Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

ggorenc
Novinec

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a ggorenc Po jun 13, 2011 5:42 am

EX-B je napisal/-a:Bi si mislu, da bo tip vsaj vesel da je prisel do takega varnega mesta za ustavit v primeru toce.. Ampak cloveska neumnost nima meja :)

Verjetno ste bili pa omejeni vi. Ker veckrat sem ze videl kako pleh pomeni ljudem vec kot pa clovek, ker hitite pokrivati avtomobile in jih devati pod streho ze samo, ce pada babje pseno. Pomojem ni bilo nic hujsega in vi ste mu preprecili nadaljevanje poti zaradi nekaj kroglic. Vsaj umaknili bi se mu. Meni bi se hitro.

Uporabniški avatar
DJ-DUST
Novinec

Napisal/-a DJ-DUST Po jun 13, 2011 8:35 am

Ne moreš tako gledat. Tebi verjamem da ti ni vseeno za tvoj avto, tudi meni ni. Spet po drugi strani (100 ljudi 100 čudi) se tip ni sekiral, mogoče je bil še v službi z službenih avtom in je imel "dovolj" za ta dan in je hotel čimprej domov ne glede na okoliščine? Govorim primer, če je temu tako se po moje ni sekiral 1%, zaradi tega še ne moreš da je "majstr"...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jun 13, 2011 9:07 am

asfalt je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Seveda se ni prepoznal, takšni se nikoli ne, je pa v drugi temi dal jasno do znanja, da mu kršenje CPP pri šerifstvu (na kolesu) ne predstavlja niti najmanjše ovire. Ob vsem tem prilagajanju predpisov kot mu paše oz. izmišljanju novih pravil, aroganci, prepričanosti v svoj prav in še za nameček kakšni lovski zgodbici, si v praksi zelo težko predstvaljam dobrega voznika.

Sem prepričan,da sem boljši voznik od tebe,ki znaš samo nekaj lapati in nabijati v 3.pm.Od sedaj naprej bom take komentarje,ki jih imaš ti ignoriral.Nabijaj kolikor te je volja,jaz te sploh ne berem več.

Vem, da si prepričan, da si boljši voznik od mene in od večine tukaj, to je razvidno iz tvojega arogantnega pisanja. Pozabil si le, da mnenja moderatorjev ne moreš v nedogled ignorirat, kot ti to uspeva pri uporabnikih. Zdaj bomo pa vsi skupaj morali nestrpno še en teden čakat, da nas naučiš še kaj novega, tvoja modrost namreč nima meja! :(
Zadnjič spremenil ~toMmy~, dne Po jun 13, 2011 10:09 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po jun 13, 2011 10:04 am

Asfalt, uporabnik ki striktno vozi po omejitvah in to glasno zagovarja ima očitno probleme z ostalimi udeleženci ki vozijo po omejitvah....citat iz enega njegovega starejšega posta...

Ko je ford prehitel avtomobile je lepo vozil po omejitvi 100kmh lepo po prahitevalnem pasu.No potem sem se ga že malo naveličal in vklopil levi smernik,ford nič,mam prižgan že kakšno minuto levi smernik on lepo ko da me ni po prehitevalnemu.

Kaj boš prehiteval če se vozi lepo po omejitvah 100km/h. Greš ti na vozni pas in tam nadaljuješ svojo pot...saj očitno ne boš hitrejši od avta pred seboj :)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Po jun 13, 2011 10:22 am

Pero je napisal/-a:X:

Koliko cm si pa šel okoli tega mopeda?

http://www.youtube.com/watch?v=I49SKYqV ... re=related

glih tolk placa je da bi lahko še jaz vmes prehitu.

kaj se vi obremenjujete z nepotrebnimi zadevami :D

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Po jun 13, 2011 10:28 am

rupp je napisal/-a:Danes smer proti LJ, med Trojanami in Domžalami, peljeva s punco 120 po počasnem, prehitevalni frej. Vzadi se nama zalima črn bmw model 1998-2001 tam nekje, LJ ME-279, začne blendat in trobit, upočasnim na 100, vozi 100 za nama cca 2km, nato prehiteva s 105km/h in vsporedno kažejo fakiče ven trije čefurji in ena ciganka, se začnem smejat, v tem začnejo kazat pešice, naju prehitijo, zapeljejo pred naju in prižge vse 4 in upočasnjuje do 80. odpre šipo in se nekaj dere ven in kaže tip naj zapeljem na odstavnega. Me razpizdlo, jih prehitim oni pa za mano z dolgimi, zabremzam lih, da mi ne priletijo v avto (pomoje se je voznik na smrt presral) me spet prehiteva pri 130km/h in pelje vsporedno nekaj časa, nato je vrgo ven pločevinko spritea ki pa ni priletela do avta, zapelje predme jaz pa v odcepu Domžale z avtoceste.

mislim da so tile neki podobnega mojmu fotru naredl, pol so pa po pašniku tekl, pa nekdo se je mogu žrtvovat da je potem vzel ključe iz kravjiga dreka ven. :)

recept
Novinec

Napisal/-a recept Po jun 13, 2011 12:35 pm

splash je napisal/-a:
rupp je napisal/-a:Danes smer proti LJ, med Trojanami in Domžalami, peljeva s punco 120 po počasnem, prehitevalni frej. Vzadi se nama zalima črn bmw model 1998-2001 tam nekje, LJ ME-279, začne blendat in trobit, upočasnim na 100, vozi 100 za nama cca 2km, nato prehiteva s 105km/h in vsporedno kažejo fakiče ven trije čefurji in ena ciganka, se začnem smejat, v tem začnejo kazat pešice, naju prehitijo, zapeljejo pred naju in prižge vse 4 in upočasnjuje do 80. odpre šipo in se nekaj dere ven in kaže tip naj zapeljem na odstavnega. Me razpizdlo, jih prehitim oni pa za mano z dolgimi, zabremzam lih, da mi ne priletijo v avto (pomoje se je voznik na smrt presral) me spet prehiteva pri 130km/h in pelje vsporedno nekaj časa, nato je vrgo ven pločevinko spritea ki pa ni priletela do avta, zapelje predme jaz pa v odcepu Domžale z avtoceste.

mislim da so tile neki podobnega mojmu fotru naredl, pol so pa po pašniku tekl, pa nekdo se je mogu žrtvovat da je potem vzel ključe iz kravjiga dreka ven. :)

Morda bi bil čas, da kdo spotoma pokliče še 113.

Sicer pa, da ne bo samo off: Pred mnogimi leti sem na odstavnem pasu med izvozom Lj-Center in Lj-Rudnik v daljavi opazil belo vozilo z vklopljenimi vsemi štirimi uripalkami. Ko sem prišel bliže, je to vozilo nenadoma (in brez pospeševanaj na odstavnem pasu) zapeljalo na vozni pas pred mene (vozil kakih 120-130km/h), ko me je po prehitevalnem ravno prehiteval nekdo tretji; temu sem še vedno hvaležen, da se je umaknil toliko levo, da je bil prostor še zame (v nekem trenutku smo bili trije na vozni površini AC).

Peljal sem za belim vozilom in gospa je ustavila pred Rutarjem. Še ves v adrenalinu sem stopil ven in ji rekel samo, da jo lepo prosim, da v prihodnje nikoli več ne naredi kaj takega. Odgovor me je presenetil: "Saj sem dolgo čakala, da bi me nekdo spustil, potem pa sem kar zapeljala." In, ko sem jo opozoril na vse 4 utripalke, je bilo še: "Ja, ampak poleg vseh 4 sem imela tudi leve vključene".

Na koncu sem ji samo na primeru njenega vozila pokazal, kako se vidi, če imaš hkrati vse 4 in še utripaljke za levo. Potem pa sem odpeljal, upajoč, da je nikoli več ne srečam na cesti.
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To jun 14, 2011 7:56 am

Čaki? Vozila se je po AC z vklopljenimi vsemi štirimi utripalkami. Ko je vklopila levo utripalko je mislila, da sedaj dela samo leva stran?

Pa sej ji ni za zamerit. Ženska enostavno ne ve osnovne fukcije delovanja avtomobila in vse kar spada zraven za normalno sodelovanje v prometu. :huh: Upam, da je po razlagi vidla, kje ga je usrala in da se ji to ne bo več ponovilo. Z moje strani pohvale, ko si šel za njo in ji lepo kulturno razložil situacijo, ker očitno tega v avto šoli niso storili. Čim več takih. ;)

Sam vidim pri svoji ženi. Ravno opravila izpit in mi je prov super, da vidim trenutno situacijo v avto šolah. OBUP!!!! Kdo ima to čez, ker jim bi rad spisal eno pismo. Da ne omenjam unih specialcev, ko so komisija na izpitni vožnji. Gamad jedna.

Pa še ena od včeraj. In potem poči film in padajo škarjice. Šibava midva proti Gorici. Žena ga žge ke do 70, več še ne gre. OK. Ni panike. Vozi po svojih zmožnostih, opazuj promet za sabo in če se nabere za tabo nekaj avtomobilov, se na prvem primernem mestu ustavi in jih spusti naprej. To ji skoz govorim. Če te nekdo prehiteva ne pospešuj. Spusti gas in se prilagajaj, skratka imava podvige :mrgreen: Lepo se vlečeva proti Gorici. X-Hair opazuje naravno, lepo sočo, vsake toliko časa vrže oko kaj se dogaja za nama, da ni slučajno že 143 avtomobilov za nama in ga furamo. In glej ga zlomka, že tako počasna vožnja, še dohitiva avtomobil :shock: , kateri ni bil ravno pri stvari. Malo rokce skozi okno, malo gledat naravno, joooooj lepa Soča,....hitrost 50-60 NA soški. To pač ni normalno. Že midva nisva bila normalna oops =P Model se je vozil kot, da bi bili v mestu.

http://www.youtube.com/watch?v=xXpqw3mG6BU
SlikaSlika

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero To jun 14, 2011 9:40 am

X-Hair je napisal/-a:Čaki? Vozila se je po AC z vklopljenimi vsemi štirimi utripalkami. Ko je vklopila levo utripalko je mislila, da sedaj dela samo leva stran?

Pa sej ji ni za zamerit. Ženska enostavno ne ve osnovne fukcije delovanja avtomobila in vse kar spada zraven za normalno sodelovanje v prometu. :huh: Upam, da je po razlagi vidla, kje ga je usrala in da se ji to ne bo več ponovilo. Z moje strani pohvale, ko si šel za njo in ji lepo kulturno razložil situacijo, ker očitno tega v avto šoli niso storili. Čim več takih. ;)

Sam vidim pri svoji ženi. Ravno opravila izpit in mi je prov super, da vidim trenutno situacijo v avto šolah. OBUP!!!! Kdo ima to čez, ker jim bi rad spisal eno pismo. Da ne omenjam unih specialcev, ko so komisija na izpitni vožnji. Gamad jedna.

Pa še ena od včeraj. In potem poči film in padajo škarjice. Šibava midva proti Gorici. Žena ga žge ke do 70, več še ne gre. OK. Ni panike. Vozi po svojih zmožnostih, opazuj promet za sabo in če se nabere za tabo nekaj avtomobilov, se na prvem primernem mestu ustavi in jih spusti naprej. To ji skoz govorim. Če te nekdo prehiteva ne pospešuj. Spusti gas in se prilagajaj, skratka imava podvige :mrgreen: Lepo se vlečeva proti Gorici. X-Hair opazuje naravno, lepo sočo, vsake toliko časa vrže oko kaj se dogaja za nama, da ni slučajno že 143 avtomobilov za nama in ga furamo. In glej ga zlomka, že tako počasna vožnja, še dohitiva avtomobil :shock: , kateri ni bil ravno pri stvari. Malo rokce skozi okno, malo gledat naravno, joooooj lepa Soča,....hitrost 50-60 NA soški. To pač ni normalno. Že midva nisva bila normalna oops =P Model se je vozil kot, da bi bili v mestu.

Tvoja bolša polovica je sveži voznik in ne vozi toliko kot je max omejitev na tej cesti, torej "je počasna in ovira promet". Če bi se za njo kolona nabrala, potem jih bo ob tvoji prisotnosti na primernem mestu spustila naprej...vse lepo in prav človek bi rekel kultura na nivoju

Potem pa naletita na nekoga ki vozi še počasneje, pri čemer ne poznaš razlogov te vožnje, pa je zato je tega voznika treba "nalimat" takoj na splet...

Jp, dvojna merila
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To jun 14, 2011 10:38 am

NejcZ je napisal/-a:Hehe tak ko zadnjič ko nas huda toča dobi na AC, js sm ravno pravi čas predn je začelo ta hudo se ustavil na bencinski pod streho. Parkiram in pač čakam da gre mimo, zadi pride en, začne trobit, sm mislu okej nima celega avta pod streho, hitr premaknem čist naprej. Tip še kr trobi, kaj mu ni jasno, stopim vn iz avta, grem do njega vprašam kaj bi rad, pa pravi ja kaj, tanku bom, kaj stojiš. Sm reku kam boš šou, poglej kak toleč zuni. Pa pravi kje, to ni nič (pumpa je bla nabita avtov, vsi so čakali), da če se nismo sposobni po takem vozit naj gremo še enkrat izpit delat, da on gre naprej. Sm lepo reku glej, naredu ti bom uslugo pa boš mel cel avto, pa bom šol lepo notr na kavico :D Tip skor popizdil, ampak sej še bo hvaležn enkrat :)
Recimo če gledaš z druge perspektive je mel mogoče prav tip, ampak je blo res tako da smo se že do pumpe pelal 20 na uro po AC ker se ni nič vidlo. Eni so majstri nimaš kej :lol:

Je bilo to v četrtek, na AC KP-LJ?

No, če je bilo je bila moja situacija taka. Toča me ni dobila, je pa scalo res nevem kak bi temu reku, nisem še v takem vozil. S svojimi 90km/h sem vozil po prehitevalnem ( več ni bilo varno), prehiteval sem vse, razen tovornjakov, ki so leteli hitreje od mene :O. Nakar mi za ritjo prileti kombi, pospešim na 100km/h, doživim aguaplaning, lučka ESP utripa, se nekako vržem na desni pas skoraj, tako je bil živčen ( komaj še našel plac med vozili na voznem), medtem ko kombi pospešeno odrvi naprej. Notri pa so bili celjski radniki (CE registrska), kot da je lep sončen dan....

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To jun 14, 2011 10:49 am

X-Hair je napisal/-a:Čaki? Vozila se je po AC z vklopljenimi vsemi štirimi utripalkami. Ko je vklopila levo utripalko je mislila, da sedaj dela samo leva stran?

Tip očitno ni vajen vožnje s kajakom na strehi :D .. Človek more bit sposoben kajak dobro privezati na streho ( smo jih že zgubil.. : ) ) ..hkrati pa se navaditi na zvoke, ki jih tovor na strehi oddaja 8) ... kar pa seveda ni opravičilo, da dela kolono za seboj...
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To jun 14, 2011 3:05 pm

Gosic je napisal/-a:
NejcZ je napisal/-a:Hehe tak ko zadnjič ko nas huda toča dobi na AC, js sm ravno pravi čas predn je začelo ta hudo se ustavil na bencinski pod streho. Parkiram in pač čakam da gre mimo, zadi pride en, začne trobit, sm mislu okej nima celega avta pod streho, hitr premaknem čist naprej. Tip še kr trobi, kaj mu ni jasno, stopim vn iz avta, grem do njega vprašam kaj bi rad, pa pravi ja kaj, tanku bom, kaj stojiš. Sm reku kam boš šou, poglej kak toleč zuni. Pa pravi kje, to ni nič (pumpa je bla nabita avtov, vsi so čakali), da če se nismo sposobni po takem vozit naj gremo še enkrat izpit delat, da on gre naprej. Sm lepo reku glej, naredu ti bom uslugo pa boš mel cel avto, pa bom šol lepo notr na kavico :D Tip skor popizdil, ampak sej še bo hvaležn enkrat :)
Recimo če gledaš z druge perspektive je mel mogoče prav tip, ampak je blo res tako da smo se že do pumpe pelal 20 na uro po AC ker se ni nič vidlo. Eni so majstri nimaš kej :lol:

Je bilo to v četrtek, na AC KP-LJ?

No, če je bilo je bila moja situacija taka. Toča me ni dobila, je pa scalo res nevem kak bi temu reku, nisem še v takem vozil. S svojimi 90km/h sem vozil po prehitevalnem ( več ni bilo varno), prehiteval sem vse, razen tovornjakov, ki so leteli hitreje od mene :O. Nakar mi za ritjo prileti kombi, pospešim na 100km/h, doživim aguaplaning, lučka ESP utripa, se nekako vržem na desni pas skoraj, tako je bil živčen ( komaj še našel plac med vozili na voznem), medtem ko kombi pospešeno odrvi naprej. Notri pa so bili celjski radniki (CE registrska), kot da je lep sončen dan....

Kombiji in še posebno tovornjaki so višji in zato njihovi vozniki v takšnih primerih lahko vidijo precej bolje. Recimo tovornjakar je tako visoko, da ga prš vode, ki ga povzročajo ostala vozila, praktično ne moti, med tem ko ti v avtu drastično poslabša vidljivost. Druga stvar sta tudi teža (tovornjaki) in dokaj grob profil (kombiji, pogosto tudi z zimskimi gumami čez celo leto), ki dosti bolj kljubujeta vodi, ki se nabira na cesti.

Odlična zadeva je asfalt, ki hitro odvaja vodo. Najbolj očitna razlika je recimo v Nemčiji, ko prestopiš na drugo podlago, prša pa v trenutku ni več praktično nič, čeprav ti brisalci zaradi naliva še vedno mlatijo do konca. :shock:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ To jun 14, 2011 4:00 pm

Ne ni bil četrtek.. kakšnih km/h, si nor, mi smo šli 20 na uro, nič več...
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To jun 14, 2011 5:11 pm

~toMmy~ je napisal/-a:... in dokaj grob profil (kombiji, pogosto tudi z zimskimi gumami čez celo leto), ki dosti bolj kljubujeta vodi, ki se nabira na cesti.

To ne bo ravno držalo. Zimske gume so v mokrem ponavadi slabše od podobno kvalitetnih letnih gum, grob profil zimskih gum pomaga samo na snegu in ledu, za mokro podlago pa je potreben profil, ki čim prej odžene vodo s površine gume. To se hitro opazi tudi v praksi - pozimi imam na avtu najboljšo zimsko gumo, ki jo ima GY v ponudbi, UG Performance 2, poleti pa Pirelli P Zero Nero, ki so po gumi celo za 2 cm širše in so ob tem še vedno na mokrem povsem drugi svet kot zimske.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To jun 14, 2011 5:19 pm

lizard je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:... in dokaj grob profil (kombiji, pogosto tudi z zimskimi gumami čez celo leto), ki dosti bolj kljubujeta vodi, ki se nabira na cesti.

To ne bo ravno držalo. Zimske gume so v mokrem ponavadi slabše od podobno kvalitetnih letnih gum, grob profil zimskih gum pomaga samo na snegu in ledu, za mokro podlago pa je potreben profil, ki čim prej odžene vodo s površine gume. To se hitro opazi tudi v praksi - pozimi imam na avtu najboljšo zimsko gumo, ki jo ima GY v ponudbi, UG Performance 2, poleti pa Pirelli P Zero Nero, ki so po gumi celo za 2 cm širše in so ob tem še vedno na mokrem povsem drugi svet kot zimske.

kolikor vem je bilo tle govora o gumah za kombije in voznji po AC. letne so itak boljse poleti, ampak z zimskimi tezje pride do aquaplaninga ob velikih nalivih. govorim za kombi ki je le malo tezji od avta in ima tudi drugacne gume kot avto ;)
turbo inside

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To jun 14, 2011 5:33 pm

Ja vem da govorimo o kombijih, ampak ne vem zakaj bi zimske gume ki so delane za kombije delovale kakorkoli drugače kot za navadne avte. Za akva planing so najboljše itak asimetrične gume.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ To jun 14, 2011 5:40 pm

lizard je napisal/-a:Zimske gume so v mokrem ponavadi slabše od podobno kvalitetnih letnih gum
Ne bo držalo. Sodeč po testih (ki so bili večkrat objavljeni tudi tukaj na tem forumu) se letne in zimske gume na mokri podlagi ne razlikujeta bistveno.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To jun 14, 2011 5:47 pm

lizard je napisal/-a:Ja vem da govorimo o kombijih, ampak ne vem zakaj bi zimske gume ki so delane za kombije delovale kakorkoli drugače kot za navadne avte. Za akva planing so najboljše itak asimetrične gume.

tako pravi teorija.
jaz sem imel gor letne (dokaj mehke) in so drzale kar pac so. v vecjih nalivih pa je bla groza. zdej z m+s gumami je cisto drugo. po mokrem nasploh drzijo odlicno :)
turbo inside

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To jun 14, 2011 5:54 pm

domen_ je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:Zimske gume so v mokrem ponavadi slabše od podobno kvalitetnih letnih gum
Ne bo držalo. Sodeč po testih (ki so bili večkrat objavljeni tudi tukaj na tem forumu) se letne in zimske gume na mokri podlagi ne razlikujeta bistveno.

Jaz sem zapisal za 2 dotična res top medela gum (oba sta na testih v mokrih razmerah bila prva oz. druga), in pri obojih vem, kdaj začneta zdrsevat in koliko si v mokrem lahko dovolim. Res pa da so letne asimetrične, in imajo tako še dodatno prednost.

Tisti večkrat lepljen test je bil lepljen predvsem zaradi tega, da dokažemo da zaradi lamel zimske gume vedno, razen v snegu in ledu delujejo slabše od letnih. Šlo pa je za 2 Savini gumi torej največji šrot od gum.

@furby: Kaj pa vem, nekako ostajam na tem, da M+S gume (mud and snow) ne morejo na mokrem delovati tako dobro kot letne, katerih primarna vloga je dober oprijem na suhi in mokri cesta, tako je oblikovan že sam profil pri enih in drugih, potem so tu še lamele, ki samo slabšajo lastnosti gume, razen ko je ta v blatu in na snegu. Kaj za enih čungaluga gum so pa imel na kombiju pa je druga zgodba.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ To jun 14, 2011 6:34 pm

lizard je napisal/-a:Tisti večkrat lepljen test je bil lepljen predvsem zaradi tega, da dokažemo da zaradi lamel zimske gume vedno, razen v snegu in ledu delujejo slabše od letnih. Šlo pa je za 2 Savini gumi torej največji šrot od gum.
Omenjalo se je več testov, ne samo enega. Med njimi je tudi tale: http://download.autobild.de/dl/335998/2007_40052_Winterreifentest_205_55_16.pdf. Če pogledaš na strani 3 je test v mokrem (Nässe) s primerjavo z letnimi pnevmatikami (Sommerreifen). Vidi se, da so letne pnevmatike boljše v vseh kategorijah, ampak ne tako zelo bistveno kot sem jaz dobil vtis iz tvojega posta (ni "povsem drug svet").
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 12 gostov