Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Re: Višja letna dajatev

Napisal/-a TrijoAdijo Ne nov 04, 2012 7:36 am

nevermind je napisal/-a:
Bucko99 je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:cruiser jaz te občodujem da se ti še da ukvarjat s takim folkom :roll:

x2 :o

x3

x4

@adis: Ja, država mora vzeti...ok...mora....pol pa naj vzame....tistim, ki so jo izropali.Ne, to pa ne...sebi pa res ne bodo v skledo pljuval.So raj 15 let starga Voyagerja s 3.8L motorjem ocolal z 400€ letne dajatve, pa čeprav je avto vreden 500€,vozi se pa lepše in udobneje, kot manj frišno ocolan ganc novi Touran..
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Ne nov 04, 2012 9:48 am

Ljudje, malo je blo heca :) Seveda se tut men zdi za bv, tele dajatve, sploh pa ko veš da se ta denar na koncu ne steka v obnovo cest, ampak drugam.
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne nov 04, 2012 10:27 am

to da ste/smo jezni je čisto upravičeno...na koncu koncev kdo pa nas vpraša po mnenju, nas običajne ljudi?

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Ne nov 04, 2012 11:07 am

adis je napisal/-a:to da ste/smo jezni je čisto upravičeno...na koncu koncev kdo pa nas vpraša po mnenju, nas običajne ljudi?

Ok, saj se lepo sliši, vprašati za mnenje običajne ljudi, itd... bla bla bla..., samo, na kakšen način pa bi ti to izvedel? Ne bit tako naiven, bi imeli vsako nedeljo referendume? Pač nekdo mora imeti pristojnosti in se odločati o zadevah in ukrepih. Pa naj bo to vodja, šef, direktor, ministri, predsednik vlade - skratka odgovorna oseba na svojem področju, kateremu je bilo zaupano vodenje. Če bi o vsaki malenkosti debatirali na dolgo in široko ne bi prišli nikamor. Obenem pa bi morali imeti seveda tudi urejeno in delujočo kazensko politiko in sankcionirati ljudi, ki delajo slabo, škodljivo oz. milo rečeno nevestno opravljajo svoje delo.
Sicer se pa navadne ljudi načeloma vpraša za mnenje na volitvah in če vodenje zaupajo koruptivnim prejemnikom podkupnin, ljudem v kazensem postopku, vojnim dobičkarjem in preprodajalcem orožja, se moraš v bistvu vprašati kaj hudiča pa je narobe z navadnimi ljudmi? Imate točno to kar ste si želeli oz. volili. Žal.

Luky
Nov uporabnik

Napisal/-a Luky Ne nov 04, 2012 12:08 pm

grizli je napisal/-a:Sicer se pa navadne ljudi načeloma vpraša za mnenje na volitvah in če vodenje zaupajo koruptivnim prejemnikom podkupnin, ljudem v kazensem postopku, vojnim dobičkarjem in preprodajalcem orožja, se moraš v bistvu vprašati kaj hudiča pa je narobe z navadnimi ljudmi? Imate točno to kar ste si želeli oz. volili. Žal.

Ni res, kar imamo sedaj ni bilo izvoljeno! Verjetno tudi če bi dobili kar smo volili ne bi bilo nič bolje.

ArtisticStudio
Nov uporabnik

Kraj: Celje-Laško

Napisal/-a ArtisticStudio Ne nov 04, 2012 3:23 pm

Država že išče najcenejše ponudnike za asfaltirne stroje...
Sedaj bodo lahko vse ceste preplastili ko je dajatev za cestnino višja! :D
Tudi jaz sem jim prispeval po tanovem!

vuli
Novinec

Kraj: Bovec

Napisal/-a vuli Ne nov 04, 2012 6:23 pm

ja, sej, že tko se vse ceste v kur*u. Najboljše ceste so Italijani delali in so zdržale ogromno let, vsaj v naši okolici. Kar pa sedaj nardijo je pa katastrofa, po letu dveh cesta ni več ravna, ampak valovita.
Zdej, a ne znajo več podalge nardit ali je pa kej druzga.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne nov 04, 2012 11:37 pm

grizli je napisal/-a:
adis je napisal/-a:to da ste/smo jezni je čisto upravičeno...na koncu koncev kdo pa nas vpraša po mnenju, nas običajne ljudi?

Ok, saj se lepo sliši, vprašati za mnenje običajne ljudi, itd... bla bla bla..., samo, na kakšen način pa bi ti to izvedel? Ne bit tako naiven, bi imeli vsako nedeljo referendume? Pač nekdo mora imeti pristojnosti in se odločati o zadevah in ukrepih. Pa naj bo to vodja, šef, direktor, ministri, predsednik vlade - skratka odgovorna oseba na svojem področju, kateremu je bilo zaupano vodenje. Če bi o vsaki malenkosti debatirali na dolgo in široko ne bi prišli nikamor. Obenem pa bi morali imeti seveda tudi urejeno in delujočo kazensko politiko in sankcionirati ljudi, ki delajo slabo, škodljivo oz. milo rečeno nevestno opravljajo svoje delo.
Sicer se pa navadne ljudi načeloma vpraša za mnenje na volitvah in če vodenje zaupajo koruptivnim prejemnikom podkupnin, ljudem v kazensem postopku, vojnim dobičkarjem in preprodajalcem orožja, se moraš v bistvu vprašati kaj hudiča pa je narobe z navadnimi ljudmi? Imate točno to kar ste si želeli oz. volili. Žal.

poanta je v tem, da se nas NE vpraša nič. nisem naiven in ne verjamem politiki kot takšni in po drugi strani me politika ne zanima.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 To nov 06, 2012 6:46 pm

OFF ali pa tudi ne
http://www.siol.net/novice/crna_kronika ... tosti.aspx

Sicer se ne tiče obdavčene cestnine ampak davkov na splošno. Kaj zato z našim denarjem plačujemo sodstvo? :roll:

Ali se še vedno samo meni zdi, da v tej državi nič ne štima?

EDIT:
Prav zanima me tudi kaj bo država naredila za odpravljanje škode med trenutnimi poplavami :roll:

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To nov 06, 2012 7:39 pm

cruiser1 je napisal/-a:EDIT:
Prav zanima me tudi kaj bo država naredila za odpravljanje škode med trenutnimi poplavami :roll:

Nič kej dosti, ena večjih naravnih katastrof, predsednik vlade pa lepo malo naokrog pohajkuje in mu tud na misel ne pride, da bi "izlet" prekinil in se vrnil v domovino. Odnos "par excellence".

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To nov 06, 2012 8:38 pm

Država nč, zavarovalnice pa dvignle cene :mrgreen: :mrgreen:
Slika

Uporabniški avatar
ezzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a ezzy Pe nov 09, 2012 11:21 pm

Kakšne biserje skriva naša prelepa država....zato pa smo kjer smo...saj so na vsakem koraku,vogalu,forumu...

Ampak prav je tako, da dvignejo saj je že od nekdaj večji luksuz voziti Seat Leona 1.9 SDI let.2000 z 62KM, kot pa Cupro let.2000 1.8T z 180KM. [za tiste, ki neveste - to je en in isti avtomobil] - toliko o enačenju litraža-luksuz :cry

Slika

a total no go.
1) Do it right first time.

2) Buy cheap, buy twice.

vuli
Novinec

Napisal/-a vuli Sr jul 24, 2013 1:17 pm

a cestna taksa je šla spet gor?
od lasnega leta na bi se zvišala iz 107€ (1800ccm-2500ccm) na 135€. Danes pa grem podaljšat in mi zaračuna 153€ samo ta cestno takso?!

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Sr jul 24, 2013 1:21 pm

Ja 15ga je šla gor spet

vuli
Novinec

Napisal/-a vuli Sr jul 24, 2013 3:31 pm

mamicu jim... ne moreš, da verjameš.

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Sr jul 24, 2013 5:19 pm

Glede registracij,zavarovanj in cestnih taks je tolk neumnosti da joj. Kot so že omenil 1.8T(tudi novejši turbobencinarji pod 1.8 z majhno prostornino in johoho kilovatov) vs 1.9sdi,2.0sdi in podobno in plačilo cestne takse.Prasci so namernoma postavl srednji razred do 1.8 zato ker so vsi dizli malo čez 1.8. Drugi primer,1.9tdi z 81kw,zarad tistega enga kilovata se zavarovanje podraži za cca 30% napram avta z 80kw (zato mam a4 1.9tdi z 66kw) . BTW razred je iz 80-110kw torej plačaš enako če maš 81 in 110 kilovatov pod pokrovom. Navadni idiotizem. Zakaj nena naredijo najbolj preprost sistem plačevanja zavarovanj in cestne takse po kilovatih ampak da se vsak kilovat šteje ne pa upoštevat nekih neumnih razredov kot je to sedaj.
Planiram svojga a4 1.9tdi prodat in si nabavit corso 1.3cdti al pa neki z 1.3 prostornine pa na plin, tak da bom v najnižjem razredu.
Jebeš komunajzarske rdečekmerce. Kar je preveč je preveč.

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Sr jul 24, 2013 6:34 pm

valvoline je napisal/-a:Drugi primer,1.9tdi z 81kw,zarad tistega enga kilovata se zavarovanje podraži za cca 30% napram avta z 80kw (zato mam a4 1.9tdi z 66kw) . BTW razred je iz 80-110kw torej plačaš enako če maš 81 in 110 kilovatov pod pokrovom.

A si ti malo za časom? Vsaj triglav nima več razreda od 80 do 110kW ampak je tudi razdeljen na razmak po 10kW.
Je pa res, plačilo zavarovanja in cestnine linearno po kW, ccm, teži ali kakih bolj pravičnih in normalnih merilih so sanje večine tule, tudi mene :D

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr jul 24, 2013 10:24 pm

evilfury je napisal/-a:Ja 15ga je šla gor spet

In ovčke bomo prenašale....pa saj niste normalni. Kdaj se zberemo?
Pred letom dni sem dal enak za jeepa kot da zdej teta za cliota....pa jeep vtrga pločnik.....clio pa razpade....
Dejansko folk še samo za avte dela....
Izplačilo 620 eur....
250 položnice...
80 nafta....
100 avto na faf....
ješ tko solato in koprive....važn da lahk dajatev plačaš.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če jul 25, 2013 5:57 am

...lisko, pa še tiste nesmiselne bedarije si pozabil, kot so:
40€ vodenje stanovanja (kr neki)
28€ dodatno zavarovanje (baje ima slo edina tole)
15€ (se mi zdi) priključek tv, tudi če nimaš televizije + kabelska 20€
110€ bo vinjeta po novem

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Če jul 25, 2013 6:05 am

Komunajzarjem mormo primerno odgovorit in vrnit žogo nazaj tako kot bom jaz in nabavil avto ki je v najnižjem razredu. Če si mislijo da bodo men več pobrali think again prasci rdečekmerski. Kot sem rekel corsa 1.3cdti ali si bom prpelu nekaj na LPG iz IT do 1.3 prostornine. Prihranil bom cca 200e skupaj pr registraciji. Precej mojih kolegov in prjatlov razmišlja podobno. Sem prepričan da ko si komunajzarji mislijo da bodo več keša pobral od cestnih taks so se fajn uštel. Ko bo potekla registracija a4 gre naprodaj,verjetno bo končak nekje v Bolgariji ali Makedoniji tako kot vedno oz tam kjer so registracije smešno poceni. V Bolgariji npr stane kompletna registracija za moj a4 1.9tdi z 66kw cca 130 evrov, za a8 z 4.0tdi pa manj kot 200 evrov. Pač oni se bodo fural z limuzinami mi pa z jajčki kvala komunajzarjem na oblasti.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov