Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
vajenc
Nov uporabnik

Napisal/-a vajenc Sr avg 22, 2007 4:29 pm

Jaz sem imel isti problem pri Passatu, pod kontaktom vse v OK, pri vžganem motorju pa preklapljanje releja in utripanje žarnic. Ti pa žal ne morem svetovat kaj naredit, jaz osebno sem se odpovedal kitu, ker so lahko kasneje pri kakšnih drugih težavah z elektroniko problemi ob uveljavljanju garancije.

LP

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Sr avg 22, 2007 4:42 pm

Fat_Mike: kdo pa ti je montiral to vse in ti dal tako razlago? :D ker mene tut malo skrbi a to elektroniko :/ aja ful lep avto maš, sem se zadnič skoraj zaletel ko si se pelal mimo :)

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr avg 22, 2007 4:48 pm

Polooo je napisal/-a:a večina orignalnih xenonk ma 4300K ?

ja pa sej sem ti ze v postu razlozu... ne vem zakaj si brisal ven stevilko ;)
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Sr avg 22, 2007 4:53 pm

upsss :oops:
kaj to je kej predpisano al ....ker jst mam 6kK pa se mi zdi da isto na modro povleče kot pri maminem avtu :?

Uporabniški avatar
Fat_Mike
Nov uporabnik

Napisal/-a Fat_Mike Sr avg 22, 2007 6:16 pm

@ DaDeK: Montiral sem sam, razlago pa mi je dal prodajalec oz. monter, pri katerem sem kit vzel. Zraven prej naštetih problemov, mi je seveda še BordCumputer tečnaro da je žarnica hin. Mi pa je ta monter tut omeno, češ da bi bla opcija, da bi na Oplovem servisu avto priklopli na računalnik in nastavli da ima xenon-ske žaromete, potem se baje računalnik čist drugače obnaša in bi znalo celo odpravit mojo napako. Je pa spet sranje, ker mi tega pomojem nebojo hteli naret :?

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr avg 22, 2007 6:27 pm

Ja to je problem tud na novih VW pa Audi. Al mu skuri motorček za brisalce :lol: , blo že nekaj govora o tem, al pa se ne prižgejo. Treba nastavit preko računalnika, da ve avto, da ma xenone. Men so rekli na VAG servisu, da naredijo to. Za ceno nisem spraševal. Sem pa se pozanimal.
Za opla pa nevem rečt.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
vajenc
Nov uporabnik

Napisal/-a vajenc Sr avg 22, 2007 6:34 pm

Lumpy_ je napisal/-a:Ja to je problem tud na novih VW pa Audi. Al mu skuri motorček za brisalce :lol: , blo že nekaj govora o tem, al pa se ne prižgejo. Treba nastavit preko računalnika, da ve avto, da ma xenone. Men so rekli na VAG servisu, da naredijo to. Za ceno nisem spraševal. Sem pa se pozanimal.
Za opla pa nevem rečt.

Tudi jaz sem se pozanimal, pa menda ne smejo naredit (vsaj legalno ne), razen, ko avto ni več v garanciji, pri teh pa tko teh problemov ni.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr avg 22, 2007 6:39 pm

Aja možno ja. Ker jaz sem se pogovarjal z enim, ki ga kolega pozna tam na servisu, pa mogoče če bi trebalo, da bi mi tak naredo to :twisted:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr avg 22, 2007 7:20 pm

Fat_Mike: praviš, da ti zaradi premočnega toka preklaplja rele, hmm, samo potem ti pride premočan tok skozi original napeljavo, ker tista napeljava vklaplja rele, tok iz akuja do xenonk gre v bistvu samo skozi rele in se ne more preklapljat preko tistih kablov, vsaj tako jaz logično razmišljam. Dej probi za foro pomerit napetost pri prižganem avtu.

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a shelton Če avg 23, 2007 9:49 am

Fat_Mike je napisal/-a:@ DaDeK: Montiral sem sam, razlago pa mi je dal prodajalec oz. monter, pri katerem sem kit vzel. Zraven prej naštetih problemov, mi je seveda še BordCumputer tečnaro da je žarnica hin. Mi pa je ta monter tut omeno, češ da bi bla opcija, da bi na Oplovem servisu avto priklopli na računalnik in nastavli da ima xenon-ske žaromete, potem se baje računalnik čist drugače obnaša in bi znalo celo odpravit mojo napako. Je pa spet sranje, ker mi tega pomojem nebojo hteli naret :?

Problem glede računalnika je na tem letniku Vectre zaenkrat še lahko rešljiv. Avtomobil pelji na servis ali do nekoga, ki ga lahko priklopi na računalnik. Po spominu je strošek spremembe za Vectro okoli 10 EUR.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Če avg 23, 2007 10:11 am

jaz sem šel včeraj na servis, ker mi senzor javla vsaki ovinek "check oil level" pa sem še za to vprašal pa je neke reko da bi mogli nekaj preprogramirat.. 24e bi pa stalo.

ja pimpedu tut gori na BCju "žarnica" čez cel ekranček...

Uporabniški avatar
Fat_Mike
Nov uporabnik

Napisal/-a Fat_Mike Če avg 23, 2007 12:44 pm

In to 100% odpravi težavo utripanja? Če je to tak, pol sem tak zmagal :D Kuj skočim do kolmaniča :-P

Uporabniški avatar
Fat_Mike
Nov uporabnik

Napisal/-a Fat_Mike To avg 28, 2007 7:37 pm

A ma kdo kake izkušnje z vgradnjo xenon kita v BMW-je? Namreč ta vikend nameravam zmontirat v BMW Z4, pa ne bi rad mel kakih nenapovedanih komplikacij. Prva stvar je tak v tem da ma akumulator v prtlažniku, pa bom mogo čez celi avto kable vlečt za rele, samo to še ni take sile, bolj me skrbi, da mi ne bi utripale luči tak ko pri meni na Vectri.

Torej ma kdo kako izkušnjo z bmw-ji? :roll:

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko To avg 28, 2007 7:54 pm

Fat_Mike je napisal/-a:A ma kdo kake izkušnje z vgradnjo xenon kita v BMW-je? Namreč ta vikend nameravam zmontirat v BMW Z4, pa ne bi rad mel kakih nenapovedanih komplikacij. Prva stvar je tak v tem da ma akumulator v prtlažniku, pa bom mogo čez celi avto kable vlečt za rele, samo to še ni take sile, bolj me skrbi, da mi ne bi utripale luči tak ko pri meni na Vectri.

Torej ma kdo kako izkušnjo z bmw-ji? :roll:
aku maš zadaj....varovalke pa verjetno spredaj!
In ti bi vlekel novo napajanje samo za rele iz akuja :bonk
jaz ti priporočam, da avto raje peljete h kakemu majstru!....sigurno manjši strošek od zgorenega avta.... :?

Uporabniški avatar
Mr_Jingles
Novinec

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a Mr_Jingles To avg 28, 2007 7:59 pm

zkaj bi pa čez celi avto kablje vleku, sej akumolatur tu nima veze, kokr js vem, oz mam sam tko narejn pri svojem avtu, da napajanje dobiš od tistega konektorja ki je bil prej napajal halogenko, če govoriš o montaži xenon kita.
Priponke
Slika 004.jpg

Uporabniški avatar
Airborne
Novinec

Napisal/-a Airborne To avg 28, 2007 8:49 pm

Cash je napisal/-a:Zato, ker imaš slabe original kable oz. morda so kaj preparele. Težavo rešiš tako, da zvežeš xenon direkt na baterijo.
To narediš tako, da daš en kabel (ta debeli črni) na karoserijo, drugi rdeči direkt na baterijo, tista dva tanka (na katerih je rele), ki ti ostaneta, pa daš na tiste dve žici, ki sta bili prej za žarnico. Problem bo 100% rešen. ;)

Cash, ali imaš vmes kakšno varovalko ali imaš xenon direkt na aku zvezan?
To se pravi bi tak način vezave delal na vseh avtih tudi na takih, kjer se luči ne prižgejo pri normalni vezavi xenon kita zaradi premalega bremena xenona napram navadnim žarnicam. Lučka na armaturi za pregorene žarnice pa verjetno vseeno sveti?
lp
Born to be wild !

Uporabniški avatar
Fat_Mike
Nov uporabnik

Napisal/-a Fat_Mike To avg 28, 2007 9:41 pm

polly1 je napisal/-a:zkaj bi pa čez celi avto kablje vleku, sej akumolatur tu nima veze, kokr js vem, oz mam sam tko narejn pri svojem avtu, da napajanje dobiš od tistega konektorja ki je bil prej napajal halogenko, če govoriš o montaži xenon kita.

Ja to je v tvojem primeru tak, ker nimaš vezano preko releja, katerega pa priklopiš direktno na akumulator, v mojem primeru pa rabim direktni štrom iz baterije.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To avg 28, 2007 10:20 pm

Evo, tist, ki še ne ve, kako se veže direkt na akumulator
Slika

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay To avg 28, 2007 11:52 pm

cash, točno tak smo kolegu zadnji na golf4 zmontirali in špila kot more :idea: