Kael je napisal/-a:Najboljše bi bilo, da kar vse avtomobile opremimo z GPS, naredimo karto ki kaže vožnjo in dodamo taksimeter, ki ti šteje prekrške in printa ven položnice, katere nakežeš županu potem. Nič nebi rekel, če bi bili ti radarji na res optimalnih mestih z vidika varnosti, postavitev meni bolj diši po optimalnem zaslužku - vsaj sodeč po tem kar sem prebral komentarjev - ponekod sploh prometnih ni bilo. Je pa po drugi strani res, da vozimo ponekod prehitro in večino ustavi samo radar, da se pelje dovolj počasi. Bom pa sam tudi v primeru vožnje po MB (četudi je 70), izbral varnih 50, ker je neprestano pospeševanje in zaviranje vsakih 10 metrov nesmisel - škoda zavor, goriva in gum. To taktiko uporabljam tudi po LJ, kdo živčen me sicer občasno prehiti, čez 2 polne črte, ampak me ne zanima - kazni iz LJ ni bilo še nobene. Ko boste dobili pa še sistem za rdečo luč, se bo pa promet tako ali tako ustavil - ker se ti mimogrede zgodi, da se prižge rumena pol metra pred semaforjem in kako se boš potem ustavil - čim se ti pa pržge luč sledi pa kazen - torej bo to loto. Itak da se pred takim sistemom potem pelješ 30 pol pa bum po bremzi če se pržge. To bo še pokalo...
Sicer nikomur ne privoščim kazni (OK peljat 99 pri 50 omejitve - lepo prosim, takemu je izpit za vzet), ampak tale sistem je čuden. Najprej bodo kazni, potem ne bodo - ja kaj zdej, a žvimo v isti državi ali ne. V isti - torej prefural si radar, plačaj - v ostalih mestih ni prvega opozorila, ampak sledi slikca.
Mene tak sistem ne prepriča, ampak mi to deluje kot polnenje proračuna. Podobno kot tista fora: cona 30 mimo šole, odkar so tako dvignal kazni je tako povsod kjer se le da in potem 00:30 zjutraj kam kangoo in pustiš celo plačo zaradi 10 na uro. Ja pajade...
Govoris, kot da si star 16 in se nimas izpita... Ce ne ves, koliko je omejitev... hja lej to ni vredu. Sploh pa nikjer ne pise, da se mora ob hitrosti 70 neprestano bremzat, imas kar lepe razdalje z omejitvijo 70. Ce se ti prizge rumena in je interval zelo kratek, prekratek za varno ustavitev, ne bos dobil kazni, tudi tam morajo biti tolerance (a-test pa to, en od razlogov, da se za rdece luci ne pisejo kazni, oz. bohve kdaj se sploh bodo)