Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a lizard Ne jun 12, 2011 1:23 am

Asfalt, vidim, da ni bilo dovolj, da te je opozoril že MacTron glede sloga pisanja v tej temi (zadnji dve povedi odgovora) - viewtopic.php?f=2&t=85300&start=200.

Ne vem sicer kolikokrat v življenju ti je uspelo prebrati kakšen članek, knjigo, revijo, itd... vendar glede na to kako pišeš domnevam, da bore malo. Za piko, vejico, klicajem, itd. je presledek, ker so to levostična ločila. Ker prebijat se skozi in dešifrirat te tvoje klobase zna na trenutke biti mučno. Druga stvar - na tipkovnici imaš tudi eno tako tipko, ki se ji reče enter, z njo ponavadi skočiš v novo vrstico. Tudi to zelo pomaga, da svoje odgovore oblikuješ v neko smiselno koherentno obliko, ne pa da izgledajo kot tja vržen retaš (vrsta peciva ;)).

Vse prevečkrat je potrebno ljudi opozarjat na slovnico in pravopis, čeprav bi se teh nekaj osnovnih pravil mogli naučiti že v OŠ (če pa en tam pa vsaj z branjem), ne pa da pri 30 letih nekateri še vedno ne znajo pisat - to ne leti zdaj neposredno nate asfalt, ampak nasplošno.

Upam, da bo to drugo opozorilo naletelo na plodna tla.

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Napisal/-a asfalt Ne jun 12, 2011 10:18 am

north789 je napisal/-a:Hvala mah tud ko sem v avto šoli vozu se mi je en limu po prehitevalenmu pasu začel neki blendat pa ok itak smo si vsi enakovredni če avto za 100 ali za 100.000€

To pa nedvomvno,da smo vsi enakovredni in tukaj avto nima nobene veze.
Nima ti nihče karkoli blendat in te kako drugače izsiljevat.Ti samo lepo vozi po pravilih in potem se nimaš česa bati.
Jaz zelo uživam,če živciram kakšnega prepotentneža s svojo zgledno vožnjo po pravilih,tukaj ti ne more nihče nič in zanimivo
je gledati,kako nekateri besnijo in se penijo,ko človek vozi po predpisih.Taki prenapeteži sploh ne bi smeli imeti izpita za avto ali za karkoli.
Upajmo,da bomo takšne "junake" spravili h pameti in jim demonstrirali,kako se vozi,naj vidijo in se učijo,kako je treba voziti. :D
Divjake s cest !!!

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Ne jun 12, 2011 10:23 am

asfalt je napisal/-a:
north789 je napisal/-a:Hvala mah tud ko sem v avto šoli vozu se mi je en limu po prehitevalenmu pasu začel neki blendat pa ok itak smo si vsi enakovredni če avto za 100 ali za 100.000€

To pa nedvomvno,da smo vsi enakovredni in tukaj avto nima nobene veze.
Nima ti nihče karkoli blendat in te kako drugače izsiljevat.Ti samo lepo vozi po pravilih in potem se nimaš česa bati.
Jaz zelo uživam,če živciram kakšnega prepotentneža s svojo zgledno vožnjo po pravilih,tukaj ti ne more nihče nič in zanimivo
je gledati,kako nekateri besnijo in se penijo,ko človek vozi po predpisih.Taki prenapeteži sploh ne bi smeli imeti izpita za avto ali za karkoli.
Upajmo,da bomo takšne "junake" spravili h pameti in jim demonstrirali,kako se vozi,naj vidijo in se učijo,kako je treba voziti. :D

js bi pa rd tebe enkrat srecu na cest,da vidm kako se spilas serifa in kok doug se bo še tko špilu ;)

yani
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a yani Ne jun 12, 2011 11:40 am

Ena stvar je, da ti en 'kampira' na prehitevalnem pasu, in ima vozni pas prost. V takem primeru tudi jaz blendam 1x ali 2x. Še nikol pa nisem komu trobil ali kaj kazal, pa živčkal v avtu, to je totalna bedarija in metanje lastne energije v nič... Ko jaz koga prehitevam in vidim da se mi odzadaj nekdo približuje, stisnem gas še bolj in tako hitreje prehitim in se umaknem nazaj... Pa mi zaradi tega moj ego nikoli ne trpi. Naj omenim da je moja potovalna hitrost na AC med 130 in 150....

Druga stvar je pa, da se oni spredaj enostavno nima kam umaknit, pred njim avtomobili, na voznem pasu tovornjaki, ki vozijo meter drug za drugim in pol se najde zadaj budalo, ki misli, da bo cela kolona pred njim zginila v zrak, če bo blendal in trobil, pa še kaj drugega delal zraven :roll: Ko je gužva na cesti, je gužva za vse!!!

LG
Nov uporabnik

Napisal/-a LG Ne jun 12, 2011 11:48 am

lizard je napisal/-a:Asfalt, vidim, da ni bilo dovolj, da te je opozoril že MacTron glede sloga pisanja v tej temi (zadnji dve povedi odgovora) - viewtopic.php?f=2&t=85300&start=200.

Ne vem sicer kolikokrat v življenju ti je uspelo prebrati kakšen članek, knjigo, revijo, itd... vendar glede na to kako pišeš domnevam, da bore malo. Za piko, vejico, klicajem, itd. je presledek, ker so to levostična ločila. Ker prebijat se skozi in dešifrirat te tvoje klobase zna na trenutke biti mučno. Druga stvar - na tipkovnici imaš tudi eno tako tipko, ki se ji reče enter, z njo ponavadi skočiš v novo vrstico. Tudi to zelo pomaga, da svoje odgovore oblikuješ v neko smiselno koherentno obliko, ne pa da izgledajo kot tja vržen retaš (vrsta peciva ;)).

Vse prevečkrat je potrebno ljudi opozarjat na slovnico in pravopis, čeprav bi se teh nekaj osnovnih pravil mogli naučiti že v OŠ (če pa en tam pa vsaj z branjem), ne pa da pri 30 letih nekateri še vedno ne znajo pisat - to ne leti zdaj neposredno nate asfalt, ampak nasplošno.

Upam, da bo to drugo opozorilo naletelo na plodna tla.

Se ti zdi ta stavek pravilno tvorjen?
`LG

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er Ne jun 12, 2011 11:57 am

asfalt je napisal/-a:To pa nedvomvno,da smo vsi enakovredni in tukaj avto nima nobene veze.

Taki samooklicani šerifi se mnogokrat preveč vživijo v svojo vlogo in kar malo pozabijo na predpise (cpp niso samo omejitev hitrosti). Zgolj v razmislek (nič osebnega, vsaj iz moje strani, če si se pa prepoznal v tem stavku, pa tvoj problem ;))

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne jun 12, 2011 1:25 pm

asfalt, da ti ne more nič, če ga živciraš? Sej boš enkrat na tapravga naletu, pa bomo vidl, če se boš še šerifa igral ;)
Slika

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Ne jun 12, 2011 1:41 pm

http://www.youtube.com/watch?v=10K2lQSLWbk

samo v razmislek, kaki psihopati se najdejo po cestah. zato ni pametno it nezanca provocirat. kdo ve kaj se njemu mucka po glavi.
in boste rekli, sej bo pol on placeval celo zivljenje za to kar ti naredi.

vprasajte se kaj bo pa z vasim zivljenjem :?: :!:
turbo inside

rupp
Nov uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a rupp Ne jun 12, 2011 1:56 pm

Danes smer proti LJ, med Trojanami in Domžalami, peljeva s punco 120 po počasnem, prehitevalni frej. Vzadi se nama zalima črn bmw model 1998-2001 tam nekje, LJ ME-279, začne blendat in trobit, upočasnim na 100, vozi 100 za nama cca 2km, nato prehiteva s 105km/h in vsporedno kažejo fakiče ven trije čefurji in ena ciganka, se začnem smejat, v tem začnejo kazat pešice, naju prehitijo, zapeljejo pred naju in prižge vse 4 in upočasnjuje do 80. odpre šipo in se nekaj dere ven in kaže tip naj zapeljem na odstavnega. Me razpizdlo, jih prehitim oni pa za mano z dolgimi, zabremzam lih, da mi ne priletijo v avto (pomoje se je voznik na smrt presral) me spet prehiteva pri 130km/h in pelje vsporedno nekaj časa, nato je vrgo ven pločevinko spritea ki pa ni priletela do avta, zapelje predme jaz pa v odcepu Domžale z avtoceste.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Ne jun 12, 2011 2:19 pm

to bi mogu posnet da bi se sami vidl na netu :roll:
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne jun 12, 2011 2:31 pm

Volvo5er je napisal/-a:
asfalt je napisal/-a:To pa nedvomvno,da smo vsi enakovredni in tukaj avto nima nobene veze.

Taki samooklicani šerifi se mnogokrat preveč vživijo v svojo vlogo in kar malo pozabijo na predpise (cpp niso samo omejitev hitrosti). Zgolj v razmislek (nič osebnega, vsaj iz moje strani, če si se pa prepoznal v tem stavku, pa tvoj problem ;))

Seveda se ni prepoznal, takšni se nikoli ne, je pa v drugi temi dal jasno do znanja, da mu kršenje CPP pri šerifstvu (na kolesu) ne predstavlja niti najmanjše ovire. Ob vsem tem prilagajanju predpisov kot mu paše oz. izmišljanju novih pravil, aroganci, prepričanosti v svoj prav in še za nameček kakšni lovski zgodbici, si v praksi zelo težko predstvaljam dobrega voznika.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Ne jun 12, 2011 4:43 pm

rupp je napisal/-a:Danes smer proti LJ, med Trojanami in Domžalami, peljeva s punco 120 po počasnem, prehitevalni frej. Vzadi se nama zalima črn bmw model 1998-2001 tam nekje, LJ ME-279, začne blendat in trobit, upočasnim na 100, vozi 100 za nama cca 2km, nato prehiteva s 105km/h in vsporedno kažejo fakiče ven trije čefurji in ena ciganka, se začnem smejat, v tem začnejo kazat pešice, naju prehitijo, zapeljejo pred naju in prižge vse 4 in upočasnjuje do 80. odpre šipo in se nekaj dere ven in kaže tip naj zapeljem na odstavnega. Me razpizdlo, jih prehitim oni pa za mano z dolgimi, zabremzam lih, da mi ne priletijo v avto (pomoje se je voznik na smrt presral) me spet prehiteva pri 130km/h in pelje vsporedno nekaj časa, nato je vrgo ven pločevinko spritea ki pa ni priletela do avta, zapelje predme jaz pa v odcepu Domžale z avtoceste.

Hm, za tele v bmw-ju pa ne bi bilo slabo če nekoč kdaj na kako budalo naleteli, kateri bi se ustavu, iz avta pa z "montirajzlom prleto" pa jih malo "obdelal", za konec pa še avto zraven......

ok dosti šale, samo se pa ob branju takšnih pripetljajev vedno bolj sprašujem, kaj vse se zunaj sprehaja oziroma vozi....
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Ne jun 12, 2011 6:39 pm

No se ena taka butasta, samo za nasmejat se in pozabit, da ti ne vzame se kakega zivca prevec.. V soboto lepo proti veceru, s punco iz Volcjega Potoka kjer sva se lepo mirno nasprehodila, greva nazaj proti LJ, vse kul, normalen promet, do hitre ceste med Brncicevo in Tomacevim seveda.. Tam grem vedno nekje okoli 110, lih tolk da si hitrejsi od unih na prehitevalnem, da jih normalno prehitis, ampak takrat se je pa lih en srebrn Seat Leon (ta, novejsi, enoprostorske oblike :P ) po prehitevalnem cijazu z isto hitrostjo kot uni na voznem in pa lih lepo, vec kot dovolj veliko luknjo je imel na voznem (ce bi se umaknila not, kamot na obeh straneh varnostna razdalja, drugace nebi bil siten..). Pridem zadaj, to vse opazim, enkrat blinknem, da me opazi, in se umakne. OK, vse kul, ne morem verjet, nekdo gleda nazaj! Prideva mimo, notri ena blond decva, in na polno po hupi ko sva bla vzporedno in pol se neki casa ko sva mimo prsla.. OK, WTF? Zakaj je blo tega treba, res nism blendu zadi na polno al pa se limal na rit, samo enkrat na hitro blinknu.. OK, pustmo, sem se odpeljal naprej, nima veze. Na prvi izhod ven, na semaforju za Vojkovo rdeca.. Una pride zadaj, ze od delec je przgala dolge luci in jih potem tud ni ugasnila.. Ampak razen tega, mirno cakala na semaforju za mano. Ko se je prizgala zelena sem takoj speljal, ker opazujem semafor in nisem meckac, ampak ona pa takoj na hupo na polno. Si mislim, OK, motena oseba, pustmo stat. Speljem normalno, ona pa mim mene na polno po levi, prehitevala me je celo krizisce + most cez obvoznico + se uno krizisce naprej.. Morm priznat, da mi je mal dekl neslo, kot sem vidu da me je zacela cez krizisce prehitevat in sem ji tud jest trobu in blendu in se ji na rit nalimu.. Ampak sem se hitr umiru, pustis take kretene pr miru, pa gremo naprej.. Sel pol je pa norela po Vojkovi naprej, prej pa pod omejitvijo na hitri cesti.. Brezveze se sekirat..
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Napisal/-a asfalt Ne jun 12, 2011 8:09 pm

IcEm4n je napisal/-a:asfalt, da ti ne more nič, če ga živciraš? Sej boš enkrat na tapravga naletu, pa bomo vidl, če se boš še šerifa igral ;)

Nobeden mi ne more nič,dokler vozim po predpisih.Če se pa on živcira je pa to njegov problem,če pa kdo ne bo mogel brzdati svojega ega,pa naj naredi kar hoče.Jaz se bom lepo zaklenil v avto in poklical policijo pa naj se oni potem z takimi smetmi ukvarjajo,to je njihovo delo.Nikoli in res nikoli nikoli se pa ne bom nobenemu na čast umikal,sploh če ma kakšno gajbo v stilu x6 al nevem kaj še...Nobeden nima prednosti,če mu to zakon ne dovoljuje,pa dejte si to že vpib v glavo.Jst nisem noben šerif,samo vozim po predpisih,pa kaj ste nori eni al kaj? Kaj sem jaz sedaj kriv?????
Divjake s cest !!!

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Napisal/-a asfalt Ne jun 12, 2011 8:16 pm

rupp je napisal/-a:Danes smer proti LJ, med Trojanami in Domžalami, peljeva s punco 120 po počasnem, prehitevalni frej. Vzadi se nama zalima črn bmw model 1998-2001 tam nekje, LJ ME-279, začne blendat in trobit, upočasnim na 100, vozi 100 za nama cca 2km, nato prehiteva s 105km/h in vsporedno kažejo fakiče ven trije čefurji in ena ciganka, se začnem smejat, v tem začnejo kazat pešice, naju prehitijo, zapeljejo pred naju in prižge vse 4 in upočasnjuje do 80. odpre šipo in se nekaj dere ven in kaže tip naj zapeljem na odstavnega. Me razpizdlo, jih prehitim oni pa za mano z dolgimi, zabremzam lih, da mi ne priletijo v avto (pomoje se je voznik na smrt presral) me spet prehiteva pri 130km/h in pelje vsporedno nekaj časa, nato je vrgo ven pločevinko spritea ki pa ni priletela do avta, zapelje predme jaz pa v odcepu Domžale z avtoceste.

Naslednjič reči punci,nej hitr vzame telefon pokliče policijo pove reg.št.avta in po klicu naj takoj začne snemati dogajanje,da bo lahko posnetek predložila policiji.Druge rešitve ne vidim za take norce.
Divjake s cest !!!

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Napisal/-a asfalt Ne jun 12, 2011 8:20 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Seveda se ni prepoznal, takšni se nikoli ne, je pa v drugi temi dal jasno do znanja, da mu kršenje CPP pri šerifstvu (na kolesu) ne predstavlja niti najmanjše ovire. Ob vsem tem prilagajanju predpisov kot mu paše oz. izmišljanju novih pravil, aroganci, prepričanosti v svoj prav in še za nameček kakšni lovski zgodbici, si v praksi zelo težko predstvaljam dobrega voznika.

Sem prepričan,da sem boljši voznik od tebe,ki znaš samo nekaj lapati in nabijati v 3.pm.Od sedaj naprej bom take komentarje,ki jih imaš ti ignoriral.Nabijaj kolikor te je volja,jaz te sploh ne berem več.
Divjake s cest !!!

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne jun 12, 2011 8:21 pm

@asfalt: ker se ne držiš tako MacTronovega opozorila, kot tudi mojega, se pač beremo ponovno čez 7 dni, dotakrat pa upam, da se boš naučil vsaj osnovnih pravopisnih pravil in naštudiral 3.5 člen pravilnika.

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Napisal/-a Volvo5er Ne jun 12, 2011 8:22 pm

asfalt je napisal/-a:Nobeden mi ne more nič,dokler vozim po predpisih.Če se pa on živcira je pa to njegov problem,če pa kdo ne bo mogel brzdati svojega ega,pa naj naredi kar hoče.Jaz se bom lepo zaklenil v avto in poklical policijo pa naj se oni potem z takimi smetmi ukvarjajo,to je njihovo delo.Nikoli in res nikoli nikoli se pa ne bom nobenemu na čast umikal,sploh če ma kakšno gajbo v stilu x6 al nevem kaj še...Nobeden nima prednosti,če mu to zakon ne dovoljuje,pa dejte si to že vpib v glavo.Jst nisem noben šerif,samo vozim po predpisih,pa kaj ste nori eni al kaj? Kaj sem jaz sedaj kriv?????

Prav imaš, vseeno bi bilo pa lepo od tebe, da bi seveda v okviru predpisov kar najbolj pripomogel k temu, da promet teče neovirano, sem spada tudi to, da spustiš hitrejše predse, ne glede na to, da se mogoče ne vozijo po predpisih, ne pa da uživaš v vsiljevanju predpisov drugim, za to imamo policijo.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Ne jun 12, 2011 10:20 pm

Hehe tak ko zadnjič ko nas huda toča dobi na AC, js sm ravno pravi čas predn je začelo ta hudo se ustavil na bencinski pod streho. Parkiram in pač čakam da gre mimo, zadi pride en, začne trobit, sm mislu okej nima celega avta pod streho, hitr premaknem čist naprej. Tip še kr trobi, kaj mu ni jasno, stopim vn iz avta, grem do njega vprašam kaj bi rad, pa pravi ja kaj, tanku bom, kaj stojiš. Sm reku kam boš šou, poglej kak toleč zuni. Pa pravi kje, to ni nič (pumpa je bla nabita avtov, vsi so čakali), da če se nismo sposobni po takem vozit naj gremo še enkrat izpit delat, da on gre naprej. Sm lepo reku glej, naredu ti bom uslugo pa boš mel cel avto, pa bom šol lepo notr na kavico :D Tip skor popizdil, ampak sej še bo hvaležn enkrat :)
Recimo če gledaš z druge perspektive je mel mogoče prav tip, ampak je blo res tako da smo se že do pumpe pelal 20 na uro po AC ker se ni nič vidlo. Eni so majstri nimaš kej :lol:
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B Ne jun 12, 2011 11:34 pm

Bi si mislu, da bo tip vsaj vesel da je prisel do takega varnega mesta za ustavit v primeru toce.. Ampak cloveska neumnost nima meja :)
Lp. Grega, DipLab.si
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov