comfortably numb je napisal/-a:Če vaju Tommy in BBos prav razumem, nikjer v naši lepi deželici ni omejitve, ki bi bila postavljena previsoko, prenizko pa marsikje? In če se meni zdi na podlagi izkušenj (veliko njih), da nekje vozim 10-15kmh manj, sem zato mečkač in tempomat voznik in ne mogoče bolj varen in predvidljiv? Ko je bil otrok še manjši sem tudi marsikje vozil veliko pod omejitvijo, recimo kaj podobnega kot cesta čez Godovič in Hotedršico. Bil je občutljiv na ovinke in bi mi na tej relaciji bruhal vsak tretji ovinek, ali to pomeni, da mora cela družina ostati doma do otrokovega tretjega leta, da boste vi lahko vozili vsaj 90kmh? Ljudje imajo pse v prtljažnikih, starejše, bolne ljudi vozijo v bolnice.
Vsak verjetno vozi svojim zmožnostim primerno. Če bi nas vse presejali čez sito bi nas bilo res malo na cesti in težko je verjeti, da so trenutni predpisi najbolj primerni na vseh lokacijah.
Najbolj me čudi, da isti, ki tu napadate mečkače in zagovarjate vsaj dovoljeno hitrost, bolje malo višjo ali vsaj po gps-u, po drugi strani ne tolerirate nobenih drugih prekrškov. Kot je zgoraj nekdo omenil vključevanje direktno na prehitevalni pas. Zakaj ne zapeljati čez rdečo luč, se ustaviš, če ni nikjer nikogar previdno zapelješ čez in je pretočnost večja in vsi smo bolj mirni in dve minuti prej na cilju. Zakaj je ravno in samo hitrost tista, katera ni nevarna in je lahko previsoka povsem tolerirana in celo dobrodošla?
Razumi, da sem osebno ekstremno pozoren voznik! Če lahko vidim/gledam, kaj se dogaja pol kilometra dalje, bom to resno upošteval, vidim tudi, kdaj ima kdo otroka/žival v avtu, kdaj kdo dela v avtu vse drugo, kot da vozi, "grize" volan ipd. Iskanje izgovorov v zelo specifičnih primerih je zame pač iskanje izgovorov za vožnjo po svojih "izbarantanih" pravilih, ki so posledica tega, kar se vozniku pač "hoče" in ne tega, česar je popolnoma varno sposoben.

Sam sem pogosto v situaciji, da enostavno vozim počasi, ker imam ali polno naložen podhranjen kombi ali pa konkretno zjahan avto s prikolico, pa še nisem doživel kakšne "agresije" za sabo, ker se vedno trudim hitrejše spustit mimo. Je pa smešno, da z isto "nesposobnimi" vozili še vedno dohitim koga, ki se noče umaknit oz. mi na ravnini "nelegalno" onemogoči priložnost za prehitevanje!
V tej debati mi ni bistvo samo debatiranje oz. "premagovanje nasprotnika", kot tebi očitno je. Ne da se mi z nekimi ekstremnimi primeri dokazovat, da imam prav, ker je bistvo v
vsakdanjih, zelo pogostih situacijah in ne tistih občasnih (ženske, otroci, invalidi, starejši, ...), samo o tem govorim, o popolnoma sposobnih voznikih, ki nimajo nobenih ovir. Če se ti osebno ne počutiš sposobnega vozit po omejitvah tam, kjer se cela kolona za tabo počuti sposobno, je očitno problem v tebi! Se ti ne zdi?

Pa ok, tudi takšni se imajo pravico vozit po cesti, ampak imajo tudi določene dolžnosti in ena od teh jim veleva, da se morajo umaknit. Nadvse zanimivo je tudi to, da mi, ki zagovarjamo vožnjo po omejitvah (in ne pod njimi brez konkretnega razloga), praktično nimam težav z agresivneži, ki bi nam kaj trobili/blendali. Tisti s premajhno varnostno razdaljo so pa že druga zgodba...
P.S.: Mi je bilo pa kristalno jasno, da imam očitno zelo zelo prav, da sem na kritiko takšnega in drugačnega mečkanja po cestah dobil le pozitivne komentarje in kritiziranje uporabe ločil ter znamke avta, ki ga vozim (čeprav vozim še marsikaj drugega zelo pogosto). Še zapozneli, "sprovocirani" komentar na tisti post je bil okrepljen z zelo specifičnimi situacijami in ni imel kaj dosti veze z vsakdanjo vožnjo...