Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR To jun 03, 2008 6:15 pm

Žalostno je, da je splošno razširjena histerija, da se živi slabo in da so resnično zatiralski časi upravičena, ter povsem na mestu. Živi se dosti slabše, kot se je pod "rdečo" vlado in to je dejstvo!
Da ne bom čisto off: Glede zakona sem se zadnje čase imel priložnost pogovarjat z nekaj policisti in določenimi ljudmi z darsa. Na vprašanje kako se obnese nov "über fajni" zakon so vsi povedali isto - to ni noben zakon, dokler ni preventive... in če ti policist tako reče je tudi najbolj neumnemu vse jasno. Darsovci pravijo, da se jim zdi, da je dela še več kot prej...skartka ta zakon je brca v meglo ;)
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! To jun 03, 2008 7:02 pm

lizard je napisal/-a:Zadnji citat od esema je enostavno in zelo dobro napisan. Dejansko zelo dosti pove in poda enostavno razlago zakaj je treniutno stanje v državi kakršno je. Pa tudi med drugim se v tej temi z esemom več ali manj strinjam.

@Joie: Vladajoče vedno more nekdo nadzirat jih kritizirat (tako pozitivno kot negativno); da ne delajo kar se jim zahoče. In vsak politik, ekstremen v katerikoli smeri ali ne, bo se probal dokopati do čim večjega dobička.

In vprašaš se kam bi prišli če bi bili vsi vedno proti vladi?

Nisem rekel vedno proti, ampak le v opoziciji. To vsaj zame pomeni, da podprem dobre predloge koalicije a slabe, nepravilne, nepremišljenje, prenagljene,... skritiziram, jih zavrenem,... In vladajoči bojo vedno tako prirejali zadeve, da bojo imeli od njih čim večjo korist, zato mora biti vedno nekdo kontra, da jim ne pusti uveljavljanja, pa najsi bo to zakonov ali karkoli drugega, s katerimi se bojo okoristili in posledično naredili slabo le za ljudstvo.
Skratka vedno je tako; bolj se vlada okoristi, slabše je to za ljudsvto - dolgoročno ali kratkoročno.

Da bodo imeli od njih koristi? Več kot svoje plače itak ne smejo dobiti, njihov mandat pa traja le 4 leta in ne 100 let.

Mislim, da preveč fatalistično gledate na pojem vladanja. Vladar vedno dela v korist volivcev, in če ti z delom niso zadovoljni, vladar odleti.
Dobra kritika je nujna, ampak slovenski državljan se ima za pametnejšega od boga. Ta miselnost se odraža tudi na cesti.

esem je napisal/-a:Ne primerjaj javne TV v ZDA z javno TV v Evropi - imata čisto drugačno okolje, zgodovino, s tem tudi možnosti, naloge itd. V Evropi je javna TV en bolj zaščitenih medijev in države jo tudi finančno podpirajo - le zakaj?.

Ker bi sicer propadle in bi izgubili javni obveščevalni servis. Kot sem že povedal, od 1000 ljudi bi jih 950 raje šlo v Gardaland kot na razstavo impresionistov.

STENTOR je napisal/-a:Žalostno je, da je splošno razširjena histerija, da se živi slabo in da so resnično zatiralski časi upravičena, ter povsem na mestu. Živi se dosti slabše, kot se je pod "rdečo" vlado in to je dejstvo!

Povsem na mestu? Če bi bilo to na mestu, potem ne bi bili najrazvitejša država bivšega vzhodnega bloka. Totalna histerija, nič drugega. In če sklepam po tvojem pisanju, se po pod prihodnjo "rdečo" vlado spet živelo dosti bolje, mar ne?

By the steza, danes smo se od Gorenje vasi do Škofje Loke in nazaj vozili perfektno, 50+/90+.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To jun 03, 2008 7:41 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Da bodo imeli od njih koristi? Več kot svoje plače itak ne smejo dobiti, njihov mandat pa traja le 4 leta in ne 100 let.

:rofl
Oprosti, ampak kje ti živiš?

Joie de vivre! je napisal/-a:By the steza, danes smo se od Gorenje vasi do Škofje Loke in nazaj vozili perfektno, 50+/90+.

Lepo da maš takšne izkušnje, jaz imam sila drugačne po uvedbi zakona. Po tedenskemu efektu je vse po starem. Skratka, tudi če se držijo pravil tam kjer se ti voziš, se jih ne držijo zaradi zavedanja, kaj pomeni prehitro voziti in kakšne so lahko posledica, ampak zaradi bojazni pred kaznimi. In tu je napaka. In tu država naredila sila premalo.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To jun 03, 2008 8:03 pm

lizard je napisal/-a:
Joie de vivre! je napisal/-a:Da bodo imeli od njih koristi? Več kot svoje plače itak ne smejo dobiti, njihov mandat pa traja le 4 leta in ne 100 let.

Ljudski floskuli, da so politiki na splošno korumpirane barabe, jaz ne nasedem.

lizard je napisal/-a:
Joie de vivre! je napisal/-a:By the steza, danes smo se od Gorenje vasi do Škofje Loke in nazaj vozili perfektno, 50+/90+.

Lepo da maš takšne izkušnje, jaz imam sila drugačne po uvedbi zakona. Po tedenskemu efektu je vse po starem. Skratka, tudi če se držijo pravil tam kjer se ti voziš, se jih ne držijo zaradi zavedanja, kaj pomeni prehitro voziti in kakšne so lahko posledica, ampak zaradi bojazni pred kaznimi. In tu je napaka. In tu država naredila sila premalo.

In kaj naj po tvoje država kar čez noč spremeni mentaliteto? Še nobeni ni.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jun 03, 2008 8:07 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:

Floskuli, da so politiki na splošno korumpirane barabe, jaz ne nasedem.

Na žalost to ni floskula, ampak resnica, ki za našo državo resnično velja.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To jun 03, 2008 8:10 pm

nebivedu je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:

Floskuli, da so politiki na splošno korumpirane barabe, jaz ne nasedem.

Na žalost to ni floskula, ampak resnica, ki za našo državo resnično velja.

Gospodarstvo da, stroka tudi, politika pa... ne vem no. Dokazanih primerov je bore malo, sploh pa bi vsak primer korupcije z veseljem pograbila opozicija. Politiki so izpostavljeni preveliki kontroli, da bi se množično ukvarjali s tem.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To jun 03, 2008 9:01 pm

@Joie: Vlada že tako uredi, da se ne ve za to.

Sicer pa en bolj enostaven primer. Recimo, da se prodaja neko državno podjetje. Dogovorijo se (tu mislim vlado) s tujim skladom, da v primeru če jim naša vlada proda dobršen del delnic dobijo določeno vsoto denarja direkt nazaj v žep. Ceno delnic država postavi nekoliko nižjo kot kažejo raziskave, saj tako delnici takoj po prodaji podjetja cena precej naraste. Tuji sklad na ta račun zasluži, in pravtako zaslužijo vladajoči politki, seveda tisti ki so najbliže skledi oz. na najvišjih položajih. Enostavno ko pasulj. Kdo bo to izsledil?
Sicer je banalen primer, ampak mi deluje nekam znan :-P

Skratka vsi politiki kradejo, in si probajo nakopat čimveč denarja v žep. Opozicja ne napada vlado, ker ne dela pravilno, ampak ker tudi oni hočejo služit in biti pri skledi oz. krast davkoplačniški denar.

Kdo misli, da politiki služijo samo iz plače, je kratkomalo in prekleto slep, ali pa podkupljen s strani vlade :D

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To jun 03, 2008 9:30 pm

lizard je napisal/-a:@Joie: Vlada že tako uredi, da se ne ve za to.

Skratka vsi politiki kradejo, in si probajo nakopat čimveč denarja v žep. Opozicja ne napada vlado, ker ne dela pravilno, ampak ker tudi oni hočejo služit in biti pri skledi oz. krast davkoplačniški denar.

Ne vem kdo je bolj slep in naiven. Če bi Kresalova, Pahor, Peče ali kdorkoli iz opozicije izvedel za kak primer korupcije pri vladnem politku, bi ga z vsemi topovi raztrgali, in tudi prav bi bilo tako. To so neke ljudske sodbe brez prave osnove.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To jun 03, 2008 10:18 pm

A veš Joie, da ti kar malo zavidam tvoj optimizem. :tomidelej:

Tudi sam sem še pred kratkim bil precej bolj optimističen a me to čedalje bolj zapušča. Ne vem zakaj ampak verjetno je to obrambni mehanizem, saj če se izkaže, da sem imel prav si samo rečem "saj sem vedel", če pa se slučajno zgodi nasprotno sem pa toliko bolj zadovoljen da se je izteklo bolje kot sem pričakoval.

Se pa še vedno sprašujem kdaj bomo doživeli obljubljeno "sproščeno Slovenijo". Čakam pa čakam pa nič... pa kaj se je zgodilo s sproščenostjo - čedalje bolj smo zategli in čedalje bolj nas pritiskajo z raznimi zakoni (recimo ZVCP), ki nas čedalje bolj oddaljujejo od sproščenosti.

p.s. Joie, Jugoslavija (in vse nekdanje republike zdaj samostojne države) nikoli ni bila v vzhodnem bloku tako, da smo vsaj glede tega imeli prednost pred drugimi. Bili smo nekakšna tampon cona med vzhodom in zahodom.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To jun 03, 2008 10:33 pm

BBoss je napisal/-a:A veš Joie, da ti kar malo zavidam tvoj optimizem. :tomidelej:

Hvala lepa. Naši ta stari so lahko samo sanjali o takih razmerah, mi pa se samo kurčimo. Ni čudno da je toliko samomorov.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr jun 04, 2008 9:49 am

BBoss je napisal/-a:A veš Joie, da ti kar malo zavidam tvoj optimizem. :tomidelej:

Hvala lepa. Naši ta stari so lahko samo sanjali o takih razmerah, mi pa se samo kurčimo. Ni čudno da je toliko samomorov.

Jaz pravim ravno obratno. Tako kot so uživali našit tastari mi ne bomo nikoli

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Sr jun 04, 2008 10:32 am

FBR je napisal/-a:

Jaz pravim ravno obratno. Tako kot so uživali našit tastari mi ne bomo nikoli

X2 ... Nasi stari pa tut mi 15 let nazaj
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Sr jun 04, 2008 10:36 am

Takat so bli vsi drugačnega mnenja. Zdaj smo dobili tisto kar smo hoteli in SPET nismo zadovoljni. Predlagate da gremo nazaj?

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Sr jun 04, 2008 11:29 am

Tudi naši otroci bodo govorli da je bilo njihovim staršem laže in lepše.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr jun 04, 2008 11:57 am

Ravno našim otrokom bo najlepše, ko bo malo mimo to tranzicijsko obdobje.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr jun 04, 2008 12:52 pm

Bodi dovolj tega generacijskega konlikta! :P

Govorjenje o tem, kako smo nekoč sanjali o tem, kar imamo zdaj in kako je bilo nekoč lepo, je predvsem mit, ki je samo izraz neuresničljivosti želja (v smislu dokončnosti - vedno nekaj umanjka oz vidimo, da to ni to) - tokrat in tu na družbenem nivoju. Kot tak je škodljiv, saj nas pošilja v (napačno) časovno zanko. Bistvo časa je tu in zdaj in samo ta trenutek smo zmožni spreminjat (svoj) svet. Uhajanje v druge čase je bežanje od odgovornosti in nesposobnost analize trenutnih zmožnosti sprememb na bolje.

Kaj je bolj patriotsko - hvaljenje skoraj vsega v tem trenutku ali iskanje možnosti za izboljšave? Naivnost ali spregled?

In samo za to se gre tudi pri optimizmu - ali je ta svet najboljši ali ga lahko še izboljšamo? To zadnje lahko delamo samo ta trenutek - ob primerni stopnji kritičnosti! Tak pogled pokaže nezadovoljstvo kot večji optimizem.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr jun 04, 2008 1:59 pm

eh itak da kradejo davkoplačevalski denar kokr se da. to počnejo vsi in zato vlada na tem področju simbioza med nasprotnimi stranmi.

sploh pa eno je predstava, ki se odvija pred našimi očmi, nekaj čisto drugega pa je ozadje kjer se uplivni ljudje dogovarjajo kako bo tekel show in kaj se bo v resnici dogajalo za odrom. politiki so figure v rokah ljudi, ki jih javnost ne pozna.

me pa res zanima kakšna situacija bi nastala in kdo bi vse šel igrat klavir, ce bi se cist vse karte vrgle na mizo.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Sr jun 04, 2008 2:05 pm

esem je napisal/-a:Bodi dovolj tega generacijskega konlikta! :P

Govorjenje o tem, kako smo nekoč sanjali o tem, kar imamo zdaj in kako je bilo nekoč lepo, je predvsem mit, ki je samo izraz neuresničljivosti želja (v smislu dokončnosti - vedno nekaj umanjka oz vidimo, da to ni to) - tokrat in tu na družbenem nivoju. Kot tak je škodljiv, saj nas pošilja v (napačno) časovno zanko. Bistvo časa je tu in zdaj in samo ta trenutek smo zmožni spreminjat (svoj) svet. Uhajanje v druge čase je bežanje od odgovornosti in nesposobnost analize trenutnih zmožnosti sprememb na bolje.

Kaj je bolj patriotsko - hvaljenje skoraj vsega v tem trenutku ali iskanje možnosti za izboljšave? Naivnost ali spregled?

In samo za to se gre tudi pri optimizmu - ali je ta svet najboljši ali ga lahko še izboljšamo? To zadnje lahko delamo samo ta trenutek - ob primerni stopnji kritičnosti! Tak pogled pokaže nezadovoljstvo kot večji optimizem.

Spet namiguješ name kot na slepega in bolestno naivnega zagovornika trenutne vlade. No, nisem ne slep ne naiven, trdim pa, da je trenutno precej več razlogov za zadovoljstvo kot za nezadovoljstvo. Jasno, da je treba stvari izboljševati, sem mogoče rekel naj se trenutna situacija zamrzne za naslednjih 1000 let?

Pri Slovencih je žal tako, tudi na tem forumu, da nam veliko bolje gre izražanje nezadovoljstva kot zadovoljstva. Smo pregovorno nezadovóljen narod, vsak narod se zna pohvaliti, edino Slovenec ne. O tem so govorili že desetletja in stoletja nazaj, nazadnje sem bral Kocbeka, ki zelo lepo govori o samozavesti Slovencev. Kjerkoli, za šankom, na forumih, pri Karolyju na radiu, ja čisto povsod samo jamranje, negodovanje, kritiziranje, pametovanje in samopomilovanje. Ne čudim se, da je toliko samomorov pri nas.

Trditve o nekih "izrednih razmerah, katastrofalnem položaju" in ne vem še vsem so prav smešne, ker nimajo praktično nobene realne podlage.

In prav veselim se zmage opozicije, da se prepričam, kako bo izgledal ta njihov raj na zemlji.

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Sr jun 04, 2008 2:16 pm

no pol pa ti pohval slovenijo pa način življenja v njej?uemelji svojo trditev v čem nam gre tolk fajn u tej prelepi deželi?da nas nategujejo kjerkol nas lahka da so povprečne plače u kurcu,vlada še bolj.?...ful nam gre fajn res
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr jun 04, 2008 2:20 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Pri Slovencih je žal tako, tudi na tem forumu, da nam veliko bolje gre izražanje nezadovoljstva kot zadovoljstva. Smo pregovorno nezadovóljen narod, vsak narod se zna pohvaliti, edino Slovenec ne. O tem so govorili že desetletja in stoletja nazaj, nazadnje sem bral Kocbeka, ki zelo lepo govori o samozavesti Slovencev. Kjerkoli, za šankom, na forumih, pri Karolyju na radiu, ja čisto povsod samo jamranje, negodovanje, kritiziranje, pametovanje in samopomilovanje. Ne čudim se, da je toliko samomorov pri nas.

kje je razlog za to? rodili smo se vsi isti, pa vendar smo samo slovenci taki, zakaj?

pa tut 1000evrske kazni za nedolžne prekrške in vse večja represija mislm, da nebo prineslo izboljšanja na tem področju. kvečjemu obratno.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov