Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Re: Radarji v Mariboru!

Napisal/-a BBoss Ne okt 21, 2012 12:16 am

odprti clio je napisal/-a:Če te prehitevajo čez dvojno polno, se vozi 50 po desnem ;)

Tega v življenju ne v Lj ne drugod v naselju še nisem videl pa sem ogromno na cesti - mi je pa zanimivo, da je nekdo končno pokazal j***a in sam sebe zatožil, da je mečkač in povzročitelj gneče. Je pa vseeno to dobro saj bom manj preklinjal v avtu in namesto "spet en kretten mečka" bom raje uporabil "spet en Kael mečka".. =P ;)

altf4s6
Novinec

Napisal/-a altf4s6 Ne okt 21, 2012 12:32 am

Sem se ravno sedaj peljal po ptujski in je nekdo konkretno "predelal" radar, tam kjer se zavije na avtocesto. Kamere in ostale zadeve visijo zunaj na kablih...

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Ne okt 21, 2012 7:23 am

altf4s6 je napisal/-a:Sem se ravno sedaj peljal po ptujski in je nekdo konkretno "predelal" radar, tam kjer se zavije na avtocesto. Kamere in ostale zadeve visijo zunaj na kablih...

Verjetno tudi ni zadnji radar katerega bodo skurili, glede nato, kako očitno polnjenje občinskega proračuna je to. Na koncu so se sicer malo nazaj potegnili - vendar - startali so z izredno slabo konotacijo in to je verjetno tudi posledica uničevanja radarjev. Če bi že v startu dali table + omejitev na drog prilepili, bi se verjetno javnost odzvala drugače. Popravljati napake je ponavadi vedno težje, kot jih že vnaprej preprečevati in tudi v tem primeru je tako.

Da pa se razumemo - ne podpiram uničevanja tuje lastnine, vendar škoda da zna folk skurit samo radarje... na drugi strani, pa država že zadnjih 10 let spravlja naše otroke na nivo Afrike.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne okt 21, 2012 9:05 am

http://www.zurnal24.si/v-mariboru-gorel ... nek-170489

Rekorder s 128 pri šoli, kjer je omejitev 50. Temu pa upam, da niso spregledal prekrška.
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne okt 21, 2012 9:08 am

IcEm4n je napisal/-a:Rekorder s 128 pri šoli, kjer je omejitev 50. Temu pa upam, da niso spregledal prekrška.

x2 :roll:

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne okt 21, 2012 11:34 am

IcEm4n je napisal/-a:http://www.zurnal24.si/v-mariboru-gorela-dva-stojeca-radarja-clanek-170489

Rekorder s 128 pri šoli, kjer je omejitev 50. Temu pa upam, da niso spregledal prekrška.

ja če je to blo ponoči te še ni take sile :roll: itak se med vikendom ponoči hitreje vozi ko greš ven.

drugače pa niso te nalepke pol ku*rca vredne,ki so jih nalepli, ker jo sploh ne vidiš.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne okt 21, 2012 4:46 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
ja če je to blo ponoči te še ni take sile :roll: itak se med vikendom ponoči hitreje vozi ko greš ven.

drugače pa niso te nalepke pol ku*rca vredne,ki so jih nalepli, ker jo sploh ne vidiš.

Prehiter si - mal počasnej pa boš tud nalepko videl :twisted: ;)

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Ne okt 21, 2012 5:10 pm

Kael je napisal/-a:Najboljše bi bilo, da kar vse avtomobile opremimo z GPS, naredimo karto ki kaže vožnjo in dodamo taksimeter, ki ti šteje prekrške in printa ven položnice, katere nakežeš županu potem. Nič nebi rekel, če bi bili ti radarji na res optimalnih mestih z vidika varnosti, postavitev meni bolj diši po optimalnem zaslužku - vsaj sodeč po tem kar sem prebral komentarjev - ponekod sploh prometnih ni bilo. Je pa po drugi strani res, da vozimo ponekod prehitro in večino ustavi samo radar, da se pelje dovolj počasi. Bom pa sam tudi v primeru vožnje po MB (četudi je 70), izbral varnih 50, ker je neprestano pospeševanje in zaviranje vsakih 10 metrov nesmisel - škoda zavor, goriva in gum. To taktiko uporabljam tudi po LJ, kdo živčen me sicer občasno prehiti, čez 2 polne črte, ampak me ne zanima - kazni iz LJ ni bilo še nobene. Ko boste dobili pa še sistem za rdečo luč, se bo pa promet tako ali tako ustavil - ker se ti mimogrede zgodi, da se prižge rumena pol metra pred semaforjem in kako se boš potem ustavil - čim se ti pa pržge luč sledi pa kazen - torej bo to loto. Itak da se pred takim sistemom potem pelješ 30 pol pa bum po bremzi če se pržge. To bo še pokalo...

Sicer nikomur ne privoščim kazni (OK peljat 99 pri 50 omejitve - lepo prosim, takemu je izpit za vzet), ampak tale sistem je čuden. Najprej bodo kazni, potem ne bodo - ja kaj zdej, a žvimo v isti državi ali ne. V isti - torej prefural si radar, plačaj - v ostalih mestih ni prvega opozorila, ampak sledi slikca.

Mene tak sistem ne prepriča, ampak mi to deluje kot polnenje proračuna. Podobno kot tista fora: cona 30 mimo šole, odkar so tako dvignal kazni je tako povsod kjer se le da in potem 00:30 zjutraj kam kangoo in pustiš celo plačo zaradi 10 na uro. Ja pajade...

Govoris, kot da si star 16 in se nimas izpita... Ce ne ves, koliko je omejitev... hja lej to ni vredu. Sploh pa nikjer ne pise, da se mora ob hitrosti 70 neprestano bremzat, imas kar lepe razdalje z omejitvijo 70. Ce se ti prizge rumena in je interval zelo kratek, prekratek za varno ustavitev, ne bos dobil kazni, tudi tam morajo biti tolerance (a-test pa to, en od razlogov, da se za rdece luci ne pisejo kazni, oz. bohve kdaj se sploh bodo)
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne okt 21, 2012 7:01 pm

Slika

:lol:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Ne okt 21, 2012 7:16 pm

@SuperVeloce:
Zaradi mene je lahko na nivoju 16 mesečnika - vežno je meni, da ne dobim kazni (odkrito povedano). Tudi na križišču je bolje 4x stat, kot pa tem "veljakom" denar v privatne žepe prenakazovat. Podobno, kot je pri policajih, ko morajo mesečno normo izpolnit toleranca nična, podobno domnevam tudi za tale radarski sistem in rdečo luč (ko bo pričela delovat) - torej treba svinsko ahtat da se ti slučajno pred pi**o ne prižge rumena/rdeča luč, saj v tem primeru sledi položnica. Če pa kdo prestavi v katerem primeru dobiš kazen (seveda to ustrezno podkrepi s dokaznim materialom, pa ni problema, spremenim mnenje).
Ko sem še študiral v Mariboru con 30 praktično ni bilo, dnevno sem se vozil po Mariboru in nikoli dobil kazni. Sedaj sem večkrat v Ljubljani - občutek imam, da je v vsaki drugi ulici cona 30 al pa 40 in ponekod tako slabo označeno, da se mi je že zgodilo, da nisem vedel, da sem v taki coni (oz videl ko sem prišel do znaka za konec cone). Dvopasovnice pa imajo večinoma 60 - tam sem ziher da je 60 in se toliko tudi peljem. Po kakih zakotnih ulicah pa se odkrito večkrat sprašujem koliko je omejitev - če nisem spet kake kurčeve cone spregledal - ja tam pa se velikokrat zgodi, da če imam občutek, da je cona 30, se tudi 30 peljem. Garmin nažalost ne updata dovolj hitro kart, da bi človek se lahko nanj zanesel. Na relacijskih vožnjah je pa tako ali tako nemogoče tekoče vozit - saj je na vsakem uvozu, izvozu, vklopu na cesto omejitev 60 in sploh od zadnjega dviga tarife za hitrost opažam, da je folk na temi omejitvami in kaznimi obupal - do moje služba imam npr. 10 km, od tega je 7 km relacije - omejitev pa vsakih par 100 m 60. In v večini primerov se peljemo kar 60 v koloni (pa nisem prvi v koloni). Podobno je s cesto Ce-Krško - vse do Loga, se folk večinoma pelje med 60 in 70 na uro, kljub temu, da je 90 omejitev. Je pa res, da če ni res izredno nujno, se v Ljubljano/Maribor enostavno ne peljem. Relacijske vožnje pa sem že dolgo časa nazaj prestavil na AC, četudi je mogoče par 10 km dlje. Dam tempomat na 110 in se lepo v miru peljem.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne okt 21, 2012 7:31 pm

Kael je napisal/-a: sem večkrat v Ljubljani - občutek imam, da je v vsaki drugi ulici cona 30 al pa 40 in ponekod tako slabo označeno, da se mi je že zgodilo, da nisem vedel, da sem v taki coni (oz videl ko sem prišel do znaka za konec cone).

Mene tudi zelo moti to, da so cone 30 označene samo na začetku in koncu ulice. Če se nekje na sredini vključiš v ulico, ni nič označeno, da si prišel v cono 30.
Dokler poznaš ulice ni problem, če pa prideš nekam v neznano, si lahko hitro ob vozniško, čeprav misliš, da voziš po omejitvi (50kmh) :roll:

Primer na hitro:
Slika

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Po okt 22, 2012 7:46 am

Patrik_A3 je napisal/-a:

Te nalepke so res žalost :lol:
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po okt 22, 2012 9:22 am

peroRS je napisal/-a:
Kael je napisal/-a: sem večkrat v Ljubljani - občutek imam, da je v vsaki drugi ulici cona 30 al pa 40 in ponekod tako slabo označeno, da se mi je že zgodilo, da nisem vedel, da sem v taki coni (oz videl ko sem prišel do znaka za konec cone).

Mene tudi zelo moti to, da so cone 30 označene samo na začetku in koncu ulice. Če se nekje na sredini vključiš v ulico, ni nič označeno, da si prišel v cono 30.
Dokler poznaš ulice ni problem, če pa prideš nekam v neznano, si lahko hitro ob vozniško, čeprav misliš, da voziš po omejitvi (50kmh) :roll:

Primer na hitro:
Slika

Takole ne bi smelo biti, kot si prikazal na sliki - če pa res taka situacija obstaja pa je treba obvestit odgovorne, da jo nemudoma odpravijo.

Drugače pa s conami 30 ni taka grozna težava, sej v večini se po takih ulicah 50 niti ne da peljat (preozke, ležeči policaji, parkirana vozila, vrtci, šole...), če imaš vsaj malo zdrave pameti in veš, da te lahko iza kakšnega parkiranega avtomobila preseneti kaj težko predvidljivega.

Se pa strinjam, da se dostikrat najde slabo preblizu križišča postavljen znak in potem človek zavije na desno, znak je pa tako blizu križišča in tako visoko, da ga iz osebnega avta sploh ne vidiš.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po okt 22, 2012 11:48 am

BBoss je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

Primer na hitro:
Slika

Takole ne bi smelo biti, kot si prikazal na sliki - če pa res taka situacija obstaja pa je treba obvestit odgovorne, da jo nemudoma odpravijo.

Drugače pa s conami 30 ni taka grozna težava, sej v večini se po takih ulicah 50 niti ne da peljat (preozke, ležeči policaji, parkirana vozila, vrtci, šole...), če imaš vsaj malo zdrave pameti in veš, da te lahko iza kakšnega parkiranega avtomobila preseneti kaj težko predvidljivega.

Se pa strinjam, da se dostikrat najde slabo preblizu križišča postavljen znak in potem človek zavije na desno, znak je pa tako blizu križišča in tako visoko, da ga iz osebnega avta sploh ne vidiš.

Sej se ne rabš peljat 50, dovolj je že 35 da te opalijo. Če se pelješ 50 dobiš že kar konkretno kazen + pike.

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid Po okt 22, 2012 9:45 pm

Oni radar na lackovi cesti je pa fajn zašmelcan bil, sem dans si bol podrobno ga ogledal, pa omarica je kr fajn zvita. Ka pa ona slika :lol: Od jutri naprej pa ni več popuščanja. Pazite radar pri telekomu, tam vlko kdo neve da je 50 in vsak misli da je 70, čeprav se prpeleš po dvopasovnici gledano iz smeri centra.
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Po okt 22, 2012 10:00 pm

acid je napisal/-a:Oni radar na lackovi cesti je pa fajn zašmelcan bil, sem dans si bol podrobno ga ogledal, pa omarica je kr fajn zvita. Ka pa ona slika :lol: Od jutri naprej pa ni več popuščanja. Pazite radar pri telekomu, tam vlko kdo neve da je 50 in vsak misli da je 70, čeprav se prpeleš po dvopasovnici gledano iz smeri centra.

kak od jutri naprej?

edit: pa tam od telekoma iz mesta je 70 (poglej spisek hitrosti - piše namreč jug 70, sever 50 - torej od križišča proti baumaxu je 70, proti dravi pa je res 50 koliko jaz to razumem.) drugače pa če se pripelješ s stranske ulice (pariške komune) in tam kreneš na višjo hitrost te radar ne slika al? namreč na tleh ni tistih "žic" za zaznavo - so le na titovi. ker radar se ne sproži če ti ne greš preko tistih tajmerjev kolko sem bral.

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Napisal/-a acid To okt 23, 2012 7:28 am

ninjeti je napisal/-a:
acid je napisal/-a:Oni radar na lackovi cesti je pa fajn zašmelcan bil, sem dans si bol podrobno ga ogledal, pa omarica je kr fajn zvita. Ka pa ona slika :lol: Od jutri naprej pa ni več popuščanja. Pazite radar pri telekomu, tam vlko kdo neve da je 50 in vsak misli da je 70, čeprav se prpeleš po dvopasovnici gledano iz smeri centra.

kak od jutri naprej?

edit: pa tam od telekoma iz mesta je 70 (poglej spisek hitrosti - piše namreč jug 70, sever 50 - torej od križišča proti baumaxu je 70, proti dravi pa je res 50 koliko jaz to razumem.) drugače pa če se pripelješ s stranske ulice (pariške komune) in tam kreneš na višjo hitrost te radar ne slika al? namreč na tleh ni tistih "žic" za zaznavo - so le na titovi. ker radar se ne sproži če ti ne greš preko tistih tajmerjev kolko sem bral.

hm če sem ravno se včeraj pelal pa je nalepka gor 50 :huh: tam je itak debilno, 50m naprej je pa 70 znak :roll: ne če pripelješ od stranske, ni šans da te. Ninjeti ja od danes naprej, bodo baje vse prekrške kasirali brez opozorila, je blo po radiju včeri.
Zadnjič spremenil acid, dne To okt 23, 2012 7:32 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 To okt 23, 2012 7:32 am

Boste štajerci vsaj vedeli, kakšne omejitve imate, ker tukaj vidim, da se vam gladko ne sanja, kje je 30, 50, 70, 90 itd.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Napisal/-a acid To okt 23, 2012 7:36 am

primozek68 je napisal/-a:Boste štajerci vsaj vedeli, kakšne omejitve imate, ker tukaj vidim, da se vam gladko ne sanja, kje je 30, 50, 70, 90 itd.

Zdaj bo promet v MB itak obstal, ker bodo nekateri avtomatsko vozli 50 zarad radarjev. Brezskrbi, da tisti kateri se dnevno vozimo poznamo omejitve. ;)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To okt 23, 2012 7:38 am

@ninjeti:
Sej na tleh ne rabi nič žic. Tist je samo za števc prometa in lahko bo tudi za zaznavo vožnje skozi rdečo.
No, zdej ko veste da bojo začeli kasirat na polno, je skrajni cajt da se začnete vozit po predpisih.

primozek68 je napisal/-a:Boste štajerci vsaj vedeli, kakšne omejitve imate, ker tukaj vidim, da se vam gladko ne sanja, kje je 30, 50, 70, 90 itd.

Podpis!

Yebiga, tut sam sem se dostkat vozil po MB in lahk odkrito napišem, da se mariborčanom en drek sanja kaj je omejitev.

Bi pa rad vidu ene 10 takih radarjev tut v našem koncu.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov