Debate, ki niso vezane na ostala področja...

plinaš
Uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a plinaš Pe feb 18, 2011 11:42 pm

Mare77 je napisal/-a:No, plin se celo ceni... najprej na Petrolu, baje pa naj bi se jutri pocenil tudi na Veroškovi za 3 cente :D

tudi jaz sem slišal da gre na butan-u nazaj na 0,699 :D
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne feb 20, 2011 6:54 pm

* Eko taksa na UNP znaša 0,0363€/kg.
Trošarina na pogonska goriva UNP znaša 0,125€/kg.
Prispevek Eko skladu za UNP znaša 0,014€/kg.
potem se pa pojdimo..s tako državo :noro .. :ue
plin je cnej k bencin

gozdni
Nov uporabnik

Napisal/-a gozdni Po feb 21, 2011 7:44 am

Pozdravljeni, zanima me kako je s flash lubom, sam ga imam v Renaultu 2.0T.
Zdaj pa nekateri pravijo da ta mašina sploh ne potrebuje ničesar za mazanje ventilov,
nekateri pa da potrebujem elektronski sistem za mazanje ventilov.
Kako je s tem?

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Po feb 21, 2011 7:44 pm

gozdni je napisal/-a:Pozdravljeni, zanima me kako je s flash lubom, sam ga imam v Renaultu 2.0T.
Zdaj pa nekateri pravijo da ta mašina sploh ne potrebuje ničesar za mazanje ventilov,
nekateri pa da potrebujem elektronski sistem za mazanje ventilov.
Kako je s tem?

Enostavnega odgovora naporašanje zagotovo ne boš dobil tukaj, ker ti bo 10 ljudi povedalo 10 različnih mnenj....
Nekateri zagovarjalo elektronsko doziranje tekočine za hlajenje ventilov, pa naj bo to FL ali pakakšna druga, nekateri uporabljamo klasično mehansko... Ko sem hotel izvedeti natančno mennje za moj 1,4TCe motor, sem dobil toliko različnih odgovorov, kolikor monterjev sem poklical. Na nemškem forumu za (Grang)Scenice, se prav tako nekateri vozijo z klasičnim, nekateri z elektronskim, nekateri pa kar brez dozirnika in to vsi z istim 1,4TCe motorjem.
Če pa pogledaš kakšen hrvaški forum pa vsi vozijo z mehanskim dozirnikom za FL.

Vem, da kaj prida nisem pomagal...imajo pa monterji svoje sezname, ki jih nekako nočejo objaviti javno. Mogoče, ti uspe priti, do kakšnega od teh seznamov.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po feb 21, 2011 8:01 pm

bi rekel , da ti je nejko kar lepo odgovoril ... je pa tako , da predvsem tisti , ki se ( sploh renaultih , oplih , 1,4tsi motorjih - tudi samo na bencin - chryslerjih in japoncih) vozijo brez mazanja velikokrat zamolčijo popravilo glave , da ne izpadejo butci ker so se prej 25,000km hvalili , kako oni pa komot shajajo brez mazanja ... kljub vsemu veliko sreče in užitka ter prihranka na vožnji s plinom..
plin je cnej k bencin

Frips
Nov uporabnik

Napisal/-a Frips Če feb 24, 2011 1:25 pm

Mazanje tj hlajenje------bolje spriječiti nego lječiti :)

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Če feb 24, 2011 1:41 pm

Frips je napisal/-a:Mazanje tj hlajenje------bolje spriječiti nego lječiti :)

Jaja, se strinjam, zato sem ga tudi dal vgraditi....vendar še vedno ostaja dilema ali alektronski dozirnik (no Prins mislim, da drugega ne uporablja več) ali klasični podtlačni FL. Je pa tudi res, da po nekaterih podatkih naj FL ne bi imel ravno blagodejnih učinkov na izgorevanja ter sam katalizator... Zdaj pa bodi vedež... Jst ga uporabljam.

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Če feb 24, 2011 9:52 pm

Nejko je napisal/-a:
Frips je napisal/-a:Mazanje tj hlajenje------bolje spriječiti nego lječiti :)

Jaja, se strinjam, zato sem ga tudi dal vgraditi....vendar še vedno ostaja dilema ali alektronski dozirnik (no Prins mislim, da drugega ne uporablja več) ali klasični podtlačni FL. Je pa tudi res, da po nekaterih podatkih naj FL ne bi imel ravno blagodejnih učinkov na izgorevanja ter sam katalizator... Zdaj pa bodi vedež... Jst ga uporabljam.

Flash Lube sploh ni bil narejen za avtomobile z pogonom na plin, ampak nekaj povsem drugega. Ker je pač bil v začetku edini, ki je bil primeren za uporabo v teh avtomobilih so (in ga nekateri še vedno) ga veselo vgrajevali, čeprav nekega resnega efekta nima ravno zaradi svojega načina doziranja. V vsakem primeru je elekronski sistem boljši, je pa seveda tudi dražji pri montaži.
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Ne feb 27, 2011 8:04 pm

Iz radovednosti : ima kdo na plin predelano renault laguno 1.6 16v oz 2.0 16v ?
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Ne feb 27, 2011 8:23 pm

rosonero je napisal/-a:Iz radovednosti : ima kdo na plin predelano renault laguno 1.6 16v oz 2.0 16v ?

Na renault-forumu je nekdo ki ima zaplinjeno laguno II...samonisem ziher, kater motor.

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Ne feb 27, 2011 8:27 pm

Nejko je napisal/-a:
rosonero je napisal/-a:Iz radovednosti : ima kdo na plin predelano renault laguno 1.6 16v oz 2.0 16v ?

Na renault-forumu je nekdo ki ima zaplinjeno laguno II...samonisem ziher, kater motor.

1.8 je , starejši letnik( mislim da 02 ali 03 ), mene zanimajo 2005 in naprej; v teh pa je samo 1.6 ali pa 2.0.....
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Ne feb 27, 2011 9:16 pm

pa še ena moja opazka, kako je OMV brezbrižen :)
Že drugi vikend zapored sem tankal na isti pumpi na Dravskem polju, točilno mesto 7. In v čem je problem? To točilno mesto je neizpravno sploh se ne da tankati, saj plin kar šprica ven, se en čas zajbavam ker mislo da nism natočno nastavu pa ni blo to krivo. Grem na točilno mesto 8 kjer pa brez problema nataknal. Grem plačat pa pravim da 7-ica ni izpravna, pa prav tipica, saj vemo in smo jim javli. Pa pripomnem bi lahko pa vsaj listek obesli gor da zadeva ne deluje. Evo in včeraj zadevo ponovim na istem točilnem mesto, torej 7. Zadeva še vedno ne deluje. Nataknam na 8-ici in grem plačat. Pravim zakaj 7-ica še vedno ni popravljena, pa pravi da so javli napako. Jim pripomnem bi vsaj lsitek izobesli da zadeva ne dela, bi bilo bolje, se stranke nebi toliko jezile in nebi prišlo do morebitnih poškodb. Pravi balagjničarka smo javli napako samo listka da zadeva ne dela ne smrmo dati gor. Adijo pamet ne moreš da verjameš. Če se komu ki ni ravno vešč tega tankanja kaj zgodi, me prav zanima kaj bo potem. Sem reku Knjigo pritožb prosim. Napišem svojo zgodbico v celoti z velikimi črkami, tako tudi svoje podatke ime priimek, naslov in telefonsko. Saj ne pričakujem da me bo kdo kaj poklical, ampak sem si vsaj jezo malo ugnal z pisanjem :D. Ko se vsedem v avto pa vidim kako tipica že veselo bere moje letanije hehe.
Je pa saj nekaj dobrega v zadnjih dveh tankanjih, ob vsakem je bil namreč plin cenejši ;), upam da bi še tako šlo naprej ;)

Malecky
Nov uporabnik

Napisal/-a Malecky Po mar 07, 2011 10:26 am

Glede Flashlube DA ali NE, je bilo nekaj tipov motorjev, ki lepo živijo z Flashlubom, ko ga pa še niso vgrajevali ali pa če ga niso vgradili je pa šel k vragu.

Tko da nekaj je na tem, na nemških motortalk forumih je bolj za kot proti, je pa res da je nekaj motorjev, ki ga ne rabijo. Če pa kdo rabi Flashlube pa zs. ;)

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po mar 07, 2011 1:08 pm

Malecky je napisal/-a:Glede Flashlube DA ali NE, je bilo nekaj tipov motorjev, ki lepo živijo z Flashlubom, ko ga pa še niso vgrajevali ali pa če ga niso vgradili je pa šel k vragu.

Tko da nekaj je na tem, na nemških motortalk forumih je bolj za kot proti, je pa res da je nekaj motorjev, ki ga ne rabijo. Če pa kdo rabi Flashlube pa zs. ;)

FL ni narejen prav izključno za pogon z avtoplinom .. tudi ni bil razvit za te namene ... je bil pa v začetku pač edini aditiv za ventile in se ga je pač uporabljalo tudi na plinu ... zdaj je FL že zdavnaj "passe" ..
plin je cnej k bencin

Malecky
Nov uporabnik

Napisal/-a Malecky Po mar 07, 2011 2:24 pm

Kaj pa? Prins-a za 70€ na liter? :?

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po mar 07, 2011 6:26 pm

Malecky je napisal/-a:Kaj pa? Prins-a za 70€ na liter? :?

zakaj pa ne ..saj ko zračunaš porabo olja si na valve care-u na boljšem... meni bo porabil na balenotu 0,5l na 15,000km... koliko pa zdrži ena 0,5l plastenka FL-ja??? 3500 - 4500 km .. pa še to če ga kontroliraš..če ga pa ne , ti pa ali preveč porablja ali pa nič ne maže... in FL ni razvit za veliko porabo olja in ob taki porabi ni blagodejen za katalizator .. a rabiš še kak argument poleg tega da če bi bil zastonj bi bil še zmeraj "blažev žegen " ker ga največ pije ob prostem teku motorja , ko je podtlak največji potreba po mazanju pa najmanjša , pri višjih obratih pa skoraj ni porabe ker je loputa odprta in je podtlak premajhen za tako gosto olje kot je FL , potreba po mazanju in hlajenju ventilov pa največja ???
in veliko glav je že zaropotalo na FL ... za koliko pa jih ti veš da so zaropotale na valve care-u z divider-jem??? pa še je kakšna prednost ..bom pustil za drugič..
plin je cnej k bencin

gozdni
Nov uporabnik

Napisal/-a gozdni Po mar 07, 2011 7:13 pm

Kako je s tem: http://www.v-lube.de/si/produkte.html#electronic
Je podobno kot valve care?

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Po mar 07, 2011 8:06 pm

...je pa LPG na Petrolu spet cenejši.... jupiii

Malecky
Nov uporabnik

Napisal/-a Malecky Po mar 07, 2011 8:20 pm

plinaš je napisal/-a:
Malecky je napisal/-a:Kaj pa? Prins-a za 70€ na liter? :?

zakaj pa ne ..saj ko zračunaš porabo olja si na valve care-u na boljšem... meni bo porabil na balenotu 0,5l na 15,000km... koliko pa zdrži ena 0,5l plastenka FL-ja??? 3500 - 4500 km .. pa še to če ga kontroliraš..če ga pa ne , ti pa ali preveč porablja ali pa nič ne maže... in FL ni razvit za veliko porabo olja in ob taki porabi ni blagodejen za katalizator .. a rabiš še kak argument poleg tega da če bi bil zastonj bi bil še zmeraj "blažev žegen " ker ga največ pije ob prostem teku motorja , ko je podtlak največji potreba po mazanju pa najmanjša , pri višjih obratih pa skoraj ni porabe ker je loputa odprta in je podtlak premajhen za tako gosto olje kot je FL , potreba po mazanju in hlajenju ventilov pa največja ???
in veliko glav je že zaropotalo na FL ... za koliko pa jih ti veš da so zaropotale na valve care-u z divider-jem??? pa še je kakšna prednost ..bom pustil za drugič..

Ja... da bluziš in da zgleda ne veš da obstaja elektronski dozirnik tudi za FL.

Nimava kaj debatirat naprej itak dokler ne zariba so vse tekočine enake....tudi brez je super DO takrat. :lol:

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po mar 07, 2011 8:26 pm

gozdni je napisal/-a:Kako je s tem: http://www.v-lube.de/si/produkte.html#electronic
Je podobno kot valve care?

podobno..a daleč od enakega če si prebereš podrobno :
-Komplet sistema za elektronsko zaščito ventilov je sestavljen iz: ...... jaz sem pa mislil , da uporabljajo olje ..oni pa kar elektronska zaščita ventilov...
-Optimalno doziranje se nastavlja glede na lastnosti motorja ? Program ima bazo vozil v kateri so potrebne lastnosti posameznih vozil ......... kakšna baza vozil ? potem so nastavitve drugačne ?

-Karakteristike

• doziranje samo ob uporabi avtoplina
• optimalno doziranje na podlagi dejanske porabe avtoplina pri vseh režimih vožnje
• opozarjanje z signalno lučko ob majhni količini aditiva v posodi - valve care ima tudi zvočni signal
• celoviti in samodiagnostični mehanizmi nadzora doziranja - samoumevno..no se mi zdi..
• avtomatski izklop sistema ob zmanjkanju aditiva -največja buča!!! kaj mi bo sistem , ki se sam izklopi ? da se ne pregreva? valve care takrat preklopi na bencin , tako da enostavno nikoli ne voziš na plin brez mazanja!
• enostavna montaža
• mogoča premontaža v drugo vozilo
• tesnila so iz kvalitetnih materialov
• zmerni stroški nabave - koliko pa so ? vsaj za primerjavo ?
• uporabe je mogoča tudi pri turbo motorjih
• preverjeno in testirano - a pri nas ? z našim plinom ? kako lahko preverijo in testirajo v roku par mesecev?

Tlak črpalke: maks. 5 bar ..... valve care ima maximalni tlak do 40 bar-ov...
Hod črpalke do 6A ......... hod črpalke v amperih ?? prvič slišim... :lol:

OLJE V-LUBE

• zaščiti valje in sedeže ventilov pred povečano obrabo ob uporabi avtoplina
• čisti in maže zgorevalne komore motorja
• čisti avtoplinske injektorje in cevi - buče ... sploh hvala da bi mi keihin-e pacalo..že tako jih naš plin , ne rabim dodatkov ...
• poveča učinkovitost in življenjsko dobo motorja - poveča učinkovitost motorja ? ponavadi vsaj napišejo za koliko % ...
• za zmerno ceno nudi optimalno zaščito - e to je relativno tako ko pri valve care-u za katerega mnogi trdijo da je drag ...
• je razvito za zaščito motorjev, ki jih poganja avtoplin - valve care tudi .. a ne samo tekočina
• je kompatibilno z vsemi sistemi za mazanje ventilov - ni res ... tudi preizkušeno ... valve care dela samo z valve care tekočino - tako kot mora !

- Fizikalne lastnosti V-LUBE so predhodno nastavljene. ......... ja kolk hudo ..čudno da tega nima nihče drug...ali obstaja tudi olje s spremenljivimi fizikalnimi lastnostmi ?

a če to vgradiš v nov avto ti dajo garancijo na ventile kot pri valve care-u? to je res čisto mala razlika .... pa da jih vidim ...
plin je cnej k bencin
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov