B|ind je napisal/-a:Mene pa prav zanima koliko oz. če sploh se bo poznalo na porabi s zimskimi gumami (dve cole manjše feltne, 30cm ožja guma)
a samo 30cm?

B|ind je napisal/-a:Mene pa prav zanima koliko oz. če sploh se bo poznalo na porabi s zimskimi gumami (dve cole manjše feltne, 30cm ožja guma)
pinny je napisal/-a:B|ind je napisal/-a:Mene pa prav zanima koliko oz. če sploh se bo poznalo na porabi s zimskimi gumami (dve cole manjše feltne, 30cm ožja guma)
a samo 30cm?al si morda mislu 30mm
maniaxxx je napisal/-a:Ko si mel TSI ja si mel pa neke smešne porabe pa hvalil si ga na polno, dej pejt nekomu drugemu lagat...sploh sem pa vozil in TSI-ja in 2.0 tdi, pa lahko rečem da varčen tdi vsekakor je, toliko pa spet ne.
B|ind je napisal/-a:pinny je napisal/-a:B|ind je napisal/-a:Mene pa prav zanima koliko oz. če sploh se bo poznalo na porabi s zimskimi gumami (dve cole manjše feltne, 30cm ožja guma)
a samo 30cm?al si morda mislu 30mm
Hehe, seveda 30mm. Hvala za popravek
ArtisticStudio je napisal/-a:Alfa Romeo 166,2.4 185KM poraba:7.3l
Alfa Romeo 147 1.9jtd 115KM 5.2l
xxl je napisal/-a:ArtisticStudio je napisal/-a:Alfa Romeo 166,2.4 185KM poraba:7.3l
-lepo,zdaj pa malo opiši kje in kako to dosežeš,ker jaz tudi lahko napišem za svojo bivšo 147 115KM,da je poraba 4,2,pa se ne bom zlagal,ampak drugače se je pri meni gibala pri cca 6 litrov, mešan ciklus,vožnja 10+ nad omejitvami,cca 30% mestne vožnje
Kael je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:Ko si mel TSI ja si mel pa neke smešne porabe pa hvalil si ga na polno, dej pejt nekomu drugemu lagat...sploh sem pa vozil in TSI-ja in 2.0 tdi, pa lahko rečem da varčen tdi vsekakor je, toliko pa spet ne.
@maniaxx: če je to letelo name, ne vem kje si prebral, da sem imel TSI-ja v lasti. TSI-ja v lastni nisem imel, sem pa spraznil nekaj tankov na testnem Leonu 1.2 TSI, 1.4 TSI in tamali Altei 1.2 TSI, pa sestra ima ibizo 1.2 TSI. Tako 1.2 TSI in 1.4 TSI absolutnoi lahko pohvalim, kar se tiče odzivnosti motorja, tihega delovanja in res velikega užitka v vožnji - absolutno dva razreda pred 1.9 TDI in pet razredov pret žalostjo od 1.6 TDI - njihova zanesljivost kakšna je, pa beremo v TSI temi - o tem si naj vsak ustvari svoje mnenje. Za porabo goriva pa še vedno pravim: tako 1.2 TSI, 1.4 TSI in 1.8 TSI so lahko zelo zelo varčni motorji - v razredu golfa se brez težav voziš, če voziš res varčno med 6 in 7 litri, ibiza na 15 colskih platiščih gre tudi pod 6 litrov. A ko stopiš na gas, poraba goriva takoj zelo strmo naraste. Še vedno pa niti približno tako, kot je bil recimo stari 1.6 motor s 102 al 105 konji - tist je pa žrl bencin ne pil. Kar se tiče pa TDI - podatki za moje vozilo so točni - s tem če tu na forumi napišem da mi pije 0.4 litra več al manj, nisem nič naredil.
Kar se tiče pa 2.0 TDI s 140 KM je pa tako - tega novega CR še nisem vozil, pri starem 2.0 TDI s 140 KM (vozil v Altei s 17kami in Leonu s DSG in 16kami): dokler voziš konkreten 2.0 TDI varčno sem imel na relacije in na avtocesti za odetenek nižjo porabo kot na svojem 1.9 TDIju (6 prestava rox) - ko pa sem začel enkrat pritiskat Alteo pa ni bilo problem preseči 8, 9 litrov. Sem se vozil za podobne ralacije in pri Altei sem zaključil s porabo 5.6 litra (dva tanka). 2.0 TDI Leon s DSG je bil pa druga zgodba - ob še tako varčni vožnji je BC vedno kazal vsaj 6 litrov, ko sem ga pritisnil 9 litrov ni bil problem, dvomestne cifre kot povprečje nisem videl - povprečje pa se mi je zaključilo pri 6.6 litra / 100 km (1 tank).
ArtisticStudio je napisal/-a:Poraba v AR166 je na 12000km.Relacija je vsak dan Celje-Laško,vikend avtocesta...Omejitev se glih najbolj ne držim.Tako,da sem tudi sam presenečen nad porabo.Tudi pri svojem izračunu sem prišel do istih podatkov.
Poraba v AR147 je ista vse od leta 2007ko je avto prišel k bajti.Ženska se vsak dan vozi v službo Celje-Velenje...Vsak dan je dosti mestne vožne.V Velenje se pa pelje kakor se lahko pelješ po tisti cesti kjer je skoz gužva...
Ne mislit,da pisem neke laži,ki bi se poznale v moji denarnici!
xxl je napisal/-a:ArtisticStudio je napisal/-a:Alfa Romeo 166,2.4 185KM poraba:7.3l
-lepo,zdaj pa malo opiši kje in kako to dosežeš,ker jaz tudi lahko napišem za svojo bivšo 147 115KM,da je poraba 4,2,pa se ne bom zlagal,ampak drugače se je pri meni gibala pri cca 6 litrov, mešan ciklus,vožnja 10+ nad omejitvami,cca 30% mestne vožnje
King1 je napisal/-a:Malo off: @xxl imaš ti belo alfo in na koncu registrsko 355?![]()
lp
maniaxxx je napisal/-a:Kael je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:Ko si mel TSI ja si mel pa neke smešne porabe pa hvalil si ga na polno, dej pejt nekomu drugemu lagat...sploh sem pa vozil in TSI-ja in 2.0 tdi, pa lahko rečem da varčen tdi vsekakor je, toliko pa spet ne.
@maniaxx: če je to letelo name, ne vem kje si prebral, da sem imel TSI-ja v lasti. TSI-ja v lastni nisem imel, sem pa spraznil nekaj tankov na testnem Leonu 1.2 TSI, 1.4 TSI in tamali Altei 1.2 TSI, pa sestra ima ibizo 1.2 TSI. Tako 1.2 TSI in 1.4 TSI absolutnoi lahko pohvalim, kar se tiče odzivnosti motorja, tihega delovanja in res velikega užitka v vožnji - absolutno dva razreda pred 1.9 TDI in pet razredov pret žalostjo od 1.6 TDI - njihova zanesljivost kakšna je, pa beremo v TSI temi - o tem si naj vsak ustvari svoje mnenje. Za porabo goriva pa še vedno pravim: tako 1.2 TSI, 1.4 TSI in 1.8 TSI so lahko zelo zelo varčni motorji - v razredu golfa se brez težav voziš, če voziš res varčno med 6 in 7 litri, ibiza na 15 colskih platiščih gre tudi pod 6 litrov. A ko stopiš na gas, poraba goriva takoj zelo strmo naraste. Še vedno pa niti približno tako, kot je bil recimo stari 1.6 motor s 102 al 105 konji - tist je pa žrl bencin ne pil. Kar se tiče pa TDI - podatki za moje vozilo so točni - s tem če tu na forumi napišem da mi pije 0.4 litra več al manj, nisem nič naredil.
Kar se tiče pa 2.0 TDI s 140 KM je pa tako - tega novega CR še nisem vozil, pri starem 2.0 TDI s 140 KM (vozil v Altei s 17kami in Leonu s DSG in 16kami): dokler voziš konkreten 2.0 TDI varčno sem imel na relacije in na avtocesti za odetenek nižjo porabo kot na svojem 1.9 TDIju (6 prestava rox) - ko pa sem začel enkrat pritiskat Alteo pa ni bilo problem preseči 8, 9 litrov. Sem se vozil za podobne ralacije in pri Altei sem zaključil s porabo 5.6 litra (dva tanka). 2.0 TDI Leon s DSG je bil pa druga zgodba - ob še tako varčni vožnji je BC vedno kazal vsaj 6 litrov, ko sem ga pritisnil 9 litrov ni bil problem, dvomestne cifre kot povprečje nisem videl - povprečje pa se mi je zaključilo pri 6.6 litra / 100 km (1 tank).
Ni nate letelo ...ampak na našega vrlega WMB...Kako je pa s TSI pa zelo dobro vem
pinny je napisal/-a:Ko je ravno debata o porabah, zanime me, kakšno ima kaj porabo clio rs ob neki normalni vožnji po omejitvah in brez nekih fulj hitrih speljevanj? Vem pa, da ob sport vožnji se fejst poveča. Upam da da kak uporabnik tega kak podatek, in ne nekdo ki te stvari ne vozi.
_furby_ je napisal/-a:http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/41-Renault/368-Clio.html?fueltype=2&power_s=190&powerunit=2
ni tako nizka
ob neki normalni vožnji po omejitvah in brez nekih fulj hitrih speljevanj
Energetik81 je napisal/-a:_furby_ je napisal/-a:http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/41-Renault/368-Clio.html?fueltype=2&power_s=190&powerunit=2
ni tako nizka
Pri takih avtih ti spritmonitor ne pomaga nič. Ker velika večina lastnikov teh avto ne vozi:ob neki normalni vožnji po omejitvah in brez nekih fulj hitrih speljevanj
Če boš tak avto vozil enako, kot Clio 1,2L, ti bo porabil le malce več kot z 1,2L mašino. Na AC bi ti pa lahko porabil celo enako ali malo manj kot 1,2L mašinca.
Energetik81 je napisal/-a:Ja, če lastniki takega avta pač ne vozijo varčno. Če bi ga uporabljal za običajno vožnjo, relacije, AC do 110km/h, gre poraba zihr vsaj do 6,5. Avto je dokaj majhen in lahek.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov