim predhodno ni hotel ustavit s traktorjem, ko sta ga ustavljala_jih je obvozil. pa "gasa" domov, onadva pa za njim na njegovo dvorišče, pol se je pa začelo....
BBoss je napisal/-a:B|ind je napisal/-a:Se pa zgodi vsake 2 meseca da se en policist pijan zaleti nekam s službenim avtom..eden je skoraj ubil nosečo žensko, veš kaj se je zgodilo ? V penzijo so ga dali !
So pa celo tistega ki je nazadnje naredil karambol pijan za službenim volanom dali na disciplinsko oz. ga suspendirali ampak je našel neko luknjo v zakonu in je vložil tožbo proti policijski upravi.
In zaradi nekaj ekscesnih primerov so zdaj vsi policaji taki al kako? Dej no, lepo te prosim to pa je posploševanje brez primere, da o pretiravanju sploh ne govorim (pijan policaj vsake dva meseca razbije služben avto).![]()
Žal pa veliko takih "policijskih" zgodb nastane za šankom, kjer je eden bolj brihten od drugega in se naklada in nabija do nezavesti. Stalno ponavljanje laži in izmišljenih zgodbic pač nekoč dobi status resnice in izmišljena zgodbica rata realni dogodek. Na pomoč priskočijo še "policijski" vici in potem tisti bolj dovzetni na zunanji vpliv začnejo v vse to verjeti kako so policaji nekaj najslabšega na tem svetu - najbolj pa folk boli to, da policaj nekomu nekaj (upravičeno) naredi, maščevati se pa policaju ne moreš brez posledic. Pač tista najbolj nizkotna čustva privrejo na plano kot so zloba, maščevanje, itd in ker se ne morejo izživeti v realnosti potem to preraste v nek nizkoten odnos do policije.
Pa da se vrnem nazaj na rdečo nit te teme - torej kaj naj bi policaj storil? Pustil motorista oziroma vse motoriste na tem svetu in naj delajo kar hočejo al kaj? Kaj so pol naslednji kolesarji? Ja tudi oni so šibek člen v prometu in lahko padejo, pa pešci, ki tečejo čez rdečo luč tudi (mokra zebra lahko drsi). Pustijo naj tudi vse, ki imajo močnejše avte od službenih policijskih vozil sej jim bodo itak spizdili - pa stingerje naj tud prepovejo sej se lahko bežečemu revčku še kej zgodi, če se mu predre guma. In seznam takega naštevanja nima konca ne kraja - a bi res radi imeli cestno brezvladje, kjer bi vsak lahko delal kakor se mu k***c dvigne al pa kokr jo češplja zasrbi? Potem bi pa poslušali o kretenih in telebanih/talibanih na cesti pa kako si nihče več ne upa za volan, ker je cest postala bojno polje.
Sorry ampak jaz nisem pripravljen, da bi se šli tako vrsto anarhije, kjer bi vladal zakon drugačen od zakonov, ki jih predpisuje država - pa priznam, da mi marsikateri ni všeč samo brez njih bi bilo pa grozljivo.
Komarček je napisal/-a:BBoss je napisal/-a:B|ind je napisal/-a:Se pa zgodi vsake 2 meseca da se en policist pijan zaleti nekam s službenim avtom..eden je skoraj ubil nosečo žensko, veš kaj se je zgodilo ? V penzijo so ga dali !
In zaradi nekaj ekscesnih primerov so zdaj vsi policaji taki al kako? Dej no, lepo te prosim to pa je posploševanje brez primere, da o pretiravanju sploh ne govorim (pijan policaj vsake dva meseca razbije služben avto).![]()
Žal pa veliko takih "policijskih" zgodb nastane za šankom, kjer je eden bolj brihten od drugega in se naklada in nabija do nezavesti. Stalno ponavljanje laži in izmišljenih zgodbic pač nekoč dobi status resnice in izmišljena zgodbica rata realni dogodek. Na pomoč priskočijo še "policijski" vici in potem tisti bolj dovzetni na zunanji vpliv začnejo v vse to verjeti kako so policaji nekaj najslabšega na tem svetu - najbolj pa folk boli to, da policaj nekomu nekaj (upravičeno) naredi, maščevati se pa policaju ne moreš brez posledic. Pač tista najbolj nizkotna čustva privrejo na plano kot so zloba, maščevanje, itd in ker se ne morejo izživeti v realnosti potem to preraste v nek nizkoten odnos do policije.
Pa da se vrnem nazaj na rdečo nit te teme - torej kaj naj bi policaj storil? Pustil motorista oziroma vse motoriste na tem svetu in naj delajo kar hočejo al kaj? Kaj so pol naslednji kolesarji? Ja tudi oni so šibek člen v prometu in lahko padejo, pa pešci, ki tečejo čez rdečo luč tudi (mokra zebra lahko drsi). Pustijo naj tudi vse, ki imajo močnejše avte od službenih policijskih vozil sej jim bodo itak spizdili - pa stingerje naj tud prepovejo sej se lahko bežečemu revčku še kej zgodi, če se mu predre guma. In seznam takega naštevanja nima konca ne kraja - a bi res radi imeli cestno brezvladje, kjer bi vsak lahko delal kakor se mu k***c dvigne al pa kokr jo češplja zasrbi? Potem bi pa poslušali o kretenih in telebanih/talibanih na cesti pa kako si nihče več ne upa za volan, ker je cest postala bojno polje.
Sorry ampak jaz nisem pripravljen, da bi se šli tako vrsto anarhije, kjer bi vladal zakon drugačen od zakonov, ki jih predpisuje država - pa priznam, da mi marsikateri ni všeč samo brez njih bi bilo pa grozljivo.
Odlična objava!
Vikking je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Halo?! Po njivi ga je lovil, po jeb*** njivi z navadno Octavio! "Te pa tam kak je greben je kar z avtom skoča!" Pa naj mi kdo reče, da je ta policist trezno razmišljal!Pa dobro premislite, kakšne so verjetnosti, da se takšen pregon konča brez hudih posledic (za motorista in še koga).
Odgovori mi na 1. vprašanje: Kdo je prvi zapeljal na njivo?
Odgovori mi na 2. vprašanje: Kdo je bol trezen. Tisti ki beži in zapelje na njivo, ali tisti ki ga poskuša v skladu z pooblastili ustaviti?
POLICIST NI VEDEL ZAKAJ MOTORIST BEŽI, zato je sklepal da je dovolj razlogov za pričetek lovljenja ubežnika.
Ja res smo v bananstanu, če bi bilo vse po pravilu, bi sedaj moral ubežnik plačati novo vozilo policiji, kazni za kršitev nevemkoliko členov ZVCP, plačati za psihične in fizične poškodbe policista, plačati vse sodne postopke, posledično stroške ki bodo nastali v tem primeru.
Vikking je napisal/-a:Motorist se ni ustavil in PIKA. Nevem kako ti morem odebeliti in narisat to piko da boš razumel.
Kako to da sam osebno po toliko letih motoriranja, kar nekaj desettisoč kilometrov prevoženih več kot ta pubec, sem se jaz vedno znal ustavit policistu. Pa me nikoli ni rabil lovit, tako nisem ne sebe ne policista spravil v kočljiv položaj, kjer bi staknil jaz ali on kakršnekoli poškdobe oz. bi bilo policistovo dejanje zaradi mojih dejanj, zunaj njegovih pooblastil.
Lahka pametuješ kolikor češ ampak policist ni popolnoma nič kriv in mu osebno dam 10000% podporo, da se je pravilno odločil za lov na ubežnika.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov