Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 To jul 22, 2008 10:21 am

Matjazy je napisal/-a:
cliopower je napisal/-a:No da ne odpiram nove teme bom, kar tukaj evo link
http://24ur.com/novice/crna-kronika/sko ... a-uro.html
vedno več norcov je takih dobro da ni kam zadel z tako brzino. To je posledica, ker niso še umaknili teh cestninskih postaj, ki so nepotrebne in samo ovirajo da moraš, kar na lepem sredi avtoceste se ustavljat oz. bremzat. :bonk

A majo radarje kje gor obešene ali kako??? Mal me skrbi, ker manj kot 100 se verjetno še nisem peljal mimo cestninske.

čestitam :?

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To jul 22, 2008 10:28 am

SELF OWNED :lol: :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Napisal/-a rhino To jul 22, 2008 10:29 am

Tudi pri taki hitrosti se ne more zgodit da ne bi opazil že od daleč hišic.Pa tudi 3km pred hišicami so še vedno table,ki opozarjajo na cestninsko postajo.Tak da ne zdaj nekaj "joj sredi AC ne kehišice,pa moraš na polno bremzat,pa ne vem še kaj". To sploh ni izgovor. Če pa ne vidiš na 1km teh hišic pa sploh ne sodiš za volan.

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy To jul 22, 2008 11:10 am

rhino je napisal/-a:Tudi pri taki hitrosti se ne more zgodit da ne bi opazil že od daleč hišic.Pa tudi 3km pred hišicami so še vedno table,ki opozarjajo na cestninsko postajo.Tak da ne zdaj nekaj "joj sredi AC ne kehišice,pa moraš na polno bremzat,pa ne vem še kaj". To sploh ni izgovor. Če pa ne vidiš na 1km teh hišic pa sploh ne sodiš za volan.

Ne vem zakaj bi se tam ne vem kako trudil z bremzanjem. Tako trd, da ne bom zvozil tiste ožine, nisem. Ven pa tudi ne bo nihče priletel, ali?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To jul 22, 2008 11:14 am

Matjazy: cakaj... potem ti zavestno krsis oz. si krsil to in ja lahko bi
se zgodilo da se nekdo sprehodi da hisice za tovorna vozila (namrec tam imas
se vedno nekoga, ki pobira)
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Napisal/-a rhino To jul 22, 2008 11:22 am

Matjazy je napisal/-a:
rhino je napisal/-a:Tudi pri taki hitrosti se ne more zgodit da ne bi opazil že od daleč hišic.Pa tudi 3km pred hišicami so še vedno table,ki opozarjajo na cestninsko postajo.Tak da ne zdaj nekaj "joj sredi AC ne kehišice,pa moraš na polno bremzat,pa ne vem še kaj". To sploh ni izgovor. Če pa ne vidiš na 1km teh hišic pa sploh ne sodiš za volan.

Ne vem zakaj bi se tam ne vem kako trudil z bremzanjem. Tako trd, da ne bom zvozil tiste ožine, nisem. Ven pa tudi ne bo nihče priletel, ali?

Wow,upam da te nikoli ne srečam na cesti.Ker ko ti voziš,itak ne more nič prileteti na cesto.Kvečjemu kaj odleti z nje :roll:

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche To jul 22, 2008 11:33 am

Eno vprašanje (predvsem tistemu, ki že ima morebitno izkušnjo)..

Že v prvem mescu uporabe vinjet je pač naneslo, da morem menjat sprednjo šipo. Na Darsovi strani sem bral, da ti za celoletno vinjeto vrnejo celoten znesek, za polletno pa delni znesek razen če je nekako isto označena kot stara.

Zdaj, ko jaz njim morem poslat tja staro vinjeto morem seveda kupit medtem novo, ampak kako naj prepričam tistega na bencinski, da mi more zluknjat vinjeto na datum 1.7.2008? No mogoče tukaj nebo problema. Ampak potem morem njim poslat še kopijo vinjete ali računa ali kako naj jim dokažem da sem novo vinjeto kupil za isto časovno obdobje kot je bila stara? Rahlo zapleteno ampak vendar.

Ljubljana je daleč da bi se peljal tja z novo šipo, računom od menjave šipe in staro strgano vinjeto brez da bi kupil novo in bi potem na sedežu menjal staro vinjeto za nadomestno. Predvsem nadzornikom bi to težko obrazložil :x Any idea? In kako potem če urejam prek pošte oni nakažejo denar? Na banko?

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan To jul 22, 2008 11:40 am

kaj pa če bi poklical na dars??
http://www.dars.si/?id=696 tuki maš podatke

sicer pa obstaja možnost, da ti oni pač pošljejo novo vinjeto - ti pa jim vrneš staro
podpis

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche To jul 22, 2008 11:47 am

Ja zato sprašujem če je kdo že imel podobn primer. Da jim pošlem staro pa se vse dokler mi ne pošljejo nove nesmem vozit..

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy To jul 22, 2008 11:55 am

OK, iz prve roke imam informacijo, da radarja ni.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To jul 22, 2008 11:57 am

Matjazy: preberi si se ostala dejstva... ni samo radar tisti :idea:
ti resno nic ne prepuscas nakljucjem a...
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy To jul 22, 2008 11:59 am

rhino je napisal/-a:Wow,upam da te nikoli ne srečam na cesti.Ker ko ti voziš,itak ne more nič prileteti na cesto.Kvečjemu kaj odleti z nje :roll:

Predvsem po avtocesti res upam da ne tekaš brezglavo. Drugje pa ni težav, se bova povsem spodobno srečala ;)

MacTron je napisal/-a:Matjazy: preberi si se ostala dejstva... ni samo radar tisti :idea:

Kakšna dejstva? Brez veze mi je zavirat na 40 sredi autobahna.. je cela procedura 40kw makino spravit nazaj na 130\140. :roll:

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tomas666 To jul 22, 2008 12:40 pm

Matjazy je napisal/-a:

rajši zmanjšaj hitrost,ko se približuješ cestninski postaji,ker ni nujno,da bo vedno rampa gor,kjer bi morala bit...:twisted: Govorim iz lastnih izkušenj,ker bi kmalu nagazil na njo.... :evil: LP!!!
Slika

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= To jul 22, 2008 1:23 pm

@Doche, bi te prosil, če mi lahko na pm sporočiš če si kaj ugotovil okoli zamenjave vinjet, ker imam enak problem kot ti ;) , hvala.
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek To jul 22, 2008 2:01 pm

Matjazy je napisal/-a:
rhino je napisal/-a:Wow,upam da te nikoli ne srečam na cesti.Ker ko ti voziš,itak ne more nič prileteti na cesto.Kvečjemu kaj odleti z nje :roll:

Predvsem po avtocesti res upam da ne tekaš brezglavo. Drugje pa ni težav, se bova povsem spodobno srečala ;)

MacTron je napisal/-a:Matjazy: preberi si se ostala dejstva... ni samo radar tisti :idea:

Kakšna dejstva? Brez veze mi je zavirat na 40 sredi autobahna.. je cela procedura 40kw makino spravit nazaj na 130\140. :roll:

In ti s to staro kložjo, oprosti izrazu samo tako je, mirno voziš čez 100 mimo cestninskih :roll:
Praviš, da je cela procedura nazaj spravit to na 130. Pa si kdaj razmišljal, kakšna bi pa bila procedura, če bi mogel naglo zavirati? Zavore imaš tud podobnih zmoglivosti kot mašino, torej slabe, pa še v eni temi vem, da si se z Nebivedujem kregal glede gum in v tisti temi si omenjal, da imaš neke stare gume. Torej, če ti pred nos prileti možicel iz cestninske ima lepe možnosti, da ga prilično razmažeš čez pol avtoceste, ker s to škatlo se tak prej kot v 100m nebi ustavil :oops: Pamet v glavo :idea:

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To jul 22, 2008 2:44 pm

Doche je napisal/-a:Eno vprašanje (predvsem tistemu, ki že ima morebitno izkušnjo)..

Že v prvem mescu uporabe vinjet je pač naneslo, da morem menjat sprednjo šipo. Na Darsovi strani sem bral, da ti za celoletno vinjeto vrnejo celoten znesek, za polletno pa delni znesek razen če je nekako isto označena kot stara.

Zdaj, ko jaz njim morem poslat tja staro vinjeto morem seveda kupit medtem novo, ampak kako naj prepričam tistega na bencinski, da mi more zluknjat vinjeto na datum 1.7.2008? No mogoče tukaj nebo problema. Ampak potem morem njim poslat še kopijo vinjete ali računa ali kako naj jim dokažem da sem novo vinjeto kupil za isto časovno obdobje kot je bila stara? Rahlo zapleteno ampak vendar.

Ljubljana je daleč da bi se peljal tja z novo šipo, računom od menjave šipe in staro strgano vinjeto brez da bi kupil novo in bi potem na sedežu menjal staro vinjeto za nadomestno. Predvsem nadzornikom bi to težko obrazložil :x Any idea? In kako potem če urejam prek pošte oni nakažejo denar? Na banko?

Glej takole je: če imaš kakršnokoli možnost je najbolje vse skupaj osebno odnest na DARS. Tam izpolniš ustrezen obrazec, Darsovec pregleda dokumente, vzame novo nalepko in ti jo odščipne za isti datum kot je bila stara.

V kolikor pa boš pošiljal po pošti bo pa trajalo in toliko časa boš brez vinjete dokler ti ne pošljejo druge. Lahko sicer kupiš drugo samo ti bo ta veljala za pol leta od datuma nakupa in z staro boš lahko zahteval le povračilo sorazmernega deleža neuporabe.

Več si preberi na straneh DARS-a http://www.cestnina.si/?id=80119

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy To jul 22, 2008 4:29 pm

mišek je napisal/-a:
Matjazy je napisal/-a:

In ti s to staro kložjo, oprosti izrazu samo tako je, mirno voziš čez 100 mimo cestninskih :roll:
Praviš, da je cela procedura nazaj spravit to na 130. Pa si kdaj razmišljal, kakšna bi pa bila procedura, če bi mogel naglo zavirati? Zavore imaš tud podobnih zmoglivosti kot mašino, torej slabe, pa še v eni temi vem, da si se z Nebivedujem kregal glede gum in v tisti temi si omenjal, da imaš neke stare gume. Torej, če ti pred nos prileti možicel iz cestninske ima lepe možnosti, da ga prilično razmažeš čez pol avtoceste, ker s to škatlo se tak prej kot v 100m nebi ustavil :oops: Pamet v glavo :idea:

Bremze so dobre, gume prav tako (stare natanko eno leto). Se ne ustavlja nič dlje od povprečne "kložje".
Če mi možicelj iz cestninske uleti pod avto, tudi pri 40km/h ne bo ostalo kaj dosti od njega. Iskreno upam, da malo gledajo, kdaj zakorakajo po avtocesti.
Sicer pa ne vem zakaj ste se name spravili... nampreč daleč od tega, da bi bil edini.. popolnoma nič ne izstopam, uro nazaj me je po dežju nekdo po sosednjem pasu krepko dol udaril, pa sem se peljal recimo malce več kot 2x preveč.
Nisem pa še videl (vsak dan sem na ac), da bi se kdo tam peljal 40.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak To jul 22, 2008 4:45 pm

Še, še bodo krvave naše (avto)ceste. Telet očitno ne bo nikoli zmanjkalo, eni se ubijejo, drugi pa naredijo izpit, pa smo spet na istem. Mentaliteta nekaterih je res na nivoju opic, tu pa ne more pomagat noben zakon CPP.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To jul 22, 2008 5:00 pm

@Matjazy: kako lahko ti sploh pelješ tam mimo npr. 100 km/h?

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi To jul 22, 2008 5:12 pm

Matjazy je napisal/-a:
Bremze so dobre, gume prav tako (stare natanko eno leto). Se ne ustavlja nič dlje od povprečne "kložje".
Če mi možicelj iz cestninske uleti pod avto, tudi pri 40km/h ne bo ostalo kaj dosti od njega. Iskreno upam, da malo gledajo, kdaj zakorakajo po avtocesti.
Sicer pa ne vem zakaj ste se name spravili... nampreč daleč od tega, da bi bil edini.. popolnoma nič ne izstopam, uro nazaj me je po dežju nekdo po sosednjem pasu krepko dol udaril, pa sem se peljal recimo malce več kot 2x preveč.
Nisem pa še videl (vsak dan sem na ac), da bi se kdo tam peljal 40.

Tudi sam sem ogromno po AC, prvič ko sem peljal vinjetno čez mi je zadaj en trobil ker sem šel čez "samo" okoli 80km/h :x Potem sem se zamislil sam nad sabo in si v glavi naredil virtualno situacijo kaj bi bilo če bi 20m pred mojim prihodom nekdo samo dal nogo čez me zagledal in padel v šok. Reakcijski čas+zavorna pot+pot prevožena v reakcijskem času pri 80km/h= pohabljen, če ne kaj več človek :?

Od takrat dalje priletim proti cestninski zmeraj okoli 140km/h čez, tako da če že zbijem koga da ga samo pokosim :o ... Pa dobro kaj si malo nor, da se voziš 130-140 čez cestninsko. Če maš željo po ubijanju naredi to prvo pri sebi in si daj štrik za glavo in se obesi v omari še prej pa se namaži z jedilnim oljem da te noben ne dobi dol :evil:

Upam, samo da bremze res delajo več kot solidno, saj kot sem opazil veliko ( upam reči da več kot polovica) voznikov delamo nekako po tem principu:

Pri tabli 100 se vsi vozimo več kot 100. Pri 80 še vedno okoli 100, pri 60 pa začne(mo) v veliki meri z aktivnim zaviranjem da zmanjšamo na 30-50km/h ;)

Nočem nič prot tvojem avtu, ampak dvomim da se ustaviš že za kakim 5 let starim Cliotom, kaj šele za kom ki ima res serijsko ali neserijsko vgrajene zavore kot se zagre :?

130-140 :roll: mi je kr tlak dvignlo, ker sm se spomnu ko mi je uni trobil pri 80 :roll:

Če pa je cela ceremonija tvoj avto spravit nazaj na 130-140km/h, pa naj bo ceremonija če ti je avto všeč ali pa si kupi tak avto, da to ne bo ceremonija. Vsekakor slabi pospeški tvojega avta niso izgovor za ogrožanje ostalih, predvsem najbolj kritičnih subjektov v prometu.

Iz tega sklepam, da ne rad ustavljaš na prehodih za pešce, če se da švigneš čez semafor tudi takrat ko oranžna preklopi v rdečo, prav tako najbrž delaš še kaj od svinjarij na račun tega da se ti ne da pritiskati na plin in menjavati brzin :roll:

Torej potem je najbolje, da začnemo iskati izgovore zakaj bi se lahko vse vozil 200km/h po AC. Mogoče zato, ker nam gre avto 250 in ima še dovolj "lufta". Zakaj pridivjamo v križišče? Ker ima naš avto odlično lego. Zakaj prehitevamo po odstavnem pasu? Ker je tovornjak prehiteval tovornjak, športne zavorne ploščice pa so drage. :roll: :roll: :roll:

OMG, upam da so res samo počitnice na delu in imate eni več časa kot med letom :shock:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov