Blinder je napisal/-a:cruiser1 je napisal/-a:vsi ostali faliranci in zabušantje pa naj vse plačajo ali pa naj grejo delat.
a ti misliš da nekdo ki se vpiše na neko šolo samo za imet status da lahko dela da raje dela tako kot da bi bil zaposlen? regres? bolniška? dopust? delovna doba? malica? potni stroški?
jaz podpiram tiste, ko se vpišejo na xy faks samo da lahko delajo preko ŠS. Človek ima pravico da dela.
Pa ti cruiser krneki sanjaš da človek pri 18 naj gre delat... kam da gre delat? v rit naj gre delat al kam? h tebi domov kosit travo? Boš zaposlil nekega mladega da ti kosi travo?
Ne vem kaj in kako naj ti odgovorim. Vem, da se jih veliko vpiše na faks samo zato, ker se to od njih nekako pričakuje in ker lahko saj jih nič ne stane in nimajo kaj zgubiti in takim je kmalu samo do statusa. Če bi morali plačati se nikoli nebi vpisali na faks.
Glej nekaj imam že za sabo in spoznal ter imel stik z mnogimi študenti vse od mladih let, ko smo skupaj žurali do danes, ko so mi bili mnogokrat sodelavci... Tako, da se mi malo sanja kako pa kaj. Ja, mnogim je bilo samo do statusa oziroma so vseskupaj čimbolj zavlečevali, da so lahko čim dlje izkoriščali vse ugodnosti, ki jih prinaša status. Nekateri sicer celo končajo faks drugi nikoli. To ni nič novega in čudnega. Ampak zakaj bi to morali podpirati?
Seveda ima vsak pravico do dela saj prav to že ves čas trobim! Ampak ne samo, če imaš status! Mnogi so brezposelni, ker podjetja raje vzamejo študenta, kot pa človeka, ki bi ga zaposlili in to se na polno izkorišča. Študenti tepčki mislijo kako jim je fino, ker se službe itak mimogrede dobi, ko pa končajo šolanje (če končajo) in ni več statusa pa nikakor ne najdejo zaposlitve. Še tistega dela, ki je prej opravljal ne more več, ker zdaj so tam novi študenti s statusom.
Primer iz moje prejšne službe kjer sem imel precej "brihtnih" študentov in nekateri so bili prepričani, da bodo po končanem šolanju mimogrede dobili redno zaposlitev pri firmi, ma kaj to, nekateri so bili prepričani, da bodo kar mene zamenjali

. Ja seveda. Konec statusa...je bilo samo hvala lepa za sodelovanje in nasvidenje.
Ne pravim, da mora iti delat pri 18ih. Naj gre študirat ampak naj si to pravico zasluži ali plača! Če tega ni sposoben naj gre delat ampak imaš prav, kdo bo vzel mulca v službo. Za redno zaposlitev ni šans, statusa pa tudi nima. Fino ne? Ampak v Sloveniji je rešitev brezplačen vpis in šolanje na faksu + status = delo. dokler traja status, kaj pa potem?
Imam precej prijateljev in znancev s končanimi faksi pa že desetletje in več ne dobijo službe primerne njihovi izobrazbi. Delajo neke brezvezne šihte ali so celo brezposelni...Kaj imajo oni in država in mi vsi skupaj od tega, da so se brezplačno šolali?
Jaz pravim, da bi bilo glede tega nujno nekaj narediti, da bi bilo bolj prav in smiselno. Sicer pa ni težava samo v brezplačnem šolanju in statusu ampak je še mnogo drugih problemov v tej državi, ki bi jih morali rešiti. @rnisan je o vsem tem kar dobro napisal.
odprti clio je napisal/-a:Očitno sem te napak razumel, za kar se ti opravičujem.
Opravičilo sprejeto.
Ne moreš verjeti kako šele meni odpika varovalke, ko se stalno nekdo najde, da mi brez pravega razloga ameriko naprej meče.
Me veseli, da je šlo samo za nesporazum